Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud. (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Vasakule Paremale
Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #1 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #2 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #3 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #4 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #5 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #6 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #7 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #8 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #9 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #10 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #11 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #12 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #13 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #14 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #15 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #16 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #17 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #18 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #19 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #20 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #21 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #22 Toiduohutuse eksami teemad – keemilised ohud #23
Punktid 5 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 5 punkti.
Leheküljed ~ 23 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-04-29 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 47 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor AlinaTihhon Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
40
doc

Kordamisküsimused keemiliste ohtude kohta

adverse effect level - NOAEL). Kui aga andmed on liiga ebatäpsed võib määrata ka madalaima ebasoodsa mõju taseme (lowest adverse effect level ­ LOAEL). Viimase kasutamine riski hindamisel on siiski vähemsoovitav. ADI ja TDI mõisted ja nende arvutamine · ADI või TDI arvude leidmiseks jagatakse NOAEL (või LOAEL) nende faktorite kombinatsiooniga: ADI = NOAEL/ohutusfaktor(id) TDI = NOAEL/ohutusfaktor(id) 17. Toiduohutuse järelvalve Eestis. Toidu saasteained ja nende seire. MRL ja ravimite ooteaeg · Toidu ohutuse tagamiseks tuleb jälgida toidu tootmisahela kõiki osi katkematu tervikuna - alates loomasööda valmistamisest ja toidu esmatootmisest kuni tarbijale üleandmiseni, Rahvusvaheliste põhimõtete kohaselt on otstarbekas, et kogu toiduahela järelevalve eest vastutab ja järelevalvet teostab riigis üks pädev järelevalveasutus.

Biokeemia
thumbnail
20
docx

Pentaklorobenseen

Tallinna Tehnikaülikool Kemikaali riskianalüüs Pentaklorobenseen Õpilane: Rühm: Juhendaja: Karin Reinhold Tallinn 2015 Sisukord Sissejuhatus........................................................................................................... 3 Füüsikalis-keemilised omadused........................................................................... 3 Kineetika ja metabolism......................................................................................... 4 Käitumine looduses................................................................................................ 5 Toksilisuse (mürgisuse) andmed kemikaali kohta...................................................6 Reproduktiivsüsteemi toksilisus, genotoksilisus ja mutageensus........................6 ...................................................................

Keemia
thumbnail
11
docx

Ökotoksikoloogia kordamine

Ökotoksikoloogia 1-2 slaidid DDT - Diklorodifenüül trikloroetaan ·Esmakordselt sünteesitud 1847 ·Kasutatud II maailmasõjas, et kontrollida malaaria ning tüüfuse levikut sääskede ja täide vahendusel ·1948 antu keemik Paul Hermann Müllerile Nobeli preemia selle kemikaali, mis oli väga efektiivne erinevate putukate, näiteks lülijalgsete vastu, Nobeli preemia ·Ideaalne insektitsiid ning olude sunnil kasutatakse siiamaani ­ malaaria tõkestamiseks Aafrikas näiteks ·Mõjub putukatele närvimürgina DDT takistab Na-kanali sulgumist ning K kanali avanemist närvirakkudes ja seega takistab närvirakkude polarisatsiooni. Olles pidevalt depolariseeritudolekus, rakud vabastavad neurotransmittereid ning põhjustavad seega pidevat ülieritust. AKUUTNE MÕJU (kohene mõju, ei eelda organismide paljuniemistenne mõju avaldumist), 24 tundi KROONILINE MÕJU (mõjujäreltulevatele põlvkondadele), 3 kuud Kontsentratsioon näitab mingi koostisosa suhtelist sisaldust ainesegus või

Keskkonnakaitse ja säästev areng
thumbnail
70
pdf

Veekogude toksikoloogia

Veekogude ökotoksikoloogia ja kalade füsioloogia Arvo Tuvikene, Ph.D. EMÜ PKI Limnoloogiakeskus [email protected] Lektorid · Irina Zemit, EMÜ doktorant · Randel Kreitsberg, TÜ doktorant · Rene Freiberg, EMÜ doktorant Käsitletavad teemad · Toksiliste ainete grupid ­ Orgaanilised toksilised ained · Püsivad · Suhteliselt kiiresti lagunevad Rask(e)metallid · Ioonsed: Cu 2+ · Orgaanilised raskmetallid (metüülelavhõbe CH3-Hg, etüülplii C2H5-Pb) · Tributüültina (TBT) · Raskmetallide organismi sattumise erinevad teed Raskemetallide akumulatsioonifaktorid särje organismi ja sette vahel Mustajõgi Baltic TPP Riigiküla

Hüdroloogia
thumbnail
23
odt

Mükotoksiinid piimas ja piimatoodetes (piimahügieen)

EESTI MAAÜLIKOOL VETERINAARMEDITSIINI JA LOOMAKASVATUSE INSTITUUT Mükotoksiinid piimas ja piimatoodetes (Referaat õppeaines piimahügieen) Koostaja: Maarja Roosileht Juhendaja: Kadrin Meremäe Tartu 2012 1 SISUKORD 1. SISSEJUHATUS.....................................................................................................................3 2. MÜKOTOKSIINIDE ÜLDISELOOMUSTUS....................................................................3 2.1 Aflatoksiinid..................................................................................................................................4 2.2 Ohratoksiin-A...............................................................................................................................4 2.3 Zearalenoon..........................

Toiduohutus
thumbnail
12
docx

Biokeemia materjal

64. Mullatekkeprotsess 65. Orgaaniliste ühendite peamised klassid mullas: · Huumus · Rasvad, vaigud ja vahad · Sahhariidid · Lämmastiku sisaldavad orgaanilised ühendid · Fosforiühendid 66. Mulla füüsikalis-keemilised omadused: · Happesus · Happelised mullad on rikkad kaltsiumi ja magneesiumi poolest · Mulla puhverdusvõime määrab saastetaluvuse ja väetuskoormuse 67. Kuidas keemilised elemendid ja ühendid satuvad mulda? · Põllumajandusest: - lämmastik-, kaalium- ja fosforväetised - Pestitsiidid · Tööstus ja energia tootmine: - metallurgiatööstusest - kaevandustegevuse jääkidest - jäätmehoidlatest - kütuse põletamisest - mikroelektroonika tööstusest · Transport: - Teede hooldusest - Autokütuste kaudu · Kodumajapidamine:

Biokeemia
thumbnail
15
doc

Joodi riskianalüüs

Referaat Koostajad: Juhendaja: Tallinn 2009 1 SISUKORD SISUKORD.................................................................................................................................2 1.Sissejuhatus..............................................................................................................................3 2.Füüsikalis- keemilised omadused............................................................................................ 4 3.Kineetika ja metabolism...........................................................................................................5 4.Käitumine looduses..................................................................................................................7 5.Toksilisus..................................................................................................................

Riski- ja ohuõpetus
thumbnail
20
docx

kordamine toiduohutus

3) Ebapiisav toidu taas-kuumutamise temp 4) Patogeenidega saastunud kuumtöödeldud toiduainete ja konservide kasutamine 5) Liha- ja lihatoodete mittetäielik kuumtöötlemine 6) Külmutatud liha ja linnuliha mittetäielik sulatamine 7) (Kuuma) toidu säilitamine alla 63 kraadi ja üle 4 8) Nakatunud toidukäitlejad 9) Toidu ülejääkide kasutamine 10) Ülisuurte koguste valmistamine 5. Toidujärelevalve korraldus Eestis Toiduohutuse ja –järelevalve korraldajaks on Maaeluministeerium ja järelevalveasutuseks Veterinaar- ja Toiduamet. 6. Tegevusloa taotlemine (endine tunnustamine). Teatamine (endine teavitamine). Tegevusloa andmine on menetlus, mille käigus hinnatakse ja kinnitatakse ettevõtte või selle osa, kus toitu käideldakse, vastavust. Hinnatakse ja kinnitatakse tervikuna või osade kaupa. 1) Loomse toidu töötlemine 2) Toidu töötlemine

Toiduohutus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun