Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Vasakule Paremale
Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel #1 Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel #2 Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel #3 Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel #4 Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel #5 Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel #6 Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel #7 Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel #8 Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel #9 Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel #10 Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel #11
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 11 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-04-29 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 11 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Diana96 Õppematerjali autor
Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel. Kohvibrändid.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
6
doc

Kohvi sortiment

rikkuda, kuid peamine ­ see on kiire, odav ja puhas. Lahustuvat kohvi toodetakse just nagu kõiki teisi kohve jahvatatud ubadest. Esimeses faasis valmistatakse kohvi kontsentraat, millest on eemaldatud vesi, kas kuumusega, tuntud kui piserdusega kuivatatud või külmutusega, et toota lahustuv pulber või graanulid. Dehüdreerimise protsessi kestel võivad kohvi maitsed kaduda, kuid need püütakse kinni ja taastatakse töödeldud kohvis. Lahustuv kohv on kuivatatud kohviekstrakti pulber, mis lahustub vees. Sellel on küll kohvi maitse, kuid nõrk aroom. Näited: Jacobs ; Nescafe classic Maitsestatud kohv: Tänapäeval on saadaval üle 100 erineva maitsega variandi. Samal ajal kui kohviasjatundjad võivad nina püsti ajada idee peale rikkuda nende püha keeduse maitset, on kahtlemata hetki, mil sokolaadi või kaneelimaitseline kohv on ainuõige. Kohvil enesel on

Toiduainete õpetus
thumbnail
16
docx

Töökohapõhine ülesanne - kohvi

täiusliku aroomi, mida on viimistletud Guatemala vulkaanilisel pinnasel kasvanud kohviubadega. Paulig Classic on keskmise röstiga naturaalne kohv. Röstimisaste 3. Paulig Classic on Pauligi esindustoode Baltimaade ja Venemaa turul. See on suuruselt teine kohvimark Baltimaade turul. Paulig Classic tooterühma kuuluvad kohvioad ja jahvatatud kohv erinevate valmistusmeetodite jaoks. Paulig Classic on saadaval: o 1 kg ubadena o 500-grammise presskannukohvina o 500-grammise filterkohvina o 250-grammise filterkohvina o 100-grammise filterkohvina  Nescafé 3 in 1 Kohvisegu, milles on ideaalses suhtes kohvi- ja piimapulber ning suhkur ühe tassitäie jaoks. Lihtne ja kiire viis kohvi nautimiseks. 3 in 1 kohvisegu sisaldab: Röstimisaste

Geograafia
thumbnail
6
docx

AJALUGU-kohv

Sorteermine · Lõpuks sorteeritakse kohvioad suuruse ja muude kvaliteedi seisukohalt tähtsate näitajate järgi Proovi võtmine · Igal hooajal on kohviubadel pisut erinev maitse, mistõttu võetakse igast kohvisaagist proove ja otsustatakse selle põhjal, milliseid kohvipartiisid osta. · Kohvi degusteerija hindab kohviubade välimust, lõhna ning seda kui ühtlaselt täiuslik või hapukas on maitse. Segu valmistamine · Parim maitse saadakse erinevate omadustega kohviubade segamisel. · Brasiilia kohvi on pehmemaitseline ja sobib segudesse põhikomponendina. · Kohvisegu viimistletakse lisades tugevama aroomi ja hapuka maitsega kohvisorte, mis pärinevad peamiselt Kolumbiast, Kesk-Ameerikast ja Keeniast. Röstimine · Kohviubade röstimisel vabanevad spetsiifilised maitse- ja lõhnakoostisosad, mille tulemusena omandab kohv iseloomuliku maitse ja lõhna. · Kui kohviubasid liiga tugevalt röstida, muutub maitse kibedaks ja vihaks

Toiduainete õpetus
thumbnail
36
docx

Tooterühma analüüs

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Seeder MK13-TE1 TOOTERÜHMA ANALÜÜS Töökohapõhine ülesanne Juhendaja koolis: õp. Tiia Kirss Juhendaja töökohal: Monika Borovikova Tallinn 2014 Sisukord Hanna Seeder Tooterühma analüüs 1Sissejuhatus..................................................................................................... 3 2Toidukaupade alarühm - Kohv..........................................................................3 2.1Tootjad........................................................................................................ 4 2.1.1Paulig Group......................................................................................... 4 2.1.2Jacobs............................................

Klienditeenindus
thumbnail
8
docx

Referaat - kohv

tervisele kahju teha. Suureks kohvi plussiks on see, et see suurendab lihaste toonust, annab energiat ja arendab füüsilist vastupidavust. Kohv aitab vältida sapikivi tekkimist, seda aga juhul kui inimene joob kohvi kuni kolm tassi päevas. Kohvi joomine kiirendab soolestiku peristaltikat, aidates vältida kõhukinnisust, kaugemas perspektiivis aga jämesoole vähktõbe. Ka võib mõned teadlaste arvates mõni kohvis leiduv seni tuvastamata aine takistada vähirakkude arenemist. Kohvil pole ainult hea omadused. See suurendab nurisünnituse riski, võib põhjustada imikute kaasasündinud terviserikkeid ja väärarenguid. Õhtune kohvijoomine rikub une ja muudab selle katkendlikuks, mis võib põhjustada stressi ja väsimust. Kohvi kõige halvem omadus on see, et kohv viib kehast välja palju vett ja mikroelemente (fosfor, raud, magneesium). Võib tekkida kaltsiumipuudus ja luud võivad nõrgemaks jääda

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
32
docx

Referaat - Kohv

Mekas avati esimesed kohvikute eelkäijad, kus teenindati vaimulikke ja õpetlasi. Kohvi joomine levis sedavõrd, et hakkas palvetamist segama. Mekas ja mitmes teises paigas keelati õigeusklikel uimastava joogi tarvitamine. Keelud ei suutnud kohvi levikut takistada. 16. sajandi keskel avasid Damaskuse kaupmehed Konstantinoopolis esimesed kohvikud. Euroopas tutvustati kohvi 17. sajandi algul. Kohv leidis tulise poolehoiu kõrval ka tugevat vastuseisu. Koos vaimulikega, kes nägid kohvis islami mõju, hakkasid kohvi vastu võitlema omamaiste jookide valmistajad, nii veinikaupmehed kui õllepruulid, kes kartsid konkurentsi. Kohvi vastu astusid ka arstid. Väideti, et kohv on arstirohi, mis teeb kahju südamele ja kurnab organismi. Moejoogiks muutus kohv 17. sajandi teisel poolel. Oma osa selles etendas Türgi sultani suursaadiku Soliman Aga külaskäik Pariisi 1669. aastal. Moodi tuli kõik türgilik (nagu lahtised tuhvlid, pikk

Joogiõpetus
thumbnail
16
doc

Kohv inimeste elus

armees Esimese maailmasõja ajal. Tänapäeva lahustuva kohvi suurimaks tootjaks on siiski Sveitsi firma The Nestle Company Veveyst - selle nimeks sai Nescafe. Ideed muuta kohvioad lahustuvaks pulbriks soovitas neile esimene Brasiilia Kohviinstituut 1930. aastal - ning firmal kulus kaheksa aastat, et see protsess välja töötada! Lahustuv kohv imendub seedekulglast kiiresti verre ning seal tekib suur kofeiinikontsentratsioon. Just lahustuvast kohvist tekib kõige sagedamini kofeinism. Jäägita kohvis on ka mitu korda rohkem vähkitekitavaid ühendeid kui tavalises kohvis. 5. Kohvi töötlemine Kohvipõõsa marja sees on tavaliselt kaks uba. Ubade eraldamine marjast toimub kuiv- või märgmenetluse kaudu. Kuivmeetod on vanim, lihtsaim ja nõuab vähe masinaid. Kuivmenetluses marjad kuivatatakse päikesepaistel ning kooritakse masinatega. Seda kasutatakse 95% kohvi puhul, mis toodetud Brasiilias, enamuse Etioopia, Paraguay ja Haiiti kohvi puhul, samuti India ja Ekuadori araabika puhul

Bioloogia
thumbnail
5
rtf

Kohv

KOHV Kuigi kohvivalmistamise meetodid erinevad ükteisest oluliselt, on hea kohvi saamise üldised eeltingimused kõigil ühised: · Seadmete ja vahendite puhtus · Pehmendadtud ja filtreeritud vesi · Kvaliteetne tooraine · Sobiv jahvatus-ja rõstiaste · Õige kogus kohvipulbrit · Õige valmistamine Araabia e. Türgi meetod Traditsiooniliselt kasutatakse Türgi kohvi valmistamiseks väikest varrega vastpotti. Vanasti oli eelduseks ka kõrbeliiv, millesse pott uputati. Türgi kohv valmistatakse Araabi oast mis jahvatatakse väga peeneks. Potti pannakse 1-2 tl. Jahvatatud kovi. Maitse järgi lisatakse suhkrut vahel ka kardemooni. Seejärel kuumutatakse kohv keemiseni, samal ajal segades. Kuumenemisel tekib vaht. Kui kohv läheb keema, tuleb ta kuumuseallikalt eemaldada ja seejärel kohe serveerida. Kohvi võib juua koos puruga või võob ka sellel lasta settida. Filtermeetod Klaaskannu ei ole soovitatav kuumplaadil hoid

Joogiõpetuse




Meedia

Kommentaarid (1)

wertuses40 profiilipilt
wertuses40: Oli abiks,üpris põhjalik
19:47 22-02-2016



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun