ABILAUD 4 KÄIKU 1. LAUAPESU : · Laudlina · Salvrätid o kliendi lauale 4+1 o kelnerirätik 1+1 o poleerimisrätik 1 o kandikurätik 1 o laua pühkimiseks 1
korvikeses Singi salat oa ja porruga muretaigna korvikeses Magusad suupisted Shokolaadi trüfel Punasesõstra toorjuustu koogi amps Viinamarjad (eelnevalt 6-8 marjakaupa kobarateks lõigatud) Joogid Maitsevesi rosmariini ja laimiga (veini pokaalis) Kohvi, koor, suhkur Roheline tee 2. Ruumi ettevalmistuseks Teenindaja 2 tk Abilaud nõude ajutiseks asetamiseks või kasutatud nõude paigutamiseks.2 tk Frusett laud 2 tk Tool eakate jaoks 5 tk Kandik teenindajale 2 tk Salvrätik 4 tk( nõude poleermiseks) Kauss 2 tk ( kuuma vee jaoks ) 4 Haapsalu Kutsehariduskesus Monika Viidemann
spiraalsed kanalid. Kanalite lõikumisel tuleb alustada lõikamist vasakult paremale. 3) Ananass tuleb lõigata viiluteks kui see on kooritud 4) Viiludeks lõikamise järel eemaldatakse südamik terava noa või südamiku eemaldajaga. Südamiku võib eemaldada ka enne viilutamist. 5) Lõpuks asetatakse ananassid sobivalt taldrikule ja kaunistakse kas tuhksuhkru, marjade, kastmete või maitserohelisega. Banaani Flambeerimine 1) Esimeseks tuleb valmistada ette abilaud või käru vajalike vahendite ja toorainetega 2) Tutvustada külalistele valmistatavat rooga ja selle komponente, samuti alkoholi 3) Eeltöödelda toorained 4) Süüdata gaasipõleti ja kuumutada pann 5) Lisada rasvaine ja lasta sel veidi sulada. Segada rasvainet. 6) Seejärel tuleb lisada tooraine seda kuumutada ja segada. 7) Vajadusel lisada maitsaineid. 8) Valada mõõteanumasse või pitsi valmis alkohol, umber 2cl
Pune(kuivatatud) 0,025 Kuiv valge vein 0,075 Toorjuust 0,050 Sool, Pipar Hiina kapsas 0,030 Konservmais 0,030 Suitsutatud broileri 0,060 kintsuliha Anasnassikuubikkud 0,024 omas mahlas Majonees 0,028 Aroomisool 0,023 Kokku 0,195 0.5315 0.176 6.Tööplaan 1.tund Panen selga kokariided, pesen käed ja lähen lauda katma. Kontrollin, et abilaud ja söögilaud ei kõiguks. Linutan laua ja kontrollin, et laudlina oleks korrektselt. Toon abilauale lauakatteks vajalikud nõud ja söögiriistad. Poleerin abilaual taldrikud, söögiriistad ja klaasid. Pesen jõhvikad ning asetan kaussidesse. Koorin sibula ja katan kilega. Pesen käed. Praen leiva vähese suhkruga. Jälgin, et üle ei pruunistuks. Panen kaussi jahtuma. Koristan laua 2.tund Alustan järelroa valmistamist .Puhastan ja pesen jõhvikad. Valin välja mõned ilusad jõhvikad
.....11 Lisa 4............................................................................................12 Lisa 5............................................................................................12 2 SISSEJUHATUS Ma otsustasin teha loovtööna puutööd, kuna meie klassist valisid selle väga paljud ja see pidi kergesti minema. Osaliselt oli minu valiku põhjuseks asjaolu, et meie majapidamises oli puudu grilli abilaud. Nimelt jääb meil grilliseadme enda kõrval ruumi väheseks, nii et ma otsustasin meisterdada sinna juurde lisada abilaua, mis aitaks hoiustada igasuguseid asju laua peal. Minu töö eesmärk on valmistada grilli abilaud, mis oleks piisavalt kerge ja mitte liiga koormatud detailide poolest. Tema peamine mõte on pakkuda lisa töötasapinda grillimise ja õues söögivalmistamise ning ka serveerimise juures. Sellel laual oleks all üks lisariiul kus saab hoida nõusid ja grilli tööriistu
Muud Kreeka pähkel puh. kg 0,030 0,022 Kanapuljongikonsentraat kg 0,006 0,006 Toiduõli risso kg 0,070 0,070 Vormileib tume fazer kg 0,170 0,156 Melissi leht 0,006 0,006 Leib täistera Sai fazer Bonaqua pudeli vesi tk 1+1 mullidega TÖÖPLAAN 1 tund Panen selga kokariided, pesen käed ja lähen lauda katma. Kontrollin, et abilaud ja söögilaud ei kõiguks. Linutan laua ja kontrollin, et laudlina oleks korrektselt. Toon abilauale lauakatteks vajalikud nõud ja söögiriistad. Poleerin abilaual taldrikud, söögiriistad ja klaasid. Pesen õunad, viinamarjad, kurgi, paprika, tomatid, jõhvikad ning asetan kaussidesse. Koorin porgandi ja katan kilega. Pesen käed. Röstin kreekapähklid ja jätan jahtuma. Murendan leiva, pruunistan leiva või ja vähese suhkruga. Jälgi, et üle ei pruunistuks. Panen kaussi jahtuma.
PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK K-16B Kevin Suur Moodul TOIDUVALMISTAMISE ALUSED Moodul RESTORANITÖÖ KORRALDUS PIDULIK KOLMEKÄIGULINE ÕHTUSÖÖK Kirjalik aruanne Juhendajad: Pärnu 2019 1 SISUKORD ( Pealkiri 1, kirjasuurus 18 pt, läbiv suur täht) !Siia tee ise automaatsisukord kõige viimasena 2 MENÜÜ PÕHJENDUS Pakun kolmekäigulist romantilist õhtusöögiks eelroaks Spinati- ja brokolipüreesupp pearoaks Ahjus küpsetatud veise välisfilee, kartulipüree, punase veini kaste, blanšeeritud porgandi mix ja desserdiks Šokolaadifondant, toorjuustu ja sidrunikreemiga, vaniljejäätisega. Valisin need toidud sellepärast et need sobivad oma vahel kokku. Road sobivad noorpaaridele, kes soov...
Mõõtenõud 1 Serveerimisvahendid Supitaldrik, alustaldrik 2+2 Põhiroa taldrik 2 Magustoidutaldrik 2 Joogiklaasid (veinide, vee) veeklaasid 2 Supilusikas,põhiroa kahvel ja nuga, dessertkahvel,lusikas 2+2+2+2+2 15 Söögilauad, abilaud, tool 1 Abilaud 1 Tool 2 Laudlina, salvrätikud 2+3 Maitseainete komplektid 1 Lillevaasid 1 Foolium,küpsetuspaber,toidukile 1 Küpsetuspaber 1 Toidukile 1 Pajakindad,käterätik 1 Käterätik 1 Paberrätikud 1 Hambatikud,paberrätikud 1
Töövahendite desinfitseerimine on kohustuslik. Kuna pikaajaline kokkupuude mõningate juuksehooldus- ja küünehoolduskemikaaliga võib põhjustada ärritust, tuleb kanda hoolt spetsiaalse kaitserõivastuse, näiteks plastikkinnaste ja põllede kasutamise eest. Grimeerijad, jumestajad ja jumestuskunstnikud kasutavad oma töös kosmeetikatööstuse erinevaid kosmeetikatooteid. Kosmeetiku töövahenditeks on kosmeetikulaud (maniküürilaud), abilaud, müügilett ja riiul, töökärud ja seadmelauad, töötoolid kosmeetikutele ja klientidele, mitmesugused, instrumendid seadmed, aparaadid ning preparaadid naha, näolihaste, keha, käte ja jalgade hooldamiseks ja protseduuride läbiviimiseks, samuti mittepatoloogiliste nahamuutuste raviks. Töös tuleb kokku puutuda mitmesuguste erinevate ainete ja vahenditega, seepärast ei saa kosmeetiku tööd pidada sobivaks allergilistele inimestele.
Kausid 0,5l, l 1,1 Kokanuga, juurviljanuga 1,1 Lõikelauad 2 Sõelad, tõstelabidad, lusikad 1,1,2 Pudrunui 1 Mõõtenõud 1 Serveerimisvahendid Veeklaasid 2 Eelroa kahvel ja -nuga, prae kahvel ja nuga, 2,2,2 Söögilauad, abilaud 1,1 Laudlina, salvrätikud 1,2 Eelroa taldrik, praetaldrik, järelroa alustaldrik, 2,2,2,1 leivataldrik Maitseainete komplektid 3 Lillevaasid 1 Leivakorv 1 Käterätik 1 Kummikindad (paar) 1
Tööruum ja selle funktsionaalsus Kui erinevate seadmete ja kontoritehnika hoolduse vajalikkuses on iga firmajuht veendunud, siis töötajate mugavuse ja heaolu pealt hoitakse sageli kokku. Töökoha loomisel tuleks silmas pidada töötaja 3 põhilist liiki vajadusi: 1. Füüsilised vajadused tööasend, tegevused, harjutused-lõdvestused. Õige ja mugav tööasend on tervise pant. Saavutades sobivuse enda ja töökohaga, muudab see töötamise mugavamaks ja ka tootlikumaks. 2. Psühholoogilised vajadused tööstiil, töökorraldus, pausid-vaheldus. Vähenda stressi, planeerides aega ette ja seades realistlikke päevaeesmärke. Eri tööülesannete vahetus tööpäeva jooksul aitab vähendada väsimust, aeg-ajalt tuleks teha väikeseid pause. 3. Keskkonna-alased vajadused valgus, õhk, müra. Töökohti luues tuleb seega eelkõige arvestada, et töökoht ise ei tohiks inimest väsitada. Iga töötaja töö iseloomu tuleks ana...
Portsonvormid, ahjuplaat 4+1 Nugade komplekt 1 Lõikelauad 3 Sõelad, kulbid, tõstelabidas 1+1+1 Mõõtenõud 1 Serveerimisvahendid Pearoa taldrik,eelroa taldrik, magustoidu 2+2+2 taldrik veeklaas 2 Eelroa kahvel, eelroa nuga, põhiroa 2+2+2+2+2+2 kahvel, põhiroa nuga, dessert kahvel, dessert nuga Söögilaud, abilaud 1+1 Laualina 2 Salvrätiku hoidja, salvrätikud 2+2 Toidukile 1 Maitseainete komplekt 1 14 6. Toiduainete tellimus Toiduained ühik Kogused kg hind Summa Summa 2-le km-ga km-ta km-ga Juurviljad
koorimisnuga, fileerimisnuga Lõikelauad 2 Pannilabidas, supilusikas, teelusikas 1+2+1 Pudrunui 1 Riiv 1 Vispel 1 Lihahaamer 1 Küpsetuspaber, foolium, toidukile 1+1+1 Serveerimisvahendid Veeklaas 2 Eelroa kahvel ja -nuga, prae kahvel 2+2+2+2+2 ja nuga, järelroa dessertkahvel Söögilauad, abilaud 1+1 Laudlina, salvrätik 1+4 Eelroa taldrik, praetaldrik, järelroa 2+2+2+1 alustaldrik, Leivataldrik Magustoidu pokaal 2 Lillevaas 1 Leivakorv 1 14 Käterätik, paberkäterätik 1+1 Veekann, alustaldrik 1+1 Maitseainetekomplekt 1 15 6. TOORAINETE TELLIMINE
VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEEKSAM Juhendaja: Viljandi 2008 SISUKORD: SISUKORD:................................................................................................................................2 1. MENÜÜ..................................................................................................................................3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID.............................. 4 2.1 Eelroog: Mee-ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal...........................................................4 Valmistamine:......................................................................................................................... 5 2.2 Põhiroog: ..........................................................................................................................6 Valmistami...
Tartu Kutsehariduskeskus Majutus ja toitlustusosakond PIDULIK LÕUNASÖÖK SÕBRANNALE Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2012 Sisukord Menüü.......................................................................................................................................... 3 Menüü põhjendus........................................................................................................................ 4 Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal....................................... 5 Tehnoloogiline kaart................................................................................................................. 5 Valmistamine............................................................................................................................ 6 Serveerimine............
karastavaid jooke. Kui pakutakse alkohoolseid jooke, peab selle kõrval olema ka valik alkoholivabadest jookidest. Kokteililaua suurus ja kuju sõltub selle paigutamise kohast ja külaliste arvust. Lauale peab igast küljest olema vaba juurdepääs. Laua katmine: 1. Laud kaetakse peaaegu maani ulatuva linaga. 2. Lauakaunistused valitakse tagasihoidlikud. 255 3. Kokteililaua juurde kuulub ka abilaud, millel kokteilid segatakse. See kaetakse samuti linaga. Abilaual peavad olema jookide valmistamiseks vajalikud ained. 4. Laua katmist alustatakse klassikaliste kokteilide (näiteks Dry Martin) jaoks mõeldud kokteiliklaaside paigutamisest. Seejärel asetatakse kõrgemad highball-klaasid segujookide jaoks. 5. Klaasid asetatakse lauale grupiti (viirgudena, ringidena, rühmadena jne). 6. Klaasid võivad olla kaunistatud erinevate ääristega (näiteks soola- või