Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Valmistamise õitseaeg on 15. sajand aga neid on tehtud Eestis kuni 16. sajandini  Saksa tiibaltarid kujutasid endast puureljeefide ja tahvelmaalide ühendust, keskossa paigutati puust kujukesed ja reljeefid, külgedele maalingud  Tiibaltar käis lahti külgedele, tegemist oli nagu suure kapiga, millel mitu uste paari, maalingud ja puukujud olid nii uste välis- kui siseküljel  Tüüpiline tiibaltar oli kolmnurkne kõrgusesse pürgiv, kuid on ka palju ristkülikukujulisi tiibaltareid
Valmistamise töömaht on suur. Sisendtrafo asemel kasutatakse faasipöörde lülitust, mis moodustatakse transistoridest ja mis tekitab nii kui trafogi kaks võrdset ja vastasfaasilist pinget. Väljundtrafost saab loobuda juhul kui koormustakistus ja kasutavad transistoride väljundtakistused on lähedused enamikes valjuhääldite takistuseks on 8 ohmi, samas suurus järgus on ka suure võimsusteliste väljundtakistus taolistel juhtudel on levinud ilma väljundtrafota vastastakt lülitused.
Valmistamisel 50 - 70 %. Tootmise innovaatilisus seisneb tooraine kuumpuhastuse ja pressimise tehnoloogias, mis toimub suletud vee keskkonnas, kus vesi seob endaga eri temperatuuridel mustuse, liimid, värvipigmendid jne (tavapärane tehnoloogia on seni olnud lihtsalt kuumutades ja kuivas keskkonnas pressimine), tõstes selliselt tooraine kvaliteeti, mis omakorda võimaldab suuremat taaskasutuse protsenti ja vähendades lisaainete doseerimise vajadust kile tootmises.
Valmistamise protsess on keeruline. Kõigepealt toimub emulgeerimine – hõbehalogeenide suspensiooni moodustumine želatiini kolloidlahuses, sellele jägnevad esimene, nn. füüsikaline, ja teine nn. keemiline valmimine, mille käigus fotoemulsioon omandab valgustundlikkuse jt. fotograafilised omandused ning mehhaanilise tugevuse, elastsuse, võime püsida põhimikul ja taluda lagunemiseta lahuste toimet fotomaterjalide töötlamisel.
Valmistamis operatsioonid on järgmised 1. spooni koorimine 2. spooni tükeldamine 3. spooni kuivatamine 4. spooni korkimine 5. spooni lehtede katmine liimiga liimvaltsidel 6. pressimine kuumas hüdraulises pressis-see võib olla kas ühekordne elektriline või kuumad mitme hüdraulilised pressid mille pressi plaatides on kuum vesi või aur 7. vineeri tahvlite mõõtu saagimine formaatsael ehk plaadisael 8. markeerimine ˇ 9. pakkimine
Valmistamismeetod on järgmine. VARUSTUS: MATERJAL: Rõngasstatiivid (2tk.); alkoholipõleti; erlenmeyeri pudel 10g. glütseriini; 300 ml.; klambrid (2tk.); kummikork; klaastoru; klambri- 2g. naatriumbisulfaati; hoidja; kondensaator; kummivoolik; kogumisplasku; õhu- destileeritud vesi.
Valmistamis - või asukohale (Eesti juust kui Eestis tehtud juust), väiketäht liigile või tüübile (eesti juust kui juustusort).Samas on see hea võimalus vahet teha kuid tekib küsimus ,et kuidas siis kirjutada Eesti kroon? - Suure tähega.
Valmistamisel uurea - formaldehüüdi, vaikude kasutamise käigus paiskub õhku lenduvad orgaanilised ühendid, mis on kahjulik siseõhu kvaliteedile, aga siiski bambusest põrandakate valmistamine on ohutum, kui näiteks puitlaastplaadi valmistamine.
Valmistamise meetodid on sadestamine soolalahustest, laser- ja plasmakeemiline süntees, aurufaasist kondenseerimine jt. Kasutatakse ka jahvatamist kuulja vibroveskeis nii iseseisva saamisviisina kui ka mõne eelneva saamisviisi täiendusena.
Valmistamis - tehnoloogia on lihtsam ja odavam (jääb ära kanali formeerimine). Eriliigiks on kujunenud nn. komplimentaar ehk CMOS loogika, kus kasutatakse ühiselt koos n-ja p-kanaliga väljatransistore.
Valmistamiseks oskustöölisi - linnaühiskonna ja kaubanduse areng – kaubalis-rahalis suhete areng, linnad – käsitöö- ja kaubandusekeskused, moodustades üleeuroopalise tootmis- ja kaubandusvõrgustiku
Valmistamise põhietapid on kuivatamine, tugevussorteerimine, lamellide jätkamine hammastapiga, lamellide hööveldamine, liimimine, talade hööveldamine, pinnatöötlus ja pakkimine.
Valmistamise täpsuseks nim. geomeetriliste ja teiste parameetrite lähenemise astet nende nõutud (arvestuslike) väärtusteni, mis on antud tööjoonistel ja tehnilistes tingimustes.
Valmistamisprotseduur on järgmine: MATERJALID: VAHENDID: Kaaliumkloraat (9 mahuühikut) sulguriga plastkott petroolpasta (vaseliin) savist uhmer või puukauss ja puulusikas.
Valmistamiseks 30 - 50g, keskmise kangusega kohvi valmistamiseks 60-80 g, kange kohvi valmistamiseks 100-120g. Kohvi serveerimise temperatuur on 75-80C kraadi.
Valmistamisviis on analoogiline naturaalsest kohvist valmistamisele. Sigurid saadakse samanimelise taime juure kuivatamisel, röstimisel ja peenestamisel.
Valmistamise lähteaineks on kautsuk.Kummi valmistamiseks ja omaduste parandamiseks kautsuk vulkaniseeritakse ehk lisatakse kautsukile väävlit ja kuumutatakse.
Valmistamise toormaterjalideks on savi, kvarts,kips ,kriit jms. Peale savide kasutatakse raadiotehnilise keraamika valmistamisel baariumi-, titaani-, jt oksiide.
Valmistamise põhijooneks on kokkuhoidlikkus. Paljud toidud antakse lauale paksu jahukastmega, liha ja kala on sageli hakkmassideks segatud.
Valmistamise eripäraks on see, et teed hoitakse spetsiaalsetes tõrtes kõrge niiskuse taseme ja temperatuuri juures kolm ööpäeva.
Valmistamisprotsess on oluline, kuna see on korralik segu taimedest antud margis, et saavutada soovitud tervisele kasulik tulemus.
Valmistamiseks plasma - keemilise sünteesi meetodit ja Ti laastu jahvatamist koos sellele järgneva karbidiseerimisega.
Valmistamise aeg ehk kääritamine juustukeldris ning igasugused lisandid (nt paprika, pähklid
Valmistamiseks 20 - 40 g. Neis võidakse kasutada ka mune , vahukoort või mune ja vahukoort
Valmistamise korral on tootmisressursid täielikult ja optimaalses proportsioonis kasutatud.
Valmistamisprotsetuuri on kirjeldatud mitmetes kolledziõpikutes, seda on lihtne läbi viia.
Valmistamiseks 3 - 6% retseptis ettenähtud kogusest jahu, hautatakse keevas vees.
Valmistamise ülesanded ehk kõik tegid teatud osa toodetest ise otsast lõpuni valmis.
Valmistamise ajal on täiesti normaalne ja ei mõjuta maitset halvas suhtes.
Valmistamiseks sest on puhtast alumiiniumist tugevam ja vasest kergem.
Valmistamiselt on keemiliselt, kuid atsetooni triikimist.
Valmistamist – me ei saa elada üle oma võimete.
Valmistamisel maitse - ja toiteväärtuslikul eesmärgil.
Valmistamise protsessis on kulutatud vähe energiat.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun