Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2) (6)

4 HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis on toiduainete külmtöötlemine?
  • Millised on toiduainete kuumtöötlemise viisid?
  • Mis on toiduainete keetmine?
  • Mis on toiduainete praadimine?
  • Kuidas toiduaineid küpsetatakse?
  • Kuidas toiduaineid hautatakse?
  • Miks toiduained muutuvad töötlemisel?
  • Millised protsessid toimuvad toiduainete kuumtöötlemisel valkudega?
  • Miks liha pehmeneb keetmisel?
  • Miks sült tarretub?
  • Miks lisatakse puljingile soola pärast vahu riisumist?
  • Miks sidekoerikas liha ei pehmene praadimisel?
  • Miks kala pehmeneb kuumtöötlmisel kiiremini kui liha?
  • Miks peab puljongi keetmisel sellelt rasva riisuma?
  • Kuidas moodustub koorik praetava toiduaine pinnale?
  • Miks ei tohi ühte ja sama rasva mitu korda praadimisek kasutada?
  • Miks läheb tilgastunud piim kuumutamisel kokku?
  • Miks pannakse munad peale keetmist külma vette?
  • Miks köögiviljad pehmenevad kuumtöötlemisel?
  • Miks kasutatakse pärmitaigna valmistamisel eelkergitust?
  • Mis põhjustab suhkru karamellumise?
  • Mis on melanoidiinid?
  • Miks annab tärklis kissellile sellele omase konsistentsi?
  • Miks kissell veeldub kui seda keeta?
  • Millised tegurid põhjustavad B-grupi vitamiinide lagunemise?
  • Millised tegurid põhjustavad C-vitamiini lagunemise?
  • Miks ei tohi köögivilja hoida puhastatult ja tükeltatult vees?
  • Miks asetatakse hea puljongi saamiseks liha keema külma veega?
  • Miks asetatakse köögivili keema soolaga maitstatud keeva vette?
  • Miks marineeritakse liha enne kuumtöötlemist?
  • Miks toite maitsestatakse?
  • Mis on maitseaine?
  • Mida nimetatakse klasikalisteks vürditeks?
  • Millised on kodumaised klassikalised vürtsid?
  • Mis on maitsetaimed?
  • Milliseid maitsetaimi tunned?
  • Mis on maitsesoolad?
  • Kuidas maitseaineid säilitatakse?
  • Millal toitu maitsestatakse?
  • Milliste maitseainetega maitsestatakse lihatoite?
  • Milliste maitseainetega maitsestatakse magusaid toite?
  • Kuidas toite maitsetatakse?
  • Kuidas suppe liigitatakse?
  • Millest keedetakse supipuljongit?
  • Kuidas keedetakse lihapuljongit?
  • Kuidas keedetakse köögiviljasupi?
  • Kuidas keetetakse konsomeesi?
  • Millega maitsestatakse konsomeesid?
  • Milliseid lisandeid serveeritakse konsomeede sees?
  • Millised lisandeid serveeritakse konsomeede juurde?
  • Kuidas keedetakse püreesuppe?
  • Millega maitsestatakse püreesuppe?
  • Milliste lisanditega serveeritakse püreesuppe?
  • Kuidas valmistatakse veloute-suppe?
  • Millistest toiduainetest valmistatakse piimasuppe?
  • Kuidas valmistatakse piimasuppe jämedatest tangainetest?
  • Millistest toiduainetest valmistatakse külmi suppe?
  • Millega maitsestatakse külmi suppe?
  • Millised lähteained on vajalikud pruunikastme valmistamiseks?
  • Mis on demi-glace kaste?
  • Millistest lähtainetest valmistatakse valget põhikastet?
  • Milliseid võikastmeid tead?
  • Kuidas säilitatakse hollandi kastet?
  • Mis on maitsevõi?
  • Kuidas kasutatakse maitsevõisid?
  • Milliseid salatikastmeid tead?
  • Kuidas valmistatakse õli-äädikakastmeid?
  • Millistest hapupiimatoodetest saab salatikastmeid valmistada?
  • Milliseid köögivilju kasutatakse kulinaarias?
  • Mis on maitseroheline?
  • Millised on maitseköögiviljad?
  • Kuidas eeltöödeldakse hapendatud ja soolatud köögivilju?
  • Millega maitsestatakse köögiviljatoite?
  • Kuidas köögivilju keedetakse?
  • Kuidas valmistatakse köögiviljapudinguid?
  • Kuidas valmistatakse köögiviljakotlette?
  • Kuidas valmistatakse köögiviljavormitoite?
  • Milliseid toiduaineid kasutatakse ühepajatoitude valmistamiseks?
  • Millega maitsestatakse ühepajatoitu?
  • Kuidas valmistatakse ühepajatoitu?
  • Milliseid seemned sobivad idandamiseks?
  • Kuidas seemneid idandatakse?
  • Kuidas idandeid toiduvalmistamisel kasutataks?
  • Kuidas seeni toidu valmistamisel ette valmistatakse?
  • Kuidas seeni kupatatakse?
  • Milliste vürtside ja maitsetaimedega võib seenetoite maitsestada?
  • Kuidas valmistatakse seenepudingut?
  • Milliste toitude lisandiks sobivad seenekastmed?
  • Kuidas valmistatakse seenekotlette?
  • Millised lisandid sobivad seenekotlettide juurde?
  • Kuidas valmistatakse seenevormitoite?
  • Millised toiduained sobivad seenetäidistesse?
  • Millistes roogades kasutatakse seenetäidiseid?
  • Missugused tandained pestakse enne kuumtöötlemist?
  • Kuidas keedetakse sõmeraid putrusid?
  • Kuidas kasutatakse sõmeraid putrusid?
  • Kuidas valmistatakse vedelaid ja sitkeid putruseid?
  • Millised lisandid sobivad putrude juurde?
  • Kuidas valmistatakse putrudest vormiroogasid?
  • Kuidas valmistatakse putrudest pudinguid?
  • Kuidas keedetakse pastatooteid?
  • Kuidas keedetakse spagette?
  • Millised lisandid sobivad pastatoodete ja spagettide juurde?
  • Mis on risoto ja kuidas seda valmistatakse?
  • Mis on lasanje ja kuidas seda valmistatakse?
  • Kuidas kohupiima kulinaarias kasutatakse?
  • Milliseid maitseaineid kasutatakse kohupiimaroogade maitsestamiseks?
  • Milliseid lisatoiduaineid kasutatakse kohupiimasegude valmistamiseks?
  • Milliseid maitseaineid kasutatakse magusate kohupiimasegude maitsestamiseks?
  • Kuidas valmistatakse kohupiimaklimpe?
  • Kuidas valmistatakse kohupiimakotlette?
  • Kuidas valmistatakse kohupiimapudinguid?
  • Milliste lisanditega serveeritakse kohupiimapudinguid?
  • Kuidas valmistatakse kohupiimavormitoite?
  • Millistes roogades kasutatakse kohupiimatäidiseid?
  • Kuidas mune eeltöödeltakse?
  • Kuidas keedetakse koorega mune?
  • Kuidas keedetakse kooreta muna?
  • Kuidas valmistatakse munahüübeid?
  • Kuidas valmistatakse omletisegu?
  • Kuidas valmistatakse täidisega omlette?
  • Kuidas valmistatakse üleküpsetatud munasuupisteid?
  • Kuidas sulatatakse külmutatud liha?
  • Kuidas liha marineeritakse?
  • Kuidas kobestatakse lihatükke?
  • Kuidas vormitakse suuri väikesi lihatükke?
  • Kuidas valmistatakse hakkliha?
  • Milliseid pooltooteid valmistatakse veiselihast?
  • Milliseid pooltooteid valmistatakse sealihast?
  • Milliseid pooltooteid valmistatakse hakklihast?
  • Kuidas liha keedetakse?
  • Kuidas valmistatakse suuri praade?
  • Kuidas liha pikitakse?
  • Kuidas praetakse portsjontükke lihast?
  • Kuidas hautatakse suuri lihatükke?
  • Kuidas hautatakse portsjontükke lihast?
  • Milliste lisanditega serveeritakse keedetud liharooga?
  • Milliste lisanditega võib serveerida hakkliharooga?
  • Kuidas valmistatakse biifsteeke?
  • Kuidas valmistatakse böfstrooganovi?
  • Kuidas valmistatakse liharulle?
  • Kuidas valmistatakse pajapraade?
  • Kuidas valmistatakse naturaalseid kotlette?
  • Kuidas valmistatakse linnufillekotlette?
  • Kuidas valmistatakse hakkrulaade?
  • Kuidas keedetakse keeli?
  • Kuidas vormitakse linde?
  • Kuidas valmistatakse suuri linnupraade?
  • Missugused on värske kala tunnused?
  • Kuidas eemaldatakse kaladel sisikond?
  • Kuidas kala fileeritakse?
  • Millised portsjontükke kaladest lõigatakse?
  • Kuidas sulatatakse külutatud kalu?
  • Millega maitsestatakse kalatoite?
  • Kuidas keedetakse terveid kalu?
  • Kuidas keedetakse kalu jahtuvas vees?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse keedetud kalu?
  • Kuidas praetakse kalu väheses rohkes rasvas?
  • Kuidas kalu küpsetatakse?
  • Milliste lisanditega serveeritakse praetud kalu?
  • Kuidas valmistatakse kalahakkmassi?
  • Millised pooltooteid valmistatakse kalahakkmassist?
  • Milliste lisanditega serveeritakse kalahakkmassist toite?
  • Kuidas valmistatakse kalahakkmassist vormiroogi?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse värskeid puuvilju ja marju?
  • Kuidas valmistatakse toorkompotte?
  • Milliste maitseainetega maitsestatakse kompotte?
  • Kuidas valmistatakse keedetud kompotte?
  • Kuidas valmistatakse mahlakisselle?
  • Kuidas valmistatakse piimakisselle?
  • Kuidas valmistatakse kisselle värsketest puuviljadest ja marjadest?
  • Millega maitsestatakse kisselle?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse kisselle?
  • Kuidas kasutatakse tärklist kissellide tihendamiseks?
  • Kuidas valmistatakse magusaid suppe puuviljadest ja marjadest?
  • Mille poolest erinevad magusad supid ja kissellid?
  • Kuidas valmistatakse magusaid piima-muna-suppe?
  • Kuidas valmistatakse leivasuppe?
  • Milliste maitseainetega maitsestatakse tarretisi?
  • Mis on tarrendaine?
  • Kuidas valmistatakse ette tarrendaineid tarretistele lisamiseks?
  • Kuidas valmistatakse tarretisi puuviljadest ja marjadest?
  • Kuidas valmistatakse tarretisi piimatoodetest?
  • Kuidas valmistatakse kihilisi tarretisi?
  • Kuidas valmistatakse puuvilja- ja marjavahtusid?
  • Kuidas valmistatakse kohupiimavahtusi?
  • Kuidas valmistatakse keedetud vahtusi?
  • Mis on sambukid?
  • Missuguseid toiduaineid kasutatakse magusate vormiroogade valmistamiseks?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse magusaid putrusid?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse sufleesid?
  • Kuidas valmistatakse jäätisi?
  • Mis vahe on jäätisel ja parfeel?
  • Kuidas valmistatakse sorbette?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse jäätist ja parfeed?
  • Millistest toiduainetest valmistatakse magusaid kastmeid?
  • Millega maitsestatakse magusaid kastmeid?
  • Kuidas valmistatakse magusaid kastmeid puuviljadest ja marjadest?
  • Kuidas valmistatakse magusaid kastmeid vahukoorest?
  • Milliste järelroogade juurde serveeritakse vanillikastet?
  • Milline on võileibade koht menüüs?
  • Milliseid toiduaineid kasutatakse võileibade alusena?
  • Millega võileibu määritakse?
  • Milliseid toiduaineid kasutatakse võileibade kattena?
  • Kuidas võileibu liigitatakse?
  • Kuidas valmistatakse lihtsaid võileibu?
  • Kuidas valmistatakse eine võileibu?
  • Kuidas valmistatakse võileivatorte?
  • Kuidas valmistatakse kuumi võileibu?
  • Kuidas valmistatakse magusaid võileibu?
  • Mis on pita-leib?
  • Mis on bruschette ja crostino?
  • Mis on pan bagna?
  • Kuidas salateid liigitatakse?
  • Kuidas saab salateid serveerida?
  • Millega salateid kaunistatakse?
  • Kuidas valmistatakse toorsalateid?
  • Kuidas valmistatakse segasalateid?
  • Millistest toiduainetest valmistatakse kokteilsalateid?
  • Kuidas valmistatakse sooje salateid?
  • Kuidas valmistatakse marinaadsalateid?
  • Milliseid kastmeid valmistatakse salatitele?
  • Kui palju lisatakse salatitele kastmeid?
  • Kuidas liigitatakse külmi suupisteid?
  • Kuidas valmistatakse lihasülti?
  • Kuidas valmistatakse lihatarrendeid?
  • Kuidas valmistatakse maksapasteeti?
  • Kuidas serveeritakse pasteete?
  • Kuidas valmistatakse täidetud lihasuupisteid?
  • Millistest suupistetest koostatakse lihavaagen?
  • Millised lisandid sobivad lihavaagnale?
  • Kuidas keedetakse kalasülti?
  • Milliste lisanditega serveeritakse soolakalu?
  • Kuidas valmistatakse marineeritud kalasuupisteid?
  • Millistest suupistetest koostatakse kalavaagen?
  • Millised lisandid sobivad kalavaagnale?
  • Kuidas valmistatakse keedetud mune?
  • Kuidas ja milliste lisanditega serveeritakse täidetud mune?
  • Milliseid suupisteid valmistatakse seentest?
  • Millised aedviljad sobivad täitmiseks?
  • Milliste täidistega täidetakse aedvilju?
  • Milline on soojade suupistete koht menüüs?
  • Mille poolest erineb liharoog soojast lihasuupistest?
  • Kuidas valmistatakse kokille ja kokotte?
  • Mis on fondüü?
  • Milliste lisanditega serveeritakse raklette?
  • Kuidas jooke liigitatakse?
  • Milliseid kuumi jooke valmistatakse?
  • Kuidas valmistatakse masinakohvi?
  • Kuidas valmistatakse teejooki?
  • Kuidas valmistatakse kakaod?
  • Kuidas valmistatakse morsse värsketest puuviljadest ja marjadest?
  • Kuidas keedetakse suhkrusiirupit?
  • Millega maitsestatakse boole?
  • Milliseid toiduaineid võib kasutada piimatoodetest valmistatud jookides?
Vasakule Paremale
Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #1 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #2 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #3 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #4 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #5 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #6 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #7 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #8 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #9 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #10 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #11 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #12 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #13 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #14 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #15 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #16 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #17 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #18 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #19 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #20 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #21 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #22 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #23
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 23 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-09-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 184 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 6 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor L P Õppematerjali autor

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Koka kutseeksami kordamisküsimused ja vastused 1. Kirjelda külmtöötlemismeetodid · Külmutatud toiduainete sulatamine külmutatus liha- ja kalatoodete, pooltoodete sulatamine · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine Näiteks: köögivilja sorteerimine köögivilja pesemine köögivilja koorimine tapaloomade seedeelundite eraldamine lindude sulgede ja sisikonna eraldamine kalade soomuste ja sisikonna eraldamine · Madala toiteväärtusega osade eraldamine Näiteks: kontide eraldamine lihast kõõluste eraldamine lihast kalade fileerimine · Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine Näiteks: toiduainete tükeldamine toodete vormimine · Võtted mis kiirendava järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset Näiteks: toiduainete leotamine marineerimine · Võtted, mi

Kokandus
thumbnail
4
doc

Kutseeksami küsimused ja vastused

Kutseeksami küsimused ja vastused. 1. Kirjelda maksapasteedi valmistamist. Maks puhastatakse kelmest ja soontest ning lõigatakse väiksemateks tükkideks. Pekk lõigatakse kuubikuteks ja pruunistatakse kergelt, seejärel lisatakse maks, pisut keevat vett ja hautatakse pehmeks. Hautatud toiduained aetakse kaks korda läbi hakkmasina. Segu maitsestatakse soola, suhkru, pipra ja muskaatpähkliga, vahustatakse kohevaks ning heledaks. 2. Laktoositalumatus. See väljendub selles, et inimene ei saa piima ega ka piimatooteid süüa. 3. Lasanje. Lasanje on suussulav vormiroog, mille kihid koosnevad pastalehtedest. Lasanje valmistamiseks tuleb keeta kaks erinevat kastet. Valmistamine: Tuleb võtta ahjuvorm ja laduda selle põhja kiht lasanjeplaate nii, et nende ääred ei kattuks. Plaatide peale peanna õhuke kiht eelnevalt sibulaga läbi praetud ja purustatud tomatiga segatud hakkliha. Juustukaste võiks olla küllaltki paks, siis jääb lasanje püsivam. Juustukastme valmistamis

Kokandus
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Kirjelda külmtöötlemismeetodid lehekülg 12-13 Selleks, et toiduaineid saaks kas toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid pesta, koorida sellist tegevust nimetatakse toiduainete külmtöötlemiseks. Külmtöötlemisel toiduainete mass enamasti väheneb. Külmutatud toiduainete sulatamine: Külmutatud liha- ja kalatoodete sulatamine. Külmutatud pooltoodete sulatamine. Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine: Köögiviljade sorteerimine. Köögiviljade pesemine. Köögiviljade koorimine. Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine. Erineva toiteväärtusega osade eraldamine: Kontide eraldamine lihast. Kõõluste eraldamine lihast. Kalade fileerimine. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine: Toiduainete tükeldamine. Toodete vormimine. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti: Vahustamine. Hakkliha valmistamine. Toiduainete või pooltoodete paneerimine. Kirjelda kuumtöötlemismeetodid lehekülg 14-19 Toiduainete kuumtöötlus põhivõtted on keetmine ja praadimi

Kokandus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused

Analüüsimeetodid...
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused 1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid ­ rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvained, happed, parkained jne. Vesi · vaba (piimas, mahlas, õlles, lihas jne) · seotud (katsudes kuivad toiduained) Süsivesikud · suhkrud · kestained ehk tselluloos süsivesikud jagunevad kolme rühma: monosahhariidid ­ glükoos, fruktoos oligosahhariidid ­ sahharoos, laktoos, maltoos polüsahhariidid ­ taimedes leiduv tärklis, loomne tärklis glükogeen Rasvad ehk lipiidid · taimsed · loomsed Valgud ehk proteiinid · täisväärtuslikud · mittetäisväärtuslikud Vitamiinid · vees lahustuvad · rasvas lahustuvad Mineraalained · makroelemendid - naatrium, kaalium, magneesium, kaltsium, fosfor, kloor j

Toit ja toitumine
thumbnail
22
doc

Vürtsid ja ürdid

Vürtsid ja Ürdid Vürtse kasutatakse grillimisel nii eraldi maitsestamisel kui ka marinaadide või grillkastmete koostises. Paljud vürtsid annavad grill-lihale lisaks heale maitsele ka ilusa värvi ja apetiitse välimuse. Nii ürtide kui vürtside kasutamine vähendab soola kasutamise vajadust. Cayenne pipar: Ei ole tegelikult pipar vaid paprika liik. Eriti palju kasutatakse Idamaises, Aafrika ja Mehhiko köögis. Cayenne pipart kasutataksegi tihti erinevate grillimaitseainete ja -kastmete koostises kuna see annab lihale hea maitse ja ilusa värvuse. Eriti hästi sobib sea- ja linnulihaga ning kala ja mereandidega. Cayenne on terav vürts, seepärast piisab selle tarvitamisel suhteliselt väikesest kogusest. Kui selle maitsega liialdada, siis ei pääse toidu oma maitse või teised maitsevürtsid esile. Kui kasutad Cayenne pipart kastmetes või isetehtud marinaadides, siis lase need peale maitsestamist mõni minut seista ja alles siis otsusta, kas maitse

Kokandus
thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus
thumbnail
8
docx

Koka eksamiküsimuste vastused

KORDAMISKÜSIMUSED 1.Kirjelda külmtöötlemismeetodeid · Tükeldamine' · Pikkimine · Fileerimine · Püreestamine · Tootele vormi andmine · Paneerimine · Vahustamine · Leotamine 2. Kirjelda kuumtöötlemismeetodeid · Flambeerimine · Aurutamine · Barbeque · Keetmine · Hautamine · Pruunistamine · Röstimine · Praadimine · Küpsetamine · Gartineerimine ehk üleküpsetamine · Friteerimine ehk friipraadimine · Grillimine 3. Nimeta erinevaid toidutalumatuse liike ja kirjelda toitumist nende korral Gluteenik + mais, riis, tatar, hirss - nisu, oder, kaer, rukis Laktoosik +laktoosivabad tooted HYLA, taimsete rasvadega tooted - piimatooted Diabeetik + spetsiaalsed tooted, suhkru asendajad - suhkur, süsivesikud 4. Kirjelda liha hautamist, nimeta hautatud toite Liha eelnevalt pruunistatakse, seejärel hautatakse Kooreklops, guljass, stroganov 5. Kirjelda erinevaid kartuli

Ametijuhend



Lisainfo

Kõik mis vajaon ka siin olemas!

Kommentaarid (6)

katixi001 profiilipilt
katixi001: Oli väga palju abi , kuna olen kodune ja mul on kaksikud poisid , siis ma lihtsalt ei jõua kõike ümber kirjutada.
14:53 08-02-2013
sestra profiilipilt
inna raud: materjaal on supper kuigi mõned vastused on puudu
13:42 31-12-2012
MittK profiilipilt
MittK: Töö sai kiirelt tehtud...
18:54 09-09-2012



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun