Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Porgandikärbes – (lk97) Pikkusega kerge segadus.
Porgandit on sobiv külvata pärast värsket kapsast, uba, kurke, tomatit, 2-3 aastal pärast orgaaniliste väetistega väetamist. Peenrad talveeelseks külviks valmistatakse ette varem, kui ilm on veel soe. Peale eelneva kultuuri koristamise kaevatakse muld veel kord sügavalt läbi, töödeldakse peeneks, et ei oleks känkraid, tehakse vaokesed sügavusega 4 cm, arvestades tulevast külvi. Peenra kõrgus sõltub mulla tüübist.
Porgandi - õuna-maasikanektar (porgandi sisaldus 35%, puuvilja sisaldus 20%) Porgandi-õuna-apelsininektar(porgandi sisaldus 20 %, puuvilja sisaldus 35%) Porgandi-õuna-virsikunektar (porgandi sisaldus 38%, puuvilja sisaldus 17%) Mahlajook: Multiviljajook (puuvilja sisaldus 30%)
Porgandi - kapsasalat õlikastmes Toorsalat (150g)/120kcal (150g)/120kcal Hakklihakaste (50g)/100kcal Kanafilee (140g)/160kcal Must leib (1 viil)/68kcal Must leib (1viil)/68kcal Saiake(1tk)/200kcal Mahl (250g, klaas)/180kcal Sokolaad (100g)/553kcal Jogurt (150g,tops)/120kcal
Porgandis on 4,74 mg%, 100g ekstraktis on 4,74 mg β -karoteeni. Kirjanduse andmetel peaks toores porgandis olema umbes 8,25 µg β- karoteeni, viga võis tulla kehvadest töövõtetest või oleneda ka porgandist, mida tööks kasutati Lipiidide reaktsioonid
Porgandi - lehekirbu ja porgandikärbse kahjustust vältida). Veelgi varajasema saagi saamiseks võib eelidandatud seemne (seemnetootjad pakuvad eraldi eelidandatud seemet) külvata ajutise kiletunneli alla ning seda juba aprilli algusest alates.
Porgandi - ja seenetoitudele, hapendatavaile kurkidele, marinaadidele, aroomiäädikatele (oksake õitsvana äädikapudelis - dekoratiivne). Rohkesti kasutatakse kala-, liha- ja likööritööstuses. Puitunud varred sobivad grillipuiduks.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Porgandi - õunamahl................................................................................................................5 Maasika-õunamahl.................................................................................................................6 Porgandi-peedimahl................................................................................................................7 Kapsamahl.
Porgandi - õunamahl kaalulangetamist soodustavat toimet, lisaks aitab õunamahla regulaarne tarbimine leevendada artriiti, reumat ja podagrat, parandab neerude tööd, tugevdab juukseid ja küüsi.
Porgandi - mango salatiga Hautatud lambakaree calvados kastme, juurvilja lasjane, mündipesto ja kitsejuustu struudliga Hõrk pardirind mustikakastme, bataadipüree ja läätsesalatiga
Porgandis on valdavalt 88% vett, 7% suhkrut, 1% valku, 1% kiudaineid, 1% tuhka ja 0,2% rasva. Kiudainest moodustab enamuse tselluloos.
Porgandiseeme on võimalikkusena porgand (potentsiaalne porgand) vaid siis, kui temast antud tingimustes tõesti porgand kasvab.
Porgandiseemnetega on lahustatud neeru- ja põiekive (mitte sapikivisid!). Ravitoimega on nii porgandi juur, pealsed kui ka seemned.
Porgandi algkasv on aeglane ning umbrohi kasvab kergesti üle, seetõttu on esimestel kasvukuudel olulisim umbrohutõrje.
Porgandi - lehekirp ja porgandikärbes – peenar peab paiknema valgusrikkas ja tuultele avatud kasvukohas.
Porgandi - õunasalat, mahlaga 30g Paprika-hiinakapsasalat, 20g Kartulipüreesupp seente ja peekoniga 250g
Porgandi järel on ta meil üks enim tarvitatav juurvili. Teda on lihtne kasvatada ja ta säilib hästi.
Porgandi - lehekirp – talvituvad valmikutena okaspuudel, kevadel imevad seal mahla.
Porgandit on parem säilitada kastides, liivas või purkides, mis on kaanega kaetud.
Porgandi juurvili on taime kohta väga plastiline ja muudab kergesti oma tüüpilist kuju.
Porgandi südamik on tavaliselt heledama värvusega, puisem ja sisaldab vähem vitamiine.
Porgandiseeme on võimalikkusena porgand (potentsiaalne porgand) sõltumata sellest,
Porgandimahl on Eestimaa oludes kõige rikkalikum looduslik A–vitamiini allikas.
Porgandi südamik on tavaliselt koorest heledam, puisem ja sisaldab vähem vitamiine.
Porgandiseeme on tugeva spetsiifilise lõhnaga, sest sisaldab eeterlikke õlisid.
Porgandi - peedimahl Värsketest porganditest ja peetidest pressitud mahl.
Porgandiseemne - Antiseptik, verd puhastav, diureetik, toniseeriv, hea maksale.
Porgandi - rannakarbiliharaguu ilmestatud koorese tilli-tsitrusekastmega
Porgandi - astelpajumehu (porgandipüree 40%, astelpajupüree 4,5%)
Porgandi - peedi segumahla on soovitatav juua päevas pool liitrit.
Porgandi - lehekirbu valmikud talvituvad okaspuudel, eriti
Porgandi maa - alune osa, juur, sisaldab mitmeid karotenoide.
Porgandit on võimalik külvata veel kuni juuni lõpuni.
Porgandi järel on ta meil üks enim tarvitatav juurvili.
Porgandit on kõige kasulikum tarbida värskelt.
Porgandi kasvatamisel on eriti tülikaks osutunud orashein.
Porgandikärbes – muneb porgandi lähedale mulda.
Porgandimahl on rikkalik vitamiiniallikas.
Porgandi - apelsinisalat seemnetega
Porgandi - lehekirp, Porgandikärbe
Porgandi - kaalikasalat 100 grammi
Vote UP
-2
Vote DOWN
Porgandi lehekirp – (lk98). Ära tee oksapuude lähedale porgandipeenart.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun