Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"SERVEERIMISRIISTAD" - 6 õppematerjali

serveerimisriistad on peale lusikate ja kahvlite mitmesugused erinoad, kahvlid, lusikad, näpsid, labidakesed, kulbid, avajad jm.
thumbnail
10
docx

ABILAUD

o söögiriistade rätik 1 o leivataldrikule rätik 1 o supitirina alla 1 o küüler (alla, peale) 2 o veekannu alla 1 2. SÖÖGIJA SERVEERIMISRIISTAD: · Leiva näpitsvõtte riisad 1 · Eelroog1 o nuga 4+1 o kahvel 4+1 · Eelroog 2 o lusikas 4+1 o kulp (tõstmisvahend) 1

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ala carte

spagetide kõrvale serveerida suure lusika) 5. Serveerimine Prantsuse moodi ehk vaagnateenindus Külastaja tõstab endale ette vaagnalt. Sellise serveerimise puhul asetatakse toiduvaagnad (soojad toidud kuumalusel) lauale , külastaja teenindab end ise või kelner tõstab toitu ette. Seejuures hoiab teenindaja vaagnat vasakul käel, millele on pandud alla kokkuvolditud serveerimisrätt. Kelner pakub toitu vaagnalt külastaja vasakult poolt. Serveerimisriistad jäävad vaagnal külastaja poole. Selline teenindamisviis sobib: Bankett Etagenservice (toateenindus, toit kohaletoomisega) ,,A-part-Service" ,,Table-d'hôte-Service" personalirestoran (ettevõtte/asutuse söögikoht, oma personal võib saada allahindlust). 6. Serveerimine Inglise moodi ehk teenindamine abilaualt Saksa keeles kasutatakse ka väljendit Guéridon-Service. Sellise serveerimisviisi puhul tutvustatakse esmalt külastajstele vaagnaid

Majandus → Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid

KÖÖGIS KASUTATAVAD SERVEERIMISVAHENDID Referaat Tallinn 2010 SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................3 1. SERVEERIMISKÄRUD......................................................................4 2. LAUANÕUD..........................................................................................4 3. TOIDURIISTAD...................................................................................9 KOKKUVÕTE.............................................................................................................11 KASUTATUD KIRJANDUS......................................................................................12 Lisa 1. Pildid.................................................................................................................13 ...

Toit → Toitlustus
23 allalaadimist
thumbnail
25
doc

Praktika aruanne müügieriala

fooliumid ja kiled, majapidamispaberid, toiduvalmistamise nõud, grillid ja grilltarvikud, ühekordsed grillikaubad, köögitarvete hoidjad 2.4.1.2 Söömine ja joomine 2.4.1.2.1 Taldrikud ja supikausid, tassid, serveerimiskausid, vaagnad, joogiklaasid, veiniklaasid, shampuseklaasid, napsu- ja kokteiliklaasid, noad, kahvlid ja lusikad, serveerimisriistad, peokaubad, ühekordsed nõud, salvrätikud 2.4.1.3 Säilitamine 2.4.1.3.1 Kuivainepurgid, plastikkarbid, termosed ja presskannud 2.4.1.4 Köögitehnika 2.4.1.4.1 Kombainid ja lõikurid, mikserid, rösterid ja võileivagrillid, veekeetjad ja kohvimasinad, elektrilised toiduvalmistamisseadmed, ahjud ja mikrolaineahjud 2.4.2 Kile- ja paberkotid 2.4.2

Õigus → Müügiõpetus ja...
518 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Vaasi pannakse lilled.  Küünlajalgadelt eemaldatakse kuuma veega sulanud vaha. Küünlajalad kuivatatakse. Nendesse pannakse uued küünlad. Korraks pannnakse ka küünlad põlema.  Külmkapid täidetakse jookidega. Kontrollitakse pudelite puhtust, vaadatakse, kas etiketid on terved, kontrollitakse jookide realiseerimisaegu.  Abilaudadele pannakse valmis roogade serveerimiseks vajalikud vahendid: taldrikud, serveerimisriistad ja muu. Laudade eelkate Laudade eelkate oleneb  ettevõtte tüübist, 212  kellaajast,  menüüst,  ettetellitud laudadest. Laua eelkate võib igas restoranis olla omanäoline. Eelkatte toimingud. Neid tehakse kindlas järjekorras:  Toolid tõmmatakse laudadest eemale.  Lauad kaetakse linadega: lina keskmine murdejoon jääb piki lauda, lina

Majandus → Analüüsimeetodid...
54 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Lauapesu puhas ja õigesti tärgeldatud ja triigitud Lauanõud poleeritakse, söögiriistad samuti Soola ja pipratoosid, sinepitoosid, kastmed puhastatakse niiske rätikuga Suhkrutoos üle vaadata Lillevaasid Küünlajalgadelt eelmaldatakse sulanud vaha kuuma veega Külmkapid täidetakse uute varudega Abilaudadele pannakse valmis roogade serveerimiseks vajalikud vahendid: taldrikud, serveerimisriistad ja muu 200. Erinevad laua eelkatted restoranis Laudade eelkate oleneb: 1. Ettevõtte tüübist 2. Ettevõtte järgust 3. Päevaajast 4. Menüüs Lauale pannaks optimaalne arv nõusid ja söögiriistu, et konkreetse tellimuse puhul ei tarvitseks neid liiga palju vahetada. Enne laudade katmist tõmmatakse toolid laudadest eemale. Eelkate tehakse kindlas järjekorras: 1. Lauad kaetakse linadega. 2

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun