Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Ports - putru, u 1,5 dl makaronisalatit jonit Sõin 13 porsjonit Köögiviljad, kaunviljad (vajan 4 portsjonit) 2,5 3 suurt lusikatäit kapsasalatit, pool tomatit, portsjonit paar viilu kurki Sõin u 1,5 portsjonit Puuviljad, marjad (vajan 3 portsjonit) 1 1 õun, 1 klaas mahla portsjon Sõin 2 portsjonit Piimatooted (vajan 3 portsjonit) 2 1 klaas keefirit portsjonit Sõin 1 portsjoni
Portsjonviisilisel karjatamisel on piiratud nii maa-ala kui aeg. Portsjonkarjatamisega kindlustatakse rohu ühtlasem ja täielikum ärasöömine (Older
Portsjoneeritakse 1 - Praetud 1,5 paksusteks liharoogadele viiludeks, 2-3viilu sobivad lisandid portsjonis Suuretükiline Rulaad Veiseliha, 1,5-2kg lihatükid Hautatud 2-3 lõiku portsjonis seljatükk, ribi-, vasardatakse, Hautatud küljeliha keeratakse rulli ja liharoogade lisandid seotakse vorstisidumisvõttega Suuretükiline
Portsjonis 1 - 2 mõlemalt poolt tk, täidetud singi, ploomide, seente v köögiviljadega, sõmera riisiga Hakkšnitsel Nat hakkmass Ovaalne, 1-1,5 Praetakse Hakkliharoogad cm paksune, väheses rasvas v e lisandid massiga 120g, küpsetatakse portsjonis 1, ahjus 250oC paneeritud juures 10 min
Portselan - savinõud jt). • MgO-keraamika Keraamika on vanim konstruktsioonimaterjal • ZrO2-keraamika (põletatud savist tellised), mida inimkond hakkas • Al2O3-keraamika valmistama looduslikust toorainest.
Portselan – valmistatakse ideaalselt valgest õhukesest läbikumavast massist, tihe, vee- ja happekindel, mehaaniliselt väga vastupidav. Koostis: kaoliin, jahvatatud kvarts, päevakivi.
Portselan - keskaegses Hiinas leiutatud materjal, peamiselt nõude ja kujukeste valmistamiseks.  Pottsepis- puhtast või liivasegusest punasavist valmistatud poorsed pottsepatooted.
Portsjonviisiline karjatamine ehk ribakarjatamise puhul on tegemist paindliku rotatsioonilise karjatamisviisiga, kus karjatatavat pinda ja seega rohusööda kogust piiratakse teisaldatava elektritaraga.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Portselannõud – taldrikud, tassid, kausid, kannud 2. klaasnõud – klaasid, kannud 3. metallnõud – vaagnad, kandikud 4. toidu – e söögiriistad – noad, kahvlid, lusikad 5. serveerimisriistad – kulbid, näpitsad, tangid, labidad 6. serveerimisnõud menaaž – 2 või 3kihiline sekser; metallist, klaasist marmiid – metallist, võimaldab toitu soojas hoida
Portsjonis 75 – 150g liha + 1-1 ½ dl kastet  Töökäik:  Liha tükeldatakse kuubikuteks, kangideks, viiludeks risti kiudu  Pruunistatakse pannil või ahjus.
Ports - Toidupäeviku abil õpid kiiresti hindama, 3 kommi, 3 tl suhkrut, 1 koogilõik jonit Sõin 4 portsjonit kas sinu toitumine on tasakaalustatud.
Portselan – keskaegses Hiinas leiutatud materjal, peamiselt nõude ja kujukeste valmistamiseks. Uusajast alates levis portselan ulatuslikult ka Euroopas
Portselanist wc - potid ja valamud Läikiva, glasuuritud pinnaga portselanist WC-potid ja valamud on tugevad, samas ka kergesti puhastatavad ja hooldatavad.
Portselantiiglid - Ainete kuumutamiseks kõrgetel temperatuuridel vahetult piirituslambi leegis Uhmer ja uhmrinui - Ainete peenestamiseks, ei tohi kuumutada
Ports - NEW. -defines as interaction point on a classifier (between it and its enviroment) Composition 2.0 PORTS=public parts.
Portselan – kaoliini, jahvatatud kvartsi ja päevakivi segust põletatud mass; sellest valmistatakse peenkeraamikatooteid
Portsjon on kindel toiduaine kogus, mille keskmine mass või maht sõltub eeskätt toidu energia- ja rasvasisaldusest.
Portsjon on umbes 100 g kuumtöötlemata, keedetud või hautatud köögi- ja puuvilju niisama või roa koostises.
Portselan - ja fajansstooted on kõige õhemate seintega; kaunistatud ja glasuuritud, mis võimaldab neid pesta.
Portselanitehas on kõige vanem portselanitootmise ettevõte Venemaal ja vanuselt kolmas portselanitehas Euroopas.
Portselanist toodetel on sile pind, kerge löögi puhul kostab kõrge puhas helin ja õhukesed kohad on läbipaistvad.
Portselan – keskaegses Hiinas leiutatud materjal, peamiselt nõude ja kujukeste valmistamiseks.
Portsjonnõud on portsjonpannid, kokillid, kokottid jne. Portsjonnõu asetatakse alustaldrikule.
Portsjon on umbes 2 teelusikatäit suhkrut, mett, moosi, 1 küpsis, paar kommi.
Portsjonpannid - 1-4 portsjonile, soojade suupistete, munaroogade ja friikaruli jaoks
Portselan – Materjaliks on tulekindel gaoliinsavi, päevakivi ja kvartsisegu.
Portsjon on komplekteeritud just talle ja soovitakse et see talle maitseks.
Portsjoni omahind on ühe portsjoni tooraine kogumaksumus, ilma juurdehindluseta.
Portsjonis 140 – 150 g, hautatakse, lisatakse sibul, tomatipasta ja porgand.
Portselan on tiheda, klaasja, vett mitteimava murdepinnaga materjal.
Portsjonforell – Prantsusmaa, Taani, Itaalia, USA, Saksamaa, Hispaania.
Portsjonid on antud nädala lõikes Joonis 1. 1Toidukogused nädalas.
Portselan – hästi sileda pinnaga, hästi õhuke, paistab läbi.
Portsjonid on tavapäraselt väiksemad kui Ameerika Ühendriikides.
Portselan on selline keraamika, mis põletamisel muutub valgeks.
Portselankausid - Lahuste kokkuaurutamiseks, kuumutatakse läbi võrgu
Portselankauss – ainete kuumutamiseks (ei tohi lahtisel leegil).
Portselantiigel – ainete kuumutamiseks lahtisel leegil.
Portselannõudega milledel on metallvärvidega tehtud kaunistused.
Portsjoni suuruseks on 150 g, millest 50 g moodustab kaste.
Portselan on pärit Hiinast 9. sajandi lõpust.
Portsjon on umbes 1 teelusika täis rasvainet.
Portsjonid 5 - 8 minutiks 250°C ahju ülaossa.
Portsjonis 2 - 3 tükki Pooltooted vasikalihast
Portselantiigel - lahtisel leegil kuumutamiseks.
Portsjoniline kudemine on väga kasulik kohastumine.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Portsjoni kaal on saadud toidu kaalumise tulemusel.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun