Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Happed on anorgaaniliste ainete klass, mis koosnevad vesinikioonist ja happeanioonist ning mis annavad lahusesse vesinikioone. Kõigi hapete molekulide koostisse kuulub vähemalt üks vesinikuaatom ning kõigi hapete lahused sisaldavad katioonidena vesinikioone H+. Kõik hapete iseloomulikud ühised omadused, sealhulgas ka hapu maitse, reageerimine metallidega, eraldades vesinikku ning võime muuta indikaatorite värvust on tingitud hapete lahuses olevatest vesinikioonidest.
Happed on ained, mis annavad lahusesse vesinikioone (H+). Happed koosnevad vesinikioonidest ja happeanioonidest (happejäägist). Happeaniooni laeng võrdub vesiniku aatomite arvuga happe molekulis.
Happed on ained, mis ioniseeruvad vees, andes vesinikioone: HCl H+ + Cl– Alused on ained, mis ioniseeruvad vees, andes hüdroksiidioone: NaOH Na+ + OH– Piiratud - käsitlevad vaid vesilahuseid.
Happed on ained, mis vesilahuses annavad H+-ioone, alused annavad vesilahuses OH‾-ioone. Brønstedi prootonteooria: Happed on prootonidoonorid, alused prootoniaktseptorid.
Happed - on liitained, mis koosnevad ühest või mitmest vesiniku ioonist ja happejäägist: Jagatakse kahte rühma: hapnikuga happed (H2SO3) ja hapnikuta happed.
Happed on liitained, mis koosnevad ühest või mitmest vesinikioonist ja happejäägist. *Hapete olemasolu saab kindlaks teha ainetega,mida nim. indikaatoriteks.
Happed on ühendid, mis loovutavad prootoneid (e. vesinikioone), alused aga ühendid, See korrutis on tähistatud Kv ning seda nimetatakse vee ioonkorrutiseks.
Happed - ainult osa happe molekule jaguneb lahuses ioonideks N: Hapete saamine:1) Hapnikhapped: vastav happeline oksiid + vesi N: vääveltrioksiid + vesi
Happed on seda tugevamad, mida hoolsamalt nad prootonit loovutavad ja Tugevad: OH-, CN-, OR-, R-NH2 mida vähem tekkinud anioon seda tagasi liita soovib.
Happed on liitained mis loovutavad vesiniku aatomeid või vesiniku katioone Orgaaniline soolkoosneb happe anioonist ja metallist(metall teisel kohal)
Happed on ained, mis loovutavad prootoni H+. Enamik anorgaanilisi happeid on värvuseta läbipaistvad söövitavad vedelikud, hapetel on hapu maitse.
Happed - tuntakse 8 põhitüüpi P happeid, H3PO4 - värvitu veega segunev viskoossne vedelik, H3PO2, H3PO3, H4P2O7, (HPO3)x Vesinikuga PH3-
Happed on ained, mis annavad lahusesse vesinikioone H+. Nende molekulid koosnevad ühest või mitmest vesinikust ja ühest happe anioonist.
Happed – on ained mis annavad lahusesse vesinikioone ( ), happed koosnevad, kas ühest või mitmest vesinikioonist ja happejääkioonist
Happed on eriti mürgised, mida lähemal on hal.rühm happe tuumale, seda mürgisem aine on. Kõige mürgisem on CH 2(F)COOH – 7mg/kg =
Happed on ühendid, mis annavad lahusesse vesinikioone (vesinik paikneb valemis alati esimesel kohal). Hape ei sisalda kunagi metalli.
Happed on anorgaaniliste ainete klass, mis koosnevad vesinikioonist ja happeanioonist ning mis annavad lahusesse vesinikioone.
Happed - puuvillast väiksema happetaluvusega, reageerimismehhanism on sama: happed lagundavad tselluloosimolekuli.
Happed on elektronpaari aktseptorid, alused on elektronpaari doonorid. Hape kompleksimoodustaja, aluseks ligandid.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Happed – ained, mille pH on alla 6; osake (aine), mis loovutab prootoni H2SO4  2H+ + SO42-; HSO4-  SO42- + H+ Alused – ained, mille pH on üle 8; osake (aine), mis liidab prootoni OH- + H+  H2O. Hapete moodustumine: Happed moodustuvad, kui vesilahustes dissotsieerudes antakse lahusesse vesinikioone.
Happed on ained, mis annavad lahusesse vesinikioone(H+). Happed koosnevad vesinikioonidest ja happeanioonidest.
Happed – koosnevad vesinikioonidest ja happeanioonidest. Annavad lahusesse  vesinikioone (H2 SO3). 
Happed on ühendid, mis loovutavad prootoneid (ehk vesinikioone), alused aga ühendid, mis seovad prootoneid.
Happed on ained, mille pH on alla 6; osake (aine), mis loovutab prootoni H2SO4  2H+ + SO42-; HSO4- 
Happed - eemaldavad kivistunud mustust, katlakivi ja metallisoolasid, lisaks on desinfitseeriv toime.
Happed on ained, mis suurendavad toidu happelisust või annavad talle vajaliku hapu maitse.
Happed on liitained, mis koosnevad ühest või mitmest vesinikuaatomist ja happeanioonist.
Happed on ained,mis võivad loovutada prootoni,ja alused on ained,mis võivad siduda
Happed on liitained, mis koosnevad vesinikioonidest ja happeanioonidest.
Happed on ained mis koosnevad ALATI vesinikust ja happelisest oksiidist.
Happed on ained, mis annavad lahusesse prootoneid või vesinikioone.
Happed on liitained mis koosnevad vesinikust ja happejäägist.
Happed on hapu maitsega ning tugevamad söövitava toimega.
Happed - koosnevad vesinikioonist(H+) ja happejääkioonist
Happed – koosnevad vesinikioonidest ja happeanioonidest.
Happed on ained, mis annavad lahusesse vesinik ioone.
Happed – Ained, mis võivad loovutada prootoni.
Happed - koosnevad vesinikust ja happejäägist.
Happed on ained, mis loovutavad prootoni (H+).
Vote UP
-1
Vote DOWN
Happed - liitained, mis koosnevad metallkatioonist ja happejääkanioonist vesinikkatioonist ja happejääkanioonist Cl-kloriid (hapnikuta ja hapnikhapped) F-fluoriid H2S-divesiniksulfiidhape I-jodiid HCl-vesinikkloriidhape Br-bromiid
Vote UP
-1
Vote DOWN
Happed - liitained, mis koosnevad vesinikkatioonist ja Cl-kloriid happejääkanioonist(hapnikuta ja hapnikhapped) F-fluoriid H2S-divesiniksulfiidhape I-jodiid HCl-vesinikkloriidhape Br-bromiid



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun