Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Parfüüm - Lõhnaõli (1)

5 VÄGA HEA
Punktid
Vasakule Paremale
Parfüüm - Lõhnaõli #1 Parfüüm - Lõhnaõli #2 Parfüüm - Lõhnaõli #3 Parfüüm - Lõhnaõli #4 Parfüüm - Lõhnaõli #5 Parfüüm - Lõhnaõli #6 Parfüüm - Lõhnaõli #7 Parfüüm - Lõhnaõli #8 Parfüüm - Lõhnaõli #9 Parfüüm - Lõhnaõli #10
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-04-18 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 26 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor plika1234 Õppematerjali autor
Iseseisevatööks anti meil koolis parfüümid ning pidime tegema teatud parfüümi või parfüümi firma kohta üldiselt referaadi. Ja valisin parfüümiks Jennifer Lopez "Live Luxe" parfüümi.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
18
docx

Parfüüm/lõhnaõlid

 Puu-Ambra G. Ambra( kasutusel ka sõnana idamaine-tugeva eksootilise, vürtsise või palsamliku karakteriga lõhn) Alajaotusesse kuuluvad:  Lille-Puu-Ambra ( Blijan, Samsara, Joop!)  Lille-Vürtsi-Ambra( Poison, Red Door)  Pehme-Ambra (Tabu, Shalimar)  Tsitruse-Ambra  Lille-Poolambra (Opium,Coco) H. Naha Alajaotusesse kuuluvad:  Naha (Tabac Blond)  Lille-Naha  Tubaka-Naha Millest nahal imeliselt lõhnav parfüüm siis koosneb? Kuni 19. sajandini valmistati vedelaid lõhnaaineid peaaegu täielikult taimedest, segades nendest eraldatud aromaatseid õlisid. Lisaks kasutati ka mõningaid loomset päritolu lõhnavaid aineid. Tänapäevases lõhnas on suurem osa koostisainetest aga kemikaalid, millest paljud on saadud taimedest, aga ka tõrvast, naftast ja muudest kummalistest allikatest. Keemilised ühendid annavad lõhna ja lisaks sellele parandavad ka teisi lõhnu,

Keemia
thumbnail
10
doc

Parfüüm

4. Puu-Vürtsi 5. Puu-Vürtsi-Naha 6. Puu-Ambra F. Ambra( kasutusel ka sõnana idamaine-tugeva eksootilise, vürtsise või palsamliku karakteriga lõhn) Alajaotusesse kuuluvad: 1. Lille-Puu-Ambra ( Blijan, Samsara, Joop!) 2. Lille-Vürtsi-Ambra( Poison, Red Door) 3. Pehme-Ambra (Tabu, Shalimar) 4. Tsitruse-Ambra 5. Lille-Poolambra (Opium,Coco) G. Naha Alajaotusesse kuuluvad: 1. Naha (Tabac Blond) 2. Lille-Naha 3. Tubaka-Naha Millest nahal imeliselt lõhnav parfüüm siis koosneb? Kuni 19. sajandini valmistati vedelaid lõhnaaineid peaaegu täielikult taimedest, segades nendest eraldatud aromaatseid õlisid. Lisaks kasutati ka mõningaid loomset päritolu lõhnavaid aineid. Tänapäevases lõhnas on suurem osa koostisainetest aga kemikaalid, millest paljud on saadud taimedest, aga ka tõrvast, naftast ja muudest kummalistest allikatest. Keemilised ühendid annavad lõhna ja lisaks sellele parandavad ka teisi lõhnu, muutes

Keemia
thumbnail
10
odt

Referaat keemias "parfüümid"

Araablased avastasid tehnoloogia , mille abil sai taimi destilleerida suurtemates kogustes kui varem . Samuti avastati uusi tugevaid lõhnaaineid nagu muskus. Kui jõudis kätte tööstusajastu ja keskklass oli kiirelt rikastunud , leidsid nad , et tööstuslikult toodetud parfüümid on ka neile taskukohased. See sai teoks tänu sünteetilistele ühenditele, mille abil oli võimalik toota suurtes kogustes lõhnaaineid. Louis XV trooniletulekuga 18. Sajandil muutus parfüüm aga vee ja seebi aseaineks. Peale keha hakati seal lõhnastama ka riideid, lehvikuid ja mööblit. Pudelid ja nende ajalugu 3 Algsed anumad parfüümi hoidmiseks olid valmistatud savist. 1500. aastateks eKr olid kasutusele võetud klaasist parfüümipudelid, mis enamasti olid tumesinised. Nad katsid metallvarda otsas oleva savist vormi sulaklaasiga ning kui klaas oli jahtunud ja kõvastunud kraapisid nad savi välja

rekursiooni- ja keerukusteooria
thumbnail
13
docx

Parfüümid

Parfüümidel on inimkonna kultuuriajaloos olnud tähtis roll juba muistsetest aegadest saadik ning täpselt sama kaugele ulatub ka seda kallihinnalist luksuskaupa hoidvate parfüümipudelite ajalugu. Parfüümide ajalugu on sama vana kui inimkond. Kaubamajade ja ostukeskuste parfüümiosakonnad on kõikjal ühed külastatavamad kohad ­ kes naistest (ja ka meestest) suudaks meelierutavatest luksuslikest aroomidest eemale hoida? Kuid kas teatakse mida üks parfüüm endas sisaldab ja millest ta koosneb? Mis paneb ühe parfüümi nii meeldivalt lõhnama? Millisel teel on saadud need lõhnaained, kust need pärinevad? Selles referaadis nö kaevun kosmeetika maailma ühe suurima haru- parfümeeria ajalukku ning leian kõigile eelpool mainitud küsimustele vastused. ' 1 PARFÜÜMIDE AJALUGU Sõna ,,parfüüm" tuleneb ladinakeelsest fraasist per fumus, mis otsetõlkes tähendab "läbi suitsu"

Keemia
thumbnail
16
doc

Aroomiteraapia

Piisab väiksest koostise erinevusest, et lõhn uuesti tuntavaks muutuks. Lõhnatundlikkus võib muutuda, kui oled väsinud või külmetanud, naistel ka enne menstruatsiooni ja raseduse ajal. 6 Lõhnadele on oma eluiga. Kui pudel on juba avatud, siis tuleks see ära kulutada poole aastaga, kui soovid nautida parfüümi tema parimal kujul. Jahedas ja pimedas hoiukohas säilib parfüüm kauem. Kuum vann (37-42 C) on hea lihasevalude puhul, vereringe ja ainevahetuse parandamiseks. Leigel vannil (33-36 C) on rahustav toime. Külm vann (15-20 C) mõjub ergutavalt. Külmas vannis võib olla vaid mõne minuti, millele peab järgnema keha rätikuga ülehõõrumine. Aroomiõli võib tilgutada ka nuustikule, pesemiskindale või -rätikule (1-3 tilka) ja kasutada dushi all. Mõju on paraku väiksem kui aroomivannil. Eeterlike õlide valimine

Terviseõpetus
thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus
thumbnail
31
odt

Joogiõpetus

VESI Pakutakse mineraal, allika ja lauavett. Puhas kraani vesigi võib osutuda õigel serveerimisel väga tulusaks müügi artikliks (sidrunivesi). Euroopa standardite kohaselt peab mineraalne naturaalne vesi olema püsiva mineraalide koostisega, pumbatud looduslikult kaitstud maa-alusest allikas, mille juures toimub ka villimine. Villitud vett, mis ei vasta nendele nõuetele, kuid peab samuti olema puhas ja bakterioloogiliselt ohutu, tuleb Euroopa standardite kohaselt nimetada allikaveeks (springwater) või laua veeks (table water). Naturaalse mineraalvee koostis sõltub pinnasest, läbi mille vesi filtreeritakse. Soola sisalduse järgi jaotatakse mineraalveed kolme rühma: 1. väga madala mineraalide sisaldusega (mineraal soolade sisaldus alla 50 mg 1 liitri kohta. 2. madala mineraalide sisaldusega (oligo mineral) (mineraal soolade sisaldus alla 500 mg 1 liitri kohta. 3. kõrg

Joogiõpetus
thumbnail
38
doc

Erinevad taastumisvahendid inimese turgutamiseks

TALLINNA PEDAGOOGILINE SEMINAR Kaugõppe Noorsootöö osakond KNT 1 Veroonika Mätlik " Erinevad taastumisvahendid inimese turgutamiseks" Referaat Juhendaja: M. Grünthal-Drell Tallinn 2006 Sisukord Sisukord...................................................................................................................................... 1 Füüsikalised taastumis vahendid.................................................................................................3 Saun................................................................................................................................

Terviseõpetus




Meedia

Kommentaarid (1)

Static profiilipilt
Static: Sellest lõhnast hea ülevaade.
16:54 20-10-2012



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun