Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Tertsiaarstruktuur e. superheeliks – ühe kromosoomi moodustab üks pikk ja katkematu DNA kaksikahel, mis on spetsiifiliselt seostunud valkudega – aluselised valgud histoonid ja mittehistoonsed valgud , mis on erinevates rakutüüpides erinevad.
Tertsiaarstruktuur - moodustub valgu kokku keerdumisel gloobuliks või fibrilliks.nt( gloobulid)-ensüümid,antikehad,vereplasma valgud (fibrillid)-verehüübimisvalgud,lihastöös osalevad
Tertsiaarstruktuur – kerajas-ellipsoidne (gloobul) või niitjas (fibrill) kolmemõõtmeline konformatsioon. Formeerub polüpeptiidahela spetsiifilisel väga tihedal kokkupakkumisel.
Tertsiaarstruktuur – gloobul (eüünsmid, antikehad ja vereplasma valgud) ja fibrill (verehüübimisvalgud, lihatöös osalevad valgud), seotud vesiniksidemetega.
Tertsiaarstruktuur - enamasti keraja kujuga ja kannab st gloobuli nimetust; struktuuri stabiliseerivad mitmesugused keemilised sidemed.
Tertsiaarstruktuur – sekundaarstruktuuriga valgu kokkuvoltimisel tekkiv kerajas struktuur.
Tertsiaarstruktuur – enamasti keraja kujuga ja kannab seetõttu gloobuli nimetust.
Tertsiaarstruktuur – valgu polüpeptiidahela üldine 3-mõõtmeline pakkimin.
Tertsiaarstruktuur on kogu polüpeptiidahela kolmemõõtmeline struktuur.
Tertsiaarstruktuur - ahela edasisel kokkukeerdumisel moodustub
Tertsiaarstruktuur - Dna molekul on seotud valkudega
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun