Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Magus hind – Maasika ständiga tähistatud väga soodsa hinnaga tööstuskauba pakkumised, mis kehtib vastavalt kampaaniaperioodile 2-3 nädalat.
Magu on väga tähtis, kui magu poleks voolaks kogu toit otse jalgadesse(6a) 34. Ämm on vanematest selle ema, kes abiellub võõra perekonnaga (7a) 35. Vanaema ei päevita enam topless, sest tema topid on natukene lotendama hakanud(6a) 36. Vanaema on selline tädike, kellel enam hambaid pole ja kellel on paksud kintsud.
Magusad tahvlid – välimuselt šokolaade meenutavad, põhitoormeks suhkur ja taimerasv, näiteks kamatahvel, piimatahvlid jm. 8. Šerbett - idamaise päritoluga maius, valmistatakse piimast (või kondenspiimast), suhkrust, glükoosisiirupist, margariinist (või taimerasvast), lisatakse pähkleid või seemneid.

Magustoiduks on ploomipuding, kuhu on peidetud pisike kullatükk, mis toob leidjale õnne. Erinevalt Eestist peetakse jõululõuna tavaliselt keskpäeval rannas või minnakse koos perega piknikule. Tuppa tuuakse Jõulupõõsas,mis on pisike punaste õitega taim.
Magustamata jäätee on mõnikord tehtud eriti pikk leotatud tee lehed madalamal temperatuuril (ühe tunni päikese käes võrreldes 5 minutit 80- 100 ° C). Mõned inimesed kutsuvad seda " Pühap tee ". Lisaks mõnikord on see ka seisma üleöö külmkapis.
Magusad mono - ja disahhariidid (NB! siia kuulub ka sahharoos) katavad organismi energiabilansist mitte üle 6...9%. Ülejäänud süsivesikute arvele jääv organismi energiavajadus (s.o. 48...50%) tagatakse polüoosidega - sisuliselt tärklisega.

Magus mandel - ………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………
Magusatundlikkus on suurim keele tipul, hapu- ja soolasetundlikkus keele külgedel, mõrutundlikkus on suurim keelepäral (vt. joonis 2). Anorgaanilise happe haput maitset seostatakse vabade H- ioonidega, orgaanilise happe puhul anioonidega.
Magu – seedeelundkond süda – vereringeelundkond seljaaju – närvisüsteem luud – tugi-liikumiselundkond 5. Südame asend Asetseb eesmises keskseinandis – 2/3 keha keskjoonest vasakul ja 1/3 paremal.

Magusates toodetes on eelkõige levinud sorbiinhape (E200) ja bensoehape (E210)– erandlikud säilitusained, mis on küll looduslikud, kuid võivad omada negatiivset kõrvaltoimet, näiteks laste hüperaktiivsust.
Magu - söögitooru ja soolkanali vahel paiknev seedetrakti laienenud osa.Mao põhiline ülesanne on toidu ettevalmistamine sooleseedeks selle osalise lõhustamise teel maonõre fermentide toimel.
Magu on tundlik toitudele, valutab sageli, tekib söömisjärgne ebamugavustunne jne. Maosekretsiooni muutus ärritab mao limaskesta ning aja jooksul kujuneb välja haavand.

Magusad mono - ja disahhariidid katavad organismi energiabilansist mitte üle 6...9%. Ülejäänud süsivesikute arvele jääv organismi energiavajadus (s.o. 48...50%) tagatakse
Magusaid on kõige rohkem keele tipus , külgedel on hapud sensorid, umbes samas piirkonnas on ka soolased, ja mõru suhtes tundlikud sensorid on tagumises keeleosas.
Magu on kaanidel väike ja sooltoru lühike. Ka kaanid on hermafrodiidid ning munad munevad kookonisse, mille mõned liigid paigutavad maismaale. Areng otsene.

Magu on toidu reservuaar, süsivesikute seedimine jätkub kuni pH langeb alla 5, siis amülaas inaktiveerub ja algab valkude ja lipiidide lõhustamine.
Magusamaitseliseks maltoosiks ehk linnasesuhkruks. Tärklise põhiomaduseks on hüdrolüüs (reageerib veega), mille kiirendamiseks kasutatakse katalüsaatorina väävelhapet.
Magustoiduks on tavaliselt puuviljad, mida Tais serveeritakse suhkruleemes, kookospiimast valmistatud magusas kastmes või hoopis tšilli ja soola seguga.

Magu – toidu lühiajaline säilitamine, mikroobide hävitamine, valkude seedimine, ül toidu segamine, soojendamine, maohape hävitab bakterid.
Magu – toidu segunemine maonõrega; mikroobide hävitamine; toidu kehatemperatuurini soojendamine; toidumahuti; on pidevas liikumises
Magustoiduks on üldiselt tehtud õllesuppi. Suure rahvahulga toitmine nõudis palju toiduained, kuna pulmi peeti mitte vähem kui kolm päeva.

Magu on seedekulgla kõige mahukam osa, mille limaskestas olevad näärmed eritavad maonõret, mis sisaldab soolhapet ja ensüüme.
Magu - gaster, ventriculus- on j kujuline seedetrakti laienenud osa, mis paikneb kõhuõõnes diafragma kupli all vasakul pool.
Magusad polüalkoholid on mõeldud eeskätt inimestele, kelle kehas toimub sahharoosi ainevahetus teisiti kui tavaliselt, näiteks diabeetikutel.

Magusad kohupiimavormid – võib kasutada tangaineid ja makaronitooteid, samuti rosinaid ja teisi kuivatatud puuvilju ja marju, pähkleid.
Magu on seedekanali ülaosa reservuaarja toidu annustaja, mis lükkab toidumassi sobivates kogustes edasi peensoolde.
Magustoitudele on soovitatud valget vahuveini – Champagne sherbett’i. Mari Akkermann Valge veini ja toidu kokkusobivus

Magusa tundlikkus on suurim keele tipul, hapu-ja soolase tundlikkus keele külgedel, mõru tundlikkus on suurim keelepäral.
Magustoidud on traditsiooniliselt erinev valik maiustusi ja kooke martsipanist, kuivatatud puuviljad ja pähklid.
Magusamaitseliseks maltoosiks ehk linnasesuhkruks. Looduslik tärklis talub halvasti nii termilist kui ka mehhaanilist töötlust.

Magustoidus on küll kasutatud toitvaid piimatooteid kui ka kamajahu, mis sisaldab endas kasulike kiudaineid.
Magu on ka mahuti, kus toit püsib, et seda saaks väljutada väikeste portsijonide kaupa peensoolde.
Magustoitudest on populaarseimad ensaimadas (Mallorca magus kook), samuti pudingud ning mandlikreemiga pirukad.

Magu on mahuti, kus toit püsib nii et seda saaks väikeste portsjonite kaupa väljutada peensoolde.
Magustoit - Lisa valmis riisile piima või sojapiima ning maitsesta kaneeli, muskaadi, rosinate ja meega.
Magu - HCl sekretsioon: vajalik valkude denaturatsiooniks ja kujundab vajaliku keskkonna pepsiinile

Magustoidud - lumepallisupp,..............................................................................
Magu on serooskihiga kaetud, maol on kolm lihaskihti: longitudinaalne, tsirkulaarne ja põikikiht.
Magustoidud ehk Tatlilar (tatlõlar) Magustoitudest armastatakse ka erinevaid pudinguid ja piimadesserte.

Magusad joogid on halvad hammastele, eriti kui neid juua pidevalt väikeste sõõmudega toidukordade vahel.
Magu on lihtsa ehitusega, vaid krokodilliliste magu on eristunud eesmiseks ja tagumiseks osaks.
Magu on ühendatud söögitoruga kardia- e. lävisesuistiku kaudu ja duodeenumiga püüloruse

Magusad tahvlid - välimuselt šokolaade meenutavad tahvlid, kus põhitoormeks on suhkur ja taimerasv.
Magu - maonõre(sisaldab soolhapet)lima suu - sülg neel- lima(hõlbustab toidu liikumise)
Magu on põhiliselt alla neelatud toidu reservuaar, kus toimub ka tagasihoidlik seedimine.

Magustoidulaual on tunda Türgi mõju: baccavale meenutab just sealseid puuviljasiirupist maiustusi.
Magustatud kondenspiim on sagedasti kasutuses ja annab juurde magusust ning pruunistatud piimast maitset.
Magu on õõnes elund, milles eristatakse kahte kõverat osa, suur ja väike kõverik.

Magusmaisile on iseloomulik terade suur suhkrusisaldus, mis säilitamisel kiiresti väheneb.
Magu on venimisvõimaline. Maost liiguvad toitained pärast lagundamist peensoolde.
Magustoitudega – õunavein õuna- või kohupiimakoogiga, mustasõstravein marjakoogiga jne.

Magu – on seedeelund, kus toimub seedimine ehk toitainete keemiline lagundamine.
Magu - Toidu segamine, toidu soojentamine, toidu seemine, mikroobite hävitamine,
Magu - seedekulgla kõige mahukam osa. Kaksteistsõrmiksool-peensoole algus osa.

Magustoidud on seal ka väga maitsvad, eriti mis on valmistatud kloostri pagariärides.
Magu - kesine(happelisus) eelkõige spoore moodustyavad liigid-Bacillus cereus.
Magu on kaamelil kolmeosaline; vatsa seintes on põiekesed vee säilitamiseks.

Magu - hoiab ja annustab toitu, toimub töötlemine enne peensoolde saatmist
Magushapu leib ehk soojaveeleib Selline leib seisis kauem pehme ja maitses paremini.
Magustoiduks on kasulik eelistada puuviljadest ja marjadest valmistatud toite.

Magusmais – maisitõlvikud koristatakse enne täisküpsuse saavutamist.
Magustoidud – väga kuiva veiniga ei maitse magusad road harilikult head.
Magustoitudest on prantslaste lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis.

Magustaja – suhkrut saab asendada meega paljudes toitudes ja jookides.
Magu – toimub toidu töötlemine ja lükkamine edasi peensoolde.
Magustoidukausis või - pokaalis.  Jäätisepallid tõmmatakse jäätisekulbiga.

Magusavõitu on pisut süttiv suitsu veniv, tahke levitades jääk kõva.
Magustoidukaussides või – pokaalides, vormis tarretatud tarretisi ka taldrikutel.
Magusana - suurem suhkrusisaldus varjab veinis sisalduva happesuse.

Magu on laienenud seedetrakti osa mille suurus ja kuju muutub.
Magustoiduks on magus puding brändi kastmega või kõrvitsa pirukas.
Magusat ainet - nektarit, millest paljud putukad meelsasti toituvad.

Magus apteegitill on kulinaarias kasutusel nii ürdi kui ka vürtsina.
Magustoidud on vanast ajast kissell, kompotid, magusad pirukad,
Magusroogade - e. dessertkontsentraadid, nt kissellipulber jne

Magu on kaetud seespoolt limaskestaga, on kolm kihti.
Magu - ventriculus (gaster) (Lävise) põhi - fundus
Magu on toidu seedimise üks olulisemaid organeid.

Magusavajadus lastel - Süüakse seda, mis annab magusaaistingu
Magunad on vähenõudlikud talvekindlad püsikud.
Magusad keedud – suhkrustatud ja suhkrustamata keedud.

Magusained on päris võõrad enamus inimeste jaoks.
Magu on kaanidel väike ja sooltoru lühike.

Magu - paikneb kõhuõõnes diafragma all.
Magustoit – tort, kook, puding või vorm.

Magustajat - sahhariini ja tsüklamaati.

Magu – toidust ja suuõõnest.
Magustoit –  tort, kook, puding.

Magustoitude poolest on gruusia köök vaene.
Magu on toidu reservuaariks.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Magus kirsipuu on kiirekasvuline, koonilise võraga ja enamasti sirge tüvega puu. Looduslikus levilas on ta üks esimesi õitsejaid, jäädes silma massiliselt esinevate valgete õitega.

Vote UP
-1
Vote DOWN
Magusad supid - valmistatakse värsketest või külmutatud puuviljadest või marjadest, piimast ja munadest(lumepallisupp),leivast(õllesupp,leivasupp).
Vote UP
-1
Vote DOWN
Magustaigna meetod - Suhkruga taignale lisatakse vähem vett, sest suhkru lisamisel vabaneb osa veest, mille kleepvalk on endasse imanud.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Magus kirsipuu on valgusnõudlik ja küllaltki lühiealine puuliik, keda esineb sageli metsaservades ja -lagendikel.

Vote UP
-2
Vote DOWN
Magu on õõnes elund, millel eristatakse kahte kõverat osa – suur ja väike kurvatuur (kõverik). Magu koosneb kolmest kestast.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun