Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Äädika liikidest on Söögiäädikas (30%-line, lahjendusaste 1:8), Õunaäädikas (5%-line), Punase veini äädikas (Prantsusmaa), Aromatiseeritud äädikas (6%-lise äädika ning tilli, selleri, estragoni jt. maitseainete leotis), Äädikaessents (70...80%-line, ettevaatusele tähelepanu juhtiva märgistusega). Toiduhapetena kasutatakse veel sidrunhapet, õunhapet ja piimhapet (värvuseta kristalsed ained).
Äärmiselt inetu on aga lahjendada teise inimese viskit - seda peab ikka ise tegema. Iirlastel on kuulus ütlemine: "You must never steal another man 's wife, and you must never water another man 's whiskey!" ("Sa ei tohi kunagi varastada teise mehe naist ega lahjendada tema viskit!"). Ameerikas, ja ilmselt sealt paljudesse muudesse maadesse levinud kombe kohaselt, lisatakse ilma küsimata viskile jääd.
Äärmiselt olulised on vaatide omadused ja kvaliteet, mis peavad tagama toodetava viski standardsuse. Sotimaal kehtestatud ametliku määratluse kohaselt ei vääri viski enne Soti viski nime, kui ta pole kolm aastat tammevaadis küpsenud.
Ärge astuge - seiske keraamilisel tööpinnal, kuna see ei ole vastupidav suurtele koormustele. Keraamilise tööpinna esiosas paikneb nelja indikaatoriga varustatud paneel, millitest igaüks vastab teatud keedutsoonile.
Ääred on purutatud biskviitpuruga ning pealt kaunistatakse: 1) kogu pind kaetakse lahtirullitud martsipaniga ning kaunistatakse , võikreemi, šokolaadiviguritega ja kaunistusželeega.
Äärmiselt mitmekesine on kastmete koostis. Pole ime, et prantsuse köök on väga suurel määral mõjustanud Euroopa toitlustamist ja paljud ülituntud toidunimetused pärinevad prantsuse keelest
Äädikas on söögitegemisel ning toimingutel asendamatu koostisosa, mis tõstab märkimisväärselt toidu kvaliteeti ning toob esile suurepärast lõhna, maitset ning välimust.
Äädikatel on enamasti mõnusalt hapukas maitseomadus, millele annavad omapära erinevate liikide ning erinevate valmistus meetoditega äädikad.
Ärritajalävi - sensoorse ärritaja minimaalväärtus, mis on vajalik aistingu tekkimiseks, aistingu identifitseerimine pole vajalik.
Äritegevuse keskmeks on tarbijate poolt tunnustatud ja armastatud brändid, mis on võitnud nii laste kui täiskasvanute poolehoiu.
Äädikas - kontsentreeritud vanamoodne kanget lauaäädikas, mida kasutatakse kurkide marineerimisel jms.
Äädikhape on terava lõhnaga, hügroskoopne, värvuseta aine, mis seguneb hästi veega.
Äädikhape - annab rohkust, tõstab aroome, maitset, toob aroome paremini esile
Ägedaid mükotoksikoosipuhanguid on ajaloos ikka ja jälle esinenud, eelkõige üleujutuste,
Äädikas on teinemaailma vanim looduslikku toidu säilitusaineid.
Äärmiselt mittesoovitatav on juua veevärgi vett, pigem eelistada pudelivett.
Äärmuslikkusesse kaldumised – tervisele ohtlikud käitumishälbed
Äriidee on toitlustada saabuvaid turiste.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Äge vorm on iseloomulik vasikatele vanuses 3-6 kuud (Radostits, Gay, Hinchcliff , Constable, 2006). Paljud uuringud osutavad, et looduslikult saastunud sööt on toksilisem kui puhastatud aflatoksiin.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun