Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Sõnu seletav sõnaraamat
Sulge
Add link
Lammaste vill on pikk (15–20 cm), suhteliselt peen (11–12 kuu vanuste uttede villa keskmine peenus oli 28,6 μm, varieeruvusega 25–31μm), ilusa ühtliku säbarusega ja praktiliselt ainult valge või helekreemika rasuhigiga (Piirsalu, 1996; Zarenz, Piirsalu, 1996). Nii oli 85,7% dala uttedest valge ja 14,3% uttedest kreemikas rasuhigi.
Lammaste reproduktsioonijõudlus - Viljakus = Sündinud tallede arv*100 jagada poeginud uttede arvuga Pesakonna suurus =Sündinud tallesid jagatakse poeginud utekohtaÜhel utel tavaliselt 1 või 2 talle, harvem 3 või 4.Karjas tavaliselt 1,3...1,5. Sigivus = Sündinud tallede arv*100 jagatud paaritatud uttede arvuga.
Lamm - perioodiliselt suurveega üleujutatav jõeoru osa. Vee kaitse vajalikkus:elu säilimise ning geograafilise keskkonna seisukohalt on maailmameri kogu planeedi jaoks kõige tähtsam kekskkond, seega peavad kõik ookeanide ja merede kaitset oluliseks.

Lammaste – JA KITSEDE KASVATAMINE JA EESTIS 1.1 Lammaste kasvatamine ja pidamine Eestis Eestis toimub lammaste karjatamine ligilähedaselt 100 % ulatuses lambafarmidest.
Lammaste piimajõudlus on ju kümnetes kordades väiksem ja arusaadavalt on piimatootmine lambafarmis liitri kohta kallim, mistõttu ka lambapiimatooted on tarbija jaoks palju kallimad.
Lammaste vill on pikk (15–20 cm), suhteliselt peen (11–12 kuu vanuste uttede villa keskmine peenus oli 28,6 µm, varieeruvusega 25–31µm), ilusa ühtliku säbarusega ja

Lamm on perioodiliselt suurveega üleujutatud jõeoru osa. 5 ookeani(Vaikne->Atlandi->India->Lõuna->Põhja-Jäämeri) ja üle 60 mere.
Lammi - turvastunud muld – AG1. Levivad jõgede kesklammil, tavaliselt pikemat aega üleujutatud ja põhjavesi ulatub mullapinnani.
Lamm – jõe või järve kaldal olev madalam ala, mida aegajalt ujutab üle tulvavesi nt. kevadel lume sulamise ajal.

Lammaste väljaõppeks on vajalik ajutine 3 traadiga elektritaraga koppel nii, et ühe lamba kohta tuleb 15...20 m2 pinda.
Lammaste arv on pidevalt vähenenud ja moodustas 1999.a. alla 10 protsendi ennesõjaaegsest tasemest.
Lammaste lihajõudlus - elusal loomal: • Toitumuse hindamise järgi (0,5 p. täpsusega), kusjuures.

Lammaste kasvatamiseks on head tingimused, lammas ei nõua palju ja ei ole vaja pidevat järelvalvet.
Lammaste arv on pidevalt vähenenud ja moodustas 1999a. alla 10% e. sõjaaegsest tasemest.
Lammi - madalsoomuld – AM. Esinevad jõgede alamjooksu suurematel lammidel.

Lammastes üldiselt – http://www.miksike.ee/documents/main/lisa/3klass/8talu/lammas.htm
Lamm - üleujutustasandik on suurvee poolt üleujutatav osa jõeorust.
Lamm on jõe ääres olev ala, mida jõgi suurvee ajal üleujutab.

Lammaste asemel on Aafrikas kodustatud ja taas unustatud mitmeid antiloope.
Lammasmäe puhkekeskus – asub Lääne – Virumaal, kauni Kunda jõe käärus.
Lammastikoksiidis on lammastiku o.a II (sest hapniku o.a. on –II). Seega:

Lammaste vill - http://www.eau.ee/~alo/lambad/vill/?Villkarvade_liigid
Lammaste arvukusele on tõusnud toodetud lambaliha- ja lambavillatoodang.
Lammaste põhisöödaks on koresööt, lisaks antakse kaera-herne segu.

Lamm on suurvee poolt üleujutatav osa jõeorust.
Lammastel – polüartriit, pneumoonia, endokardiit
Lammaste arv on viimastel aastatel kasvanud (tabel 8)

Lammastega on see aruheinaliik veel teisti seotud.
Lamm - orupõhi, mille suurvesi üle ujutab
Lammas 144 – 152 päeva kits 144–151 päeva

Vote UP
-1
Vote DOWN
Lammaste innasesoon on seotud käbinäärme hormooni melatoniini sisaldusega veres.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun