Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Toores puit on raske; 2. kuivatamata puit mädaneb kiiremini, samuti mõjuvad kiiremini hallitus ja teised struktuuri lagundavad seened; 3. niiskest puidust valmistatud esemed pole nii tugevad, sest tema detailid kuivavad, kõmmelduvad ja lõhenevad, eseme kasutamise iga muutub väga lühikeseks: 4. niiske puidu pinda on väga raske kvaliteetselt viimistleda, hööveldada ja
Toores kana - ja hanimunad nakatuvad Salmonella enterica-sse esialgu munavalgesse, kuigi enamik mune ei ole nakatunud. Kui muna aegub toatemperatuuril, hakkab munakollase kile murduma ning nakatub Salmonella enterica-sse. Külmikutamine ja sügavkülmutamine ei hävita kõiki baktereid, kuid oluliselt aeglustab või peatab nende kasvu.
Toored vorstid on kuumtöötlemata. Jagunevad omakorda praevorstideks (kesta pritsitud toores vorstimass), toorsuitsuvorstideks (külmsuitsu salaamivorst) ja kuivvorstideks (suitsutamata, pikaajaliselt kuivatatud). Roavalmistamisvorstid on termiliselt töödeldud vähemalt 72° sisetemperatuurini.
Toorestes puu - ja aedviljades on tärklist esialgu rohkem, viljade küpsemisel muutub osa sellest suhkruteks (teraviljadega on vastupidi: nende valmides teriste tärklisesisaldus suureneb). Tärklise hüdrolüüs algab ahela otstes, harunemiskohti ühendavad keemilised sidemed on vastupidavamad.
Tooreaine - ja materjalikulu 1 416 000 1 770 000 2 131 000 3.Tööjõukulud: 473 280 537 158 704 578 - brutopalgad - sotsiaal- ja töötuskindlustusmaksud 4. Põhivara kulum 12 050 24 100 36 150 5. Muud ärikulud 52 352 48 000 48 000
Toore – toorme all mõistetakse objekte, tarbitavaid tooteid, elemente jms, mida saadakse (tavaliselt ostetakse) väljast poolt ettevõtet ning mida kasutatakse otseselt lõpptoodangu valmistamiseks.
Toorelt on marjad kergelt mürgised, valminult kõlblikud kisellide, kompottide, zeleede, marmelaadi jm. valmistamiseks. Rahvameditsiinis kasutatakse laialdaselt lodjapuuõisi, marju ja ka koort.
Toores papli - või haavapuu on terava kirvega raiuda pehme ja mõne vääratusega võib lüüa ülearu sügavale või isegi augu läbi puu. Ainuke töökindel õõnestusriist on hea künakirves.
Toorelt on vili roheline, küpsena oranžikas. Toores papaia on roheline, valmib toatemperatuuril 5- 7 päevaga, küps papaia säilib külmkapis kuni nädala Viljaliha on
Toores puidus on niiskus yle 25% • Poolkuivas 18- 25% • Õhukuivas 15- 20% • Toakuivas 8- 13% • Niiskus eraldab puurakke üksteisest ja nõrgestab nende vahelist sidet.
Toores – üle 33 (üle 50), %, kus esimene arv näitab suhtelist niiskust tarbimisaine ja teine (sulgudes) kuivaine kohta ja viimane leitakse valemiga:
Toores kupar on peaaegu ümmargune, mõnikord piklik, selle tipu ümber on sakiline pärg ning kupra all varre küljes väike esileulatuv ringike.
Toores - tihke – see on omane mäestiku veistele (näit. simmentali tõug). Õrn-tihke – omane piimaveistele ja kiirushobustele.
Toores liha - Võib külmutada kuni 1,5 kg tükkidena kuid parem on säilitada väiksemaid portsjoneid, sest nii on külmumisaeg lühem.
Toores seen on kibeda maitse ja erilise lõhnaga, mis teeb sellest väga ussikindla seene: ussitanud kukeseeni kohtab üliharva.
Toorelt on taime viljaliha mürgine, ohutuks ning suhkrurikkaks muutub see alles küpsetamise või kuumutamise käigus.
Toores looma - või linnuliha puutub töötlemise käigus kokku valmistoiduga, näiteks salatiga, puu- ja köögiviljadega.
Toores munavalge on suhteliselt raskesti seeditav, sest selles leiduvad ained pidurdavad seedeensüümide eritumist.
Toores papaia on roheline, valmib toatemperatuuril 5-7 päevaga, küps papaia säilib külmkapis kuni nädala.
Tooretes puu - ja aedviljades on tärklist esialgu rohkem, viljade küpsemisel muutub osa sellest suhkruks.
Toorelt on aiva kivikõva ja kibe, kuna sisaldab ohtrasti tanniini; seepärast tehakse aivast
Toore lihaga – tapamaja töötajad võivad haigestuda nakatunud koega kontaktis olles
Toores linnuliha - Tuleb enne külmutamist küpsetamiseks või keetmiseks ette valmistada.
Toore - tööstuslikuks tootmiseks vajalik materjal, säästvaid tehnoloogiad.
Toorelt – tomat, kabatšokk, maguspaprikakaun lisandiks teiste roogade juurde
Toores - tihke – see on omane mäestiku veistele (näit. simmentali tõug).
Toorelt on austril juures merevetika lõhn ja merevee värske soolasus.
Toorelt ehk elusalt süüakse ainult värskeid või jahutatud austreid.
Toored viljad on enamasti rohelised, sest need sisaldavad kloroplaste.
Toore porgandiga ehk taimeõlisse või äädikasse kastetud lapiga.
Toores vili on värvuselt roheline, valmides aga tumepruun.
Toorelt on kõrvitsa viljaliha peaaegu maitsetu.
Toorelt on vili roheline, küpsena oranzhikas.
Toores - kohev - kõige ebasoovitavam tüüp.
Toores piim on hea toit ja mõnikord ka hea ravim.
Toores liha on sültjas ja halli värvusega.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun