Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Viljaliha on tugev, tugeva meeldiva seenemaitse ja -lõhnaga. Valge udujas katt seente pinnal kujutab endast täiesti maitsetuid ja kahjutuid seeneeoseid, mida austerservik teistest seentest erinevalt hakkab tootma juba korjamisküpseks saamisel.
Viljaliha – paljunemisorgan Paljunevad eostega: 1) eosed arenevad eosleheketes, näiteks pilvik 2) eosed arenevad eostorukestes, näiteks puravik I eos 1 tuumaline hüüf Paljunemine + 2 tuumaline hüüf viljakeha II eos 1 tuumaline hüüf
Viljaliha on pehme, libe viljaliha, kivi ei sööda. Vilja kooritakse lõigates noaga koorele vagu ning pööritades eri pooli, mille tulemusena koor ja kivi hõlpsasti eristuvad.
Viljaliha on valminud arbuusil tavaliselt punane, kuid esineb ka oranžika, kollase, valge või rohekasvalge viljalihaga sorte.
Viljaliha on väga hapu, rikas kaaliumi-, kaltsiumi-, ja fosforiühendite, aromaatsete õlide ja C-vitamiini (30mg%) poolest.
Viljaliha on tugevkollane, aromaatne mahlane ja headel sortidel imeliselt rikkaliku, võid meenutava konsistentsiga.
Viljaliha on valge, seistes muutub kollakaks, seejärel halliks.Kollast pilvikut võib süüa ilma kupatamata.
Viljaliha on mahlane ja magus, meenutades melonit või kõrvitsat, aga hapete puudumise tõttu läägevõitu.
Viljaliha on õrn, mahlane, lõhnav, magus, oranžikas või kreemikaskollane, harvemini valge või rohekas.
Viljaliha on väga mahlane, tugeva aroomiga, magushapuka maitsega, helekollaka või kollase värvusega.
Viljaliha on läbipaistev ning vilja sees on pruun, sile ja kergelt eemaldatav mittesöödav seeme.
Viljaliha on valge kuni kollane, mõnedel sortidel ka punane, mahlane, magus ja aromaatne.
Viljaliha on kuiva konsistentsiga ja tihe, valge, kollase või valkjasrohelise värvusega.
Viljaliha on rohekaskollane, maitse magushapukas, viljalihas on rikkalikult söödavaid
Viljaliha on vähem aromaatne, aga vili säilib väga kaua, saab talv läbi kasutada.
Viljaliha on kreemikasvalge, suhteliselt tihe, maitse üheaegselt peen ja tugev.
Viljal on magus, veidi hapukas maitse, mis varieerub olenevalt aastaajast.
Viljaliha on läbipaistev või heleroosa, magusa ja kergelt hapuka maitsega.
Viljaliha on tume ja mahlakas. Viljad valmivad juulis ja varisevad kiiresti.
Viljaliha on želeetaoline, milles on kuni 24% kuivainet, peamiselt suhkrut.
Viljaliha on kõvem ning vähem mahlasem kui litðil ja on õuna maistega.
Viljaliha on pehme ja mahlane, mis meenutab segu ananassist ja virsikust.
Viljalihas on amügdaliini suhteliselt vähe, aga seemned tuleks välja
Viljaliha on pehme ja mahlane ning meenutab veidi küpset karusmarja.
Viljaliha on pehme ja roosakas, sisaldab palju söödavaid seemneid.
Viljalehed – moodustavad õie sees emaka/sigimiku või emakkonna.
Viljalutikad – munad munetakse lehe alumisele poolele pikiridadena.
Viljaliha on sõltuvalt sordist kas luu küljes kinni või mitte.
Viljaliha on hapukasmagusa, tugevalt vürtsika apelsinimaitsega.
Viljaliha on pehme, libe viljaliha, kivi ei Eksootilised viljad
Viljaliha on oranži või roosa värvusega ja ilma seemneteta.
Viljaliha on kollane ja mahlane, maitselt aromaatne ja magus.
Viljaliha on sitke ja ei tule kergesti seemne küljest lahti.
Viljaliha on valge, vahetult kübaranaha all on punakaspruun.
Viljalihaga – sel on seebi maitse ja see on söögikõlbmatu.
Viljaliha on rohekaskollane, tihe, meeldiva magusa maitsega.
Viljaliha on ˛eleetaoline värske ja hapuka maitsega.
Viljalihas on rohkesti väikseid musti seemneterakesi.
Viljaliha on roheline, väikeste mustade seemnetega.
Viljaliha on väga maitsev, suure suhkrusisaldusega.
Viljaliha on tihe ja õrnmagusa maitsevarjundiga.
Viljalu on kerge, urbne ja hõlpsasti purunev.
Viljalehti 2 - 5, sigimik sünkarpne. Vili: kupar.
Viljaliha on pehme, õline ja pähkli maitsega.
Viljaliha on tihedam ja magusam kui greibil.
Viljaliha on veidi kõvema konsistentiga.
Viljaliha on väga hapu, rikas kaaliumi-,
Viljaliha on valge ja kibeda maitsega.
Viljaliha maitse on õrn ja magusa maitsega.
Viljaliha on valge, tihe ja rasvane.
Viljaliha on kollane ja aromaatne.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun