Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Suurköögis kasutatavad nõud, söögiriistad ja töövahendid - sarnased materjalid

taldrik, salati, serveerimiseks, lusikas, joomiseks, salatite, suppide, roogade, kausid, alustaldrik, nuga, veinide, kahvel, kondiitritoodete, mahl, pearoa, valamiseks, giriistad, mahutavus, kookide, kalja, salateid, alustele, ldjuhul, leivataldrik, kahvlid, labidad, veekann, klaasid, teelusikas, joogiklaas, vaagnate, vaagnad
15
doc

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid

KÖÖGIS KASUTATAVAD SERVEERIMISVAHENDID Referaat Tallinn 2010 SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................3 1. SERVEERIMISKÄRUD......................................................................4 2. LAUANÕUD...................................

Toitlustus - Kutsekool
18 allalaadimist
27
pptx

Köögiseadmed ja töövahendid

Köögiseadmed ja töövahendid. KATRIN ANTSON KEHTNA KHK 2018 Suurköögis kasutatavad töövahendid Mõõtevahendid Eeltöötlusvahendid Kuumtöötlusvahendid Mõõtevahendid. Mõõtelusikad Maitseainete, kergitusainete jms mõõtmiseks; plastmassist või roostevabast terasest. Mahumõõtemärgistus nõu ülemise servaga tasa. Mõõtevahendid Mõõtekannud Püsib hästi püsti, mittetilk...

Tootmisseadmed ja süsteemid - Kutsekool
3 allalaadimist
12
docx

Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kairi Õigemeel T11HT KÖÖGIS KASUTATAVAD GARNEERIMISTÖÖVAHENDID Referaat Juhendaja: Heikki Eskusson Tallinn 2010 Sisukord 1.Sissejuhatus 2....

Puhastusteenindus - Kutsekool
26 allalaadimist
23
ppt

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid slideshow

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid Serveerimiskärud Kärusid võib kasutada lauakatmisvahendite toimetamiseks saali enne selle avamist, portsjonite üheaegseks toimetamiseks saali suurte kliendirühmade puhul ja roogade serveerimiseks. Serveerimiskä...

Toitlustus - Kutsekool
11 allalaadimist
16
pptx

Suurköögis kasutavad nõud

Sirli Volt K2 S U U R K Ö Ö G IS K A S U TA V A D N Õ U D G N nõud Materjalid millest saab neid teha  Roostevabast terasest  Plastikust  Alumiiniumist  Emaileeritud  Erikattega  Kus kasutatakse  Ajus kuumutamiseks, säilitamiseks- ja serveerimisnõudena  On Gn nõude jaotus skeem Sügavad ja m adalad vaagnad ...

Töökorraldus suurköögis - Kutsekool
4 allalaadimist
50
docx

Köögi planeerimine ja seadmed köögis

Kuressaare Ametikool Majutuse ja toitlustuse õppesuund Kokk Suurköögiseadmete õpetus Merli Pilter KO-14 Köögi planeerimine ja seadmed köögis Referaat Juhendaja õp. Halliki Väli Kure...

Köögiseadmed -
21 allalaadimist
652
pdf

Asjaajamise alused

... väärtus 27 Toit on kõik see, mida me sööme. Toiduained on toiduks kasutatavad  loomsed ained või ainesegud: liha, munad, piim  taimsed ained või ainesegud: köögiviljad, puuviljad, pähklid  mineraalse päritoluga ained või ainesegud: keedusool Toitained on toiduaine koostisosad, mis seedimise tulemusel imenduvad organismi. Ne...

Analüüsimeetodid... - Tartu Ülikool
20 allalaadimist
16
doc

Toidukaubagrupp

... 2 Dana Makejenko Toidukaubagrupp Suurköökides kasutatavate toiduainete grupid Suurköögid kasutavad oma igapäevatöös paljusid erinevaid toiduaineid. Kasutatavad toiduained jagunevad toiduainegruppidesse. Igal toiduainegrupil on oma tähtsus toiteväärtuse seisukohalt, üldised säilitamisnõuded ning peamised kasutusvaldkonnad. Suurköökides kasutatavad peamised toiduainete grupid on välja toodud alljärgneval skeemil. ...

Köögi õpetus - Kutsekool
4 allalaadimist
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

...amulje jätmine Pane tähele! Tereta! Puhtus Näita ülesse soovi aidata Ole sõbralik ja tähelepanelik. Kontrollida tööpäeva jooksul sageli oma välimust Hoidke oma töökoht , esiuks ja üldkasutatavad ruumid alati puhtad Üldiselt teenindatakse klienti seistes. Kui istute peab klient olema samal tasandil Tervitage esimesena. Kui ei ole võimalik tervitada, siis naeratage või noogutage Ärge hinnake inimesi nende välimuse järgi ja naerata...

Turismiettevõtlus - Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor
86 allalaadimist
16
pdf

Väljastusleti töökorraldus

...ponendid ei tohiks olla teineteise peale asetatud, kui retsept seda ei nõua. Erandina on road, millede portsjonisse kuulub mingi kaunistav lisand, nagu näiteks Viini šnitsel. Suurte rühmatellimuste korral või suurköögis terved fileed ja suuremad lihad ja praetükid pruunistatakse, eelküpsetatakse ja lõigatakse, pärast mida nad asetatakse ahju- või GN-nõudesse algset kuju järgides (filee fileekujulisena, praetükid ja singid omal kujul jne) Ka linnuliha küpsetatakse ja tükeldatakse eelnev...

Toitlustusettevõtete... - Kutsekool
9 allalaadimist
14
docx

Nõudeõpesumasinad

... Graanulpesumasinad on täiustatud masinad, milles pesuvõimsust muudetakse tõhusamaks plastkuulide abil. Graanulpesumasinas kasutatavad pesugraanulid on selleks otstarbeks spetsiaalselt kujundatud. Need liiguvad masinas kiire vooluna ja paiskuvad tugevasti vastu potipõhja ning eemaldavad selle külged...

Toitlustus - Kutsekool
19 allalaadimist
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Eesti Hotellide- ja Restoranideliit KOKK I (EKR tase 4) KUTSEEKSAM Pidulik sünnipäevalõuna Koostaja : Pille-Riin Misko Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool 2012/2013 2 Sisukord Sisukord................................................................................

Kokk - Kutsekool
46 allalaadimist
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

1. Restorani liigitus- Ajaviiterestoran,vabaajarestoran,toidurestoran jne jne jne 2. Kelneri töö organiseerimisel kasutatavad teenindusviisid Individuaalne teenindusviis-kelner tegeleb oma laudades istuvate klientidega algusest lõpuni;võtab tellimuse ja täitab selle ja arveldab. Paarisviisiline teenindusviis-ühes töötsoonis 2 kelnerit;kelnerid kokkuleppel jagavad töökohustusi. Meeskondlik teenindusviis-va...

Restoraniteenindus - Kutsekool
134 allalaadimist
7
pptx

Töökorraldus suurköögis, iseseisev töö

Töökorraldus suurköögis Olustvere TMK Iseseisev töö Rister Loopere, K2 Alustaldrik 15cm Kasutamine: Leiva, salati, saiakeste, kookide ja tordi söömiseks ning joogikannude ja portsjonnõude alustaldrikuks. Eelroataldrik 19cm Kasutamine: Salatite ja suupistete ning magustoitude söömiseks, sobib portsjonnõude ja supitaldrikute alustaldrikuks. Pearoataldrik 27cm Kasutamine: Pearoasalatite ja praadide ning magustoitu...

Köögi õpetus - Kutsekool
9 allalaadimist
12
pdf

Köögitöö planeerimine

Köögitöö planeerimine Hästi planeeritud töö on pooleldi tehtud, ütleb rahvatarkus. Professionaalne toiduvalmistamine ehk siis töö suurköögis nõuab palju eelnevat planeerimist ja pidevat tööplaneerimist. Kokad osalevad alati oma töö planeerimisel ja teinekord ka ulatuslikemate tervikute, so menüüde, teemapäevade ja tellimusürituste planeerimisel. Koka tööplaneerimisse köögis kuuluvad ja on selle aluseks: • Re...

Toitlustusettevõtete... - Kutsekool
27 allalaadimist
4
docx

Töö planeerimine

Teema Töö planeerimine Ülesanne Õpik Toiduvalmistamine suurköögis Lk.50 Töövahendid suurköögis 1. Loetle vastavalt kasutusotstarbele töövahendite rühmad ja sinna kuuluvad töövahendid, määra kasutamise eesmärk: Mõõtevahendid: mõõtekannud, kulbid, termomeetrid. Eeltöötlusvahendid: koorimisnoad, köögiviljanoad, üldnuga, lihanug...

Toiduainete õpetus - Keskkool
6 allalaadimist
6
docx

Menüü koostamise alused! osa 1

...upistete valiku puhul ei ole soojad toidud vajalikud · Ei pakuta väga rasvaseid, samuti raksesti seeditavaid toite · Sageli pakutakse puuvilju või värskeid köögivilju Erinevate kliendirühmade toidukordade menüü koostamisel kasutatavad toidud on toodud tabelis. Kordamis küsimused! 1. Mis on menüü? 2. Milliseid teadmisi eeldab menüü koostamine? 3. Milliseid menüü tüüpe tead? 4. Mida peab jälgima menüü kujundamise juures? 5. Milles seisneb klassikalise toidujärjekorra...

Menüü koostamine ja nende... - Kutsekool
87 allalaadimist
17
doc

Plaatimine läbi ajaloo

...päevaga, tuleks arvestada kuni nädalaga. Kui kasutada vastavat plaadisegu, siis on võimalik töid ka kiiremini teostada, kuid sel puhul on plaatimine kallim. Järgnevas referaadis on toodud välja erinevad plaatmaterjalid, nende kinnituseks kasutatavad valmis ja kuivsegudest ja hüdroisolatsioonist. Veidi plaatimisest Olenemata sellest, kas käsil uusehitus või plaanis remont, on iga ehitustöö juures oma spetsiifika, mida tööde tellija peaks teadma. Siinkohal mõned nõuanded plaatimistööde kohta. Plaatimistööde planeerimisel ja kavandam...

Plaatimine - Kutsekool
35 allalaadimist
8
doc

Rootsi laud

...erist. Paberist salvrätid on mõeldud muidugi ühekordseks kasutamiseks. Väga pidulikule lauale sobivad siiski said kangast salvrätid. Rootsi laual kasutatakse tavaliselt 40x40 cm või 50x50 suurusega salvrätte. LAUAKAUNISTUSED Sagedamini kasutatavad lauakaunistused : · lilled · taimed · küünlad · dekoratiivesemed · peeglid · lipud LAUANÕUD · vaagnad · kannud · termosed · maitseainetoosid · mahlaklaasid · veeklaasid · kohvitassid · teetassid · taldrikud · nuga · kahvel · lusikas ...

Toitumisõpetus - Kutsekool
76 allalaadimist
8
docx

TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKOOL KOKK TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE Referaat Sisukord: 1. Teeninduse liigid 1.1. Iseteenindus Viljandi 2010 1.2. Osaline teenindus ...

Teenindus - Kutsekool
51 allalaadimist
10
doc

Garneerimisvahendi

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kerli Lek; Mirle Jants Rühm 011K KÖÖGIS KASUTATAVAD GARNEERIMISVAHENDID Referaat Juhendaja: Heikki Eskusson Kerli Lek; Mirle Jants Köögis kasutatavad garneerimisvahendid Tallinn 2010 ...

Köögi õpetus - Kutsekool
15 allalaadimist
21
pdf

Pidulik õhtusöök

...rretis. Toidumaterjali olemasolu vajab ka kontrollimist. Töövahendid Töövahendite olemasolu tuleb tagada eelneval nädalal, kuna kauba komplekteerimine ja selle tellimine võtab aega. Toidumaterjal tuleb erinevatest kohtadest, kuna kasutatavad toiduained on raskesti kättesaadavad tänu nende värvusele ning tarneaeg võib osutuda pikemaks. Saali ettevalmistamiseks on vaja tuua pesumajast laudlinad ning riidest salvrätid ning need üle triikida. ...

Toitlustus - Kutsekool
3 allalaadimist
10
doc

Lauanõud

Ainuke taldrik mis on ajapikku väiksemaks läinud on supikas. Teised on suuremaks läinud. Esimene T mida kasut kõige rohkem, on leivataldrik, kuni 19 cm, kasutatakse kui meil on praad/supp leiva jaoks võikoogi jaoks vm. Järgmine on suupistetaldrik, suurus on väheke suurem kui leiva omast, kuni 24 cm, kasutatakse salatite serveerim...

Etikett - Kutsekool
29 allalaadimist
6
docx

Ala carte

1. Teenindamismeetodid Serveerimine saksa moodi Saksapärase teenindamise all mõistame teenindamist lauas/nõude ja söögi lauale toomist. Taldrik asetatakse külalise ette paremalt poolt. Vaagnad ja kausid asetatakse lauale tema käe ulatusse. Lihavaagen asetatakse kahvlist vasakule, teised nõud magustoidulusikast ülespoole. Külaline teenindab end ise. · Serveerimine Ameerika moodi Ameerikapärase teenindamise all mõistam...

Teenindus ja müük - Kutsekool
31 allalaadimist
15
odt

Toitlustuse konspekt

Alusmaterjal · Laudlinade all kasutatakse lausmaterjali kuna: · Libedast materjalist lina püsib paremini paigal · Lauapind on siledam · Lauaplaatide vahed ei paista välja · Lauapind on paremini kaitstud · Nõud ei kolise · Selvelaua seelikut on kergem kinnitada Aluslinana võib k...

Toitlustusettevõtte töö... -
16 allalaadimist
120
pdf

Õpetajaraamat

...saadab pöördu- mist liigutustega või näitab ette. Õpetaja ergutab oma tegevust saatvaid fraase kasu- tama ka lapsi, kes üksteise poole pöördudes ja grupi tegevust juhtides meeleldi kor- davad tuntud korraldusi. Rühma töö suunamiseks kasutatavad sõnad ja väljendid on õpetajal soovitatav ühendada estidega, hiljem kordavad lapsed õpetaja esti saatel kinnistunud fraasi ise. Õpetajal on võimalik enda ja laste iga tegevust saata kindlate sõnade ja lausetega. Need õpetaja tüüpilised fraasid jäävad lastele kergesti meelde ja leiavad ...

Eesti keel -
44 allalaadimist
8
pdf

Köögitööde õige järjestus ja ajastamine

Köögitööde õige järjestus ja ajastamine Suurköögis toodetakse igapäevaselt suuri roakoguseid lühikese aja jooksu võimalikult väikese personaliga. Toiduainete töötlemise aeg peab olema lühike, et roogade kvaliteet vastaks sellele esitatud nõudmistele. See nõuab ajakasutuse planeerimist päevaks ja ka pikemateks ajaperioodideks (siia ku...

Toitlustusettevõtete... - Kutsekool
15 allalaadimist
31
docx

Toiduvalmistamise alused

...i · Kollased munad ­ A-vitam.,karotinoide (rohelist ja porgandit) Toiteväärtus, omadused Toitainesisaldus Täisväärtuslikud valgud Rasvad Teised väga vajalikud toitained Toiduvalmistamisel kasutatavad omadused Munavalk kalgendub ja seob vedelikke (vormiroad) Munavalge vahustub (vahud, taignad) Munakollane emulgeerub (majonees) Munavalge selitab (puljong) Säilitamine Pesemata Soovitav jahedas, külmkapis · Parem mitte ...

Toitlustus - Kutsekool
48 allalaadimist
10
doc

suurköök

Töökorraldus Suurköögis Referaat Sisukord: 1 1. Sissejuhatus lk 3 2. Suurköögi mõiste lk 4 3. Suurköögi tootmistöö planeerimine lk 5 4 Töötaja tegevuse planeerimine lk 6 5 Suurköögi Pildid lk 7 7 puhasutstööd suurköögi tootmisruumides lk 8 6 Kokkuvõtte lk 9 Sissejuhatus 2 Igal suurköögil...

Kokandus - Kutsekool
40 allalaadimist
9
doc

HIINA TOIDUD

... vitamiine sisaldav kaunvili. Sojaubadest tehakse sojaõli, sojajahu, sojakohupiima tofut, sojakastet. 3. Kas seal on toiduaineid, mille tarvitamine ei ole soositud ? Siuksed toiduained seal puuduvad. 4. Millised on söömiseks kasutatavad söögiriistad? Hiinas süüakse enamike toite söögipulkadega.Hiina söögipulgad, mida nimetatakse kuai zi (kiired väiksed semud) on tavaliselt 2325 cm pikad neljakandilised tömbi otsaga pulgad. 500. aastaks pKr oli söögipulkade kasutamine levinud Hiinast ka tänapäevases mõistes Vietnami, ...

Toitumisõpetus - Põhikool
12 allalaadimist
10
doc

Elektripliitide uurimustöö

VÕRUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Turismi õppetool Elektripliidid Uurimustöö Juhendaja: Silvi Pihlakas Võru Sisukord Sisukord............................................................................................................................... 2 Sissejuhatus..........................................................................................................................3 .............................................................................................................................................3 Metos....................................................................................................................................4 Bestmark...................................................................

Toitlustus - Kutsekool
23 allalaadimist
8
docx

Köögileksikon

...rorbette maitsestatakse suhkruga, vanilliga, veinide, likööride, sampanja, sidrunimahlaga. Sorbettide valmistamiseks segatakse mahl või püree suhkru ja maitseainetega, valatakse vormi ja lastakse veidi külmuda. Parfee ­ valmistamiseks kasutatavad toiduained on alaloogsed jäätise toorainega. Tarrendaineid nende valmistamisel ei kasutata. Parfeede valmistamiseks tehakse esmalt retseptuuris näidatud toiduainetest segu. See valatakse vormi ja asetatakse sügavkülmikusse külmuma. Kalatoidud Paeluss - Paelussid ehk tsestoodid (Cestoda; kre...

Kodundus - Tallinna Ülikool
21 allalaadimist
11
doc

Koka eksami materjal (erinevad teemad)

Mulgi puder Viljandimaalt. Sellest maakonnast on pärit kaks tuntud rooga ­ mulgipuder ehk kartuli-tangupuder ja mulgikapsad. Mulgipudru keetmiseks pane ligi kilo muredat sorti kooritud kartuleid liitri soolaga maitsestatud veega keema. Lisa juurde pool teeklaasi odrakruupe. Keeda, kuni tangud on pehmeks muutunud. Siis k...

Kokandus - Kutsekool
74 allalaadimist


Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun