Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"Kuivained" - 68 õppematerjali

thumbnail
8
pptx

Kuivained

Eesti 2. Läti 3. Venemaa Miks on just selle maa aineid kõige rohkem ? Meie leidsime siis kõige rohkem Eesti maist toodangut, meie arvates seda ka sellepärast , et meil endal siin Eestis on väga palju põllumajandusega tegelevaid inimesi. Veel leidsime ka väga palju Läti ja Leedu toodangut , sest kindlasti on nemad väga suured eksportijad , sealhulgas ka Eesti Kaup ja tema päritolumaa Meid üllatas väga SIPA nisutangud , mis olid pärit Prantsusmaalt Selle asja tegi huvitavaks ka see , et Prantsusmaa aineid me rohkem ei leidnud see oli ainuke mis jäi silma, oma asukoha tõttu Mitu protsenti moodustasid välismaised toodangud ? 60 % moodustas välismaine toodang , eesti toodangust poodides, mida meie uurisime. Kumb on odavam , kas Eesti- või välismaised ained? Välismaine kaup oli ikka tunduvalt odavam, seda sellepärast ka , et nendel on rohkem võimalusi te...

Majandus
6 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Ürituseplaneerimine

kohupiimapasta kg 0,70 kohvikoor kg 0,07 maitsestamata jogurt kg 0,15 piim kg 0,02 või kg 0,03 LIHA, KALA hakkliha kg 0,30 kanafilee kg 0,50 peekon kg 0,05 suitsukalafilee kg 0,10 KUIVAINED fariinisuhkur kg 0,02 kaerahelbed kg 0,20 kaneelisuhkur kg 0,02 kuskusstang kg 0,42 küpsetuspulber kg 0,04 nisujahu kg 0,52 pipar kg 0,02 riivsai kg 0,04 sool kg 0,07...

Kokandus
209 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Vene rahvusköök

Vene köögi iseloomustus........................................................................................3 2. Menüü põhjendus..................................................................................................5 3. Retseptid................................................................................................................6 3.1 Eelroog.................................................................................................................6 3.2 Põhiroog...............................................................................................................8 3.3 Järelroog.............................................................................................................10 4. Tööplaan...

Kokandus
120 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEEKSAM Juhendaja: Viljandi 2008 SISUKORD: SISUKORD:................................................................................................................................2 1. MENÜÜ..................................................................................................................................3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID.............................. 4 2.1 Eelroog: Mee-ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal...........................................................4 Valmistamine:......................................................................................................................... 5 2.2 Põhiroog: ..........................................................................................................................6 Valmistami...

Kokandus
223 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Muffinid valge šokolaadiga

· · 1 muna ·2 dl piima · 100 g valget sokolaadi · 2 dl mustikaid või hakitud ploome Sega kuivained . Sulata või ning jahuta. Klopi muna lahti, lisa piim ning sulavõi. Vala munasegu kuivainete hulka ning sega läbi. Puista tainasse hakitud valge sokolaadi tükke ning mustikaid. Kuna Oma Maitse vastu oktoobrit enam mustikaid ei leidnud, kasutasime hakitud ploome. Jaga tainas 12 paberkorvikesega vooderdatud muffinipanni pesadesse ning küpseta 200 kraadini eelsoojendatud ahjus 25 minutit....

Kokandus
13 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Kokk Saara Susi KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE Kirjalik aruanne Pärnu 2008 SISUKORD SISUKORD.................................................................................................................................................. 2 MENÜÜ........................................................................................................................................................3 MENÜÜ PÕHJENDUS................................................................................................................................4 TEHNOLOOGILINE KAART 1................................................................................................................. 5 TEHNOLOOGILINE KAART 2...

Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Rahvusköök

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond Rahvusköök Indiaköök Juhendaja: Viljandi 2008 Eelroog India TOIDU NIMETUS kartulisalat portsjoni 0,130 kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Valmistamise Hind Retsepti kaal kaal 18% ta Retsept Kao % Toiduained Ühik bruto neto x bruto x neto Ühiku h ih 30% Kartul Kg 0,180 0,126 0,360 0,252 9,00 kr 1,62 kr Roheline 20% paprika Kg 0,125 0,025 0,250 0,050 53,00 kr 6,63 kr 1% Maits. Jogurt Kg...

Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond Talis Kõiv KOKK KUTSEEKSAM Juhendaja: Ariaane Truu Viljandi 2009 2 SISUKORD: 1.MENÜÜ...................................................................................................................................4 2.KALKULATSIOONIKAARDID............................................................................................5 2.1 Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega........................................ 5 2.2 Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega....7 2.3 Kihiline kohupiimakook vaarikatega.................................................................................. 10 3. TÖÖPLAAN......................................................................................................................... 12 4. SEADME...

Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Praktika aruanne müüja kohal

Remedia Alkohol LTT Alkohol, maiustused Tobaccoland Tubakatooted AbeStock AS Mahlad, jogurtid, kohvijoogid, pakiroad, maiustused Salestar AS Hommikusöögid, kohv, maitseained, pastatooted Balbiino AS Jäätis, kohuke, külmjuurvili, kala, kanatooted Tallinna Külmhoone AS Jäätis, külmutatud köögiviljad Kaupmees AS Kuivained , joogid, maiustused, konservid Joogid Tartu Õlletehas AS Joogid Saku Õlletehas AS Joogid Viru Õlu AS Tallinna Piimatööstuse AS Piimatooted Põlva Piim Tootmine OÜ Piimatooted Rakvere Piim AS Piimatooted Valio Eesti AS Piimatooted Kavastu Meierei Küpsetatud juust Estover OÜ Juust Hadler Hulgikaubanduse AS Mahl, maitseained, joogid...

Klienditeenindus
464 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Vürtsid ja ürdid

Näiteks piim­hapebakterid, äädikhapebakterid jne b) seened pärmseened ­ käärimine, tulemuseks on alkohol ja süsihapegaas, hallitusseened jne 2) õhu koostis ­ kõikides õhus leiduvates ainetes kõige aktiivsem mõjutab hapnik (tekib rasva rääsumine), mõned toiduained vajavad hapniku nt kuivained 3) õhuniiskus ­ vett rohkem sisaldavad toiduaineid tuleb hoida niiskemas kohas (70-80%) ­ köögiviljad, liha, kala jne, väike õhuniiskuse puhul tuleb hoida 50-70% - need on kuivained (suhkur, jahu jne) 4) temperatuur ­ kõrge temperatuuriga toiduained kuivavad, kvaliteet muutub, halvaneb konsistsentsi, põhjustab aroomainet äralendumist 5) valguse mõju ­ A ja C-vit hävib 6) pakkendamine ­ vaakumiga parem säilivad Toiduainete kvaliteedi hindamine...

Kokandus
60 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Kohupiima-vaarika rull

4 muna 1 dl nisujahu 1 dl kartulijahu 2 dl suhkrut 1 tl küpsetuspulbrit Täidis: 400 g kohupiimapastat 2 dl (1 pakk) vahukoort 0,5 dl suhkrut 1 tl vanillisuhkrut 3-5 dl vaarikaid Retsept Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sõelu hulka eelnevalt segatud kuivained (jahu,kartulijahu, küpsetuspulber) Määri tainas ahjuplaadile (küpsetuspaberiga kaetud) ja küpseta kuni 10 min, Kummuta biskviit teisele, suhkruga kaetud küpsetspaberile. Koori ahjus olnud paber ettevaatlikult maha. Keera tainas koos uue paberiga rulli ja jäta jahtuma. Täidise tegemiseks vahusta vahukoor suhkruga ning sega kohupiima ja vaarikatega. Määri täidis jahtunud põhjale ja keera paberi abil rulli. Keera rull paberisse ja lase 15-30 min maitsestuda....

Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
6
xls

Toitude tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid

omahind 2,40 kuumtöötluskadu % 35 juurdehindlus 5,10 väljatulek (kg/l) 0,114 käibemaks 20% 1,50 1 portsjoni väljatulek (kg/l) 0,114 1 portsj. müügihind 9,00 portsjonite arv 1 TEHNOLOOGIA: 1. Segada kokku kõik kuivained : jahu, suhkur, küpsetuspulber, vaniliin, riivsai 2. Lisada võitükid ja muna ning valmistada sõmer segu 3. Õunad puhastada, võtta välja õunasüdamed ja koorida 4. 2/3 sõmerast segust panna võiga määritud ja riivsaiaga üleriputatud vormi 5. Segu katta õunatükkidega, puistada peale suhkrut 6. Piserdada peale sulatatud võid ja katta kõik ülejäänud sõmera seguga 7. küpsetada ahjus 200ºC juures....

Toitlustus
188 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

Tartu Kutsehariduskeskus Majutuse ja toitlustuse osakond Koka eriala Elis Kõva Tervislik lõunasöök õele Koka I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2008 Sisukord Sisukord..........................................................................................................................2 Menüü.............................................................................................................................3 Menüü valiku põhjendus................................................................................................ 4 Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga........................................................................................5 Grillitud sinepi-mee lõhefilee köögivilja padjal.............................................................7 Tarretiste valik pohlakastmega...

Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Teise kursuse üleminekueksam

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kristel Tilk 021K 2 KURSUSE ÜLEMINEKUEKSAM Kirjalik töö Juhendaja: Diane-Sarapuu Kelder Tallinn 2010 Tallinna Teeninduskool Kristel Tilk Sisukord Menüü.........................................................................................................................................3 Toiduidee....................................................................................................................................4 Tehnoloogiakaardid....................................................................................................................5 Eelroog....................................................................................................................................5 Pearoog...

Kokandus
72 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Praktika aruanne, Valga Selver

Ta õpetas, kuidas kiiresti erinevaid kaupu leida ja kuidas neid maitsekalt riiulitele paigutada nii, et nad kutsuksid ostjaid ostma. Selles osakonnas sain ma kätt proovida töötades erinevate abivahenditega (pumptõstuk,andmekoguja), mis kergendasid teenindajate tööd. Jookide osakond oli minu jaoks uus. Selle osakonna alla kuuluvad erinevad joogid, kohv, tee, lastetoidud, purgisupid, kuivained (jahud,suhkrud, pudrud jne), juustud ja ka diabeedikute toidud. Hommik algas sellega, et pidi üle vaatama juustude realiseerimisajad. Juustud, mis olid oma realiseerimisaja ületanud, pidi ära korjama, et need saaks alla hinnata. Pärast seda viisin juustud tagasi allahinnatud kaupade riiulile. Minu jaoks oli uudne teadmine, et viinal ei olegi reliseerimistähtaega ja et kõige kangem alkohoolne jook, mida kaupluses müüakse on 80 ....

Müügitöö alused
271 allalaadimist
thumbnail
25
doc

Praktika aruanne müügieriala

1.2 Külmutatud 1.2.1 Külmutatud 1.2.1.1 Külmutatud liha, pooltooted lihast, kala, surimitooted, meredelikatess, pooltooted kalast, külmutatud valmistoidud, puuviljad ja marjad, köögiviljad, külmutatud hoidised, kondiitritooted 1.2.2 Jäätised 1.2.2.1 Väikejäätised, perejäätised 1.3 Pakendatud 1.3.1 Kuivained 1.3.1.1 Kuivained 1.3.1.1.1 Jahud, makaronid, tangained, riisid 1.3.1.2 Maitseained 1.3.1.2.1 Maitseained purgis, maitseained pakis, soolad ja suhkrud, toidukontsentraadid, äädikad 1.3.1.3 Kiirtoit 1.3.1.3.1 Helbed, müslid, pudrud, kuivsupid, -kastmed ja puljongid, paja- ja nuudliroad, magusad kiirroad 1.3.1.4 Tervisekaubad 1.3.1.4...

Müügiõpetus ja...
516 allalaadimist
thumbnail
37
doc

Pärmitaigen

Eestis kasvatatud nisu ning sellest jahvatatud jahu ei jää oma küpsetusomaduste poolest mitte millegi poolest alla Läänest sisseveetud jahule. Tänu väetiste ohtrale kasutamisele Euroopas saadakse suuri hektarisaake, kuid tugevasti saab kannatada jahu kleepvalgu kvaliteet, st. et kleepvalk ei ole enam elastse närimiskummi konsistentsiga, vaid muutub vedelaks, mille tõttu taigna kuju ei püsi. Optimaalne kleepvalgu sisaldus on 28-30%, kui see on alla 25%, siis korralikku saia ei saa. Tuhasisaldus näitab jahu heledust KLEEPVALGU SISALDUSE JÄRGI: TUHASISALDUSE JÄRGI: Tähis min.% max.% Tähis min% max% A 33 - 405 - 0,50 B 31 32 550 0,51 0,63 C 28 30...

Kokandus
70 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Toidukaupade pakendamine ja säilitamine

4. Roiskumine, mädanemine-........................................................................ 5. Hapnemine-.......................................................................................... 6. Rääsumine-.......................................................................................... Toiduainete ja toitumisõpetuse alused Aune Põldma TOIDUAINETE GRUPID KUIVAINED Iseseisev töö: 5 Valige nimekirjast üks kuivaine, mille kohta otsite internetist infot kasvutingimustest, kasutusalast, töötlemisest, säilitamisest jne. Nisu,oder, kaer, rukis, riis, mais, tatar, hirss KUIVATATUD KAUNVILJAD HERNED- koorimata ehk lihvimata- kollased, rohelised, kooritud e.purustatud...

Toiduainete ja toitumisõpetuse...
67 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Õpimapp maisist toiduainete õpetuses

Päeva jooksul võin lihtsalt vett ära umbes liitri ning juurde lähevad veel tee ja kohv. Veidi jäi vee tarbimiskogusest päevas puudu. ENESEANALÜÜS Kuna mulle meeldib teha süüa, siis usun, et see tund aitas mul rohkem mõista toidu tegemiseks vajalikke toiduaineid ja nende koostises olevaid toitaineid. Minu teadmised enne tundi: · Pakendi märgistus · Toiduinete riknemine · Kuivained · Pähklid (välja arvatud para- ja pekaanipähkel) ja seemned · Köögiviljad, salatid, puuviljad. Minu teadmised pärast tundi: · Leiva ja saia tootmise operatsioonid · Parapähkel ja pekaani pähkel · Etüleen · Marjade liigitamine · Tee, kohv · Piima tegemisel kasutatavad võtted · Juustud, juustude jaotus · Või tööoperatsioon Kuigi ma õpin hotellimajandust ja minu tulevaseks tööks on kas juhi koht kuskil hotellis...

Toiduainete ja toitumisõpetuse...
38 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

Ida-Virumaa-Kutsehariduskeskus Eriala:Kokk Kristel Teppe Romantiline Õhtusöök Lõputöö Juhendaja .Urve Arm Jõhvi:2011 Sisukord Menüü.............................................................................................................................................. 3 MENÜÜ PÕHJENDUS ..................................................................................................................4 TEHNOLOOGILISED KAARDID.................................................................................................5 Eelroog.........................................................................................................................................5 Pearoog........................................................................................................................................ 6 Järelroog...

Kokandus
180 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun