Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Martsipaniga töötamisel on vaja silmas pidada: martsipani tuleb hoida jahedas, kuivas, õhukindlalt suletuna, valguse eest kaitstuna; enne kasutamist soojendatakse martsipan toatemperatuuirini (20-25kraadi); enne vormimist tuleb martsipan läbi sõtkuda; tööruumis ja -laual on nõutav absoluutne puhtus ja hügieen; mida suurem on mandlisisaldus martsipanis, seda plastilisem on mass.
Martsipan on jahvatatud mandlist, suhkrust või suhkrusiirupist ja munavalgetest keedetud mass. Saadud martsipanimass maitsestatakse ja värvitakse ja kasutatakse kondiitritööstuses.
Martsipanis on tavaliselt umbes 30% jahvatatud mandleid ja 70% suhkrut. Kuna martsipanimass on elastsem kui mandlimass, siis sobib see paremini rullimiseks ja vormimiseks.
Martsipan on energiarikas maius, sisaldades ohtralt suhkrut ja õli. Tänu mandlitele on martsipanis rohkesti valku, kiudaineid ning küllastamata rasvhappeid.
Martsipan on suhkrust ja mandlitest valmistatud elegantne, plastiline ja hästi vormitav dekoratsioonimaterjal. Kaunistused on ilusad ja maitsvad.
Martsipan - peenestatud mandlitest ja tuhksuhkrust koosnev maius, mis sobib nii täidisteks kui ka kaunistuste voolimiseks.
Martsipan - on jahvatatud mandlist, suhkrust või suhkrusiirupist ja munavalgetest keedetud mass.
Martsipan on peamiselt beezikas valge ning spetsiaalsete värvidega saavutatakse värvilisus.
Martsipan on mandlitest ja suhkrust tehtud plastiline maius, mida hakati valmistama Araabias.
Martsipan on mandli ja tuhksuhkru segu, mis kujutab endast elastset pastat.
Martsipanis on tavaliselt umbes 30% jahvatatud mandleid ja 70% suhkrut.
Martsipan on maailmas laialt levinud tordi-ja koogikatte materjal.
Martsipan on poe martsipanist kindlasti kvaliteetsem ja maitsvam.
Martsipan - põhiretsepti kuuluvad jahvatatud mandlid ja suhkur.
Martsipani kiituseks on selle kõrge küllastamata rasvhapete sisaldus.
Martsipan - maiustus mandlitest,suhkrust ja meest
Martsipani on valmistatud juba keskajast alates.
Martsipan - tainataoline maiustus
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun