Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Söötmis - pidamistingimustes kulub selleks olenevalt tõust ja ristamiskombinatsioonist 5-7 kuud (seega 150-210 päeva). Tapasaagis on searümba massi suhe tapaeelsesse kehamassi %-des. Sigade rümbamassi hulka arvatakse Euroopa Liidus kasutatava rümba viimistlusstandardi järgi searümp koos pea, jalgade, naha ja sisemise rasvaga, eraldatud on seedeelundid, veri ja harjased.
Söötmi - 45-50 tk, 40-46 tk., sega 350-400 g 1200g, kokku 48-55 kg 148 Tiikide tühjendamine ja kalade väljapüük võtab aega, sest kala peab ise koos veega kogunema väljavoolu juurde – tiigi kiirel tühjendamisel võib kala jääda tiigi keskele mudasse, sest kalad püüavad tiigi tühjendamisel ujuda vastuvoolu.
Söötmisel – 235 g .c) ühe seeduva toorkiu söötmisel – 253 g .d) ühe kg seeduva toorrasva söötmisel – 598 g. Tärkliseväärtus on arv, mis näitab mitu kg seeduvat tärklist tuleb nuumhärjale sööta, et tema kehas tekiks sama palju rasva kui 100 kg antud sööda söötmisel.

Söötade võrdlemisel on õigem võrrelda söötade proteiinisisaldust kuivaines või õhukuivas söödas (õhu niiskusesisalduseni kuivatatud söödad), kuna naturaalses söödas oleneb proteiinisisaldus veesisaldusest.
Söötvate õitsiliste ehk õitsikarjuste käristitel ja tirinuiadel, millega hirmutati metsakiskjaid ning puust või plekist krappidel (karjakell). Käristit kasutati ka mõisa ajujahtidel.
Söötmise korraldus ehk üleminekud. Mäletsemine, roe, piim, jalad jt. kliinika( maksaabtsessid, ninaverejooksud). Kuldstandard diagnoosiks on vatsa pH alanemine Rooja konsistents.

Söötmis - ja pidamistingimuste parandamise ja sugusigade järjekindla valiku tulemusel paranes majandite tõufarmides sugusigade kvaliteet ja tõusis nende jõudlus.
Sööt on väga kontsentreeritud, tema veesisaldus on umbes 8%. Põhja-Euroopas, sh Eestis, nõuavad tarbijad, et suurte lõhelaste liha peab olema erepunane.
Söötmine on korvpallimängu üks põhilistest tehnikavõtetest, mille abil saab mängija palli suunata kaaslasele rünnaku jätkamiseks.

Söötadeks talve - e laudaperioodil on: hein, põhk, silo, pere- ja väiksemates talufarmides söödetakse ka juurvilja või kartulit.
Söötmis - ja pidamistingimustega andes piima sellistes tingimustes, kus ei ole võimeline elama ükski piimalehm.
Söötmise – ja sõnniku eemaldamise tehnoloogiad sarnanevad lüpsikarja pidamisel kasutatavate tehnoloogiatega.

Sööt rinnalt - söödad palli rinndalt 5. Sööt üle pea- haarjutust alustad tagant ja söödad palli ülepea.
Söötmist on võimalik täielikult mehaniseerida, sööt ei rikne, võimalik saada kõrget tööviljakus.
Söötmisala on   laudaosa,   kus   lehm   saab   suva   järgi   söömas   käia.

Sööt – see on palli täpne suunamine kindlasse kohta või kindlale mängijale.
Söötmis - ja pidamistingimustest, aga ka klimaatilistest tingimustest põhjustatud.
Sööt on ka väga ohtlik, kuna sead on riknenud sööda suhtes väga tundlikud.

Söötmis - pidamistingimused tagavad suure produktiivsuse pika eluaja jooksul.
Söötmistase on arv, mis näitab, mitu korda söödetakse üle elatustarve taseme.
Sööt 2 - lt. Kasuta pette-liikumisi! Kaitse #1-e ülesanne on läbi murda.

Söötmis - puhkelatritega e. kombiboksidega laut 36 lehmale.
Söötmis - , vaktsineerimis- ja ülalpidamistehnoloogiatest.
Sööt - nimetab oma loomingut lallitusteks ja lugudeks.

Sööt - Palli täpne suunamine plaanitud paika.
Sööt on võrkpalli üks tähtsamaid elemente.
Sööt on maetud Tartu Raadi kalmistule.


Söötmist - pidamist, tõuaretust.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun