August Escoffer
August Escoffer
Georges Auguste Escoffier (28. oktoober 1846 - 12. veebruar 1935) oli prantsuse
kokk, restorani ja maitsetaimed kirjanik, kes populariseeris ja ajakohastatud
traditsioonilises Prantsuse toiduvalmistamise meetodid. Ta on legendaarne näitaja
seas kokkade ja Gurmaanidele, ja oli üks tähtsamaid juhte nüüdisaegsesse
prantsuse kööki. Palju Escoffier tehnikat põhines see, Antoine Carême üks codifiers
prantsuse haute cuisine, kuid Escoffier saavutus oli lihtsustada ja ajakohastada ja
töötada välja ja ehitud stiilis. Millele Prantsuse ajakirjanduses ("kuningas kokad ja
koka kuningad") kuigi see on olnud ka varem öelnud Carême. Escoffier oli
Prantsusmaa kaalukas kokk algul 20. sajandil.
Kõrvuti retseptid ta registreeritakse ja leiutati, teise Escoffier sissemaksete
kokakunst oli tõsta selle staatuse lugupeetud amet kasutusele organiseeritud
distsipliini oma köökides. Ta korraldas om...