ABILAUD 4 KÄIKU 1. LAUAPESU : · Laudlina · Salvrätid o kliendi lauale 4+1 o kelnerirätik 1+1 o poleerimisrätik 1 o kandikurätik 1 o laua pühkimiseks 1
KODUNETÖÖ 1. Korraldada pidulikeine ehk baknett 2. Menüü 3. (JOONIS) laudade paigutus ruumis 4. Ruumi kaunistamine 5. Nõude vajaduse arvutus 6. Lauapesu (värv,suurus) 7. Eelkatte joonis ühe inimese kohta 8. Teeninguskäik PULMALAUD 1.Menüü: Eelroog :Seesari salat , suupisted Pearoog :Ahjukartul , seapraad , hapukapsas Magustoit:Pulmatort Jook:Vesi ja punane vein 2.Laudade paigutus ruumis , ruumide kanistamine : 5.Nõude vajaduse arvutis: Eelroa nõud : 35 eelroa taldrikut + 5 lisa taldrikut , 8 vaagnat , 35 pokaali + 5 lisa polaaki , 35 klaasi + 5 lisa klaasi ( vee jaoks )
1. Laua katmine arvestades värvusõpetuse aluseid 1.1 Lauakatmisvahendid Lauakatmis ja serveerimisvahendid on lauapesu, lauanõud ja toiduriistad. Lauakatmisvahendid on lahutamatuks osaks toitlustusettevõtte sisekujundusest ja avaldavad kliendile muljet. Seetottu on nende värvus ja disain väga oluline. 1.2 Lauapesu Lauapesu on laudlinad, salvrätid, kelneri käerätid ja käterätid. Laudlinad ja salvrätid võivad olla valged, värvilised või kirjatud. Värviline lauapesu on osaks teenindussaali värvikujunduses. Parim materjal on kvaliteetne linane või puuvillane, võrreldes muude materjalidega on selline pesu nägusam, raskem ja hügroskoopsem (imab hästi vedelikke plekid). Sünteetilist materjali (nailon, viskoos jm) sisaldavast riidest laudlinad on kergesti elektriseeruvad ja neid on halb vahetada.
Aeg ja koht Külaliste arv Kui palju on ettevalmistusteks aega Kui suured on rahalised kulutused Kas valmistada kohvilaud, lõunalaud või selvelaud Millal ja kuidas edastada kutsed Kuidas kaunistada peoruumi Kas peo ettevalmistamistöödel on vaja abilisi KUTSED Suulised kutsed Kirjalikud kutsed KUTSELE PEAB OLEMA MÄRGITUD Keda kutsutakse Milliseks ajaks kutsutakse Põhjus Kes kutsub Aadress EDASINE PEOKORRALDUS Koosta täpne menüü Vaata üle vajalikud lauanõud ja lauapesu Varu lauanõudega ja linaga sobivad salvrätikud, küünlad, kohakaardid, ruumide kaunistamiseks vajalikud materjalid Varu aega ruumide koristamiseks ja kaunisamiseks Tee kuupäevaliselt ettvalmistustööde plaan ja pea sellest täpselt kinni ERINEVAD PEOLAUAD Laste peolaud Kohvi- või teelaud Rootsi laud ehk selvelaud ETIKETINÕUDED PEOLAUAS Toolide paigutamine Igale inimesele tuleks arvestada laua ääres ruumi 6070 cm. Laudlina
restoran seda rohkem, sinna pannakse nõud kus vajalikud asjad olemas, sinna siise võib olla ehitatud külkapp, samasse võib olla ehitatud kassassüsteem, kõik vajalikud asjad on seal olemas. Serveerkärud toit mille lõppvalmimine toimub kliendi juuresolekul. Vajalikud tööriistad, müningad masinad mis peaks olema: kassaaparaat mis annab välja tseki, jäämasin, jääpurustaja, kohvimasin, kaardimakse terminal, Lauapesu, terve puhas ja triigitud peab lina olema, laualina võib ükskõik mis materjalist olla, laudlina kui laud 200X80cm siis laudlina 225X105. Laua mõõtmed 6mX1m, lina ripub lauaservast 25cm. Lina pikkus 6m+0.25+0.25 6.5m 2.5X7 Salvrätikutel on 3 kasutamisvõimalust. Kaunistus, hügieen ja nõudevahele et nõud ewi koliseks. Riidest salvrätikud peavad olema terved puhtad triigitud, need peavad olema alati puhtad. Salvrätikute servad ei tohi narmendada
Valgamaa Kutseõppekeskus Sille Ivanova PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Valga 2011 Menüü Menüü põhjendus Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine : Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Töövahendid ja nõud Köögi sisustus Kogus Elektripliit Auru- konvektsioonahi või küpsetusahi Plaatgrill või salamander Vahustaja Juurviljatükeldaja(köögiviljakombain) Hakklihamasin Käsimikser, sausegur Kaalud (elektron vm) Külmkapp Sügavkülmkapp Töölauad Mikrolaineahi Nõudepesukohad(masinad) Kraanikausid Väikevahendid Kastrulid 1l, 2l, 3l Auru-keedukastrul Pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, portsjonpann Kausid 0,5l, 1l, 2l...
Laialdast kasutamist ei leia. ⬜ Tehakse õmblusniite, kalleid pitse, langevarjuriiet, vastuoidavat väärtpaberit. Puuvillakiu omadused ⬜ Imab hästi niiskust. Suure õhuniiskuse juures kuni 32% omaenese kaalust, ilma et ta tunduks veel märg. ⬜ Kortsub tugevalt. ⬜ Hea soojusjuhtivus, st. soojust ei hoia (soojapidavuse suurendamiseks kangastkarvastatakse). ⬜ Läheb kergesti hallitama Puuvillakiu kasutusvaldkonnad ⬜ pesu: voodi- ja lauapesu, köögitekstiilid, froteepesu, ihupesu, imikurõivad. ⬜ ülerõivad: pluusid, kleidid, seelikud, töörõivad, dressid. ⬜ vaheriided rõivadetailide tugevduseks. ⬜ kodutekstiilid: kardinad, mööbliriie, vaibad. ⬜ aksessuaarid: sõrmikud, taskurätikud. ⬜ sokid, põlvikud. Siid ⬜ On kõige hinnalisem looduslik kiud. ⬜ Peamiselt valget või kreemikat värvi. ⬜ Ei talu higi ja päikesevalgust. Higiga
Kool Pärnumaa Kutsehariduskeskus Nimi Keili Lutschan Esitamise aeg Kodutöö teema Lõunasöök perekonnale gümnaasiumi lõpetamise puhul Taotletava kutsekvalifikatsiooni tase Toidukorra kirjeldus (ürituse eesmärk, kellele toidukord on mõeldud, mida pakutakse ja kuidas läbiviiakse) See on pidulik lõunasöök minule ja minu perele minu lõpetamise puhul. Lõunasöögil pakutakse esimeseks käiguks singisalatit krõbekartulitega. Joogiks kõrvale võtan mina mineraal vee ja vanemad võtavad tavalise vee. Pearoaks on lõheroos toorjuustuga ning joogiks kõrvale valge vein Pinot Gris Medaille d' Or 2009. Ja siis viimaseks käiguks ehk dessert on tiramisu. Kujundatud menüükaart: Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus (põhjenda samuti toitude ja jookide sobitamist) Eelroaks on singisalat krõbekartulitega- koosneb siis singist,porrust,tomatist,salatilehest ning see serv...
VANA- VIGALA TEHNIKA- JA TEENINDUSKOOL Angela Vodolastzenko Lõputöö Kahe käiguline pidulik lõuna aruanne Vana- Vigala 2011 1 SISUKORD 1. MENÜÜ.................................................................................................3 2. MENÜÜ PÕHJENDUS..........................................................................4 3. Kirjastiil Times New Roman......................................................5 4. Pealkirjad joonda vasakule küljele...............................................6 5. Pealkirjad nummerdada (v.a Sisukord)..........................................7 6. Pea meeles, et iga peatükk algab uuelt lehelt (k.a menüü põhjendus).......8 2 1. MENÜÜ ...
1. Restorani liigitus- Ajaviiterestoran,vabaajarestoran,toidurestoran jne jne jne 2. Kelneri töö organiseerimisel kasutatavad teenindusviisid Individuaalne teenindusviis-kelner tegeleb oma laudades istuvate klientidega algusest lõpuni;võtab tellimuse ja täitab selle ja arveldab. Paarisviisiline teenindusviis-ühes töötsoonis 2 kelnerit;kelnerid kokkuleppel jagavad töökohustusi. Meeskondlik teenindusviis-vanemkelner juhib 3-4liikmeliste kelnerite meeskonda;vanemkelner organiseerib aktiivset tööd söögisaalis. 3. Restoraniteenindajate tüüpkohustused Kelner- · roogade ja jookide serveerimine ( kandikult: vasakus käes nii, et sõrmed välja sirutatud, õla kõrgusel , vaagnalt: tõstab toite taldrikule, enne serveerimist näitab seda ) · Klientidega suhtlemine · Puhaste nõude poleerimine · Kasutatud nõude koristamine · Tuhatoosi vahetamine · La...
TALLINNA TEENINDUSKOOL Kristel Tilk 021K 2 KURSUSE ÜLEMINEKUEKSAM Kirjalik töö Juhendaja: Diane-Sarapuu Kelder Tallinn 2010 Tallinna Teeninduskool Kristel Tilk Sisukord Menüü.........................................................................................................................................3 Toiduidee....................................................................................................................................4 Tehnoloogiakaardid....................................................................................................................5 Eelroog....................................................................................................................................5 Pearoog........................
Desserdi lusikas 2+1 Eelroa kahvel 2+1 Eelroa nuga 2+1 Praekahvel 3+1 Supilusikas 1 Veekann 2 Alustaldrik veekannule 2 Klaasid Veeklaasid 2+1 Lauapesu Laudlina (valge) 1 Laudlina abilauale 1 Servjett leivapakkumistaldrikule 1 Servjett söögiriistade laudaviimiseks 1 Kelneri käerätt 1 Kandikulina 1 Poleerimisrätt 1 Salvrätt 45x45 2+1 Töövahendid ja muu
PÄRNUMAAKUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Marek Tamme KOLMEKÄIGULINE ÕHTUSÖÖK KAHELE Lõputöö Juhendaja: Heli Kruusamägi Pärnu 2006 SISUKORD Menüü ........................................................................ 3 Menüüpõhjendus ....................................................... 4 Spinati- ja brokolisupp ............................................... 5 Broilerikintsu rullid ..................................................... 7 Apelsinikreem ............................................................ 9 Seadmed, töövahendid ja serveerimisvahendid ....... 10 Tööplaan ................................................................... 11 Kaubatellimus ........................................................... 12 Toidu kalorsus........................................................... 14 ...
Eesti Hotellide- ja Restoranideliit KOKK I (EKR tase 4) KUTSEEKSAM Pidulik sünnipäevalõuna Koostaja : Pille-Riin Misko Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool 2012/2013 2 Sisukord Sisukord........................................................................................................................................... 3 Menüü ............................................................................................................................................. 4 Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid (roakaardid)....................................................... 5 Töövahendid ja nõud....................................................................................................................... 6 Tööplaan ............................................................................................
VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond Rahvusköök Indiaköök Juhendaja: Viljandi 2008 Eelroog India TOIDU NIMETUS kartulisalat portsjoni 0,130 kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Valmistamise Hind Retsepti kaal kaal 18% ta Retsept Kao % Toiduained Ühik bruto neto x bruto x neto Ühiku h ih 30% Kartul Kg 0,180 0,126 0,360 0,252 9,00 kr 1,62 kr Roheline 20% paprika Kg 0,125 0,025 0,250 0,050 53,00 kr 6,63 kr 1% Maits. Jogurt Kg ...
Kuressaare Ametikool Toitlustuse ja majutuse õppesuund Kokk Kalle Kuusk KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kirjalik aruanne Kuressaare 2013 SISUKORD 2 MENÜÜ Eelroog Peedipüreesupp piimavahuga (punane sibul, kartul, köögiviljapuljong, rõõsk koor, tüümian, basiilik, äädikas) Pearoog Mee ja tähtanisiiga küpsetatud kanafilee, küüslaugu ürdikartuli, mee-porgandi ja besamellkastmega (sidrun, apelsinimahl, küüslauk, basiilik) Dessert Creme brülee maasika-mündisalsaga (muna, rõõskoor, vanilljekaun, maasikaliköör) Joogiso...
Põltsamaa Ametikool Kokk I Kutseeksami-kirjalik kodutöö Sõbrapäeva lõuna Põltsamaa 2009 SISUKORD 1.Sissejuhtaus 2.Toitude valiku põhjendus 3.Menüü 4.Tehnoloogilised kaardid ja hinna kalkulatsioonid 4.1Eelroog 4.2pearoog 4.3Järelroog 5.Seadmed,töö-ja serveerimis vahendid 6.Ajagraafik 7.Toiduainete tellimus 8.toitained ja kalorsus 9.Laua eelkatte skeem kokkuvõte kasutatud kirjandus SISSEJUHATUS Tööautor õpib Põltsamaa Ametikoolis 4 kursusel koka erialal. Koka eriala valisin just, iseenda jaoks. Et õppida söögivalmistamise nippe. Koduseks ülesandeks oli sõbrapäeva lõuna kahele. Töö eesmärk, on koostada laud kahele sõbrannale. Toidud valisin kerged, ehk vähe rasvased. Töö eesmärgiks on klientide rahul olu. TOITUDE VALIKU PÕHJENDUS Valisin sõbrapäeva lõuna kahele. Sööma tulevad kaks parimat sõbrannat. Vanuses 20. Mõlemad töötavad ärindusealal. Na...
Muusika · Abiliste määramine · Transport · Riiete paigutamisvõimalus · Tualettruumid · Kingituse, lillede laud · Arutelu peale üritust, mis õnnestus, mis ebaõnnestus Läbiviija peab teadma: · Külaliste koosseisu · Toidusoove · Kujundust · Laua kuju ja asukohta · Lauapesu · Lauanõusid · Istumispaigutust · Programmi · Teenindamisviisi · Suitsetamissoovi · Muid vahendeid ( ekraan, projektor) · Erisoove 3 Peale üritust toimub abiliste tänamine. VASTUVÕTT AMETLIK MITTEAMETLIK Ilma abikaasata abikaasadega
Tartu Kutsehariduskeskus Majutuse ja toitlustuse osakond Koka eriala Elis Kõva Tervislik lõunasöök õele Koka I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2008 Sisukord Sisukord..........................................................................................................................2 Menüü.............................................................................................................................3 Menüü valiku põhjendus................................................................................................ 4 Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga........................................................................................5 Grillitud sinepi-mee lõhefilee köögivilja padjal.............................................................7 Tarretiste valik pohlakastmega.........................
Alustaldrik (19cm) 1 Söögiriistad Eelroanoad 2 Eelroakahvlid 2 Kalanoad 2 Kalakahvlid 2 Dessertlusikad 2 Söögilauad 1 Abilauad (pinnad) 1 Lauapesu Laudlina 1 Riidest salvrätt 40 × 40 cm 2 Pabersalvrätt 6 Kelnerikäerätt 1 Maitseainete komplektid (sool, pipar) 1 Lillevaasid 1 Küünal 1 Käterätt (nõude poleerimiseks) 2
aastal Mondriani kuulus särkkleitide, safari- ja hipistiil, neljakümnendate seeliku pikkus ja musta värvi põhikarderoob, mida mitmekesistasid erinevat värvi riideesemed. Seitsmekümnendate looming – loomamustriga kangad, topless ja backlness, läbipaistvad kangad, shikk jalgratturistiil ning vene balletist inspireeritud kolleksioon, mille talupojasärke müüdi kogu maailmas lugematul arvul. Saint Laurent`i impeerium toodab peale rõivaste ka aksessuaare, voodi- ja lauapesu, parfüüme ja kosmeetikat. 8 Kaheksakümnendate liikumapanev jõud Milano oli Giorgio Armani, Gianni Versace, Missioni, Franco Moschino ja Valentino kuulsate nimede toel jõudnud Itaalia moepealinna seisusse. Giorgio Armani mõnevõrra madalama hinnaga moeseeria Emporio (1981) osutus teerajaks uuele diffusion- suunale, mida on jäljendanud loendamatu disainerid kogu maailmas. Vivienne Westwood ja Katharine Hamnett olid endale kindlustanud Londoni
portsjonvormid, küüslaugupress, tsitruse mahlapress, nugade komplekt, erinevad juustunoad, lõikelauad, visplid, sõelad, kulbid, vahukulbid, tõstelabidad, lihavasar, riivid, taignarullid, kondiitrikotid koos tüllidega, mõõtenõud. Serveerimisvahendid: lõunaserviis, puljongitassid, kohvi ja teetassid, magustoidupokaalid, joogiklaasid (veinide, vee), söögiriistad, kandikud, abilauad(pinnad), lauapesu, kandikud, maitseainete komplektid, lillevaasid, teenindajate riietus (sh kokad, köögiabilised). Firma töö alustamiseks võtab omanik firmale pikaajalist laenu summas 1 000 000.- EEKi, tähtajaga kuni 6 aastat, laenuintressiga 6%, sissemakse 10% puhul. Tabel 6. Laenugraafik Tasumata Kuupäev Osamakse Intress Lepingutasu Käibemaks Kokku osamaksed 11.03.2007 847 457.63 84 745.76 0.00 8 474.58 152 542
Tihtipeale on restoranid spetsialiseerunud ühe maa roogadele, kuid te ei pruugi teada külaliste eelistusi. Te aga ei eksi kunagi, kui järgite klassikalist põhimõtet: päevasel einel pakutakse toite teie enda rahvuslike traditsioonide kohaselt. Väliskülaliste puhul tuleb silmas pidada nende usu põhimõtteid. Näiteks juudid ja islamiusulised ei söö enamasti sealiha. Tähtsad on ka restorani miljööd kujundavad esemed, nagu mööbel, valgustid, vaibad, nõud, lauapesu (paberservjetid laudadel näitavad, et tegu ei ole kõige peenema restoraniga), lillekompositsioonid, peeglid; ka personali välimus ja oskus klientidega suhelda. Päevase eine ajal (ka hommikusöögil) on sobiv sõlmida eelkokkuleppeid, jätkata mitteametlikke läbirääkimisi, kõnelda edasistest kontaktidest, pühitseda äriplaani kinnitamist ja allakirjutamist. Lühidalt: ametlik lõunasöök on seotud igapäevase tööga ning sinna ei paluta abikaasasid. Küll aga nõuab viisakus,
Lauapesu võib hoida spetsiaalses pesulaos (ingl spare linen store) või serviisiruumis paberiga kaetud riiulitel. Sageli hoitakse seal ka köögitöötajate sanitaarriietust. Puhtuse säilitamiseks on harvemini kasutatavaid banketilinu õigem hoida kappides. Töövahendid Töövahendidte alla kuulub kogu restorani inventuur (lauad, toolid, kapid, jmt), nõud, jt kasutatavad vahendid. Baari töövahendid on mitmesugused nõud ja tööriistad), 162 Lauakatmis ja serveerimisvahendid on lauapesu, lauanõud ning toiduriistad. Lauakatmisvahendid on lahutamatu osa restorani sisekujundusest ja avaldavad kliendile muljet. Seetõttu on väga oluline nende värvus ning disain. Puidust lauakatmisvahenditeks võivad spetsialiseeritud restoranides olla erilakiga kaetud taldrikud, tassid ja peekrid, mille hügieenilisust peab olema tõendanud tervisekaitse. Leiba võib serveerida ümmarguses, punast veini aga piklikus sangaga korvis