Kategoorias kokandus leiti 47 faili

Toit >> Kokandus
kokandus on üks valdkond, kus domineerivad ka paljudest teistest keeltest pärit sõnad.
Maitsetaimed
8
doc

Maitsetaimed

klass Vürtsid ja maitsetaimed Referaat 2008 Sisukord Sissejuhatus..................................................................................3 Vürtsitamiskunst.......................................................................... 3 Vürtsikaubanduse ajalugu...

Kokandus - Põhikool
22 allalaadimist
-Hapendamine- referaat
7
odt

" Hapendamine " referaat

Referaat HAPENDAMINE Sisukord : * Mis on hapendamine ? Kuidas tehakse ? LK ; 2 -3 * Mida võiks hapendada ? LK ; 4 * Kellele hapendatud toit ei sobi ? LK ; 4 * Kurkide hapendamine. LK ; 5 * Tomatite hapendamine. LK ; 6 * Aedubade hapendamine LK ; 6 * Vanaema arvamus LK ; 6 * Kasutatud kirjandus LK ; 7 -- 1 -- Mis o...

Kokandus - Põhikool
24 allalaadimist
Lihtne banaanitort
1
doc

Lihtne banaanitort

Lihtne banaanitort Vaja läheb: Suur valmis tordipõhi 5-6 banaani viinamarju 1l banaani jogurtit kuidas teha: Lõika tordipõhi 2 või 3 kihiks. Kalla esimesele kihile jogurt nii ,et oleks paras kattev kiht. Lõika bananiid keskmisteks ringideks ja aseta üleni kihi peale. Aseta teine kiht esimese peale ja korda seda (kui on 3 kihiline). Kolmandale kihile kalla ülejäänud j...

Kokandus - Põhikool
7 allalaadimist
Korea köök
8
ppt

Korea köök

klass Korea põllumajandus hakkas pärast Jaapani kolonoaalrõhutamisest vabanemist järsult arenema. Kasvatatakse riisi, maisi, hirssi, sojaube, kartuleid. Rasva saadakse päevalille, puuvilla-, ja seesamiseemnetest. Peetakse veiseid, sigu, kitsi ja lambaid. Aiandus on kõrgel tasemel. Rannikul on leivinud kalandus ja mereloomade püük. Toiduainete valik m...

Kokandus - Põhikool
10 allalaadimist
Fourchette
7
odt

Fourchette

Ajalugu Sõna fourchette tuleneb prantsuse keelest ja tähendab eesti keeles kahvlit. Fourchette-lauas pakutakse roogi, mida saab süüa ainult kahvliga, näppude vahelt või suupistetikke kasutades. Fourchette-laud on ajalooliselt pärit prantsuse kuningakojast, kus kuningale ratsavõistluse ja väljasõitude ajal kaeti niisugune laud. Seetõttu järgitakse ka tänapäeval fourchette...

Kokandus - Põhikool
13 allalaadimist
Uurimustöö toidu koostise ja toiteväärtuse kohta
5
docx

Uurimustöö toidu koostise ja toiteväärtuse kohta

Rocca al Mare Kool Madis Trahov 7.c Uurimustöö toidu koostise ja toiteväärtuse kohta Tallinn 2011 Inimese keha vajab toitu, et elus püsida. Toit koosneb toiduainetest (nt. tehislikest, mineraalsetest, loomsetest jne) ,...

Kokandus - Põhikool
38 allalaadimist
7-klassi kokanduse kokkuvõte
3
docx

7. klassi kokanduse kokkuvõte

Valguga on seotud kõik elulised protsessid, ka kasvamine. Valk ehk proteiin koosneb aminohappe jääkidest, mida on meie organismis kokku 20. Aminohapped omakorda jaotatakse asendatavateks ja asendamatuteks aminnohapeteks. Asendatavaid aminohappeid sünteesib organism ise, asendamatuid aminohappeid peame saama toidust mida sööme. Täisväärtuslik valk on valk, mis sisaldab kõiki...

Kokandus - Põhikool
8 allalaadimist
Maailma maitseained
20
pptx

Maailma maitseained

Click icon toClick icon to add picture add picture Maitseained Miks on maitseained vajalikud? Muudab toidu isuäratavamaks ja väärtuslikumaks Click to edit Master text styles Osad maitseained (nt. sool ja suhkur) Second level on organismile vajalikud toitained Third level Ma...

Kokandus - Põhikool
25 allalaadimist
Martsipani pähkli maius
1
rtf

Martsipani pähkli maius

martsipani-pähklimaius vaja läheb: 100g metspähkleid 250g martsipani 200g tumedat sokolaadi kaunistamiseks: 50g valget sokolaadi või purustatud pähkleid tee nii: hõõru kätte vahel metspähklid martsipani pallikesteks(pane pähklite ümber martsipani). sulata tume sokolaad. kasta martsipani pallid sokolaad sisse. pane küpsetuspaber kandikule ja pane sinna peale pallikesed. pane pallid külmikusse. peale pane...

Kokandus - Põhikool
7 allalaadimist
Maasika kokteil
1
rtf

Maasika kokteil

maasika kokteil vaja läheb : 200g maasikaid ( võib ka külmutatud ) 5 spl vaniljejäätist ( võib ka muu jäätisega ) u 2 klaasi mahla tee nii : sega kõik koostisained plandrisse ning sega u 1-2 minutit , srveeri kohe . ...

Kokandus - Põhikool
6 allalaadimist
Smuutid ja kokteilid
6
rtf

Smuutid ja kokteilid

SMUUTID & kokteili see on hea jook mis maitseb kõigile ning igalajal ning igas vanuses . samuti on seda hea teha koolis , kas või käsitöö või kokanduse tunnis . vaarikasmuuti u 2-le · 400 g vaarikaid · 0.5tk sidruni mahla · 0,5 dl suhkurt · 0,5tl vanillisuhkurt · 3 dl maitsestamata jogurtit pane kõik ained blenderisse ja büreeri ühtlaseks , serveeri kohe ....

Kokandus - Põhikool
20 allalaadimist
Juustu dippikaste
1
doc

Juustu dippikaste

Juustu dippikaste Valmistusained: 50g peenikeseks riivitud juustu sibulapulbrit hakkitud murulauku 150 g hapukoort tilli (maitse järgi) veidi soola Dippimiseks: 600 g värskeid köögivilju(kurke, tomateid, paprikaid, porgandeid lillkapsast) 100 g soolaseid küpsiseid Valmistusviis : Sega kõik kastmeained omavahel kokku ja maitsesta sibulapulbriga. Lõika porga...

Kokandus - Põhikool
8 allalaadimist
Vahvlid
1
doc

Vahvlid

Vahvlid Valmistusained: 100 g sulatatud margariini 2 muna 75 g suhkurt vaniliini 150 g jahu Valmistusviis: Pane sulatatud margariin kaussi. Lisa 2 muna ja sega korralikult läbi. Lisa suhkrut ja vanniliini ning sega. Lisa jahu ja sega läbi. Küpseta vahvlid. ...

Kokandus - Põhikool
9 allalaadimist
Šokolaad
2
doc

Šokolaad

Sokolaadi saamiseks vajalikke kakaoube kasvatasid Kesk- ja Lõuna-Mehhiko aladel elavad iidsed maiade hõimud juba 6. sajandil. Sokolaadi ei tuntud küll selle tänapäevasel kujul - maiad oskasid kakaoube röstida ning valmistasid neist jooki nimega chocolatl. 1528. aastal, kui hispaanlased saabusid vallutusretkedel...

Kokandus - Põhikool
20 allalaadimist
Trühvlite valmistamine
2
rtf

Trühvlite valmistamine

Rafaello Koostis: 100 g võid 200 g suhkruga kondenspiima 100 g kookoshelbeid 100 g toasooja maitsestamata toorjuustu 1 sl mett 50 g vahvlilehti (2 suurt vahvlit) 50 g mandleid Veeretamiseks: 50 g kookoshelbeid Valmistamine: Kuumuta potis võitükke ja kondenspiima, kuni või on sulanud. Lisa 100 g kookoshelbeid, sega hoolikalt ja kuumuta segu paar minutit. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda. Sega omava...

Kokandus - Põhikool
11 allalaadimist
Lihtne cheescake
1
doc

Lihtne cheescake

Lihtne cheescake Vaja läheb: 200g Digestive küpsiseid 75g võid 400-450g toorjuustu 2dl vahukoort (1 pakk) 1tl vanillisuhkrut 4-5sl tuhksuhkrut Tõsta toorjuust külmkapist välja ning lase seista kuni on toatemperatuuril. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Sega toorjuust tuhksuhkru ja vanillisuhkruga ü...

Kokandus - Põhikool
6 allalaadimist
Pärmitaigen
1
doc

Pärmitaigen

See on tohutult lihtne eelkergituseta ja ilma munata pärmitaigen. Isegi piim ei vaja eelnevat soojendamist, kuna kasutan leiget vett, siis annab piima-vee vedelik kokku vajaliku käesooja (37kraadise) vedeliku. Selle retsepti järgi olen teinud mitmeid erinevaid saiakesi/pirukaid ­ kaneelisaiu, moonirulle, pizzasuupisteid, pisikesi lihapirukaid, plaa...

Kokandus - Põhikool
11 allalaadimist
Keedutainas
1
docx

Keedutainas

1,5 kl vett 100g võid 0,5 tl soola 180 g jahu 4 keskmist muna või 3 suurt Keedutainast valmistatakse ühe põhivalmistusviisi järgi. 1. Lase vesi koos rasvaine ja soolaga keema. 2. Tõsta keedunõu tulelt, vala jahu sisse ja sega tugevasti. 3. Pane nõu uuesti kuumale plaadile, kuumuta segades, kuni tainas...

Kokandus - Põhikool
10 allalaadimist
Pärmi- ja lehttaigen
3
docx

Pärmi- ja lehttaigen

Pärmi- ja lehttaigen Pärmitaigen Pärmitainas on üsna väheste koostis ainetega tainas ­ saia on võimalik küpsetada vaid piimast või veest, nisujahust, pärmist, soolast-suhkrust. Kõlab üsna lihtsalt, ent saiategu vahel lihtsalt ei õnnestu. Alljärgnevalt nõuandeid, et ahjust ikka kenasid-kohevaid saiu võtta oleks. Üks kõige suurem viga a...

Kokandus - Põhikool
24 allalaadimist
Itaalia toidust
4
pptx

Itaalia toidust

Põhjas moodustavad loodusliku piiri Alpid. Itaaliale kuuluvad Sitsiilia, Sardiinia ja hulk väiksemaid saari. Toidust Itaalia toiduainete valik on väga mitmekesine ning rikkalik. Sooja ning niiskuseküllase kliima tõttu kasvab siin palju taimi, mida meil kas üldse pole või mille kasvatamine on võimalik vaid...

Kokandus - Põhikool
5 allalaadimist