Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

loovtöö

K&V >> Ajalugu | Põhikool | 10 punkti | 879 vaatamist |
Adolf Hitleri ja Napoleon di Bonaparte Elulugude kirjutamine
Vastuse lisamiseks pead sisse logima










Tead vastust? Vasta küsimusele
Vastuseid: 19 | Hääli: 6
Adolf Hitler oli Austriast pärit Saksamaa poliitik ja Natsionaalsotsialistliku Saksa Töölispartei juht. Aastatel 1934–1945 oli ta Saksamaa diktaator ametliku tiitliga Saksamaa kantsler ning tiitliga riigipea. Ta oli 1,75 m pikk.
(pikemalt wikipeedias)

Adolf Hitleri surm

Endise CIA agendi hullumeelne teooria: Adolf Hitler lavastas oma surma ja põgenes Lõuna-Ameerikasse

Väidetavalt lennutati Hitler salaja Argentiinasse, kus tema toetajate leegion lootis luua uue natsionaalsotsialistliku impeeriumi, kirjutab DailyMail.

Endine CIA agent Bob Baer ja USA eriväe seersant Tim Kennedy, kes olid seotud Al Qaeda liidrite Osama Bin Ladeni ja Bu al-Zarqawi tabamisega, uurisid seda teooriat lähemalt.

Ajalooõpikutes seisab juba ammusest ajast, et 29. aprillil 1945 abiellus Hitler oma südamedaami, Eva Brauniga ning järgmisel päeval mürgitas naine ennast tsüaniidampulliga, mees lasi endale aga kuuli pähe. Lapanud läbi pea 14 000 salastatud dokumenti, avastasid Baer ja Kennedy, et lool võib olla ka hoopis teistsugune versioon.

Briti luurekeskusest pärineva dokumendi kohaselt lennutas Luftwaffe piloot kapten Peter Baumgart päev enne väidetavat enesetappu füüreri Berliinist minema. Mehed leidsid ka tõendeid eelnevalt avastamata punkri viiendast väljapääsust, mis viis lennuplatsi mõõtu alale.

Teine dokument paljastab, et üks kaitsemaleva ohvitser olevat Hitlerit näinud Taanis, kus too oli lõplikku sihtpunkti jõudmiseks lennukeid vahetanud.

Argentiinast leiti aga tõendeid sõjaväe stiilis elamust, kus Hitler võis pärast Lõuna-Ameerikasse saabumist viibida. Füüreril oli plaan luua seal uus impeerium. Baer ütleb, et hullumeelset teooriat kinnitab ka asjaolu, et päras II maailmasõja lõppu kogunes Argentiinasse kümneid tuhandeid natse ja dokumentide andmetel töötas üks natsi füüsik sealses tuumarajatises, et erinevaid lõhkaineid testida.

Kõige tähtsamate asitõendite, mis kinnitaks või lükkaks selle jutu ümber, ümber ringleb aga suur müsteerium — Eva ja Hitleri laibad. Ajaloolaste hinnangul on Hitlerist alles vaid tema alalõualuu, mida hoitakse Kremlis. Vene armee sõnul mässiti Hitleri ja Brauni laibad tekkide sisse, lohistati õue, asetati pommikraatrisse, valati bensiiniga üle ning süüdati.

1945. aasta mais kaevas vene kohtuekspertiis Hitleri väidetava keha üles. Kuulilasu tõttu oli osa mehe koljust puudu. Leitud lõualuu klappis Hitleri hambakaardiga. Aastal 2009 tehti aga kindlaks, et leitud kolju ei kuulunud siiski Hitlerile ning ainsaks asitõendiks jäi lõualuu.

Maailm seda küll ei teadnud, ent kurikuulus riigipea maeti Ida-Saksamaale, kus need püsisid Stalini surmani aastal 1953. KGB kaevas 70ndatel väidetava laiba üles, kremeeris selle ja puistas tuha jõkke. Baeri meelest teeks ainult alalõualuu kild selgeks, kas Hitler ikka suri aastal 1945 või mitte, kuid Venemaa pole jätkuvalt kohtuekspertiisi uuringut avaldanud.

10 huvitavat fakti Hitlerist: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D_KGe-NDkREQ&ved=0ahUKEwjvlvzMh-faAhXH1ywKHa7pD3UQo7QBCBowAA&usg=AOvVaw0D69_pVo4uLRMshW61GU-V

valitseja ja väejuht. Napoleoni sünninimi oli itaaliapärane Napoleone di Buonaparte. 1796. aastal abieluaktile alla kirjutades kasutas Napoleon juba prantsuspärast nimekuju Napoléon Bonaparte. Bonaparte oli 1,69 m pikk.

Napoleoni surm

Napoleon Bonaparte'i surma põhjuseks oli maovähk ja mitte mürgitamine, selgub hiljuti avastatud dokumendist, mille koostas kuulsa riigijuhi lahkamisel osalenud Briti sõjaväearst, kirjutab Discovery Channel.

Kõrvalises kohas asuvast Šoti suvemajast leitud ajalooline paber müüdi Suurbritannia oksjonifirma Thomson, Roddick and Medcalf korraldatud oksjonil 550 naela (12.550 Eesti krooni) eest tundmatuks jääda soovinud ostjale.

«Meil puuduvad igasugused andmed sellest, kuidas see dokument Lõuna-Šotimaal asuvasse majja sattus ning ostja soovib jääda anonüümseks,» teatas oksjonil osalenud militaarekspert Steve Lee.

«Ent me usume, et tegemist on äärmiselt olulise dokumendiga, sest see lõpetab spekulatsioonid, mille kohaselt Napoleon mürgitati arseeniga,» lisas Lee, kelle arvates võib uute andmete valguses mürgitamisteooria lõplikult kõrvale heita.

Lee sõnul näib olevat tegemist ühe Napoleoni lahkamisel viibinud Briti sõjaväearsti ülevaatega.

Kuulsa väejuhi lahkamisel viibis teadaolevalt kuus sõjaväemeedikut, kelle nimed ei ole teada.

Oksjonikataloogi andmeil pärineb dokument 1821. aasta 6. juulist ning selles kirjeldatakse Napoleoni haigust, tema valuhooge, ta surma ja matuseid.

19. sajandi alguses suurt osa Euroopast valitsenud Napoleon suri 5. mail 1821. aastal 52-aastaselt, viibides pagenduses Püha Helena saarel.

Ajaloolased on aastakümneid vaielnud selle üle, mis täpselt Napoleoni surma põhjustas.

Napoleoni ihuarsti Francesco Antommarchi kirjutistega tutvunud ajaloolased arvavad üldiselt, et väejuht suri mao vähkkasvaja tõttu ja tuletavad meelde, et samal põhjusel lahkus siit ilmast ka ta isa.

Ent 1961. aastal leiti Napoleoni juustest suuri arseenikoguseid ning sest ajast alates arvavad mitmed eksperdid, et ta võidi mürgitada.

Napoleoni mürgitanud arseeni võimaliku algallikana on muuhulgas välja pakutud tapeedist õhku sattunud mürgiseid aure, tinaga seotud arseeni toiduhoidistes ning ravimeid.

Antud dokument annab aga Napoleoni surma ametlikule põhjusele tublisti lisakaalu.

Selle kohaselt avanes ülevaate kirjutajal võimalus uurida Napoleoni soolestikku ning südant ning ta nägi, et surma põhjuseks tuleb pidada maos moodustunud kasvajat.

Hiljuti teatas rühm Šveitsi teadlasi pärast kaheteistkümne Napoleoni aastail 1800-1821 kantud püksipaari uurimist, et väejuht kaotas viimase kuue elukuu jooksul kehakaalust peaaegu 11 kilogrammi.

«See viitab raskele ja progresseeruvale kroonilisele haigusele ning sobib väga hästi kokku maovähi sümptomitega,» märkis uurimistööd juhtinud Baseli ülikooli anatoomilise patoloogia spetsialist Alessandro Lugli.
Huvitavat Napoleoni kohta:
10 šokeerivat fakti Napolenist
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3Di6at0lnxo8I&ved=0ahUKEwjvp5CZiefaAhXKhqYKHbzEBGAQwqsBCB0wAA&usg=AOvVaw2oP-C13aqGsZE_vyaACHN-

10 imekspandavat fakti Napoleonist


https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DLKs6eJs6_ao&ved=0ahUKEwjYwPvUiefaAhWJ6CwKHfzcAWwQo7QBCBowAA&usg=AOvVaw1ChiYngUuePORqkFFkCLWZ

Töös võiks mõlema ajaloolise isiku puhul tuua välja:
1. elulugu
2. miks on nad ajalukku läinud?/ mida nad olid korda saatnud?/kuidas nad maailma muutsid oma otsustega?
3. mainida tuleks ka nende isiklikku elu.
4. töösse kirjutada midagi huvitavat mida sa nende isikute kohta teada said.
5. kokkuvõttes kirjutada mida uut sa nende kohta teada said ning kas su töö eesmärgid said täidetud, kas oli raskusi töö valmimisega jne.


https://et.m.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

http://m.publik.delfi.ee/article.php?id=76919512


0 Ma esitasin selle vastuse, kuid miks see ei ole minu kasutaja all😓 - Dr4g0nd4m
13:10 02/05/2018 +1 -1
pole täpselt kursis sellega

wikipeedia
0 hea - Stif
18:18 10/09/2019 +1 -1
Adolf Hitler (1889-1945) oli Saksa poliitik ja diktaator, kes sai tuntuks oma totalitaarse režiimi ja genotsiidipoliitika tõttu. Hitler sündis Austrias ja teenis Esimese maailmasõja ajal Saksamaa sõjaväes. Pärast sõda liitus ta Saksamaa Töölisparteiga, millest hiljem sai Saksamaa Natsionaalsotsialistliku Töölispartei juht. Hitler tõusis kiiresti partei liidriks ja 1933. aastal nimetati ta Saksamaa kantsleriks.

Hitleri valitsemisajal kehtestati Saksamaal totalitaarne režiim, mida iseloomustasid poliitiline represseerimine, massiline propaganda ja juutide tagakiusamine. Tema valitsemisajal alustas Saksamaa ka Teist maailmasõda, mis tõi kaasa ulatusliku hävitustöö ja miljonite inimeste surma. Sõja käigus viidi läbi ka holokaust, juutide süstemaatiline genotsiid, kus tapeti miljoneid inimesi. Hitleri režiim lõppes 1945. aastal, kui Saksamaa alistus liitlasvägedele, ning Hitler sooritas enesetapu oma Berliini kantslihoones.

Napoleon Bonaparte (1769-1821) oli Prantsuse sõjaväelane ja poliitik, kes tõusis ülesarmunud Revolutsiooniaegsel Prantsusmaal. Ta sündis Korsikal ja alustas sõjaväekarjääri noorelt. Prantsuse revolutsiooni ajal sai temast väljapaistev sõjaväelane ning ta juhtis mitmeid edukaid sõjakäike Euroopas.

Napoleonist sai 1799. aastal Prantsusmaa konsul ning hiljem keiser. Ta viis läbi ulatuslikke reforme, sealhulgas õigussüsteemi ümberkorraldamise ning haridus- ja majandusreformid. Ta laiendas Prantsusmaa mõjuvõimu ja sõdis mitme Euroopa riigiga, püüdes luua Prantsuse impeeriumi. Kuigi Napoleon saavutas mitmeid sõjalisi võite, lõppes tema võim 1815. aastal Waterloo lahingus, kus ta sai lõpliku kaotuse.

Pärast Waterloo lahingut saadeti Napoleon maapakku St. Helenale, kus ta veetis ülejäänud elu. Ta suri seal 1821. aastal. Napoleon jättis maha jäädava jälje nii Prantsuse kui ka Euroopa ajaloos, olles üks silmapaistvamaid ja mõjukamaid sõjaväelisi ja poliitilisi liidreid.

https://chat.openai.com/
Sebastian Haffner osutas raamatus "Märkused Hitleri kohta" ("Anmerkungen zu Hitler") "seletamatule kuristikule" diktaatori elu esimese ja teise poole vahel: "Kolmkümmend aastat oli ta silmapaistmatu hädavares; siis peaaegu kohe kohalik poliitiline suurus ja lõpuks mees, kelle ümber keerleb kogu maailmapoliitika." Selle seletamise teeb nii keeruliseks teine tohutu kuristik – nimelt Hitleri paremal juhul ühekülgsete annete ja tema tohutu (olgugi et hävitava) mõju vahel. Filosoof Karl Jaspers on natsionaalsotsialismi ajalugu nimetanud "hoiatuseks": "Oli võimalik, et see juhtus, ja see jääb alati võimalikuks". Jaspersi hinnangul sai Hitleriga toimunu võimalikuks muuhulgas sellepärast, et banaalse iseloomuga, kuid segastest poliitilistest veendumustest fanaatiliselt haaratud inimene sai võimaluse tegelikkust oma ettekujutustele kohandada.Napoleon sündis 15. augustil 1769 kaheksalapselise pere teise lapsena Korsika saarel Ajaccio linnas majas, mis kannab nime Casa Buonaparte. Korsika oli täpselt aasta varem, 15. augustil 1768, läinud Versailles' lepinguga ametlikult Genova vabariigi käest Prantsusmaa okupatsiooni ja halduse alla.[3]

Tulevane keiser ristiti Napoleone di Buonaparte nime all; kahekümnendatel eluaastatel vahetas ta selle välja prantsuspärasema Napoléon Bonaparte'i vastu.[4][5] Eesnime sai ta tõenäoliselt onu järgi, kuigi sama nime kandis ka tema väikelapsena surnud vanem vend. Napoleon ristiti oma esimese sünnipäeva eel 21. juulil 1770 katoliku kiriku Ajaccio katedraalis.[6]
Adolf Hitler oli Austriast pärit Saksamaa poliitik ja Natsionaalsotsialistliku Saksa Töölispartei juht. Aastatel 1934–1945 oli ta Saksamaa diktaator ametliku tiitliga Saksamaa kantsler ning tiitliga riigipea. Ta oli 1,75 m pikk.
(pikemalt wikipeedias)

Adolf Hitleri surm

Endise CIA agendi hullumeelne teooria: Adolf Hitler lavastas oma surma ja põgenes Lõuna-Ameerikasse

Väidetavalt lennutati Hitler salaja Argentiinasse, kus tema toetajate leegion lootis luua uue natsionaalsotsialistliku impeeriumi, kirjutab DailyMail.

Endine CIA agent Bob Baer ja USA eriväe seersant Tim Kennedy, kes olid seotud Al Qaeda liidrite Osama Bin Ladeni ja Bu al-Zarqawi tabamisega, uurisid seda teooriat lähemalt.

Ajalooõpikutes seisab juba ammusest ajast, et 29. aprillil 1945 abiellus Hitler oma südamedaami, Eva Brauniga ning järgmisel päeval mürgitas naine ennast tsüaniidampulliga, mees lasi endale aga kuuli pähe. Lapanud läbi pea 14 000 salastatud dokumenti, avastasid Baer ja Kennedy, et lool võib olla ka hoopis teistsugune versioon.

Briti luurekeskusest pärineva dokumendi kohaselt lennutas Luftwaffe piloot kapten Peter Baumgart päev enne väidetavat enesetappu füüreri Berliinist minema. Mehed leidsid ka tõendeid eelnevalt avastamata punkri viiendast väljapääsust, mis viis lennuplatsi mõõtu alale.

Teine dokument paljastab, et üks kaitsemaleva ohvitser olevat Hitlerit näinud Taanis, kus too oli lõplikku sihtpunkti jõudmiseks lennukeid vahetanud.

Argentiinast leiti aga tõendeid sõjaväe stiilis elamust, kus Hitler võis pärast Lõuna-Ameerikasse saabumist viibida. Füüreril oli plaan luua seal uus impeerium. Baer ütleb, et hullumeelset teooriat kinnitab ka asjaolu, et päras II maailmasõja lõppu kogunes Argentiinasse kümneid tuhandeid natse ja dokumentide andmetel töötas üks natsi füüsik sealses tuumarajatises, et erinevaid lõhkaineid testida.

Kõige tähtsamate asitõendite, mis kinnitaks või lükkaks selle jutu ümber, ümber ringleb aga suur müsteerium — Eva ja Hitleri laibad. Ajaloolaste hinnangul on Hitlerist alles vaid tema alalõualuu, mida hoitakse Kremlis. Vene armee sõnul mässiti Hitleri ja Brauni laibad tekkide sisse, lohistati õue, asetati pommikraatrisse, valati bensiiniga üle ning süüdati.

1945. aasta mais kaevas vene kohtuekspertiis Hitleri väidetava keha üles. Kuulilasu tõttu oli osa mehe koljust puudu. Leitud lõualuu klappis Hitleri hambakaardiga. Aastal 2009 tehti aga kindlaks, et leitud kolju ei kuulunud siiski Hitlerile ning ainsaks asitõendiks jäi lõualuu.

Maailm seda küll ei teadnud, ent kurikuulus riigipea maeti Ida-Saksamaale, kus need püsisid Stalini surmani aastal 1953. KGB kaevas 70ndatel väidetava laiba üles, kremeeris selle ja puistas tuha jõkke. Baeri meelest teeks ainult alalõualuu kild selgeks, kas Hitler ikka suri aastal 1945 või mitte, kuid Venemaa pole jätkuvalt kohtuekspertiisi uuringut avaldanud.

10 huvitavat fakti Hitlerist: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D_KGe-NDkREQ&ved=0ahUKEwjvlvzMh-faAhXH1ywKHa7pD3UQo7QBCBowAA&usg=AOvVaw0D69_pVo4uLRMshW61GU-V

valitseja ja väejuht. Napoleoni sünninimi oli itaaliapärane Napoleone di Buonaparte. 1796. aastal abieluaktile alla kirjutades kasutas Napoleon juba prantsuspärast nimekuju Napoléon Bonaparte. Bonaparte oli 1,69 m pikk.

Napoleoni surm

Napoleon Bonaparte'i surma põhjuseks oli maovähk ja mitte mürgitamine, selgub hiljuti avastatud dokumendist, mille koostas kuulsa riigijuhi lahkamisel osalenud Briti sõjaväearst, kirjutab Discovery Channel.

Kõrvalises kohas asuvast Šoti suvemajast leitud ajalooline paber müüdi Suurbritannia oksjonifirma Thomson, Roddick and Medcalf korraldatud oksjonil 550 naela (12.550 Eesti krooni) eest tundmatuks jääda soovinud ostjale.

«Meil puuduvad igasugused andmed sellest, kuidas see dokument Lõuna-Šotimaal asuvasse majja sattus ning ostja soovib jääda anonüümseks,» teatas oksjonil osalenud militaarekspert Steve Lee.

«Ent me usume, et tegemist on äärmiselt olulise dokumendiga, sest see lõpetab spekulatsioonid, mille kohaselt Napoleon mürgitati arseeniga,» lisas Lee, kelle arvates võib uute andmete valguses mürgitamisteooria lõplikult kõrvale heita.

Lee sõnul näib olevat tegemist ühe Napoleoni lahkamisel viibinud Briti sõjaväearsti ülevaatega.

Kuulsa väejuhi lahkamisel viibis teadaolevalt kuus sõjaväemeedikut, kelle nimed ei ole teada.

Oksjonikataloogi andmeil pärineb dokument 1821. aasta 6. juulist ning selles kirjeldatakse Napoleoni haigust, tema valuhooge, ta surma ja matuseid.

19. sajandi alguses suurt osa Euroopast valitsenud Napoleon suri 5. mail 1821. aastal 52-aastaselt, viibides pagenduses Püha Helena saarel.

Ajaloolased on aastakümneid vaielnud selle üle, mis täpselt Napoleoni surma põhjustas.

Napoleoni ihuarsti Francesco Antommarchi kirjutistega tutvunud ajaloolased arvavad üldiselt, et väejuht suri mao vähkkasvaja tõttu ja tuletavad meelde, et samal põhjusel lahkus siit ilmast ka ta isa.

Ent 1961. aastal leiti Napoleoni juustest suuri arseenikoguseid ning sest ajast alates arvavad mitmed eksperdid, et ta võidi mürgitada.

Napoleoni mürgitanud arseeni võimaliku algallikana on muuhulgas välja pakutud tapeedist õhku sattunud mürgiseid aure, tinaga seotud arseeni toiduhoidistes ning ravimeid.

Antud dokument annab aga Napoleoni surma ametlikule põhjusele tublisti lisakaalu.

Selle kohaselt avanes ülevaate kirjutajal võimalus uurida Napoleoni soolestikku ning südant ning ta nägi, et surma põhjuseks tuleb pidada maos moodustunud kasvajat.

Hiljuti teatas rühm Šveitsi teadlasi pärast kaheteistkümne Napoleoni aastail 1800-1821 kantud püksipaari uurimist, et väejuht kaotas viimase kuue elukuu jooksul kehakaalust peaaegu 11 kilogrammi.

«See viitab raskele ja progresseeruvale kroonilisele haigusele ning sobib väga hästi kokku maovähi sümptomitega,» märkis uurimistööd juhtinud Baseli ülikooli anatoomilise patoloogia spetsialist Alessandro Lugli.
Huvitavat Napoleoni kohta:
10 šokeerivat fakti Napolenist
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3Di6at0lnxo8I&ved=0ahUKEwjvp5CZiefaAhXKhqYKHbzEBGAQwqsBCB0wAA&usg=AOvVaw2oP-C13aqGsZE_vyaACHN-

10 imekspandavat fakti Napoleonist


https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DLKs6eJs6_ao&ved=0ahUKEwjYwPvUiefaAhWJ6CwKHfzcAWwQo7QBCBowAA&usg=AOvVaw1ChiYngUuePORqkFFkCLWZ

Töös võiks mõlema ajaloolise isiku puhul tuua välja:
1. elulugu
2. miks on nad ajalukku läinud?/ mida nad olid korda saatnud?/kuidas nad maailma muutsid oma otsustega?
3. mainida tuleks ka nende isiklikku elu.
4. töösse kirjutada midagi huvitavat mida sa nende isikute kohta teada said.
5. kokkuvõttes kirjutada mida uut sa nende kohta teada said ning kas su töö eesmärgid said täidetud, kas oli raskusi töö valmimisega jne.




https://et.m.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

http://m.publik.delfi.ee/article.php?id=76919512
Adolf Hitler oli Austriast pärit Saksamaa poliitik ja Natsionaalsotsialistliku Saksa Töölispartei juht. Aastatel 1934–1945 oli ta Saksamaa diktaator ametliku tiitliga Saksamaa kantsler ning tiitliga riigipea. Ta oli 1,75 m pikk.
(pikemalt wikipeedias)

Adolf Hitleri surm

Endise CIA agendi hullumeelne teooria: Adolf Hitler lavastas oma surma ja põgenes Lõuna-Ameerikasse

Väidetavalt lennutati Hitler salaja Argentiinasse, kus tema toetajate leegion lootis luua uue natsionaalsotsialistliku impeeriumi, kirjutab DailyMail.

Endine CIA agent Bob Baer ja USA eriväe seersant Tim Kennedy, kes olid seotud Al Qaeda liidrite Osama Bin Ladeni ja Bu al-Zarqawi tabamisega, uurisid seda teooriat lähemalt.

Ajalooõpikutes seisab juba ammusest ajast, et 29. aprillil 1945 abiellus Hitler oma südamedaami, Eva Brauniga ning järgmisel päeval mürgitas naine ennast tsüaniidampulliga, mees lasi endale aga kuuli pähe. Lapanud läbi pea 14 000 salastatud dokumenti, avastasid Baer ja Kennedy, et lool võib olla ka hoopis teistsugune versioon.

Briti luurekeskusest pärineva dokumendi kohaselt lennutas Luftwaffe piloot kapten Peter Baumgart päev enne väidetavat enesetappu füüreri Berliinist minema. Mehed leidsid ka tõendeid eelnevalt avastamata punkri viiendast väljapääsust, mis viis lennuplatsi mõõtu alale.

Teine dokument paljastab, et üks kaitsemaleva ohvitser olevat Hitlerit näinud Taanis, kus too oli lõplikku sihtpunkti jõudmiseks lennukeid vahetanud.

Argentiinast leiti aga tõendeid sõjaväe stiilis elamust, kus Hitler võis pärast Lõuna-Ameerikasse saabumist viibida. Füüreril oli plaan luua seal uus impeerium. Baer ütleb, et hullumeelset teooriat kinnitab ka asjaolu, et päras II maailmasõja lõppu kogunes Argentiinasse kümneid tuhandeid natse ja dokumentide andmetel töötas üks natsi füüsik sealses tuumarajatises, et erinevaid lõhkaineid testida.

Kõige tähtsamate asitõendite, mis kinnitaks või lükkaks selle jutu ümber, ümber ringleb aga suur müsteerium — Eva ja Hitleri laibad. Ajaloolaste hinnangul on Hitlerist alles vaid tema alalõualuu, mida hoitakse Kremlis. Vene armee sõnul mässiti Hitleri ja Brauni laibad tekkide sisse, lohistati õue, asetati pommikraatrisse, valati bensiiniga üle ning süüdati.

1945. aasta mais kaevas vene kohtuekspertiis Hitleri väidetava keha üles. Kuulilasu tõttu oli osa mehe koljust puudu. Leitud lõualuu klappis Hitleri hambakaardiga. Aastal 2009 tehti aga kindlaks, et leitud kolju ei kuulunud siiski Hitlerile ning ainsaks asitõendiks jäi lõualuu.

Maailm seda küll ei teadnud, ent kurikuulus riigipea maeti Ida-Saksamaale, kus need püsisid Stalini surmani aastal 1953. KGB kaevas 70ndatel väidetava laiba üles, kremeeris selle ja puistas tuha jõkke. Baeri meelest teeks ainult alalõualuu kild selgeks, kas Hitler ikka suri aastal 1945 või mitte, kuid Venemaa pole jätkuvalt kohtuekspertiisi uuringut avaldanud.

10 huvitavat fakti Hitlerist: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D_KGe-NDkREQ&ved=0ahUKEwjvlvzMh-faAhXH1ywKHa7pD3UQo7QBCBowAA&usg=AOvVaw0D69_pVo4uLRMshW61GU-V

valitseja ja väejuht. Napoleoni sünninimi oli itaaliapärane Napoleone di Buonaparte. 1796. aastal abieluaktile alla kirjutades kasutas Napoleon juba prantsuspärast nimekuju Napoléon Bonaparte. Bonaparte oli 1,69 m pikk.

Napoleoni surm

Napoleon Bonaparte'i surma põhjuseks oli maovähk ja mitte mürgitamine, selgub hiljuti avastatud dokumendist, mille koostas kuulsa riigijuhi lahkamisel osalenud Briti sõjaväearst, kirjutab Discovery Channel.

Kõrvalises kohas asuvast Šoti suvemajast leitud ajalooline paber müüdi Suurbritannia oksjonifirma Thomson, Roddick and Medcalf korraldatud oksjonil 550 naela (12.550 Eesti krooni) eest tundmatuks jääda soovinud ostjale.

«Meil puuduvad igasugused andmed sellest, kuidas see dokument Lõuna-Šotimaal asuvasse majja sattus ning ostja soovib jääda anonüümseks,» teatas oksjonil osalenud militaarekspert Steve Lee.

«Ent me usume, et tegemist on äärmiselt olulise dokumendiga, sest see lõpetab spekulatsioonid, mille kohaselt Napoleon mürgitati arseeniga,» lisas Lee, kelle arvates võib uute andmete valguses mürgitamisteooria lõplikult kõrvale heita.

Lee sõnul näib olevat tegemist ühe Napoleoni lahkamisel viibinud Briti sõjaväearsti ülevaatega.

Kuulsa väejuhi lahkamisel viibis teadaolevalt kuus sõjaväemeedikut, kelle nimed ei ole teada.

Adolf Hitleri surm

Endise CIA agendi hullumeelne teooria: Adolf Hitler lavastas oma surma ja põgenes Lõuna-Ameerikasse

Väidetavalt lennutati Hitler salaja Argentiinasse, kus tema toetajate leegion lootis luua uue natsionaalsotsialistliku impeeriumi, kirjutab DailyMail.

Endine CIA agent Bob Baer ja USA eriväe seersant Tim Kennedy, kes olid seotud Al Qaeda liidrite Osama Bin Ladeni ja Bu al-Zarqawi tabamisega, uurisid seda teooriat lähemalt.

Ajalooõpikutes seisab juba ammusest ajast, et 29. aprillil 1945 abiellus Hitler oma südamedaami, Eva Brauniga ning järgmisel päeval mürgitas naine ennast tsüaniidampulliga, mees lasi endale aga kuuli pähe. Lapanud läbi pea 14 000 salastatud dokumenti, avastasid Baer ja Kennedy, et lool võib olla ka hoopis teistsugune versioon.

Briti luurekeskusest pärineva dokumendi kohaselt lennutas Luftwaffe piloot kapten Peter Baumgart päev enne väidetavat enesetappu füüreri Berliinist minema. Mehed leidsid ka tõendeid eelnevalt avastamata punkri viiendast väljapääsust, mis viis lennuplatsi mõõtu alale.

Teine dokument paljastab, et üks kaitsemaleva ohvitser olevat Hitlerit näinud Taanis, kus too oli lõplikku sihtpunkti jõudmiseks lennukeid vahetanud.

Argentiinast leiti aga tõendeid sõjaväe stiilis elamust, kus Hitler võis pärast Lõuna-Ameerikasse saabumist viibida. Füüreril oli plaan luua seal uus impeerium. Baer ütleb, et hullumeelset teooriat kinnitab ka asjaolu, et päras II maailmasõja lõppu kogunes Argentiinasse kümneid tuhandeid natse ja dokumentide andmetel töötas üks natsi füüsik sealses tuumarajatises, et erinevaid lõhkaineid testida.

Kõige tähtsamate asitõendite, mis kinnitaks või lükkaks selle jutu ümber, ümber ringleb aga suur müsteerium — Eva ja Hitleri laibad. Ajaloolaste hinnangul on Hitlerist alles vaid tema alalõualuu, mida hoitakse Kremlis. Vene armee sõnul mässiti Hitleri ja Brauni laibad tekkide sisse, lohistati õue, asetati pommikraatrisse, valati bensiiniga üle ning süüdati.

1945. aasta mais kaevas vene kohtuekspertiis Hitleri väidetava keha üles. Kuulilasu tõttu oli osa mehe koljust puudu. Leitud lõualuu klappis Hitleri hambakaardiga. Aastal 2009 tehti aga kindlaks, et leitud kolju ei kuulunud siiski Hitlerile ning ainsaks asitõendiks jäi lõualuu.

Maailm seda küll ei teadnud, ent kurikuulus riigipea maeti Ida-Saksamaale, kus need püsisid Stalini surmani aastal 1953. KGB kaevas 70ndatel väidetava laiba üles, kremeeris selle ja puistas tuha jõkke. Baeri meelest teeks ainult alalõualuu kild selgeks, kas Hitler ikka suri aastal 1945 või mitte, kuid Venemaa pole jätkuvalt kohtuekspertiisi uuringut avaldanud.

10 huvitavat fakti Hitlerist: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D_KGe-NDkREQ&ved=0ahUKEwjvlvzMh-faAhXH1ywKHa7pD3UQo7QBCBowAA&usg=AOvVaw0D69_pVo4uLRMshW61GU-V

valitseja ja väejuht. Napoleoni sünninimi oli itaaliapärane Napoleone di Buonaparte. 1796. aastal abieluaktile alla kirjutades kasutas Napoleon juba prantsuspärast nimekuju Napoléon Bonaparte. Bonaparte oli 1,69 m pikk.

Napoleoni surm

Napoleon Bonaparte'i surma põhjuseks oli maovähk ja mitte mürgitamine, selgub hiljuti avastatud dokumendist, mille koostas kuulsa riigijuhi lahkamisel osalenud Briti sõjaväearst, kirjutab Discovery Channel.

Kõrvalises kohas asuvast Šoti suvemajast leitud ajalooline paber müüdi Suurbritannia oksjonifirma Thomson, Roddick and Medcalf korraldatud oksjonil 550 naela (12.550 Eesti krooni) eest tundmatuks jääda soovinud ostjale.

«Meil puuduvad igasugused andmed sellest, kuidas see dokument Lõuna-Šotimaal asuvasse majja sattus ning ostja soovib jääda anonüümseks,» teatas oksjonil osalenud militaarekspert Steve Lee.

«Ent me usume, et tegemist on äärmiselt olulise dokumendiga, sest see lõpetab spekulatsioonid, mille kohaselt Napoleon mürgitati arseeniga,» lisas Lee, kelle arvates võib uute andmete valguses mürgitamisteooria lõplikult kõrvale heita.

Lee sõnul näib olevat tegemist ühe Napoleoni lahkamisel viibinud Briti sõjaväearsti ülevaatega.

Kuulsa väejuhi lahkamisel viibis teadaolevalt kuus sõjaväemeedikut, kelle nimed ei ole teada.

Oksjonikataloogi andmeil pärineb dokument 1821. aasta 6. juulist ning selles kirjeldatakse Napoleoni haigust, tema valuhooge, ta surma ja matuseid.

19. sajandi alguses suurt osa Euroopast valitsenud Napoleon suri 5. mail 1821. aastal 52-aastaselt, viibides pagenduses Püha Helena saarel.

Ajaloolased on aastakümneid vaielnud selle üle, mis täpselt Napoleoni surma põhjustas.

Napoleoni ihuarsti Francesco Antommarchi kirjutistega tutvunud ajaloolased arvavad üldiselt, et väejuht suri mao vähkkasvaja tõttu ja tuletavad meelde, et samal põhjusel lahkus siit ilmast ka ta isa.

Ent 1961. aastal leiti Napoleoni juustest suuri arseenikoguseid ning sest ajast alates arvavad mitmed eksperdid, et ta võidi mürgitada.

Napoleoni mürgitanud arseeni võimaliku algallikana on muuhulgas välja pakutud tapeedist õhku sattunud mürgiseid aure, tinaga seotud arseeni toiduhoidistes ning ravimeid.

Antud dokument annab aga Napoleoni surma ametlikule põhjusele tublisti lisakaalu.

Selle kohaselt avanes ülevaate kirjutajal võimalus uurida Napoleoni soolestikku ning südant ning ta nägi, et surma põhjuseks tuleb pidada maos moodustunud kasvajat.

Hiljuti teatas rühm Šveitsi teadlasi pärast kaheteistkümne Napoleoni aastail 1800-1821 kantud püksipaari uurimist, et väejuht kaotas viimase kuue elukuu jooksul kehakaalust peaaegu 11 kilogrammi.

«See viitab raskele ja progresseeruvale kroonilisele haigusele ning sobib väga hästi kokku maovähi sümptomitega,» märkis uurimistööd juhtinud Baseli ülikooli anatoomilise patoloogia spetsialist Alessandro Lugli.
Huvitavat Napoleoni kohta:
10 šokeerivat fakti Napolenist
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3Di6at0lnxo8I&ved=0ahUKEwjvp5CZiefaAhXKhqYKHbzEBGAQwqsBCB0wAA&usg=AOvVaw2oP-C13aqGsZE_vyaACHN-

10 imekspandavat fakti Napoleonist


https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DLKs6eJs6_ao&ved=0ahUKEwjYwPvUiefaAhWJ6CwKHfzcAWwQo7QBCBowAA&usg=AOvVaw1ChiYngUuePORqkFFkCLWZ

Töös võiks mõlema ajaloolise isiku puhul tuua välja:
1. elulugu
2. miks on nad ajalukku läinud?/ mida nad olid korda saatnud?/kuidas nad maailma muutsid oma otsustega?
3. mainida tuleks ka nende isiklikku elu.
4. töösse kirjutada midagi huvitavat mida sa nende isikute kohta teada said.
5. kokkuvõttes kirjutada mida uut sa nende kohta teada said ning kas su töö eesmärgid said täidetud, kas oli raskusi töö valmimisega jne.




https://et.m.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

http://m.publik.delfi.ee/article.php?id=76919512
hgu
Adolf on tegelikult ikka veelelus ja peidab ennast

allikad.ee
asas

dvxz
Pole Hitlerist kuulnud aga tundub huvitav mees olevat.

viimsi.edu.ee



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun