Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Köögiviljade tarbimine on veel kesisem, köögivilja sööb igapäevaselt 11-aastastest 20%, 13-aastastest 16% ja 15-aastastest vaid 11%. Positiivsem on aga see, et võrreldes teiste Balti riikidega söövad Eesti õpilased vähem maiustusi ja vähem juuakse magusaid jooke (Järviste ja Maseri ja Pitsi, 2007).
Köögiviljad on inimese elus suure tähtsusega, sisaldades rikkalikult vitamiine, eriti C- vitamiini ja mineraalaineid, mille poolest nad ületavad kõiki teisi toiduaineid, peale puuviljade ja marjade.
Köögiviljad - Tuleb kõigepealt puhastada ja pesta ning seejärel blanðeerida, et hävineksid pinnafermendid, mis võivad toiduaine maitset ja aroomi halvendada.
Köögiviljadest on kasutusel mais, tsukiinid, kõrvitsad, oad, sibulad, tomatid, kaktuse lehed, peet, kartul, kõrvitsaõied, salat, rõikad, redised, küüslauk.
Köögiviljad - 19- 20 saj. Naeris, kaalikas söödi ohtralt, kapsas hapendatult, porgand, sibul, pastinaak, rõigas, redis, petersell, kurk, kõrvits.
Köögiviljadest on lemmikuteks mul porgand, tomat ja kurk, sest neid saab praktiliselt igale poole lisada ja nad annavad toidule hea maitse.
Köögiviljadest on ohtlikumad paprika, kaalikas, naeris, porgand, peet, sibul. Ka kaunviljad võivad esile kutsuda allergiat, eriti soja.
Köögiviljades on valke rohkem kui puuviljades, milledest valgurikkmadon kaunviljad, kapsad, spinat, sibul, porgand.
Köögiviljadest - kaalikas,porgand, naeris, kapsas, kurk, mugulsibul ehk sibulaputkes, suhteliselt hilja tomat.
Köögiviljad on väga kasulikud meie organismi tervisele ja see artikkel annab saada sellest aru veel kord.
Köögiviljad - tomat, kurk, kapsas, salat jt Puuviljad, marjad- apelsin, õun, viinamari jt Loomakasvatus:
Köögiviljade vihmutaimine on eestis tasuv ettevõtmine, sest saagid on vähemalt 30% suuremad ja saak on kvaliteetsem.
Köögiviljade keetmisel on eelistatud keetmine väheses vees või veeaurus.Kööggivilju võib keeta ka kombiahjus.
Köögiviljad - peaksid olema enne külmutamist pestud, puhastatud, töödeldud.
Köögiviljad on need rohttaimed,mille mahlaseid osi inimene toiduks tarbib.
Aed
Köögiviljadest on ohtlikumad paprika, kaalikas, naeris, porgand, peet, sibul.
Köögiviljadel on kaitsvad omadused südame-veresoonkonnahaiguste suhtes.
Köögiviljadest on pilaff, millele lisatakse natukene taimeõli.
Köögiviljad on värske värviga ja kalade maitse säilib.
Köögiviljadest on tähtsal kohal artišokk ja lillkapsas.
Köögiviljad – ennekõike majanduslikel põhjustel.
Köögiviljad on rohttaimed, mida kasvatatakse toiduks
Köögiviljad on suhteliselt valguvaesed toiduained.
Köögiviljadeks on pealmiselt paprika, porgand, sibul.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun