✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused!Luuletus.ee
0
Ürdid on maitsetaimede maapealsed osad, mida võib kasutada nii värskelt kui ka kuivatatult (meliss, seller, petersell, murulauk). Lihasaaduste maitsestamiseks ja aromatiseerimiseks kasutatavaid aineid võib jaotada järgmiselt: taimse päritoluga ained – saadakse taime teatud osadest või kogu maapealsest osast – ürdist.
Ürdid on roheliste (aga mitte alati!) lehtedega taimed, mis kasvavad parasvöötmekliimas ja mida sageli kasvatatakse juurviljaaedades Ürdid on saadaval nii värskete kui kuivatatutena.
Ürdid - toored või kuivatatud maitsetaimed või nende teatud osad (taimed, lehed, õienuppudega ladvad). Tuntumad on basiilik, estragon, majoraan, rosmariin, meliss, salvei, münt.
Ürdid on aga jaheda või külma ilmastikuga maade rohttaimed, mida tihti kasvatatakse taimekasvandustes. Tooreid ürte peab hakkima, et nende maitse paremini esile tuleks.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk). Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).
Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu! Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.