Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"Eelroog" - 98 õppematerjali

eelroog on küll süsivesikute vaene (6,45g), aga seda tasakaalustab prae lisandiks olev kus-kuss, köögiviljaraguu, mis sisaldab kiudaineid.
thumbnail
4
xls

2. eelroog

Mai 2006 Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Õuna-sellerisalat portsjoni kaal 0.150 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20% ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku hind 15 õun kg 0.071 0.060 0.141 0.120 0.85 € 30 juurseller kg 0.071 0.050 0.143 0.100 1.42 € kaste kg 0 lahja majonees kg 0.020 0.020 0.040 0.040 1.73 € 0 hapukoor kg 0.020 0.020 0.040 ...

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
2
odt

MENÜÜ inglise keeles

Menu Starters Scallops & Oyster mushroom Herb cream, rye bread crumble, chanterelle veloute Duck liver & Autumn apple Stewed apples, apple mash, ginger syrup, nuts praline, yoghurt espuma Duck & Carrot Duck liver tourchon, duck confit, carrot Main course Beef tenderloin Potato-fondant, fried chanterelles, chicken gizzard, garlic mash, port braised onion, mushroom sauce with cognac Lambneck Lambneck confit, soft goat cheese, eggplant mash, crushed potato salad, yoghurt gel, port jus with ...

Keeled → Erialaline inglise keel
19 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

1. FRITEERITUD MAKRAPULGAD SALSAGA Bruto Neto 1. Lõika makrapulgad kolmeks tükiks. makrapulgad 100g 100g 2. Valmista taigen mineraalveest, soolast ja nisujahust Taigen ning lõpuks lisa vahustatud munavalged. nisujahu 60g 60g 3. Kasta krabipulgad taignasse ja prae rohkes õlis. mineraalvesi 60ml 60ml 4. Kastmeks pese ja puhasta küüslauk, paprikad ja sibul. munavalge 1tk 30g 5. Haki paprika ja sibul peeneks ning kuumuta neid õlis. Praadimiseks 6. Lisa ka küüslauk ja maisiterad. õli 300ml 300ml Kaste 7. Seejärel lisa tomatipüree ja vesi ning maitsesta kaste tomatipüree 40g 40g tabasco, veiniäädika ja teiste maitseainetega. roheline paprika 19g 15g 8. Lase kaste keema ja ...

Toit → Toit ja toitumine
10 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Pidulik õhtusöök

Pidulik õhtusöök Eelroog Täisterapliinid(soojad) 6 Tainas,soolaseened,hapukoor,roheline sibul Tuunikalaga sushi 7 Tuunikala,seesamiseemned,sushi-riis,sojakaste,wasabi,ingver Gratineeritud sinimerekarbid 8 Sinimerekarbid,valge vein,tsilli,riivsai,parmesan,tomatid omas mahlas.

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Eelroog: Õuna-sellerisalat  

TOIDU Õuna- NIMETUS sellerisalat portsjoni kaal 0.150 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Hind 20% Retsepti kaal Valmistamise kaal ta Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 2 bruto 2 neto hind h 15 õun kg 0.071 0.060 0.141 0.120 0.85 € 0.07 € 30 juurseller kg 0.071 0.050 0.143 0.100 1.42 € 0.10 € ...

Toit → Toitlustus
7 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

................................................................................................................. 22 Kasutatud kirjandus................................................................................................................... 23 2 MENÜÜ Eelroog Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal (baguette, kirsstomat, basiilik, mozzarella juust, spinat, rukola, oliivõli, sidrunimahl) Pearoog Sea välisfilee rosina täidisega, kartulivorm, suitsupeekonisse mähitud roheliste ubade ja punase veini kastmega (sea välisfilee, rosinad, kartul, küüslauk, rohelised oad, suitsupeekon, sidrunimahl, oliivõli,

Toit → Kokk
84 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Vürtsid ja ürdid

Vürtsid ja Ürdid Vürtse kasutatakse grillimisel nii eraldi maitsestamisel kui ka marinaadide või grillkastmete koostises. Paljud vürtsid annavad grill-lihale lisaks heale maitsele ka ilusa värvi ja apetiitse välimuse. Nii ürtide kui vürtside kasutamine vähendab soola kasutamise vajadust. Cayenne pipar: Ei ole tegelikult pipar vaid paprika liik. Eriti palju kasutatakse Idamaises, Aafrika ja Mehhiko köögis. Cayenne pipart kasutataksegi tihti erinevate grillimaitseainete ja -kastmete koostises kuna see annab lihale hea maitse ja ilusa värvuse. Eriti hästi sobib sea- ja linnulihaga ning kala ja mereandidega. Cayenne on terav vürts, seepärast piisab selle tarvitamisel suhteliselt väikesest kogusest. Kui selle maitsega liialdada, siis ei pääse toidu oma maitse või teised maitsevürtsid esile. Kui kasutad Cayenne pipart kastmetes või isetehtud marinaadides, siis lase need peale maitsestamist mõni minut seista ja all...

Toit → Kokandus
61 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka üleminekueksam

KOKA ÜLEMINEKUEKSAM TALLINN 2012 Koka üleminekueksam Menüü EELROOG Muna majoneesi, tomati ja basiilikuga (muna, majonees, kirsstomat, basiilik) PEAROOG Maksastrooganov kartulipüree ja mustrõika peedi salatiga (veisemaks, tomatipüree, hapukoor, sibul, kartul, piim, või, mustrõigas, peet, õun) JÄRELROOG Kovhikreem (rõõsk koor, kohv, suhkur,zelatiin)

Toit → Toiduvalmistamine
56 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

KOKK I KUTSEEKSAM Juhendaja: Viljandi 2008 SISUKORD: SISUKORD:................................................................................................................................2 1. MENÜÜ..................................................................................................................................3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID.............................. 4 2.1 Eelroog: Mee-ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal...........................................................4 Valmistamine:......................................................................................................................... 5 2.2 Põhiroog: ..........................................................................................................................6 Valmistamine:..................................................................................................

Toit → Kokandus
227 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

Ida-Virumaa-Kutsehariduskeskus Eriala:Kokk (õpilase nimi) PIDULIK LÕUNASÖÖK Lõputöö Jõhvi:2011 Sisukord 1.Menüü Eelroog Suvine suitsukanasalat (suitsukana, ananass, Hiina kapsas, konservmais, majonees, aroomisool) Põhiroog Kreemine sealiha (sea välisfilee, sibul, seened, kuiv valge vein, toorjuust) Järelroog Karamell-leivaparfee marjapüreega

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Rahvusköök

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond Rahvusköök Indiaköök Juhendaja: Viljandi 2008 Eelroog India TOIDU NIMETUS kartulisalat portsjoni 0,130 kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Valmistamise Hind Retsepti kaal kaal 18% ta Retsept Kao % Toiduained Ühik bruto neto x bruto x neto Ühiku h ih 30% Kartul Kg 0,180 0,126 0,360 0,252 9,00 kr 1,62 kr Roheline 20% paprika Kg 0,125 0,025 0,250 0,050 53,00 kr 6,63 kr 1% Maits. Jogurt Kg ...

Toit → Kokandus
47 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kuidas teha menüüsid

Kahekäiguline menüü kooliõpilastele. I käik Pearoog. Keedetud kartul, kaste, ananassi-porgandi salat, piim, mahl. II käik Järelroog. Karamellkissell moosiga. *** I käik Pearoog. Frikadelli supp. II käik Järelroog. Mannavaht piimaga. *** I käik Pearoog. Makaronid vorstiga, mahl, piim. II käik. Järelroog. Puuvili (õun, pirn) *** I käik Pearoog. Pilaff, piim, mahl. II käik. Järelroog. Kohuke, puuvili. Kolmekäiguline menüü firma külalistele. I käik Eelroog Soojad võileivad. II käik Pearoog. Kartulipuder, valge kaste, värskekapsa-kurgi salat, piim, mahl. III käik Järelroog. Kook, kohv, tee. *** I käik Eelroog. Püreesupp. II käik Pearoog. Keedu kartul, hakkliha kaste, apelsiniporgandisalat, piim, mahl. III käik Järelroog. Apelsini jogurtitarretis. *** I käik Eelroog. Külmad suupisted kalast. II käik Pearoog. Riis, grillitud kalaga III käik Järelroog. Jäätis. Kolmekäiguline lõunamenüü turismigrupile. I käik Eelroog...

Toit → Toitumisõpetus
42 allalaadimist
thumbnail
3
odt

5 päeva menüü (bistroo/söökla)

5 päeva menüü Esmaspäev : Eelroog : Lõhe kuumal taldrikul 150g 30 portsjonit Seene püreesupp 150g 30 portsjonit Supp : Seljanka 300g 60 portsjonit Pearoog : Kanakoivad sulatatud juustu , seente , ahjukartuli ja porgandisalatiga 100/70/60/50 150 portsjonit Tatravorm hakkliha ja peediga 100 g 45 portsjonit Magustoit : Mannavaht 100 g 40 portsjonit Apelsinivahvlid moosiga ( 2 tk portsjonis) 50 g / 30 g 40 portsjonit Teisipäev : Eelroog : Kartuli salat 150 g 50 portsjonit Lillkapsa ­ juustu püreesupp 150 g 70 portsjonit Supp : Hernesupp 300 g 55 portsjonit Pearoog : Pasta Bolognese 250 g 80 portsjonit Räimekotletid kodujuustukastmega , ahjukartuliga ja peedisalatiga 300 g 60 portsjonit Magustoit : Rukki ­ pohlavaht 50 g 30 portsjonit Puuviljakompott 100 g 40 portsjonit Kolmapäev : ...

Toit → Toitlustus
64 allalaadimist
thumbnail
6
xls

Toitude tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid

TOIDU NIMETUS Porgandi-apelsinisupp 1. ports. väljatulek (ml/g) 130 valmist.portsj. arv x (tk) 5 kasumi % 67,6 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20%- ta ühiku koguse TOIDUAINE ühik 1 bruto kao % 1 neto x bruto x neto hind hind porgand kg 0,055 20 0,046 0,275 0,230 5,50 0,30 apelsin kg 0,030 40 0,021 0,150 0,105 15,50 0,47 mugulsibul kg 0,014 17 0,012 0,070 0,060 13,58 0,19 õli l 0,002 0,002 0,010 0,010 22,42 0,04 10 % rõõsk koor ...

Toit → Toitlustus
194 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Esitamise aeg 20.02.2012 Kodutöö teema Lõunasöök, mis muudab argipäeva erilisesks Toidukorra kirjeldus (kellele, mida ja kuidas) Minu pakutav menüü sisaldab endas kolme käiku: Eelroog, pearoog, magustoit. Toidud on valitud vastavalt kliendi soovile. Kliendiks on keskealine paar, kes hindab lihtsust kuid samas head maitset ja peent väljanägemist. Sellepärast ei ole roogades toiduainete kooslused liiga üllatuslikud ja harjumatud, lihtsalt erilised. Samuti on road valitud küllaltki tervislikud, kuna klientidel pole plaanis kaalus juurde võtta. Vaid säilitada head välimust. Eelroaks olen valinud värske salati graavlõhe ja maitsestamata jogurti-küüslaugu kastmega.

Majandus → Klienditeenindus
42 allalaadimist
thumbnail
19
pptx

PÕHJAMAA RIIKIDE NING SAKSAMAA JA PORTUGALI RAHVUSTOIDUD

PÕHJAMAA RIIKIDE NING SAKSAMAA JA PORTUGALI RAHVUSTOIDUD Koostas: Lisl Linda Oinus Juhendaja: Olga Alova Sissejuhatus Eesmärk: Saada teada Eesti naaberriikide ning Portugali ja Saksamaa rahvustoidud ja uurida millistes Tallinna restoranides neid pakutakse. Hüpoteesid: · Kõikidel riikidel on oma erilised rahvustoidud, mis on levinud ka Eestisse ja neid pakutakse Tallinna restoranides. · Kõik Pühajärve Põhikooli õpilased teavad põhjamaade rahvustoite ja neid pakutakse ka koolis. Meetod Metoodika: Kirjalik küsitlus Intervjuu Internetist info otsimine Protseduur: Leidsin mitmetes restoranides pakutakse rahvustoite. Tegin kokkuvõtteid Tulemused Ma sain teada, et Tallinnas 164.st restoranist pakuvad ainult Eesti toite 18, Venemaa toite 12, Saksamaa toite 2, Itaalia toite 20, India toite 12 ja Hiina toite 11 söögikohta. Rahvusvahelisi restorane on kokku 89 (164.st). Küsim...

Toit → Toitumise alused
13 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Menüü koostamise alused

(MENÜÜ KOOSTAMISE ALUSED) 1. Mis on menüükaart, toidukaart, joogikaart? Menüükaart- See on vabalt valitav roogade loetelu. Toidukaart- Kliendile kajastub müügil olev sortiment toidu ja joogikaardis. 2.Restoranimenüü tüübid Ühe eine kindle menu- table´d hote menu Vaba valiku menu- a la carte menu Banketi menu 3.Millised toidusektsioonid on retorani toidukaardid? 4.Argieinete roakäikude serveermuse järjekord * külm eelroog * kuum eelroog * supp või puljong *kalaroog *pearoog *kuum vaheroog *külm eelroog * sorbet *liha-või linnuliha roog * aedvilja roog * kuum järelroog *külm järelroog *Juust * tõeline magusroog *värske puuviljad * kohv või tee lisandiga 5.Mis on kogupäeva menu ja mida selle koostamisel arvestada ? 6.Nimeta menüüde tüübid toitumisaja järgi Hommiku, lõuna, õhtu, einete, oodete menüüd. 7.Rahvusvaheliselt tuntud hommikusöögimenüüd, kirjelda. *mandrieine- continental breakfast

Toit → Toitlustus
84 allalaadimist
thumbnail
10
docx

ABILAUD

o küüler (alla, peale) 2 o veekannu alla 1 2. SÖÖGIJA SERVEERIMISRIISTAD: · Leiva näpitsvõtte riisad 1 · Eelroog1 o nuga 4+1 o kahvel 4+1 · Eelroog 2 o lusikas 4+1 o kulp (tõstmisvahend) 1 o lisandi tõstmiseks 1 · Pearoog o nuga 4+1 o kahvel 4+1 o lusikas (tõstmisvahend) 1+1

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

Juhendaja .Urve Arm Jõhvi:2011 Sisukord Menüü.............................................................................................................................................. 3 MENÜÜ PÕHJENDUS ..................................................................................................................4 TEHNOLOOGILISED KAARDID.................................................................................................5 Eelroog.........................................................................................................................................5 Pearoog........................................................................................................................................ 6 Järelroog.......................................................................................................................................7 KALORSUSE TABEL..................................................

Toit → Kokandus
181 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Atlantis

hubases kaminas. · Helitaust · Ooteruum / garderoob Mööbel · Seal on väga mugav mööbel ja see sobib sealse saaliga väga hästi kokku. Midagi pole üleliia. · Lisandid · Kaitstud seljatagune Teenindaja Teenindaja plussid: · Abivalmis · Sõbralik · Tähelepanelik · Rõõmus Teenindaja miinused: · ... Eripakkumised · Eelroog + pearoog + magustoit ­ 15 . · Menüü eraldi: Eelroog 4 , pearoog 10.50 ja magustoit 3 ehk kokku 17.50 . · Päevakomplekt 5 . · Vesi/praad/värske saia-leivavalik/kohv-tee/käsitööküpsised. Kokkuvõte Emajõe kohale ulatuva restorani mitmekesine menüü ahvatleb hõrgutavate roogade ja esindusliku joogikaardiga. Menüüs leidub viiteid nii itaalia kui prantsuse köögile, unustatud ei ole ka eestipäraseid roogasid.

Kultuur-Kunst → Kultuur
4 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Pulmabankett

Fourth level Fifth level Laudade paigutus Saalis laudade paigutus: ruudukujulised 7x 8st lauda, 1x 6ne laud, 1x 10ne laud, laudadel nimekaardid Laua suurused 90x210, 150x250 Laudadel on täielik eelkate koos kohanäitamistaldrikutega, kannud jääveega, kuhu on lisatud värskeid maasikaid ja melissilehti Teenindamine: külm eelroog portsjonitena, pearoog kandikult, tort peale lahtilõikamist viiludena magustoidu taldrikul, kohv või tee kannudest Enne järgmist toidukorda koristatakse eelmise käigu nõud Näide: osalise eelkattega laud numbriga Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level

Toit → Toitlustusettevõtete...
20 allalaadimist
thumbnail
10
doc

PIDULIK ÖHTUSÖÖK

BeaujolaisNoveau vesi 3 Menüü põhjendus Valmistan piduliku õhtusöögi, kus klientideks on minu vanemad, tänu kellele ma suuresti nii kaugele olen jõudnud. Soov on neile pakkuda midagi hõrku ja nauditavat, kuid samas midagi lihtsat. Eelroog Eelroaks valisin porgandi-paprikakaaviari tartelettes salatipadjal, sest valmib see suhteliselt kiiresti ja lihtsalt, kuid samas on midagi väga erilist ja head. Eelroog on kaunis - värviküllane ja samas ka tervislik, sest sisaldab värskeid salateid ning köögivilju. Pearoog Pearoaks ma pakun sealiharulli peekoni ja värske spinati täidisega, mida ma serveerin koos sealiharulli hautamisleemest valmistatud kastmega ja üleküpsetatud köögiviljapüreedega. Köögiviljapüreed teevad selle roa kirevaks ja on tervislikud. Sealiharull on valmistatud hautades, mis annab sellele toidule juurde tervislikkust ja samas ka mahlakust. Veinisoovitus pearoale

Toit → Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Kokkade lõputöö arvutiõpetuses

ARVESTUSTÖÖ NIMI KURSUS Etapid I Etapp: Valisin road II Etapp: Retseptid + valmistamine III Etapp: Tehnoloogiline kaart + kaloritabel IV Etapp: Tellimisleht V Etapp: Menüü VI Etapp: Lauaplaan VII Etapp: Esitlus Valitud road Eelroog: Suitsukanasalat Põhiroog: Nuudlipesad Järelroog: Banaanirattad sokolaadis Eelroog: Suitsukanasalat Sega kastme ained kokku ja pane külmikusse Makaron kg 0,120 mõneks ajaks seisma. Suitsukana kg 0,146 Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees. Muna kg 0,050 Puhasta ja tükelda suitsukana Õun kg 0,030 Eemalda ploomikivid ja haki vajadusel ploomid

Informaatika → Arvutiõpetus
65 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Teise kursuse üleminekueksam

Sisukord Menüü.........................................................................................................................................3 Toiduidee....................................................................................................................................4 Tehnoloogiakaardid....................................................................................................................5 Eelroog....................................................................................................................................5 Pearoog....................................................................................................................................6 Järelroog..................................................................................................................................7 Töövahendid.................................................................

Toit → Kokandus
72 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Hinnapakkumine

arv 11.06 kell: 13.00 Kohvipaus: 27 x 2 40.- 2160.- & kell 15.00 Kohv ja tee Puuviljasuupistevalik Küpsised soolased ja magusad 11.06 kell: 19.00 Õhtusöök: 27 45.- 1215.- Eelroog Suitsukala- pastasalat virsikutega. Pearoog Spinati- 80.- 2160.- fetatäidisega kanarind, ürdirisotto, praetud magus pipar, kreemjas mangokaste Magustoit 40

Turism → Majutus
54 allalaadimist
thumbnail
16
ppt

Menüü ajalugu.

restauraatorid tutvustasid toidukaarti oma patroonidele. Menüü kirjutati tollal suurtele posterisuurustele tahvlitele ja pandi välisukse juurde, et külalisi meelitada. Need olid ilusti, käsitsi kirjutatud, ning mõeldud vaid klentide informeerimiseks. Alles 1900-ndate algul sai populaarseks, igaühele eraldi ulatatav menüü. See põhineb juba 19.saj algul Venemaal kujunenud ja siiani kasutusel oleval järjekorral: - Külm eelroog - kuum eelroog - supp/puljong - kalaroog - pearoog - kuum vaheroog - Külm vaheroog -Sorbett -Liha-või linnuliharoog - aedviljaroog -Kuum järelroog -Külm järelroog - juust -Tõeline magustoit -Värsked puuviljad -Kohv või tee lisanditega. Päevamenüüd Kogupäevamenüüd Komplekslõunate menüüd Banketi või peolauamenüüd Lastemenüüd Kohvi-või teelaua menüüd Piknikukorvide menüüd Grilleinete menüüd Autolõuna menüü ( Auto-lunch )

Toit → Kokandus
22 allalaadimist
thumbnail
3
pptx

Laste kolmekäiguline menüü

Laste kolmekäiguline menüü (talv) MENÜÜ Eelroog: Kana-köögiviljasupp Mitmeviljaleib, Pearoog: Kodune hakk-kotlet, keedetud kartuli, kaalika- porgandisalat, lihaleeme kaste teraviljaleib, arooniamahl Dessert: Lusika pannkoogid õunamoosiga Piim TÄNAN KUULAMAST

Toit → Rahvusköök
9 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Serveerin pearoa (paremalt). Panen valmis järelroa. Koristan ära kõik nõud, veepokaalid vastavalt soovile ning serveerin magustoidu. Kui kliendid on lõpetanud juhatan nad välja. Koristan laua, tööpinnad ja pesen nõud. 10 Toiduainete tellimus Põhiroog Järelroog Toiduainete Eelroog ühik tellitav kogus Kommentaarid 2 -le 2-le 2-le kokku Toiduained Köögivili,puuvili apelsin kg 0,07 0,07 suvikõrvits kg 0,05 0,05 küüslauk kg 0,01 0,01 jõhvikad kg 0,1 0,1 külmutatud

Toit → Kokk
52 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Vegaani päevamenüü

Vegaani päevamenüü Hommikusöök Piparmünditee Müsli sojajogurtiga Hirsipuder vaarikamoosiga Pirn Lõunasöök Eelroog: Kõrvitsa-püreesupp krutoonidega Pearoog: Koorega keedetud kartulid Ahjus küpsetatud forell Kaalika-porgandi toorsalat Sidrunivesi Magustoit: Leivavaht rosinate ja sojapiimaga Õhtusöök Pearoog: Seenerisotto Ploomimahl Magustoit: Rabarberkissell sojakohupiimaga

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
30 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teeninduskäik

Kandikud + salvrätikud 0 Poleerimisrätik 1 Kelneri käerätt 0 Maitseainete komplektid 1 Küünlad + küünlajalad 0 Lillevaasid 0 Leivakorv 1 Veekann+alustaldrik 0 Menüü 19. Kodune õhtusöök Marek o Eelroog - Värske salat majoneeskastme ja broilerifileega o Pearoog - Täidetud räimed köögiviljawoki ja sinepikastmega o Järelroog - Pannkoogid apelsinikastmega Tass Tass Teeninduskäik: 1. Panen laua ilusti paika 2. nihutan toole, et saaks vabalt liikuda 3. Pühin laua tolmust ja prahist 4. Asetan lauale laualina ühe liigutusega 5. Valmistan ette nõud abilaual või siis tööruumis 6

Turism → Restoraniteenindus
103 allalaadimist
thumbnail
15
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE

Järvamaa Kutsehariduskeskus Kodumajandus KM32 Epp Nuhkat PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE Lõputöö Juhendaja: Ruth Muru, õpetaja-metoodik Särevere 2012 2 SISUKORD SISUKORD...........................................................................................3 SISSEJUHATUS.......................................................................................4 MENÜÜ.............................................................................................. 5 1.KALKULATSIOONIKAART........................................................................6 1.1.Eelroog......................................................................................................................... 6 1.2.Pearoog...............................

Toit → Toiduvalmistamine
74 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Menüü koostamise alused! osa 1

õigem, klassikaline roogade järjekorra põhimõte pärineb 1880 aastast, vastavalt klassikalise järjekorra põhimõttele alustatakse kergematest, külmadest roogadest, kalaroad eelnevad liharoogadele, keedetud ja aurutatud road on menüüs eespool. Klassikalise menüü 9 käiku Moodsa toidu järjekord 5 käiku 1. Eelroog 1. Külm eelroog 2. Supp 2. Supp 3. Kalaroog 3. Kuum eelroog 4. Väike liharoog 4. Pearoog 5. Praetud liha/lind 5. Järelroog 6. Vaheroog (aedvili) 7. Juust 8. Puuvili 9. Järelroog (magustoit) Söögikäikude pakkumise järjekord

Toit → Menüü koostamine ja nende...
102 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Menüü Mehhiko

MENÜÜ Eelroog Guacamole chipsidega Pearoog Fajata broileri-riisi-köögiviljatäidisega Dessert Flan Joogid Kannuga sidrunivesi Karastusjook (Coca-cola, Fanta, Sprite) Kohv, tee MENU Starter Guacamole with chips Main dish Fajata with chicken rice and vegetables Dessert Flan Drinks Water jug with lemon Beverage (Coca-cola, Fanta, Sprite) Coffee, tea МЕНЮ Закуска Гуакамоле c чипсaми Основнойe блюдо фaйaтa с курицай и рис с овощaми Десерт флан Напитки Лимонная вода в кувшинe Безалкогольные напитки (Кока-кола, Фанта, спрайт) Кофе, чай ...

Toit → Toit ja toitumine
7 allalaadimist
thumbnail
9
odp

Etiketikursuse lõputöö

prokseemikat (laudade ja toolide asetust ruumis), külaliste kohtade asetust. Illustreerivad pildid on lubatud. Söökide serveerimine · Millise serveerimise kasuks oled otsustanud: rootsi-, fursett- või klassikaline laud? Illustreerivad pildid õigustatud. Sündmuse sisuline ülesehitus Külaliste vastuvõtt, seltskondlik tegevus, üllatusmoment, lõpetamine jne Menüü Etiketijärgne toiduvalik: eelroog, pearoog, dessert Sündmuse lõpetamine Külaliste tänamine Transport jne Kokkuvõte Millised olulised tähelepanekud sündmuse korraldamisest on edaspidiseks hea meelde jätta? Tänan kuulamast!

Psühholoogia → Käitumine ja etikett
1 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

Перед подачей остудить в форме. Lõunasöök Lõunasöök Lõunasöök Lõunasöök Lõunasöök eelroog eelroog eelroog eelroog eelroog Kerge kevadsupp Mehhikopärane salat Kreveti- või makrasalat Kookosene hernesupp Maapirnisupp 1 sl võid

Toit → Toitlustus
15 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Piduliklaud ehk bankett

KODUNETÖÖ 1. Korraldada pidulikeine ehk baknett 2. Menüü 3. (JOONIS) laudade paigutus ruumis 4. Ruumi kaunistamine 5. Nõude vajaduse arvutus 6. Lauapesu (värv,suurus) 7. Eelkatte joonis ühe inimese kohta 8. Teeninguskäik PULMALAUD 1.Menüü: Eelroog :Seesari salat , suupisted Pearoog :Ahjukartul , seapraad , hapukapsas Magustoit:Pulmatort Jook:Vesi ja punane vein 2.Laudade paigutus ruumis , ruumide kanistamine : 5.Nõude vajaduse arvutis: Eelroa nõud : 35 eelroa taldrikut + 5 lisa taldrikut , 8 vaagnat , 35 pokaali + 5 lisa polaaki , 35 klaasi + 5 lisa klaasi ( vee jaoks ) Põhiroa nõud :35 praetaldrikut + 5 lisa taldrikut , 6 vaagnat , Magustoidu nõud : 35 alustaldrikut + 5 lisa alustaldrikut 6.Lauapesu (värv,suurus): 7. 7.Eelkatte joonis ühe inimese kohta:

Filosoofia → Etikett
62 allalaadimist
thumbnail
21
pdf

Pidulik õhtusöök

köögile. Menüü Tervitusjook Eelroog: Kalafileerull musta kastmega Pearoog: Kanatasku mustade ploomide ja sinihallitusjuustuga Vahepala: Vabariigi tarretis Dessert: Sokolaadikook valge kastmega Desserdi kõrvale pakutakse kohvi või tee 1.4. Sündmuse programm 19.00 Saabumine, külaliste vastuvõtt, tervitusjoogi pakkumine, lauda juhatamine 19.15 Peakoka ja peo perenaise kõne ning menüü tutvustus 19.30 Eelroog: Kalafileerull musta kastmega 20.00 Ansambel alustab kontsertiga Pearoog: Kanatasku mustade ploomide ja sinihallitusjuustuga 20.30 Vahepeala: Vabariigi tarretis 20.45 Ansambel jätkab kontserti 21.00 Dessert: Sokolaadikook valge kastmega 3 21.15 Ansambel lõpetab kontserti 21.30 Õhtusöögi lõpp. Klientide ära saatmine Menüüs olevate toitude ja jookide kirjeldus 1. Tervitusjook

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
24
ppt

Ungari köök

guljashisupp. Tüüpiline toit Ungaris • Guljašš- supp Loomaliha, mugulsibul, küüslauk, jahvatatud paprika, porgand, pastinaak, paprika, tomat, kartul. • Ungari vorstisupp. Mugulsibul, paprika (jahvatatud), kartul, loomalihapuljong, tomatipasta, must pipar, pune, paprika, õllevorstid. Tüüpilised joogid • Külmad: erinevad mahlad ja veed • Soojad: kohvijoogid, erinevad teed • Alkohoolsed joogid: veinid Praktiline osa • Kolmekäiguline menüü: • Eelroog: soe paprika-tomati püreesupp • Pearoog: Veiselihahautis köögiviljadega (porgand, kaalikas) • Järelroog: rullbiskviit marjadega • Jäävesi Praktiline osa • Ungari restoranid Eestis. • Kapten Tenkeš (Tallinn) • Lahke Madjar (Pärnus) Tänan kuulamast!

Toit → Köögi õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Rootsi laud

· helbed · müsli · köögiviljad · puuviljad · munaroad · peekon Lauale asetamisel tuleb silmas pidada, et : · külmad suupisted on enne sooje suupisteid · köögiviljasuupisted on enne kala- ja lihasuupisteid · kalasuupisted on enne lihasuupisteid · soolakad suupisted on enne magusaid suupisteid LÕUNASÖÖK ROOTSI LAUAS Lõunasöök toimub Eestis kella 12.00 ja 15.00 vahel. Roogade pakkumisjärjestus tänapäevasel rootsi laual : · külm eelroog · kuum eelroog · supp või puljong · kalaroog · pearoog · kuum vaheroog · külm vaheroog · sorbett · liha- või linnuliharoog · aedviljaroog · kuum järelroog · külm järelroog · juust · magusroog · värsked puuviljad · kohv või tee Kõigi eelnevaid käike ei serveerita tavaliselt ühel vastuvõtul. Valitakse 2-4 käiku kergemaks ja 4-6 pidulikumaks lõunasöögiks. ÕHTUSÖÖK ROOTSI LAUAS

Toit → Toitumisõpetus
80 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Teenindusmüük

Menüü Eelroog: Cesari salat Salatileht, cesari kaste, röstitud saia kuubikud, juutu viilud, krevetid, sidruni sektorid ja maitseroheline Pearoog: Kanamedaljonid värviliste köögiviljadega Grillitud kana, lillkapsas, kollane ja punane paprika, hiina kapsas, porru ja väiksed peekoni ribad

Toit → Kokandus
35 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Alacart menüü

A la Carte menüü EELROAD / EEK Metsataadi leivake kuuseriisika eelroog mustal leival, punase sibula ja hapukoorega 2,88/45 Aedvilja tatar 9/140,82 vutimunade, ürtide ja tomatikastmega Soe eesti jäneseliha tarretis 10/156,47 maheda põltsamaa sinepi kastmega Taani võileib (külm) 2,50/39,12 (sai, keedusink, tomati- ja kurgiviilud) Lihavalik 3,52/55 (singirullid juustuga, salaami, kanafileetükid, dipikaste, tomat, kurk, ananass) Juustuvalik 3,83/60 (sinihallitusjuust, Camembert, Eesti juust, kreekerid, viinamari, õun)

Toit → Menüü koostamine ja nende...
26 allalaadimist
thumbnail
3
docx

A la Carte menüü

A la Carte menüü EELROAD / EEK Metsataadi leivake kuuseriisika eelroog mustal leival, punase sibula ja hapukoorega 2,88/45 Aedvilja tatar 9/140,82 vutimunade, ürtide ja tomatikastmega Soe eesti jäneseliha tarretis 10/156,47 maheda põltsamaa sinepi kastmega Taani võileib (külm) 2,50/39,12 (sai, keedusink, tomati- ja kurgiviilud) Lihavalik 3,52/55 (singirullid juustuga, salaami, kanafileetükid, dipikaste, tomat, kurk, ananass) Juustuvalik 3,83/60 (sinihallitusjuust, Camembert, Eesti juust, kreekerid, viinamari, õun)

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

tegeleb broneeringuga. 2.2.3 Ettevalmistustööde kirjeldus ja ajaplaneerimine Kell 16.00 alustakse laua katmisega ja ettevalmistustega köögis Kell 17.00 võetakse vastu külalisi Kell 17.30 õhtusöögi algus 9 2.2.4 Teenindus ja serveerimine 1 teenindaja juhatab külalised lauda ning tutvustab lühidalt menüüd. Lauda tuuakse eelroog ning veekannud ning võetakse tellimus karastusjookide kohta. Kui eelroog on söödud koristab teenindaja nõud laualt ning toob abilisega lauda pearoa. Küsitakse uuest erisoovi karastusjookide suhtes ning vajadusel täidetakse veekanne. Kui ollakse lõpetanud pearoog koristab teenindaja abilisega laua ning valmistatakse ette end pinata mänguks, mis ei ole kantiinile tavaline tegevus kuid on lubatud erandkorras. Kui külalised on mängimise

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Sõbrapäeva lõuna

Joogiks soovisid nad kõrvale veini ja vett. Veiniks võtsin kerge punase veini. MENÜÜ Eelroog Saia puri juustupalliga. 2 viilu saia juust majoneesi küüslauk või kirsstomat Pearoog Kana piparmündi jogurtiga 2 kanafilee tükk riis mesi laimi või sidrunimahla maitsestamata jogurtit piparmünt sool, pipar tomat paprika kurk värske Järelroog Triibuline pohla ja piimakisell Pohlad Piim suhkur maitseroheline vesi 150 TEHNOLOOGILSED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID Eelroog TOIDU NIMETUS Purjekad juustuga portsjoni kaal 0,150kg valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20 % ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 2 bruto 2 neto Ühiku hind Retsepti h

Toit → Toitumisõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kolmekäiguline lõunasöök

Tartu Kutsehariduskeskus Laura Kuus 3-KÄIGULINE LÕUNASÖÖK Iseseisevtöö Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2013 Eelroog Klassikaline Caesari salat vutimunaga Pearoog Sous-vide (50ºC) valmistatud lõhefilee, selleri ja rohelise herne kreem, võiga praetud miniköögiviljad, valge veini- sidruni kaste Järelroog Brüleekreem Mineraalvesi, must leib / kõrvitsaseemne kukkel / tomati-basiilikukukkel Serveerimis- ja töövahendid

Toit → Toitlustus
48 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Jogurti-kookose panna cotta

JÄRELROOG : Jogurti-kookose panna cotta : Kogus : Koostis- ja maitseained : 165 g Kookospiim 4 spl suhkur 2 dl maitsestamata jogurt 3 tl zelatiin 2 spl sidrunimahl 2 spl vesi Paisuta zelatiin lahjendatud sidrunimahlas, sulata kuumaveevannis. Sega kookospiim, suhkur ja toasoe jogurt põhjalikult läbi. Lisa peene joana ja pidevalt segades zelatiinilahus. Kalla otsekohe väikestesse külma veega loputatud topsidesse ning pane vähemalt 4 tunniks külma tarduma. Üle puistada kookoshelvestega ja sidruniviil panna peale. EELROOG : Rosepipra kanasalat : Kogus : Koostis- ja maitseained : 250 g Talleggi Rosepipra kanafileed 150 g salatilehte ( nt. Jääkapsast või frisee salatit 1 suurem Granny Smith õun 60 g kuivatatud aprikoose 60 g varssellerit 2 värskelt pressitud laimi mahla mandlilaaste Salatikast...

Toit → Kokandus
19 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Kreeka toidud ja köök

14.12.12 6 Rahvusroad pastitsio ­ pastatoidud: Põhikomponent: Pikad makaronid - dolma Põhikomponendid: viinamarjalehed, riisi- ja hakklihasegu Souvlaki - traditsiooniline saslõkk Põhikomponendid: sea-, lamba- või kanaliha 14.12.12 7 Kreeka õhtusöök Eelroog: tomati, feta juustu ja oregano sai koos valge veiniga Pearoog: pastitsio koos punase veiniga Magustoit: maitsestamata jogurt meega ja juurde puuviljad samuti meega Laual lisaks veel: Sai, värskesalat, vesi 14.12.12 8 Õhtusöögilaud Click to edit Master text styles Second level Third level

Toit → Toitumise alused
39 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Laua eelkate

Tartu kutsehariduskeskus Toitlustus ja teenindus osakond Restoraniteenindus Juhendaja: Ragnar- Heini Landsov Liisi Vaasa K208 Tartu2009 Menüü Juustu - küüslaugusalat juust küüslauk hapukoor majoneesikaste leib, sai või pannkook Forell kodujuustuga forelli filee kodujuust värske till mugulsibul petersell juust atleet Banaanikreem muna piim banaan sidrunikoor rosinad kohv tee klientideks on mees ja naine! Lauakatmine 1. Paigutan laua õigele kohale kontrollin et laud ei jääks kõikuma 2. Pühin laua 3. Linutan laua 4. Asetan toolid omale kohale 5. Paigutan kohataldriku 6. Asetan pearoa noa ja kahvli 7. Asetan eelroa kahvli 8. Asetan desserdi lusika 9. Lisan ka klaasid, vee jaoks 10. Asetan punaseveini klaasi 11. Valgevei...

Turism → Restoraniteenindus
66 allalaadimist
thumbnail
10
doc

MENÜÜ

MENÜÜ Eelroog Idusalat vähisabade, kartuli- ja trühvlimajoneesiga Joogiks: Valge vein Pearoog Praetud paltusefilee, blanśeeritud pak-choi kapsa, fenkolipüree ja siiamarja kastmega Joogiks: Valge vein Dessert Kodune juustukook põldmarjakastmega Joogiks: Koorekohv Töövahendid ja nõud 1. Kelnerirätt veini valamiseks 2. Kandik 3. Leivakorv koos maitseainetega 4. Valge veini pokaal 5. Leivataldrik 6. Eelroa taldrik 7. Eelroa all olev taldrik koos salfrätiga 8. Eelroa kahvel ja nuga 9. Pearoa taldrik 10. Pearoa kahvel ja nuga 11. Desserdi taldrik 12. Desserdi kahvel 13. Kohvitass 14. Kohvitassi alustaldrik koos salfrätiga 15. Kohvi jaoks lusikas 16. Kohvi jaoks suhkrutoos 17. Kohvi jaoks koorekann 18. Volditud salfrätik Ettevalmistustöö Laua eelkatmise et...

Toit → Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Vastuvõtu planeerimine

Õhtut juhib õhtujuht. Audiovisuaalsed vahendid: 5 mikrofoni, helivõimendi ja vähemalt 2 kõlarit bändi jaoks. Autosid on võimalik parkida hoone kõrvale. Fotografeerimiseks on palgatud fotograaf. Videosalvestuste tegemiseks pole vajadust. Peo kulgemise kava 17.00 ­ külaliste saabumine (hõõgvein, suupisted) 17.3017.40 ­ firmajuhi ja õhtujuhi kõne töötajatele, lauda istumine 17.4518.15 ­ eelroog (külmlaud) 18.1519.00 ­ õhtujuht viib läbi seltskonnamängud 19.0019.45 ­ pearoog 19.4521.00 ­ elavbänd 21.0021.30 ­ dessert ja kohv,tee 21.3021.45 ­ kuuse alt kinkide jagamine firmajuhi poolt 21.4523.00 ­ õhtut jääb lõpetama elavbänd Kutse Lugupeetud .............. , Olete kutsutud pidulikule firma jõulupeole, mis toimub 16.12.11, algusega 16.4523.00

Majandus → Klienditeenindus
79 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun