Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjaleLOE EDASI
1
Pastöriseerimine on protsess, mida kasutatakse eesmärgiga minimeerida patogeensetest mikroorganismidest tingitud võimalikku ohtu tervisele; see on kuumtöötlemine, mis põhjustab minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi toiduaines.
Pastöriseerimine on piima kuumtöötlemine sellistel temperatuuridel, mis minimeeriksid võimalikku ohtu tarbijate tervisele, samal ajal säilitades võimalikult palju piima keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi omadusi.
Pastöriseerimine – vedeliku kuumutamine alla 100kraadi Hävitada haigustekitajad Piim (72kraadi -15kuni20sek) UHT – kõrgpastoriseerimine, kus lühiajaline temp 1-2sek, 135- 140kraadi,hävinevad ka bakterite endospoorid
Pastöriseerimine - lühiajaline kuumtöötlemine suhteliselt madalal temperatuuril, näiteks piima pastöriseerimine 72º c juures 15 sekundi jooksul. Surmatakse patogeensed mikroorganismid ja osa roisubakteritest.
Pastöriseerimine - kuumtöötlemine keemistäpist madalamatel temperatuuridel, kuumutatakse temperatuuril 63...65ºC 30 minutit, temperatuuril 71...73ºC 15...20 sekundit või üle 80ºC mõni sekund – seeläbi saab pikendada piima säilimisaega.
Pastöriseerimine – piima kuumtöötlemine temperatuuril 65 C 30 minutit või 72 C juures 15 sekundit selleks, et pikeneks piima säilivusaeg ja häviks tervisele ohtlikud
Pastöriseerimine - kuumutamise teel toiduainete töötlemist vältimaks roiskumist/hapnemist/käärimist tappes seda põhjustavad mikroorganismid Alexander Fleming- Antibiootikumide avastamine
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk). Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).
Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu! Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.