Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Ökosüsteemid - Raba (5)

5 VÄGA HEA
Punktid
Ökosüsteemid - Raba #1 Ökosüsteemid - Raba #2 Ökosüsteemid - Raba #3 Ökosüsteemid - Raba #4
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-03-15 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 119 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 5 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor t22bs Õppematerjali autor
Sisukas ülevaade ühest ökosüsteemist - rabast. Raba pinnas, taimkate, linnud, putukad, loomad, seened, bakterid, inimtegevuse mõju rabale, raba toiduahelad. Lisatud on ka illustreerivad pildid ning kasutatud allikad. Töö hinne 5.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
12
doc

Eesti soode monitooring

miks ja kuidas seda tehakse. 3 Mis on soo? Soo on selline osa maastikust, kus alalise veerohkuse ja hapnikuvaeguse tõttu mullas jääb osa orgaanilist ainet lagunemata ning ladestub turbana. Vastavat arengusuunda maastikus nimetatakse soostumiseks, vastavat mullatekkesuunda turvastumiseks. Sood moodustavad Eesti pindalast 22 %. (Valk, 1988: 7-8) Soode tüübid On olemas kolme tüüpi soid: madalsoo, siirdesoo ja kõrgsoo ehk raba. Eestis on kokku 300 800 hektarit soid. Sellest 36 800 hektarit (12%) madalsoid, 16 500 hektarit (6%) siirdesoid ja 247 500 hektarit (82%) on kõrgsoid. (http://www.soo.ee/pub/Janeda_2005-11-04_Pajula.pdf) Madalsood tekivad veekogude kinnikasvamisel või maapinna soostumisel. Turvast on seal veel vähe (alla 30 cm), see alles kujuneb. Põhja-, pinna- ja tulvavesi toovad sohu juurde mineraalaineid ning seetõttu on madalsood kõige liigirikkamad. Madalsoo võib olla kas lage

Keskkond



Meedia

Kommentaarid (5)

recmadis profiilipilt
Madis Sala: Suurepärane, 10 punkti eest vääga hea...
10:09 23-09-2012
Passatist profiilipilt
Passatist: Oli kasu küll, 10 punkti väärt.
12:51 19-09-2011
qut profiilipilt
qut: Kasulik ja põhjalik.
18:28 11-02-2011



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun