Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Rohelistele taimedele on muld kinnituspinnaks (substraadiks) ja osaliseks oleluskeskkonnaks (meediumiks), kus toimub vee, mineraaltoitainete ja mõnede orgaaniliste ainete vastuvõtt (seda seente ning bakterite abil). Mitmetele teistele organismidele (nt mullavetikad, seened, bakterid, loomad) on muld täielikuks oleluskeskkonnaks.
Rohelised toiduained on näiteks salat, spinat, kapsas, seller, kurk, avokaado, hernes, uba, aniis, roheline sibul, roheline oliiv, laim, kiivi, tikker, roheline õun, oliivõli, kõrvitsaseemned, valge kala, piim, jogurt, basiilika, petersell, münt ja salvei. (Struthers 2008: 124, 125)
Rohelised taimed on aluseks kogu bioloogilise aineringe ja energiavoo toimimisele ( pannes aluse toiduahelatele). Inimtegevus muudab oluliselt litosfäärse süsiniku käibe kiirust fossiilsete kütuste põletamise teel. ; karbonaatsete kivimite töötlemine, maakasutuse muutused.
Rohelisel teel on palju tervistavaid omadusi, sest seal sisaldub: - katehhiine - võimsaid antioksüdante (neli polüfenoolset ühendit, mida sageli nimetatakse “tee flavonoidideks”). Katehhiinid on arvestatavad abilised kaitsmaks rakke vabade radikaalide kahjustava toime
Roheliseks ehk põllumajanduses, keskkonnakatses ja toiduainetööstuses kasutatavaks biotehnoloogiaks. - Valgeks ehk traditsioonilistes tööstuses nagu tekstiilitööstuses, metsatööstuses ja elektroonikatööstuses kasutatavaks biotehnoloogiaks.
Rohelisel teel on palju suurem antioksüdeeriv kaitse, kui hästi tuntud polüfenoolide antioksüdeerivates vitamiinides C ja E. Rohelise tee antioksüdeerivad omadused on näidanud üles nende toksiidide efektiivset hävitamist.
Rohelised dioodid on pannakse gruppidena kokku moodustamaks täisvärvilise piksli (tavaliselt ruudu kujuna). Need pikslid on võrdsete vahedega ja on mõõdetud keskkohast keskkohani saavutamaks absoluutset piksli resolutsiooni.
Roheliseks revolutsiooniks nimetatakse 1960ndal aastal täna saagirohkete sortide kasutuselevõtule ja intensiivsele põllumajandusele (väetised, niisut) arengumaades suurendada järsult teraviljatoodangut.
Rohelisi vendi on kaks liiki, neist hallpea-rähn palju tavalisem viimasel ajal haruldaseks jäänud roherähnist (punast on hallpea-rähnil peas vähe või pole üldse). Suur- ja
Rohelisele mõtteviisile on nii pooltargumente, kui ka vastuargumente, kuid vastuargumendid ei ole nii suured ning tuleviku seisukohast on pooltargumendid palju olulisemad.
Rohelisel teel on veelgi rohkem antioksüdeerivaid omadusi, kui neil vitamiinidel, siinkohal on rõhk asetatud nende looduslike kasutegurite ära kasutamisele
Rohelistel taimedel on võime sünteesida väliskeskkonnast omastatud süsihappegaasist ja veest orgaanilisi aineid – süsivesikuid, rasvu ja valke.
Rohelistele maa - aladele. Tahaks loota, et nende saarte ilu suudetakse säilitada ka järeltulevate põlvkondade tarvis.
Rohelised kivid on 2cm pikkused ja 1 cm diameetriga, kullast kettad on 0,44 cm pikkused ja samuti 1 cm diameetriga.
Rohelisel värvusel on iseseisev tervendav tähendus, millele lisanduvad kollane ja sinine kui rohelise koostisosad.
Rohelised 12 - 14º C15-20 päeva 20º C4-8 päevakollased 12-14º C3-6 päeva 20º C2-3 päeva ideaalne ºC
Rohelise taimevaibaga - 30 meetriste sõnajalapuude, osjapuude ja koldadega, mis moodustasid tõelisi padrikuid.
Rohelisel teel on palju tervistavaid omadusi, sest seal sisaldub: • Katehhiine – antioksüdandid.
Roheliste põhimõtted on planeeti säästvad ja see on planeedi Maa elanike ühine huvi, siis valisin selle.
Rohelisel kohvil on pikk säilitusperiood ja mõnedel maa-aladel on saagi jaoks vähe alternatiive.
Rohelisi – brokaadi kulla ja valge särgiga moodustasid need väga elurõõmsa gamma.
Rohelisele ideoloogiale on toetunud Eesti Roheline Partei, Eesti Roheline Erakond ja Eesti Rohelised.
Rohelised taimed on tootjad produtsendid, neid söövad e. tabivad konsumendid mitme astmena.
Rohelisel teel on kümneid, kui mitte sadu inimese tervisele soodsalt mõjuvaid komponente.
Tee
Rohelistes taimedes on põhiliselt struktuursed lipiidid( glükolipiidid ja fosfolipiidid)
Rohelised mitte - väävli bakterid. B.2) foto-autotroofid- toodavad org anet anorg.
Rohelisega on tähistatud riigid, kus jalgpall on populaarseim spordiala.
Rohelised alad on on olulised selleks, et inimesed taas tasakaalu leiaksid.
Rohelistes taimedes on peamiseks fotoretseptor-molekuliks klorofüll a d) Õige.
Rohelisel teel on omadus puhastada organismi radioaktiivsetest ainetest.
Rohelises on peidus eluvõimalus, mis on täiesti puudu hallis.
Rohelisel teel on palju tervistavaid omadusi, sest seal sisaldub:
Rohelise rombikuju - lise pideme abil saad muuta kujundi välimust.
Rohelised taimed on võimelised sünteesima kõiki aminohappeid.
Rohelisem on taim, seda suurem on flavonoolide sisaldus.
Rohelistes lehtedes on palju vitamiine, nii C kui ka B vitamiine.
Rohelised lauluritsikad on suuterd ning tegelikkuses ka erkrohelist
Rohelisel on tugev emotsionaalne kaja turvalisusele.
Rohelised s - bakterid – üherakulised, väikesed.
Rohelise austajad on lahked, lojaalsed ja intelligentsed.
Rohelised toidud on rahustava ja tasakaalustava toimega.
Rohelisel pipral on värskem ja aromaatsem pipramaitse.
Rohelised marjad on mürgised, punased marjad mitte.
Roheliseks kullaks nimetatakse kulla ja hõbeda segu.
Rohelised lapid – toiduga kokkupuutuvad pinnad.
Rohelised taimed on toitumissuhtelt miksotroofid.
Rohelis - ja kolla- sini- süsteemi.
Rohelised taimed on autotroofsed organismid.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun