Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Turism (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Miks on vaja rekreatsiooni ?

Lõik failist

  • Reisikorraldaja - on reisiettevõtja , kes koostab pakettreise ja pakub neid müügiks või müüb ise või teise reisiettevõtja kaudu. (Goadventure, Reisiekspert, Germalo Reisid)
  • Paketireis - reisikorraldaja poolt ühtse hinna eest pakutav, eelnevalt kindlaks määratud ja vähemalt 24 tunni jooksul osutatav vähemalt kahe järgmise reisiteenuse kogum: sõitjateveoteenus; majutusteenus; muud reisiteenused, mis ei ole sõitjateveoteenuse või majutusteenuse kõrvalteenused ja mis moodustavad koguteenuse olulise osa. Pakettreis on ka reisiteenuste kogum, mida osutatakse vähem kui 24 tunni jooksul, kuid mis sisaldab majutusteenust. Pakettreisi kirjeldus või muud tarbijale edastatavad lepingutingimused peavad vastama võlaõigusseaduses sätestatule. Paketireis omab fikseeritud hinda.
  • Külalisest vasakult esitletakse vaagnaid, pudeleid, sest seda mugavam võtta parema käega ( kahvel on samuti vasakul). Külalisest paremalt täiendatakse või koristatakse joogiklaase ning esitletakse pudelit ja kallatakse jooke, sest seda mugavam võtta vasaku käega.
  • Terviklik paljudest komponentidest koosnev ja külastajale teatud hinna eest kättesaadav külastuselamus, mis algab reisi kavandamisest ja broneerimisest, sisaldab majutust, toitlustust, transporti, reisiteenuseid, vaatamisvääsute ja ürituste külastust, osalemist harrastustegevustes, jms.
  • Külalisest vasakult serveeritakse leiba leivataldrikutele.
  • Miks on vaja rekreatsiooni ?
    -Anda reakreatiivse tegevuse kaudu elule ja tegevusele väärtust
    -Tagada töö ja puhkuse tasakaal
    -Meeskonnatöö edendamine
    -Suhtulus ja läbirääkimis oskuse arendamine
    -Indiviidi areng
  • Rootsi lauas serveeritakse toidud ja asetatakse nõud ning söögiriistad ühele või mitmele lauale, mille ääres ei sööda. Need lauad kaunistatakse, road serveeritakse suurtel vaagnatel või kaussides. Sö ömiseks kaetakse eraldi lauad, mis võivad asuda ühes või mitmes ruumis.
    Lõuna- ja õhtusöögiks kaetud rootsi lauda nimetatakse ka buffet , mis on rootsi laua Kesk- Euroopa vaste .
  • 4-pd: Product (toode); place (koht) ; price (hind) ; promotion (esitlus)
  • Toitlustusettevõtete tüübid:
    -Kiirtoiduettevõtted
    - Kohvikud ja café´d
    -Baarid
    -Restoranid
    - Catering -ettevõtted
  • Äriturism on turismimajanduse haru, mis tegeleb ärireiside korraldamiseks vajalike turismitoodete ja - teenuste pakkumise ja äriklientide teenindamisega.
    Loomulik: majanduslik põhjus, limiteeritud töö aeg, aktiivsed majandusregioonid, linnad, transpordisõlmed
  • Konverentsisaali ruumi stiilid:
    -Teatristiil
    -Klassiruumistiil
    -Konverentsilaud
    -U-kujuline
    -Banketistiil
  • Maaturism on maapiirkonnas toimuv, kohalikel ressurssidel põhinev ja nende ressurssilde taluvusel baseerus väiksemahuline turismialane majandustegevus .
  • Turism #1 Turism #2
    Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
    Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2015-10-19 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 3 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Meri Toom Õppematerjali autor
    Reisikorraldaja, paketireis, rekreatsioon, toitlustusettevõtete tüübid, äriturism, maaturism

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    193
    docx

    Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

    Töötajate tagasiside Teenindusstandardite täitmise jälgimine ja hindamine Media tagasiside Mud tagasiside võimalused Mystery shopping e. teeninduse testimine 12 TURISMIGEOGRAAFIA 28. Turismigeograafia mõiste Distsipliin mis uurib kuidas geograafilisest aspektist lähtuvalt on võimalik vaadelda turismi. Tutvutakse nii sise kui rahvusvahelise turismi nähtustega, uuritake, milliste nähtuste tulemusel on turism kui selline arenenud ning milliste mõjude tagajärjel areneb tulevikus. Turism kui geograafiline nähtus = majanduslikud, sotsiaalsed, kultuurilised ja poliitilise suhted inimeste ning ruumi, erinevate keskkonnaruumide vahel Turism ­ turistide liikumist kirjeldav, neile parimat ligitõmmet pakkuda sooviv majandusharu, huvireisimine või matkamine, mis ühtlasi pakub ka aktiivset puhkust.

    Turismiettevõtlus
    thumbnail
    652
    pdf

    Asjaajamise alused

    Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused

    Analüüsimeetodid äriuuringutes



    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun