Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Veinide serveerimisel on kindlad reeglid ja temperatuurid: • kõige madalamal temperatuuril serveeritakse valged veinid ja sampanjad ,6-8 kraadi • valged täidlased veinid ja roosa vein 10-12 kraadi • punased kerged veinid, 14-15 kraadi • tugevamad punased veinid, 16-18 kraadi • kangestatud veinid 12-14 kraadi Veini klaasid peavad olema suured, üleaosalt koonduvad, läbipaistvast värvitust klaasist.
Veinide suhkrusisaldust on kombeks väljendada sõnadega kuiv (Seco), poolkuiv (Semi- Seco), poolmagus (Semi-Dulce) ja magus (Dulce). Kuna enamasti on veinid kuivad, siis tähist "seco" reeglina etiketile ei märgita.
Veinid on kuivad, mineraalsed, veidi vürtsised (valge pipar) ja võivad pudelis küpsedes saavutada Burgundia veinidele omase täidlase-võise maitse.
Veinid on veidi vesised, kerged, isegi veidi soolased, aromaatsed ja mahlase happesusega, kuid tagasihoidliku puuviljasusega.
Veinides on rohkem tugevaid aroome ja maitseid, mida värskem on vein, seda hapram ja kiiremini hajuv on lõhnabukett.
Veinid on mahlase happega, maitses on vihjeid küpsetele puuviljadele ja pehmetele vürtsidele.
Veinide kohta ehk avastasin, et on eelnevalt end harida enne kui poodi minna ja oma valikuid teha.
Veinid on lillelised ja aromaatsed, suhteliselt madala happesusega, elegantselt kuivad.
Veinid on aromaatsed kui Chardonnay puhul ja neis on enamasti värske ja erk happesus.
Veinid on enamjaolt lihtsalt joodavad, neis on värsket hapet ja palju parfüümsust.
Veinidele on iseloomulikeks aroomideks/maitseteks must kirss, animaalsus, tubakas.
Veinid on pehme struktuuriga, mahlaselt pargised ja mõnusalt vürtsised.
Veinid on väga head maohapete stimulaatorid -> vabaneb kastriin ja tekib
Veinide puhul on õhutamine isegi kahjulik – kaob seegi hea, mis säilinud.
Veinide aroomis on tsitrust, muskaati, basiilikut ja teisi värskeid ürte.
Veinid on põnevalt mineraalsed ja neis on tuntav värske virsik.
Veinid on kerged so vähese parkhappesisalduse ja täidlusega.
Veinid on tavaliselt valmistatud viinamarjasortide segust.
Veinid on väga aromaatsed, hea happega ja puuviljased.
Veinide eeltingimus on IGT staatuse omamine minimaalselt 5 aastat.
Veinide liigitus on punane vein, roosa vein ja valge vein.
Veinidega on mõnes mõttes nagu postmarkidega.
Veinid on erksad, karedad ja mineraalsed.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun