Sõnu seletav sõnaraamat
Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like
Laktoos - piimasuhkur.Sahharoos- suhkur(suhkrutopsis) lllpolüsahhariid e.liitsuhkrud.N:Tärklis(taimne).On taimne energeetiline varuaine.On kartulis,sibulates,viljades(nisu,riis).Tselluloos-taimede ehitusmaterjal(nt.taimede
Laktoos on piima peamine süsivesik (rinnapiimas 6..8%, lehmapiimas 3,8..5%). Laktoosi sünteesivad vaid imetajate piimanäärmete rakud laktatsiooniperioodil laktoosi süntetaasi toimel.
Laktoos - piimasuhkur, koosneb glükoosi ja galaktoosijäägist, moodustub peamiselt rinnanäärmetes Polüsahariidid on polümeerid, mille monomeerideks on monosahhariidide jäägid

Laktoos e. piima- piimhape: C6H12O6→2 suhkur koosneb Tärklis on paljudes taimedes CH3CH(OH)COOH glükoosi- ja varuaineks (viljaterades, riisis, galaktoosijäägist.
Laktoos - piimasuhkur, mis annab piimas leiduvatele kasulikele bakteritele kasvuks ja arenemiseks vajalikku energiat, pannes sellega aluse fermentatsiooniprotsessile.
Laktoos on piimasuhkur (koosneb kahest monosahhariidist: glükoosist ja galaktoosist) mida mõne inimese organism ei suuda omandada.

Vote UP
-1
Vote DOWN
Laktoos ehk piimasuhkur koosneb galaktoosist ja glükoosist ning tekitab mõningatele inimestele seedimise käigus ebamugavaid seedimishäireid mida tuntakse laktoosi talumatusena. Põhjuseks on organismis puuduv „piimasuhkrulagundaja“ laktaas, mis on üsna levinud tervisenähtus osadel rassidel ja täiskasvanud inimestel.
Laktoos on suhteliselt väikese magususega ja põhjustab võrreldes teiste süsivesikutega mõõdukat külmumistäpi langust.
Laktoos – glükoos + galaktoos 3.Polüsahhariidid on orgaanilised ained, mille ehituslikeks lülideks on monosahhariidid.

Laktoos ehk piimasuhkru talumatus • Lehmapiim sisaldab laktoosi ehk piimavalku, mis organismile vajalik süsivesik.
Laktoos on piimasuhkur, laktoositalumatus seega piimasuhkru talumatus ehk laktoosi imendumishäire.
Laktoos on disahhariid, mis peab enne lagunema kaheks lihtsuhkruks – glükoosiks ja galaktoosiks.

Laktoos ehk piimasuhkur. • Sahharoos koosneb ühest glükoosi ja kahest fruktoosijäägist.
Laktoos ehk piimasuhkur Laktoosi lõhustamiseks seedimisel on vajalik ensüüm laktaas.
Laktoos - GlükoosplussGalatoos. Piimatööstus, jäätisetööstus, juustutöötlus.

Vote UP
-1
Vote DOWN
Laktoos - piimasuhkur, leidub piima toodete sees; kasutatakse toiduainetööstuses: majoneesis jne. laktoositalumatuse põhjused ja tagajärjed –keha ei omasta laktoosi (pole ensüümi – laktaasi). Väljend: gaasid, kõhulahtisus, liigesevalu, kõhukinnisus või peavalu.
Laktoos ehk piimasuhkur. Ka oligosahhariite kasutatakse energia saamiseks.
Laktoos - piimasuhkur 12. teada tärklise sisaldust igasugustes kohtades

Laktoos on disahhariid, mis koosneb glükoosi- ja galaktoosijäägist.
Laktoos – laktoos  glükoos + galaktoos (beeta-galaktosidaas)
Laktoos – (piimasuhkur) – moodustub peamiselt piimanääretes.

Laktoos - piimasuhkur, kaheosaline liitsuhkur,mida leidub piimas.
Laktoos ehk piimasuhkur koosneb aga glükoosist ja galaktoosist.
Laktoos - piimasuhkur, moodustub peamiselt piimanäärmetes.

Laktoos ehk piimasuhkur(galaktoosijääk+glükoosijääk).
Laktoos on teine oluline komponent jäätisesegus.

Laktoos on oluline allikas inimorganismile.
Laktoos on nõrgalt magusa maitsega suhkur.

Laktoos – sahhariid, energaiallikas
Laktoos on vajalik aju arenguks.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto


Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun