Sõnu seletav sõnaraamat
Facebook Like
Add link
Makrofaagidel on neile opsoniinidele vastav retseptor. Fagotsütoos toimub kohe pärast opsoniseeritud partikli seostumist vastava rakuretseptoriga. Aktiveeritud makrofaagi sekreteerivad tsütotoksilisi valkem mis aitavad elimineerida viirus-infitseeritud ja tuumori rakke.
Makrofaagid – suhteliselt suured ebakorrapärase kontuurjoonega rakud, moodustuvad monotsüütidest,koos teiste fagotsütoosivõimeliste rakkudega moodustavad organismi makrofaagide süsteemi.
Makrofaagid on laialt levinud nii lümfoid- kui ka mittelümfoidkudedes ja on eriti olulised partikulaarsete immunogeenide nagu bakterite antigeenide esitlemisel.

Makrofaagide ülesandeks on ka vananenud rakkude ”äraseedimine”. 10. Vesikulaartransport rakkudes e klassikaline sekretoorne rada.
Makrofaagid e. Fagotsütoos e. Õgirakud, mis fagotsütoosi teel toituvad antikehadega märgistatud „vaendlatest“
Makrofaagid ehk õgirakud, mis fagotsütoosi teel toituvad antikehadega märgistatud “vaenlastest”.

Makrofaagid ehk õgirakud toituvad fagotsüntoosi teel antikehadega märgistatud „vaenlastest“.
Makrofaagid on tavaliselt esimesed rakud, mis kohtavad organismi tunginud antigeeni.
Makrofaagid – pärit monotsüütidest, võivad omada rohkem kui 1 tuuma.

Makrofaagid on ilmselt peamine HIVi reservuaar ja levikutee.
Makrofaagide ülesandeks on ka vananenud rakkude ”äraseedimine”.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun