Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Mikrobioloogia praktikumi vastused (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis on mikroskoobi lahutusvõime?
  • Mis on numbriline apertuur ja millest ta sõltub?
  • Kuidas on võimalik mikroskoobi lahutusvõimet tõsta?
  • Kui suur on valgusmikroskoobi lahutusvõime piirväärtus?
  • Kuidas on võimalik parandada lahutusvõimet lainepikkuse muutmisega?
  • Missugune funktsioon on kondensoril?
  • Milline peab olema kondensori numbriline apertuur objektiivi omaga võrreldes?
  • Mis on iirisdiafragma funktsioon?
  • Kuiv-ja immersioonsüsteemis?
  • Mis juhtub vaatevälja ja valgusega kui tõstame objektiivi suurendust?
  • Mis on objektiivi töökaugus ja miks on seda tarvis teada?
  • Millised eelised on immersioonisüsteemi kasutamisel?
  • Miks on tarvis suurendada valguse hulka faaskontrastmikroskoobis võrreldes heleväljamikroskoobiga?
  • Milline kujutis tekib kui valguskiired kattuvad ja milline on kujutis interferentsi korral?
  • Millise lainepikkusega on flourestseeruv valgus võrreldes ergastava valgusega ?
  • Milliseid värve kasutatakse mikroobide värvimisel?
  • Kuidas värvuvad mikroobid katioonsete värvidega happelises keskkonnas ja miks?
  • Missugustes tingimustes värvuvad paremini happelised värvid ja miks?
  • Mille poolest erineb happeliste ja aluseliste värvidega värvimise metoodika?
  • Mis takistab elusrakkude värvumist?
  • Milline funktsioon on bakterirakus peptidoglükaanil?
  • Mis on lüsosüüm ja millele ta toimib?
  • Kus on looduses levinud lüsosüüm ja miks just nendes keskkondades?
  • Milline on lüsosüümi toime gramnegatiivsetele ja positiivsetele bakteritele?
  • Mis tähtsus on rakkude fikseerimisel preparaadi alusklaasil?
  • Mis eelis on rakkude keemilisel fikseerimisel?
  • Millel põhineb gramreaktiivsus?
  • Millised on Grami järgi värvimise põhietapid ja kuidas värvuvad neil etappidel GN ja GP bakterid ?
  • Millise grami järgi värvimise etapi võib ära jätta?
  • Miks on vajalik peitsi Lugoli lahus kasutamine Grami järgi värvimisel?
  • Miks ei ole grami järgi värvimine kasutatav happekindlate mikroobide värvimisel?
  • Kuidas värvuvad pärmid grami järgi?
  • Milline on enim levinud bakteri morfoloogiline tüüp?
  • Milline on kapsli funktsioon rakus ja kuidas kapslit värvida?
  • Miks kapsli preparaati ei fikseerita?
  • Milline on vasevitrioli funktsioon kapsli värvimisel?
  • Miks ei värvu kapsel?
  • Milline on endospooride ülesanne bakterites?
  • Kuidas endospoore rakus kindlaks teha?
  • Milline näeb värvi endospoori preparaat pärast grami järgi värvimist ja miks?
  • Miks on malahhiitrohelist rakust kerge välja pesta?
  • Miks ei saa valgusmikroskoobis jälgida bakterite vibureid ja kuidas neid siiski näha võib?
  • Mis põhjustab varuainete kogunemist rakus ja milleks on oluline seda kogunemist uurida?
  • Mis funktsioon on PHB graanulitel?
  • Milline on põhiline polüsahhariidne varu mikroobides?
  • Millised elemendid on vajalikud raku kasvuks?
  • Miks on vajalik kasvufaktorite lisamine mikroobi kasvukeskkonda?
  • Kuidas on võimalik hinnata mikroobide kasvu mingil söötmel?
  • Kuidas jaotatakse söötmed koostise järgi?
  • Mis eristab sünteetilist söödet komplekssöötmest?
  • Kuidas jaotatakse söötmed funktsionaalsuse põhjal?
  • Millisesse söötmete rühma nii koostise kui ka funktsiooni poolest kuulub fenooliga minimaalsööde?
  • Mida kujutab endast pärmiekstrakt ja kas ta võib olla C-allikaks?
  • Mis on diferentsiaalsööde?
  • Mille poolest erineb selektiivsööde rikastussöötmest?
  • Millised ained põhjustavad mikroobi kasvukeskkonnas selektiivsust?
  • Kuidas jaotatakse söötmed konsistentsi järgi?
  • Miks ei sobi želatiin söötme geelistajana?
  • Miks ei valata agarsöödet välja liiga kuumalt?
  • Miks hoitakse söötmeplaate pärast söötme tardumist ümberpööratult põhi ülespoole?
  • Miks autoklaavitakse agar ekstreemsete pH-dega söötmete jaoks eraldi?
  • Missugused raku surma esilekutsuvad tegurid mõjuvad raku seinale plasmamembraanile valkudele ja nukleiinhapetele?
  • Missugune termiline steriilimisviis on kõige efektiivsem?
  • Miks toiduaineid pastöriseeritakse?
  • Mis mõjutab termilise surmapunkti väärtust?
  • Mis on bakteritsiidseks teguriks autoklaavimisel?
  • Millest sõltub autoklaavimise edukus?
  • Millised on külmsteriilimise viisid?
  • Mille poolest erineb ioniseeriva ja mitteioniseeriva kiirguse toimemehhanism?
  • Miks on tarvis avada Petri tass UV-kiirtega eksponeerimisel?
  • Kuidas steriilida termiliselt labiilseid lahuseid?
  • Mis vahe on pind-ja süviskülvil?
  • Kuid ei kasva süviskülvil?
  • Millal on otstarbekas kasutada pistekülvi?
  • Millal kasutatakse joonkülvi kaldagarile või söötmeplaadile?
  • Miks süviskülvi puhul jahutatakse agar enne Petri tassi valamist 50 kraadini?
  • Kui ka pinnale Mikroobid häviks?
  • Miks inkubeeritakse söötmeplaate termostaadis ümberpööratult põhi ülespoole?
  • Millistel juhtudel on joonkülviks parem kasutada külvinõela?
  • Miks kuumutatakse katseklaaside kolbide suudmeid enne ning pärast külvamist?
  • Millist külvitehnikat ja söödet kasutaksid suure koguse mikroobimassi kasvatamiseks?
  • Miks on vaja bakterite arvukuste määramiseks kasutada proovide lahjendusi?
  • Mis on lahjendusfaktor?
  • Mida mõistetakse detsimaalsete lahjenduste all?
  • Kuidas valmistada lahjendusrida et saada lõpplahjenduseks 10 -10?
  • Miks on vaja kasutada lahjenduste tegemisel iga järgneva lahjenduse tegemiseks uut pipetiotsikut?
  • Milline on optimaalne kolooniate hulk söötmeplaadil loendamiseks?
  • Mida tähistab termin CFU?
  • Millega on otseselt seotud temperatuuri füsioloogiline toime ja mida see näitab?
  • Kuidas jaotatakse mikroorganismid temperatuuritundlikkuse alusel?
  • Miks eristatakse optimaalset ja maksimaalset kasvutemperatuuri?
  • Mis iseloomustab võimaliku kasvu miinimumtemperatuuri?
  • Millisesse kasvutemperatuuride rühma kuuluvad põhilised toiduainete riknemises osalevad mikroobid?
  • Mis on termoresistentsus ja mis teeb selle ebasoovitavaks?
  • Mille poolest DRT erineb termilisest surmaajast?
  • Kui kultuur DRT autoklaavimisel on 15 min siis kaua kulub 10 6 raku surmamiseks?
  • Kui katkestada steriilimine pärast 9 min möödumist?
  • Miks on osale mikroobidele hapnik toksiline?
  • Millised ensüümid vastutavad hapniku toksiliste produktide lagundamise eest?
  • Kuidas jaotatakse mikroobid hapnikunõudluse alusel?
  • Kuidas valmistad püstagarid mikroobi hapnikutarbe uurimiseks?
  • Milline metabolismitüüp on iseloomulik fakultatiivsetele anaeroobidele?
  • Mis vahe on obligaatsetel anaeroobidel ja mikroaerofiilidel?
  • Mis on kriitiliseks punktiks keskkonna pH muutuste korral?
  • Kuidas jaotatakse mikroobid kasvuks sobiva pH järgi?
  • Milline on kasvuks optimaalne pH bakteritel ja milline mikroseentel?
  • Kuidas saab rakusisene pH konstantseks jääda kui toimub rakuväline pH muutus?
  • Mis inhibeerib raku kasvu mitteoptimaalsel pH-l?
  • Kuidas mikroobid muudavad oma kasvukeskkonna pH-d?
  • Miks on vaja lisada mikroobide kasvukeskkonda puhversüsteeme?
  • Mis lubab Heliobacter pyloril ellu jääda inimese maos?
  • Kuidas surmab UV-kiirgus mikroobiraku?
  • Miks UV-kiirgus surmab vegetatiivse mikroobiraku kuid ei surma endospoori?
  • Milline UV-piirkond on mikroobile kõige letaalsem?
  • Miks ei väljendata plaadimeetodi puhul arvukust ühikuga rakkuml?
  • Milliseid külviviise kasutatakse plaadimeetodil arvukuste määramiseks?
  • Millise mikroobirühma arvukusi määrame tavalisel pindkülvil toiteagaril?
  • Miks on vajalik mikrobioloogiliste proovide fikseerimine ning milliseid fiksaatoreid kasutatakse?
  • Millal kasutad membraanfilter-tehnikat kas bakterite otsesel või kaudsel määramisel?
  • Kuidas määratakse piirlahjenduste meetodi MPN indeks?
  • Kui pikk peaks olema lahjendusrida MPN metoodika rakendamisel?
  • Mis on võetud LIVEDEAD komplektiga elus- ja surnud rakkude eristamise kriteeriumiks?
  • Missugune probleem võib tekkida LIVE DEAD komplektiga elus- ja surnud rakkude eristamisel?
  • Millised on põhilised biomassi määramise meetodid?
  • Millel põhineb biomassi spektrofotomeetriline määramine?
  • Mis on optiline tihedus OD?
  • Millise biomassi määramise meetodi valid kui rakkude arvukus on väga madal?
  • Mida peaksid tegema kui tahad OD järgi leida elus- ja üldrakkude arvukusi kultuuris?
  • Miks kontamineeritud vee filtreerimine läbi membraanfiltri ei luba veel selle kasutamist joogiveena ?
  • Miks on oluline indikaatororganismide kasutamine vee puhtuse hindamisel?
  • Millised olulised E coli tunnused lubavad teda kasutada indikaatororganismidena?
  • Milliseid meetodeid kasutatakse kolivormsete mikroobide arvukuse testimiseks?
  • Miks antakse kolivormsete arvukused 100 ml proovi kohta mitte 1 ml kohta?
  • Mis tähtsus on oletuslikul testil kolivormsete määramisel?
  • Mis võib põhjustada positiivse oletusliku testi negatiivse vastuse kinnitaval või täiendaval testil?
  • Mida mõeldakse koliindeksi all?
  • Mille poolest erineb E coli teistest kolivormsetest?
  • Milledel kasvades annab E coli positiivse vastuse?
  • Miks peab PCR-il kasutama kahte praimerit?
  • Miks peab PCR-il kasutama termostabiilset DNA polümeraasi ?
  • Miks valmistatakse elektroforeesi puhul geel puhvris mitte tavalises vees?
  • Kuidas eristada DNA-fragmente geelelektroforeesil?
  • Miks voolutatakse geelelektroforeesil paralleelselt reeglina ka suurusmarkerit?
  • Mida mõistetakse bakterite kasvu all?
  • Milliseid bakterite paljunemisviise tuntakse?
  • Mis on perioodiline kultuur?
  • Millest sõltub lag-faasi pikkus?
  • Mis põhjustab log-faasi lõppemise?
  • Mida mõistetakse balansseeritud kasvu all?
  • Millest ta sõltub?
  • Kuidas on võimalik leida mikroobipopulatsiooni generatsiooniaega?
  • Kuidas on generatsiooniaeg ja kasvukiirus seotud?
  • Millised on nende ühikud?
  • Miks kasutatakse mikroobipopulatsiooni hindamisel poollogaritmilist teljestikku?
  • Kui tunnis toimub 4 biomassi kahekordistumist siis milline on generatsiooniaeg?
  • Kui suur on ühe raku järglaskond 8 h pärast kui generatsiooniaeg on 20 min?
  • Mitu generatsiooni toimus?
  • Millal on generatsiooniaeg võrdeline biomassi kahekordistumise ajaga?
  • Millised on generatsiooniajad looduslikel mikroobidel põhjenda?
  • Kuidas teeksid kindlaks et rakud kultuuris on surnud?
  • Mille poolest erineb pidevkultiveerimise viis perioodilisest kultiveerimisest?
  • Mis määrab pidevkultiveerimisel populatsiooni kasvukiiruse?
  • Millises kasvufaasis on läbivoolukultuur?
  • Mis on esimeseks etapiks mikroobe indentifitseerima asudes?
  • Mis on puhaskultuur ja kuidas on seda võimalik saada?
  • Mis on polüfaasiline klassifikatsioon?
  • Millised geenid sobivad nn molekulaarseteks kronomeetriteks?
  • Millised kulturaalsed omadused on abiks mikroobide indentifitseerimisel?
  • Kuidas on võimalik testuda kultuuris liikuvust ja endospooride esinemist?
  • Kuidas testitakse suhkrute kasutamist?
  • Mis on käärimine?
  • Miks on käärimistesti vaatluseks optimaalne aeg umbes kaks päeva peale külvamist?
  • Mis on IMViC test ja milliste mikroobide eristamisel on ta oluline?
  • Mis tähtsus on eksoensüümidel ja nimeta neid?
  • Millisesse ensüümide klassi kuuluvad eksoensüümid?
  • Mille järgi on võimalik määrata mikroobi trüptofanaasset aktiivsust?
  • Mida peab sisaldama indooltesti tegemiseks kasutatav sööde?
  • Kuidas määrata laktoosi kasutamist mingi mikroobi poolt?
  • Mida näitab nn oksüdaastest?
  • Milliste mikroobirühmade gramreaktiivsus eristamisel on oluline oksüdaastest?
  • Kuidas toimub indofenoolsinise tekkimine oksüdaastestis?
  • Milliseid hingamistüüpe tunned ja mille poolest nad erinevad?
  • Mis on denitrifikatsioon ?
  • Miks denitrifikatsiooni käigus kogunenud gaas ei näita et tegemist on käärimisprotsessiga?
  • Millised moodused on olemas mikroobide kiireks identifikatsiooniks?
  • Millel põhineb BIOLOG-i testsüsteemi kasutamine identifikatsioonis?
  • Missugused omadused iseloomustavad antibiootikume?
  • Milliseid antibiootikume tootvaid mikroobe tead?
  • Mille alusel on võimalik antibiootikume rühmadeks jaotada?
  • Kuidas testida bakteri tundlikkust mingi antibiootikumi suhtes?
  • Miks on gramnegatiivsed bakterid resistensed penitsilliini suhtes?
Vasakule Paremale
Mikrobioloogia praktikumi vastused #1 Mikrobioloogia praktikumi vastused #2 Mikrobioloogia praktikumi vastused #3 Mikrobioloogia praktikumi vastused #4 Mikrobioloogia praktikumi vastused #5 Mikrobioloogia praktikumi vastused #6 Mikrobioloogia praktikumi vastused #7 Mikrobioloogia praktikumi vastused #8 Mikrobioloogia praktikumi vastused #9 Mikrobioloogia praktikumi vastused #10 Mikrobioloogia praktikumi vastused #11 Mikrobioloogia praktikumi vastused #12 Mikrobioloogia praktikumi vastused #13 Mikrobioloogia praktikumi vastused #14 Mikrobioloogia praktikumi vastused #15 Mikrobioloogia praktikumi vastused #16
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 16 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-12-06 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 171 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Triin Edula Õppematerjali autor
Mikrobioloogia töövihiku küsimused ja vastused - selle alusel tehakse eksam.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
13
docx

Mikrobioloogia praktikumi teooria

I TEEMA 1. Milline peab olema mikrobioloogia laboratooriumi ruumide paigutus? * Ruumid, milles tehakse mikrobioloogilisi töid, peavad olema sisustatud ja ehitatud nii, et need ei mõjutaks tehtud tööde usaldatavust ega koguks tolmu. * analüüsitaval proovil ,,tagasiteed ei ole" printsiip ­ väldib ristsaaste ohutu * õhk peab olema puhas * Töötajal peab olema piisavalt ruumi 2. Miks ,,kergesti puhastamise nõue" on tähtis mikrobioloogia laboratooriumis? Kõik pinnad peavad olema kergesti puhastatavad, kuna nendele koguneb tolm ning sinna hakkavad tekkima teised mikroorganismid. Aga mikroorganismidega saastamise oht peab olema laboris minimaalne! 3. Milline peab olema mikrobioloogia laboratoorimi ventilatsoonisüsteem ja mis on selle ülesanne? Ventilatsioonisüsteem peab olema efektiivne. Kasutatakse õhufiltrite süsteemi, mida regulaarselt hooldatakse ja vajadusel vahetatakse filtreid

Mikrobioloogia
thumbnail
20
doc

Mikrobioloogia eksami kordamisküsimused

Floora - taimestik..microform.vana mõiste - mikroorganiismide popiulatsiooni mõeldakse selle all. Sõltub soolestiku mikrofloorast, taimetoitlastel on natuke teise koostisega. Kliimast jne. Tinglik patogeen (haigusepõhjustaja)...normaalsesse mikrofloorasse kuuluv organism, kes teatud tingimustes muutub haigusetekitajaks. Nö juhuseotsijad. Peale hamba väljatõmbamist järgneb antibiootikumide kuur, et ei toimuks tinglike patogeenide sattumine vereringesse. Gnotobiondid - organism, kelle mikro.floora on teada. Need võivad olla mikroobivabad organismid, aga ka mikroobivabad organismid, keda on eksperimentaalselt nakatatud teatud mikroobidega. On kui elav katseklaas, mis võimaldab uurida bakterite toimet makroorganismile. Esimesed mikroobivabad loomad, keda uuriti, olid tibud. Mikroobivabad loomad on vastuvõtlikud bakteritele. Naha mikro.floora Nahk on kuiv, kuid happeline. Brevibacterium - higibakter. ..metioniin - väävlit sisal...mtüülmerkaptaan tekib, mis on tüüpilise

Mikrobioloogia
thumbnail
20
doc

Mikrobioloogia üldkursuse eksamiküsimused

MIKROBIOLOOGIA ÜLDKURSUSE KORDAMISKÜSIMUSED 1. Mikrobioloogia aine ja ajalooline areng. Mikrobioloogia (micros — väike; bios — elu; logos — teadus) — teadus väga väikestest palja silmaga nähtamatutest organismidest, milliseid kutsutakse mikroorganismideks ehk mikroobideks. Jaguneb bakterioloogiaks – uurib baktereid, mükoloogiaks – pärm ja hallitusseened ,viroloogiaks – virused ja bakteriofaagid ja algoloogiaks – lihtsamad vetikad ja loomad. Robert Hooke (1635—1703) – tegi mikrsoskoobi, uuris seeni mikroskoobi all

Mikrobioloogia
thumbnail
10
doc

Biotehnoloogia labori arvestuse küsimused ja vastused

B variant 1) Kirjeldage mikroorganismide külvamise tehnikaid. Millal on otstarbekas üht või teist kasutada? Joonkülvi kasutatakse põhiliselt tahketel agarsöötmetel kasvatatavate ja säilitatavate mikroorganismide kollektsioonide või töökultuuride uuendamiseks. Külvatakse enamasti katseklaasidesse valatud längagarile (kaldagarile), vahel ka Petri tassis olevale söötmele. Külvinõelaga kantakse kultuur agari pinnale (analoogiliselt joonkülviga kaldagarile) kas teatud sektorisse või üle kogu tassi pinna. Isoleeritud kolooniate saamiseks (N: puhaskultuuride eraldamisel) kasutatakse joonkülvi meetodi modifikatsiooni. Steriilse külviaasa või -nõelaga võetakse veidi külvimaterjali ja tõmmatakse sellega Petri tassi ühte serva mõned paralleeljooned (skeemil A). Külvinõel steriliseeritakse leegis ja läbi joonte A lõppude tõmmatakse ristjooned B. Külvinõel steriliseeritakse uuesti ja läbi joonte B tõmmatakse jooned C jne. Külvatava materjali k

Biotehnoloogia
thumbnail
45
docx

Mikrobioloogia I konspekt

MIKROBIOLOOGIA I ( loeng 1.) 1. September 2009 Õppematerjale: 1. ,,Brock biology of microorganisms" by Michael T. Madigan 2. ,,Microbial Life" ( www.sinauer.com/microbial-life/index.html) 3. ÕIS 2009 õppematerjalid 1. ELU TEKE MAAL: · Maa vanuseks on määratud 4,6 miljardit aastat. · Vanimad leitud mineraalid on tsirkoonikristallid ( 4,4 miljardit aastat vanad ). · Vanimad settekivimid on leitud Gröönimaalt ( 4 miljardit aastat vanad ) vee olemasolu. · Vanimad bakterite kivistised on prekambriumist. · Stromatoliit- kivistunud mikroobne matt ( Lääne Austraalia ) · Tsüanobakterid- hapniku kogumine atmosfääri TÄNAPÄEVA TINGIMUSTES EI SAAKS ELU MAAL ENAM MEILE TUTTAVAL KUJUL TEKKIDA, kuna: · Tollal oli hapnikku väga vähe, selle asemel oli CH4, CO2, N2, NH3, CO, H2 · Kõrgem temperatuur · Ere valgus, UV kiirgus · Tugev vulkaaniline tegevus · Met

Mikrobioloogia
thumbnail
20
docx

Mikrobioloogia I eksam

produkt); soovitas veinihaiguste vältimiseks veinimahla kuumutada ja siis lisada head käärivat veini; leituas pastöriseerimise; avastas anaeroobsed mikrorganismis(klostriidid); avastas vaktsineerimise(uurides kanakoolera tekitajat Pasteurellat); töötas välja vaktsiini kanakoolera, siberi katku ja marutõve vastu Robert Koch ­ meditsiinilise mikrobioloogia rajaja; avastas endospoorid; Kochi postulaadid; avastas tuberkuloosi tekitaja; töötas välja erinevaid söötmeid; värvis baktereid mikroskoopimisel; ripptilga meetod ja bakterite pildistamine mikroskoopimisel S. Vinogradski ­ kirjeldas esimesena bakteritel kemolitoautotroofse toitumistüübi; uuris tselluloosi lagunemist mullas; avastas mittesümbiontsed N2-te fikseerivad bakterid A. Fleming ­ avastas antibiootikumid; avastas ja puhastas penitsilliini

Bioloogia
thumbnail
11
doc

Mikrobioloogia kordamisküsimuste vastused 2012

MIKROBIOLOOGIA ÜLDKURSUSE KORDAMISKÜSIMUSED 1. Mikrobioloogia aine ja ajalooline areng Mikrobioloogia (micros -- väike; bios -- elu; logos -- teadus) -- teadus väga väikestest palja silmaga nähtamatutest organismidest, milliseid kutsutakse mikroorganismideks ehk mikroobideks. 2. Mikroorganismide taksonoomia (eukarüoodid, prokarüoodid; binaarne nimestik, mikroobi pesa, segakultuur, puhaskultuur) E. Chaton (1937. a) jaotas elusolendid rakulisel alusel prokarüootideks ja eukarüootideks. Prokarüoodid (eeltuumsed) - raku tsütoplasmas olevad

Mikrobioloogia
thumbnail
40
docx

Kordamisküsimused mikrobioloogia I kursuse kohta

Kordamisküsimused (teemad) Mikrobioloogia I kursuse kohta 2013 I 1. Mida prooviti tõestada Milleri-Urey katsetega? Selgita neid katseid. a) orgaaniliste molekulide abiootilist moodustumist ürgsel Maal tolaegsel tingimustel b) Miller ja Urey lõid laboris tingimused, mis oleks pidanud vastama tingimustele varasel Maal. Katses loodud redutseeriv atmosfäär koosnes veeaurust, vesinikust, ammoniaagist ja metaanist (hapnik puudus!). Veeaur juhiti läbi gaaside segu ja seejärel jahutati. Vesi kolvis muutus algul kollakaks, hiljem päris pruuniks 2. Tingimused ürgsel Maal. Milleri-Urey katsetes sünteesitud produktid. · väga vähe hapnikku, · redutseerivad tingimused · CH4 , CO2 , N2 , NH3, jäljed CO ja H2-st, · kõrge temperatuur, · valgus, vulkaaniline tegevus, meteoriitide rünnakud ja ultravioletkiirgus olid palju suuremad kui praegu Enim moodustus kõige lihtsamat aminohapet glütsiini ka aspartaadi ja aminobutüraadi 3. Protein

Mikrobioloogia




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun