Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Ärieetika seminaritöö (1)

3 KEHV
Punktid
Armastus - Vaja oma tüdrukule muljet avaldada ? Tahad võita tema armastust? Või soovid näidata kui palju sa teda armastad? Siit sa abi ei leia, kirjuta talle ise luuletus - kuid inspiratsiooni saad siit küll :)

Esitatud küsimused

  • Kuidas Te suhtute ütlusesse "kõik mis ei ole keelatud seadusega on lubatud"?
  • Mis Teile Eesti äriilmas eetilises plaanis kõige enam vastumeelne on?
  • Mida Te otsustate?
  • Kuidas Te tegutseks?

Lõik failist

ÄRIEETIKA
seminaritöö

  • Kuidas Te suhtute ütlusesse: “kõik, mis ei ole keelatud (seadusega), on lubatud”?
    Ütlus kõlab liiga üldiselt, sest kui sellest rohkem mõtlema hakata, ometigi on palju moraalseid põhimõtteid ning kõigil inimestel on nendest erinev arusaam. Kui lähtuda sellest põhimõttest, et kõik, mis ei ole keelatud, on lubatud, siis tihti ei ole tulemus kõige parem. On siiski olemas normid ja mõistlikud piirid, millest tuleks lähtuda. Ka piirid ja normid on iga inimese jaoks erineval tasandil. Näiteks juues alkoholi peaksid inimesed teadma enda piire ja sellest kinni pidama , kuigi seadusega ei ole keelatud kodus juua kas või kõige kangemat alkoholi liitrite viisi. Inimesed peaksid ikka käituma moraalsetest põhimõtetest lähtuvalt – austus , sallivus peaks olema kõikidel inimestel tähtsal kohal. Kui tekib olukord, kus mittesuitsetajad on avalikus kohas aega veetmas, näiteks pargis , siis suitsetajad peaksid arvestama ka mittesuitsetajatega, kuigi seadusega pole jällegi keelatud suitsetada kas või teiste inimeste läheduses.
  • Mis Teile Eesti äriilmas eetilises plaanis kõige enam vastumeelne on? Missugused on Teie ebameeldivamad kogemused ärieetika valdkonnas? Minu ebameeldivaim kogemus ärieetika valdkonnas on klienditeenindaja lugupidamatus, olles arvutipoes, uurides ja vaadates sülearvuteid, tuli mõni aeg hiljem klienditeenindaja küsima minult, et kas ta ei saaks abiks olla. Vastasin, et ei, kuna olin jõudnud kõik info juba ära vaadata. Ära öeldes klienditeenindajale, sain vastuse, et silmadega vaadatakse, mitte kätega. Olin üllatunud, kuna ei näinud mingit silti, et kätega puudutada ei tohi. Uurisin mõistlikult sülearvuteid ja ei hakanud neid lõhkuma. Klienditeenindajal peaks siiski olema austus ostjate vastu ja isegi ära öeldes säilitama oma viisakust.
  • Mida Te arvate väitest: “homo homini lupus est” ja selle toimimisest Eesti praeguses ärielus? Kas inimene on inimesele hunt? Eesti ja ülemaailmses ärielus on tihti inimesed üksteise vastu hundid . Kui äriga läheb algul hästi, inimesed teevad koostööd ja saavutavad häid tulemusi. Kuid hiljem kujunevad välja konkurendid ja olukorrad on kriisirikkamad, tulebki ütlus tõeselt välja, et inimene on inimesele hunt. Tihti hakatakse ka lihtsamates olukordades ainult enda peale mõtlema, enda kasuks, ollakse hunt teise vastu. Kuid on ka olukordi , kus see väide pole tõsi, tubli koostöö ja üksteise abistamine võib säilida ja jäädagi selliseks. Ärimaailmas on olnud alati konkurente ja et nendest üle olla ja karjääriredelist üles saada, tuleb üle teiste astuda.
  • Kas kurjusega võib (ja peab) võitlema kurjuse vastu? Tooge konkreetseid näiteid.
    Kui
  • Ärieetika seminaritöö #1 Ärieetika seminaritöö #2 Ärieetika seminaritöö #3 Ärieetika seminaritöö #4
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2012-02-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 112 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor belladonnakillz Õppematerjali autor
    1. Kuidas Te suhtute ütlusesse: “kõik, mis ei ole keelatud (seadusega), on lubatud”?
    2. Mis Teile Eesti äriilmas eetilises plaanis kõige enam vastumeelne on? Missugused on Teie ebameeldivamad kogemused ärieetika valdkonnas?
    3. Mida Te arvate väitest: “homo homini lupus est” ja selle toimimisest Eesti praeguses ärielus? Kas inimene on inimesele hunt?
    4. Kas kurjusega võib (ja peab) võitlema kurjuse vastu? Tooge konkreetseid näiteid.
    10. Te olete firmas raamatupidaja. Teie arvates (kindlaid tõendeid omades) on firma tege¬vuses paljugi seadusevastast. Juhus (ja armastus) viib Teid kokku mehega, kes on raamatupidajaks põhikonkurendi firmas, mille tegevus Teie arvates on olnud piisavalt eetiline. Kõik märgid viitavad sellele, et teist saab abielupaar. Kuidas Te lahendaksite tööalase ja isikliku elu vastu¬olulisuse? Kas see on üldse olemas?

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    5
    docx

    ÄRIEETIKA SEMINARITÖÖ

    LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool Ä14 KÕ Triin Erismaa ÄRIEETIKA Seminaritöö Õppejõud: Diana Tandru, MA Mõdriku 2015 Vastused neljale küsimusele 1. Kuidas Te suhtute ütlusesse: ,,kõik, mis ei ole keelatud (seadusega), on lubatud ? Meie elus on olemas teatud normid ja mõistlikkuse piirid, millest tuleks rohkem lähtuda, kui ütlusest: ,,Kõik, mis ei ole keelatud seadusega, on lubatud". Igale asjale elus ei saa olla seadus, aga olemas on teatud piirid, mida ei tasu ületada

    Ärieetika
    thumbnail
    66
    doc

    Klienditeenindus

    1 SISUKORD Teeninduse olemus.....................................................................................................4 4 1.2. Teeninduskanalid................................................................................................ 7 2.Klienditeenindaja isikuomadused ja teenindaja roll................................................9 2.1. Teenindaja hindamise kriteeriumid.....................................................................................................................10 2.2.Teenindaja roll.....................................................................................................................................................10 2.3. Peamised klienditeenindaja stressitekitajad........................................................................................................11 3.Hoiakud ja nende kujundamine.............................................................................12 4.Kliendi ootused...................

    Kommunikatsioon
    thumbnail
    27
    doc

    Klienditeenindus

    Ülesanne: 1. Loe materjal läbi. 2. Too välja teenindajale vajalikud positiivsed omadused. 3. Too välja, milliseid soovitusi antakse teenindamise parandamiseks. 4. Mida loetaks headeks külgedeks telefoniteeninduses, milliseid halbadeks külgedeks? 5. Mida loetakse klienditeeninduses suuremateks vigadeks? 6. Mida võiksid enda jaoks arvesse võtta? Klienditeenindus Klienditeeninduse tase on kahtlemata üks olulisemaid faktoreid iga organisatsiooni äriedu saavutamisel. Miinimumtaseme garanteerimiseks peaks meie poolt pakutavaga rahule jäädama, kuid silmapaistvaks ja eriliseks muudab meie teeninduse see, kui suudame klienti üllatada tema ootusi ja soove ületades. Paljudes valdkondades, kus teenuste arendamine on muutunud vägagi aktuaalseks, peetakse kliendi mõiste kasutamist veel küsitavaks ning isegi mittesoovitatavaks. Selliste valdkondade hulka näib kuuluvat ka haridus. Inimesed on alat

    Sotsiaaltöö
    thumbnail
    323
    doc

    Aktiivõppe meetodid I-III TööLEHED

    AKTIIVÕPPE MEETODID TÖÖLEHED Merlecons ja Ko OÜ 0 SISUKORD AKTIIVÕPPE MEETODID I.....................................................................5 AJALEHT...................................................................................................6 EBASELGE JA SELGE EESMÄRK..........................................................6 EBAVÕRDSED VAHENDID.................................................................10 ELUVESI...................................................................................................12 ENESEKEHTESTAMINE.......................................................................18 GRUPIKÄITUMINE...............................................................................21 HEA JA EDUKAS INIMENE.................................................................22 INTERVJUU.......................................................

    Isiksusepsühholoogia
    thumbnail
    0
    docx

    A.dumas Kolm musketäri terve raamat

    Alexandre Dumas _ «Kolm musketäri» EESSÕNA, milles selgitatakse, et is- ja os-lõpuliste nimedega kangelastel, kelledest meil on au oma lugejatele jutustada, ei ole midagi ühist mütoloogiaga. Umbes aasta tagasi, kogudes kuninglikus raamatukogus materjali «Louis XIV ajaloo» jaoks, sattusin ma juhuslikult «Härra d'Artagnani memuaaridele», mis oli trükitud -- nagu suurem osa selle ajajärgu töid, kus autorid püüdsid kõnelda tõtt nii, et nad ei satuks selle eest pikemaks või lühemaks ajaks Bastille'sse -- Pierre Rouge'i juures Amsterdamis. Pealkiri võlus mind: võtsin memuaarid koju kaasa, muidugi raamatukoguhoidja loal, ja lugesin nad ühe hingetõmbega läbi. Mul ei ole kavatsust hakata analüüsima seda huvitavat teost, piirduksin ainult tema soovitamisega neile lugejatele, kes tahavad saada pilti ajastust. Nad leiavad sealt meistrikäega joonistatud portreid, ja kuigi need visandid on enamuses tehtud kasarmuustele ja kõrtsiseintele, võib neis siiski niisama tõep?

    Kirjandus
    thumbnail
    31
    docx

    Äriplaani koostamise juhend

    tekiksid tulud pangaarvetele. Pereprobleemid Teie abikaasa on abiellunud ettevõtjaga ­ mitte mõne teise inimesega. Ja ta ei tule teid õpetama, hoiatusi ja vasturohtu jagama. Katsuge oma peret kaasata oma ärisse ­ küsige abi, arvamust ja koostööd. See võimaldab teil tugevdada mitte ainult oma perekonda, vaid ka äri. Rein Ruubel juhtimisvaldkonna konsultant Finantsplaneerimise OÜ Mis on ärieetika Ärieetika on üks kõige olulisematest, kuid samas ka kõige vähem mõistetud teemadest tänapäeva ärielus. Ärieetika valdkond tegeleb küsimustega, kas kindlad äripraktikad on vastuvõetavad. Näiteks, kas müügimees võiks kliendile korraldatud tootepresentatsioonil välja jätta faktid toote nigelast ohutusstandardist? Kas raamatupidaja peaks andma teada auditi käigus välja tulnud ebakorrektsustest, teades, et seda tehes tõenäoliselt klient lõpetab koostöö firmaga? Kas

    Majandus
    thumbnail
    291
    doc

    Tõde ja Õigus II Terve tekst

    I. Esimest korda elus Indrek tundis end tõesti üksikuna, mahajäetuna ja nagu maailmast eraldatuna, niipea kui vagunirattad hakkasid põrisema, tagudes mingisugust tundmatut takti. Kogu minevik tõmbus millegi pärast Vargamäele kägarasse kokku ja muutus nagu unenäoks, muinasjutuks, peaaegu olematuks. Mis olnud, tundus kõik tähtsusetuna; mis tulemas, nii tähtsana ja suurena, et tal puudus alles peaaegu igasugune sisu. Ta oli endalegi võõras selles võõras ümbruses. Võhivõõrad inimesed kiilusid ta vaguninurka. Ainuke lohutus, et võis aknast välja vahtida, kus vilksatasid mööda valgete kannudega traate kandvad postid lagedal või poolraagus põõsaste vahel, niidud aedadest piiratud heinakuhjadega, metsad, sood, rabad, viljarõukudega tipitud põllud. Siin-seal kirju kari, tule ääres seisev karjapoiss ja koer, kes sibas põriseva rongiga kaasa, kadudes mahalangevasse vedurisuitsu. Aga need tuttavadki asjad jätsid külmaks ja ei äratanud huvi. Valitses mingisugune h

    Eesti keel
    thumbnail
    130
    rtf

    Amundsoni raamat

    4636 Aktiivne Aktiivne Aktiivne 116 254 96 118 ne Aktiivne Aktiivne nKuivne Aktiivne Aktiivne kaasamine Aktiivne kaasamine kaasamine kaasamine Aktiivne kaasamine Aktiivne kaasamine Aktiivne Aktiivne Aktiivne Aktiivne kaasamine kaasamine Kaasam kaasamine kaasamine kaasamine kaasamine kaasamine kaasamine ine Aktiivne kaasamineProbleemi m??ratlemise ?lesanded 87 N?ustamise

    Psühholoogia




    Kommentaarid (1)

    badgirl4ever profiilipilt
    badgirl4ever: Oli natuke abiks
    15:32 08-10-2012



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun