Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Sojapiima - tooted sobivad ideaalselt inimestele, kellel esineb laktoositalumatus. Sojaubades on kuni 50% väärtuslikku, organismi poolt täielikult omastatavat taimset valku, kuni 26% täielikult kolesteroolivaba taimset rasva ja kuni 24 % energiat andvaid süsivesikuid.
Sojatoodetes on ideaalselt tasakaalus energiaväärtus ja põhitoitainete ja muude aktiivsete ainete koostis, hea antioksüdant ning soovitavad seda tarvitada kui ravimit ja profülaktilist vahendit kõigile, alates suhkruhaigetest kuni lõpetades ülekaalu all kannatajatega.
Soja on väga soojanõudlik ja külmakartlik kultuur, mistõttu tuleb ta külvata kui mulla temperatuur on vähemalt 6-+8°C s.o mai kuu teisel poolel, et tärganud taimed ei satuks hiliste kevadiste öökülmade kätte ja ka tärkamine on soojas mullas kiirem.
Sojaubadel on palavikku alandav ja põletikuvastane toime (sojatooteid kasutatakse külmetushaiguste raviks, peavalu vastu). Sojapiim ja sellest valmistatud tooted on olulised lastele, kes kannatavad diateesi all, on allergilised loomsetele valkudele.
Sojavalk on kergesti seeditav ja sisaldab arvestatavalt nõrkade anaboolsete omadustega hargnenud ahelatega aminohappeid ja aminohapet glutamiini, mis koos võib aidata suurendada jõudu ja võimaldada rohkem lihasenergiat dieedi ajal.
Sojauba on kõige valgurikkam kaunvili, sisaldades kuni 45% taimset valku, millest inimorganism omastab 91-96%. Sojavalk on heade raviomadustega ning kergesti seeditav tänu temas leiduvatele hargnevate ahelatega aminohapetele.
Sojauba - kust pärit, kus kasvab, mille jaoks, tootjad, importijad? (pärit Hiinast, saab kasvatada mõõduka soojusega alal; loomasööt nt; tootjad USA, Hiina, Brasiilia; importijad Jaapan ja Lääne-Euroopa.)
Soja on iidne kultuurtaim, mida kasvatati juba enam kui 3000 aastat e.m.a Mandžuurias (Kirde-Hiinas). Soja on Ida-Aasia rahvusköögi aluseks ja seetõttu on eriti palju retsepte pärit just Aasia köögist.
Soja - ja pärmitaigna tarvis — 40% Loomulikult ei luba poes keegi jahu vaadata, katsuda või maitsta, kuid kodus, paki lahti teinud, võiks siiski kontrollida kauba kvaliteeti.
Sojauba on valgurikas toit, mis sisaldab kuni 40% taimset valku, millest inimorganism omastab 90-95%. Sojavalk on heade raviomadustega, madala kalorsusega ja kergesti seeditav.
Sojatoodetes on tervislik rasvasisaldus: madal küllastunud rasvade poolest ja rikas küllastumata rasvade poolest, siis aitavad need säilitada tervislikku kaalu.
Sojalist - joudu-mis-suudaks-venemaale-vastu-astuda.d?id=58202708 (10.02.2013) võib tuua fakti, et see moodustab ühe kolmandiku Eesti riigi eelarvest.
Sojas on rohkesti vitamiine, üksi närvisüsteemile väga vajalikku B1 vitamiini on sojas kaks korda rohekm kui näiteks lehmapiimas.
Sojauba on   kõige   valgurikkam,   päevalille   õlid   on   idulehtedel,   rapsis   on   endospermis   ehk  toitekoes.
Sojatoodetes on kaltsiumi tervete luude ja hammaste jaoks ning rikkalikult taimseid proteiine, mida lapsed kasvamiseks vajavad.
Sojaoal on väiksed valged või violetsed üpriski erilise ehitusega õied, mis on 3-8 kaupa kolmetiste lehtede kaenlas.
Soja on ideaalne neile, kes ei saa süüa piima ega piimatooteid, seega neile, kes ei saa täisväärtuslikku valku.
Sojavaha on täiesti lõhnatu, seega puudub tal kõrvallõhn, mis on tihtipeale omane just parafiinküünaldele.
Sojaõli - Sisaldab palju letsitiini ja isoflavoone, mis takistavad kolesterooli kogunemist veresoonte seintele.
Soja on asendamatu vitaalsuse ja elujõu säilitaja vanemas eas, sest eaga hormonaalne talitlus nõrgeneb.
Sojaletsitiin - sojaubadest aine mis on eriti kasulik veresoonkonnale, närvisüsteemile ja ajufunktsioonidele.
Sojauba on lühipäevataim ja suur enamus sorte võivad kasvada vaid 200-250 km eemal oma laiuskraadist.
Soja on kõige valgurikkam teravili ning sojavalk on inimorganismile kõige paremini omastatav.
Sojauba on bioloogiliselt küps, kui vars ja taim on kollased ja lehed on kollased või varisenud.
Sojakiud on pehme, hästi drapeeruv, hea värvikindluse ja soojapidavusega ning hügroskoopne [1].
Sojaõli on üks odavamaid, kusjuures see on vaid valgurikka toiduaine ja sööda kõrvalprodukt.
Soja on esimene geneetiliselt muundatud taim, mida laialdaselt kultiveeritakse.
Sojakaste on tume soolane maitsekaste, Aasia köögi äärmiselt oluline komponent.
Sojakiust rõivastel on mõningad paremad omadused isegi kui kaseiinkiust valmistatud riietel.
Sojavaha on keskkonnasõbralik, kuna loodusesse sattudes laguneb see täielikult.
Sojakastmesse wasabi e. jaapani mädarõigas ja seejärel kasta sushit iga kord sinna sisse.
Soja - , siguri-, maisliinid ja mitmed geneetiliselt muundatud lillesordid.
Sojaubadel on märgatavalt kõrgem proteiinisisaldus kui lahjal loomalihal.
Sojatoodete kasulikkus on suur ja silmnähtav, kuid süüa tuleb sojat mõõdukalt.
Soja on ka tänuväärt toiduaine tasakaalustatud dieedi osana.
Soja on tunnustatud toiduaine paljudes rahvusköökides.
Soja on positiivse mõjuga südamele ja veresoontele.
Soja on ühtlasi ainus valk, mis lahustub vees.
Sojauba on ka üks suuremaid taimse õli allikaid.
Soja on lühipäeva taim, väga soojanõudlik.
Soja - , maisi- puuvilla- ja rapsisordid.
Gmo
Sojauba on üheaastane liblikõieline taim.
Soja on troopika ja subtroopika taim.
Sojakastmega wok - roogade maitsestamiseks.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Sojasrott on kõige väärtuslikum taimne proteiinisööt.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun