Facebook Like
Add link

"viinamarjamahl" - 23 õppematerjali

32
doc

Toitumisõpetus

Peatükk. SISSEJUHATUS TOITUMINE sisaldab toidu hankimist, tarbimist ja toidu ja joogiga seotud toitainete omastamist. Toitumine - toidu hankimine, tarbimine, omastamine. Puudujäägid toitumises viivad varem või hiljem järgmiste häireteni: · nõrgenenud kaitsesüsteemid; · pidurdunud haavade paranemine; · lihaste jõudluse vähenemine; · vaimse võimekuse langemine, jne. Maakeral kasv...

Kokandus - Kutsekool
135 allalaadimist
92
ppt

Vedelik ja sport

VEDELIK JA SPORT Vedeliku tähtsus · Organismis on vedelikku 50 ­70% kehamassist · Inimene kaotab vedelikku ­ uriiniga ­ higistamisega ­ kopsude kaudu ­ naha kaudu · Keskmiselt vajab mees 2800ml ja naine 2000ml vedelikku päevas · Keskmise intensiivsusega lihastööl kaotame 0,5 ­1,0 liitrit tunnis, intensiivsel koormusel ligi 3 l. Organismis vedelikku ca 60% · Elu...

Bioloogia - Kutsekool
72 allalaadimist
43
rtf

Diabeet

SISSEJUHATUS............................................................................................................................ 2. MIS ON DIABEET?...................................................................................................................... 2.1 I-TÜÜPI DIABEET...

Toitumisõpetus - Kutsekool
121 allalaadimist
7
docx

Toiduainete koostise tabelid

TOIDUAINETE KOOSTISE TABELID Koostanud: Merle Rehand Roogade ninetused Kogus Valgud Rasvad Süsivesikud Kalorsus gr gr gr gr K/cal 1. Kirsi-mustsõstra-jõhvika rabarberi jook 200 0 0 22 92...

Bioloogia - Keskkool
32 allalaadimist
4
wps

Mida arvad šokolaadist?

PÄRNU ÜHISGÜMNAASIUM Eesti keel Diana Vahkel, Kerli Telve MIDA ARVAD SOKOLAADIST? Uurimustöö Juhendaja: Elga Raadik Pärnu 2009 SISSEJUHATUS Me valisime oma uurimustöö teemaks ,, Mida arvad sokolaadist," sest meile endile maitseb sokolaad väga ja seega huvitas meid, kas ka teiste jaoks on see lemmik maiustuseks. Leidsime internetist palju huvitavat materjali sokolaadi leiutamisest, sell...

Uurimistöö - Keskkool
27 allalaadimist
3
doc

GLÜKOOSISISALDUSE MÄÄRAMINE ENSÜMAATILISEL MEETODIL

GLÜKOOSISISALDUSE MÄÄRAMINE ENSÜMAATILISEL MEETODIL Kasutatavad ained 3 viinamarja mahl, tööreaktiiv: Glükoosi oksüdaas(GOD), peroksüdaas(POD), K4[Fe(CN)6] 0,1 % vesilahus, 0,1 M Fosfaatpuhvrit ph 6. Kemism Glükoosi lahusele lisati tööreaktiivi, kus sisalduv GOD katalüüsib glükoosi oksüdeerumist lahuses sisalduva hapniku toimel. GODis sisalduv flaviinadeniindinukleotiid abil oksüdeerub...

Biokeemia - Tallinna Tehnikaülikool
102 allalaadimist
31
odt

Joogiõpetus

Puhas kraani vesigi võib osutuda õigel serveerimisel väga tulusaks müügi artikliks (sidrunivesi). Euroopa standardite kohaselt peab mineraalne naturaalne vesi olema püsiva mineraalide koostisega, pumbatud looduslikult kaitstud maa-alusest allikas, mille juures toimub ka villimine. Villitud vett, mis ei vasta n...

Joogiõpetus - Kutsekool
182 allalaadimist
10
doc

Sümbolid maalidel

Selle motiivi aluseks on Jeesuse sõnad endast kui heast karjasest, kes hoiab oma kogudust huntide eest Lammast kandva karjase kuju oli sümbolina tuntud juba kreeka kunstis: kreeka jumal Hermes karja kaitsjana kandis oma seljas ühte voonakest. Kala Kristuse sümbol varakristlikus kultuuris; kal...

Antiigi pärand Euroopa... - Keskkool
20 allalaadimist
17
rtf

Valged ja roosad veinid

;;.;;.;;.;;.;;.;;.;;.;;.;;;.;;.;;.;;.;;.;;.;;.;;.;;.;;;;;.;;..;;...;; ....; ;.....; ;......; ;.......; ;........; ;;.;;.;;.;;.;;.;;.;;.;;.;;.;;;;;o;;;;;;o;;;;;;o;;;;;;;o;;;;;;o;;;;;;o;;;;;SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................................................... 1 VEINI AJALUGU...

Toidukaubandus - Lääne-Viru Rakenduskõrgkool
39 allalaadimist
46
doc

Praktika aruanne - Sõpruse Rimi Hüpermarket

TALLINNA TEENINDUSKOOL Sören Sakkeus 011M Sõpruse Rimi Hüpermarket Praktikaaruanne Juhendaja:Külliki Türi TALLINN 2011 Sören Sakkeus Sõpruse Rimi Hüpermarket SISUKORD SISUKORD...

Müügitöö alused - Kutsekool
203 allalaadimist
6
docx

Mineraalid õpilase toiduratsioonis.

Mineraalid õpilase toiduratsioonis Mineraalained on inimese normaalseks elutegevuseks hädavajalikud. Nende pidev piisav kogus organismis tagab meie keha häireteta talitluse ning aitab vältida haigusi. Pragu on 102 tuntud keemilises elemendist 55-60 inimese organismis olemas ja talitamas. Mineraalainete täpne tarve oleneb inimese soost, vanusest, füsioloogilisest seisundist, toitumise eri...

Kehaline kasvatus - Keskkool
5 allalaadimist
2
odt

Nektari mahlad

Nektari mahlad Suhkrud mahlas, nektaris ja mahlajookides Eesti elanik ostab ligi 20 kilogrammi suhkrut aastas. Sellele lisandub maiustustes, puuviljades ja teistes toiduainetes sisalduv suhkur. Seega tuleb hoolikalt jälgida, kui palju suhkrut tegelikult tarbid. Üheks magusaallikaks on näiteks mahlad ja nektarid. Vastavalt Eesti Toitumissoovitustele peaksid süsivesikud k...

Joogiõpetus - Kutsekool
19 allalaadimist
6
doc

Keemia ajalugu ja alkeemia

KEEMIA AJALUGU Koostanud Janno Puks Keemia on peaaegu sama vana nagu on inimkond. Kui näiteks keemiateadust mõista teadmistena nendest nähtustest, mida me nimetame keemilisteks reaktsioonideks, siis tuleks keemiateaduse lätet otsida vanemast kiviajast. Nimelt hakkasid siis kaasaegse inimese (Homo sapiens`i) eellased tuld kasutama. Tuletegemine...

Keemia - Keskkool
12 allalaadimist
17
docx

Veinist

1) Viinapuude kasvatamine ja peamised marjasordid Viinapuude kasvatamine Ajalugu Ca 3600 ekr ­ esimene tõendatud leid praeguse Armeenia aladelt (vana veiniamfora). 3000 ekr ­ veini toodeti Babüloonias. 1900 ekr ­ veini toodeti Egiptuses. 560 ekr ­ esimesed tõendid veinitootmise kohta Euroopas ­ VanasKreekas. 400 ekr ­ Etruskid valmistasid veini praeguse Itaalia territooriumil. 100 ekr ­ veini v...

TOIDUAINETE SENSOORSE... -
11 allalaadimist
15
docx

Veinide referaat

Rakvere Ametikool Aveli Int MT11 Veinid Referaat Juhendaja:Terje Tiimus Rakvere 2013 1. 2. Sissejuhatus Vein on viinamarjadest kääritatud naturaalne jook, mille alkoholisisaldus jääb vahemikku 7­ 15%. Värvuse põhjal jaotatakse veinid valgeteks, punasteks ja roosadeks (rosé). Lisaks sellele liigitatakse veine...

Joogiõpetus - Kutsekool
18 allalaadimist
14
pptx

Viinamari.

09.2014 Mis on viinamari? Viinamarion viinapuu (Vitis) perekonda kuuluvate taimede vili. Ajalugu Viinapuid on kultiveeritud juba marjade saamiseks ligi 6500 aastat. Antiikajal hakati viinamarjadest aretama sorte sooja ja külma, kuiva ja niiske ning viljaka ja kehva pinnase jaoks. Viinamarjade kasvatamise juhised moodustasid antiik...

Geograafia - Keskkool
5 allalaadimist
48
ppt

VEIN

VALGE VEIN  Valged veinid valmistatakse  Marjad pressitakse nõrga surve all heledatest viinamarjadest kääritades pressimismasinas puhast viinamarjamahla , mis ei  Nõrutatakse enne käärima sisalda viinamarjakobara tahkeid panemist. Saadud mahl pannakse osi. 12- 48 tunniks seisma suurtesse  Et saada head valget veini, tuleb anumatesse saaki eriti ettevaatlikult korjata, kuna  Pressitud mahl valatakse heledad viinamarjad on väga haprad mahutitesse, tankidesse j...

Joogiõpetus - Kutsekool
15 allalaadimist
652
pdf

Asjaajamise alused

Õlu. Õlu on süsihappegaasi sisaldav alkohoolne jook. Seda valmistatakse:  teraviljadest (peamiselt odrast) või linnastest,  veest,  pärmist,  humalatest. Siider. Siider on lahja alkohoolne jook. Seda valmistatakse õuna- või pirnimahlast kääritamise teel. Siidri valmistamisel ei kasutata pärmi. Õunad ise sisaldavad pärmi, mis soodustab kääritamist. Vein. Vein on kääritatud viinamarjamahl . Veini alkoholisisaldus on 5,5 – 14,5%. 65 Kui veinile lisada viinamarjapiiritust, saab kangestatud veini. Sellise veini alkoholisisaldus on 15 – 22%. Veinid liigitatakse:  punased veinid,  valged veinid,  roosad (rosé) veinid,  vahuveinid (sh šampanjad),  kangestatud veinid. Punast veini valmistatakse parka...

Analüüsimeetodid... -
32 allalaadimist
30
docx

Tee

Roheline tee sisaldab palju rohkem parkhappeid ja kofeiini kui must tee, kuid samas on tema kofeiinisisaldus kohvist väiksem. Roheline tee stimuleerib seedimist, aitab allergia, ülekaalulisuse puhul, viib organismist välja mürke ja tugevdab veresoonkonda. Roheline tee on tunduvalt tõhusam antioksüdant kui näiteks viinamarjamahl või punane vein. Maailmas tuntakse kümneid erinevaid rohelise tee valmistamise meetodeid. Jaapani kombe kohaselt tuleks teepulbril lasta esmalt üks minut hoopis külma veega tõmmata, alles seejärel valada peale 85-90 kraadini jahutatud kuum vesi. Tai meetod õpetab, et esmalt tuleb valmistada ekstrakt: valada teepurule 97 kraadini ehk imepisikeste mullideni keemahakanud vesi, lasta 2-3 minutit tõmmata (virgutav toime) või 5-6 min...

Joogiõpetus - Kutsekool
7 allalaadimist
22
odt

Joogiõpetus

1. Kääritatud alkohoolsed joogid Kääritatud joogid liigitatakse: • veinid • õlled • siidrid Vein on kääritatud viinamarjamahl , mille alkoholisisaldus on vahemikus 5,5 kuni 14,5 %. Kangestatud veinile on lisatud viinamarjapiiritust, alkoholisisaldus 15-22 %. Õlu on süsihappegaasi sisaldav alkohoolne jook, mida valmisatakse teraviljadest (peamiselt odrast) või linnastest, veest, pärmist ja humalatest. Õlled jaotatakse vastavalt kääritamisel kasutatud pärmi tüübile: • põhjapärmiõlled ( lager) • pinnapärmiõlled (ale) Siider...

Joogiõpetus - Keskkool
12 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun