Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

Koka aruanne - Vid TÜ „Siberi Troika” - sarnased materjalid

vahepeal, ppisin, salatit, kastet, ldiselt, kartuleid, koguaeg, kohusetunne, meeskonnat, ohutusn, tooraine, koristamine, kohvik, pannkoogid, minule, sammuti
thumbnail
9
doc

Koka praktikaaruanne

ühtegi, arvan et põhjus oli ka selles et kõik kokad olid väga abivalmis, seltsivad ja sõbralikud inimesed, aitasid kohe kui midagi küsisin ja suhtlesid ka palju. Minu juhendaja Andrei oli sammuti väga tore inimene, iga töö alguses näitas mulle ette kuidas midagi tegema peab, õppisin tema pealt väga palju. Köögis mängis meil igapäev raadio sky plus, sest kõigile meeldis muusika saatel tööd teha, ka minule. Vahepeal kui köögis väga kiire ja mingi suurem tellimus oli siis tegime kõigi kokkadega koostööd, niiet ladusime laudadele vajaliku arvu taldrikuid (näiteks 30 tükki) ja kõigil oli mingi ülesanne, kes asetas taldrikule kartuleid, kes salatit, kes liha, kes kastet, oleneb mis parasjagu telliti, üldiselt panin mina igakord kastet või salatit ning andsime praed läbi akna ettekandjatele, kes need omakorda klientidele toimetasid. Saatsime ka praade, magustoite, suppe ja muud majast välja

Kokandus
301 allalaadimist
thumbnail
17
docx

Abikoka/Köögi praktikaaruanne

videot, kus näidati kuidas toimida kui laevalt peab lahkuma pääste parvedega. Kui video oli vaadatud läksime välistekile piltlikult kõike üle vaatama. Päästeparvesid küll ei avatud aga näidati kuidas seda teha saab. Kord saime ka päästepaadiga merel olla. Siis meile näidati kuidas päästepaat vette lastakse. Kui päästepaat oli vette lastud läksime meie kaldale kust läksime päästepaati ja sõitsime sadama lähedal merel. Vahepeal jäeti päästepaat seisma ja räägiti sellega kaasas olevatest asjadest, mida võib vaja minna. · Meile näidati ka veekindlate uste tööpõhimõtet. Kui veekindlad uksed avatakse tuleb oodata kuni uks on täiesti lahti ja alles siis läbi minna. Kui uksed sulguvad on keelatud sellest läbi joosta, sest uks on nii tugev, et kui inimene peaks sinna vahele jääma surub uks ta pooleks. Kui uksele on antud käsklus sulgeda siis läheb uks kinni ja seda

Kokandus
82 allalaadimist
thumbnail
0
docx

V. Hugo Jumalaema kirik Pariisis terve raamat

1 VICTOR HUGO_JUMALAEMA KIRIK PARIISIS ROMAAN Tõlkinud Johannes Semper KIRJASTUS ,,EESTI RAAMAT" TALLINN 1971 T (Prantsuse) H82 Originaali tiitel: Victor Hugo Notre-Dame de Paris Paris, Nelson, i. a. Kunstiliselt kujundanud Jüri Palm Mõni aasta tagasi leidis selle raamatu autor Jumalaema kirikus käies või õigemini seal uurivalt otsides ühe torni hämarast kurust seina sisse kraabitud sõna . ' ANAT KH Need vanadusest tuhmunud, üsna sügavale kivisse kraabitud suured kreeka tähed, mis oma vormi ja asendi poolest meenutasid kuidagi gooti kirja, viidates sellele, et neid võis sinna kirjutanud olla mõne keskaja inimese käsi, kõigepealt aga neisse kätketud sünge ja saatuslik mõte, jätsid autorisse sügava mulje. Ta küsis eneselt ja katsus mõista, milline vaevatud hing see pidi küll olema, kes siit maailmast ei tahtnud lahkuda ilma seda kuriteo või õnnetuse märki vana kiriku seinale jätmata. Hiljem on seda seina (ei mäleta küll täpselt, millist just) üle värvitud

Kirjandus
90 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

Tartu Kutsehariduskeskus Majutuse ja toitlustuse osakond Koka eriala Elis Kõva Tervislik lõunasöök õele Koka I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2008 Sisukord Sisukord..........................................................................................................................2 Menüü.............................................................................................................................3 Menüü valiku põhjendus................................................................................................ 4 Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga........................................................................................5 Grillitud sinepi-mee lõhefilee köögivilja padjal.............................................................7 Tarretiste valik pohlakastmega........................................................

Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
10
doc

PIDULIK ÖHTUSÖÖK

Kuressaare Ametikool Toitlustusteenindus Koka eksam Gristi Adrat PIDULIK ÖHTUSÖÖK Aruanne Kuressaare 2012 SISUKORD Menüü........................................................................................................................................................ 3 Menüü põhjendus.......................................................................................................................................4 Toitude kalkulatsioonid ja tehnoloogilised kaardid ..................................................................................6 Töögraafik..................................................................................................................................................7 TOIDU KALORSUS.........................................................................................................

Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Serveeritakse praetud liha ­ või linnuroogade lisandiks. · Praetud kartulid ­ kartulid viilutatakse või tükeldatakse kangideks, praetakse väheses rasvas aeg ajalt segades pruunistumiseni. Kui kartulid ei ole pehmed siis asetatakse need praeahju järelvalmima. Serveeritakse iseseisva roana koos mitmesuguste kastmetega kuid sobib ka liharoogade ja kalaroogade kõrvale. · Friipraadimisel praetakse tooreid kartuleid. Tükeldatakse kangideks, ribadeks Või riivitakse jämeda riiviga (kartuliõled) ja tahendatakse. Kartulitükid praetakse väikeste partiididena kuldkollaseks, nõrutatakse ja maitsestatakse. 6. Nimeta vähemalt 5 kalarooga Eestimaistest kaladest. Kirjelda vähemalt 2. roa valmistamist Kilu, räim, ahven, angerjas, lest, vikerforell, lõhe, latikas, haug · Kalapallid ­ 4-5 cm läbimõõduga pallikesed, mida valmistatakse 2-3 tk ühe

Kokandus
66 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

Kaalika suflee eeltööd. · Valmistan köögivilju. · Püreestan valmistatud köögiviljad. · Lisan vajalikke tooraineid. · Täidan tainaga suured sufleevormid. · Panen külmkappi mõneks ajaks. 2 TUND. Eelroa valmistamine. Caesari salat · Pesen Romano salat. · kuivatan rätikuga. · Ettevalmistan broilerifilee. · Valmistan saia krutoonid. · Valmistan kastet. · Praadin peekoni. · Riivin parmesani juust. · Serveerin salati taldrikule. · Kauinistan küpsetatud peekoniga. · Serveerimstemperatuur umbes 10-15C. · Valmistan herne püree. · Võtan vastu klienti. · Pakun kliendile vett. · Teenindan klienti. 3 TUND. · Koristan mustad nõud kliendilt. · Serveerin eelroa. · Teenindan klienti. · Valmistan coulie. · Löön PannaCotta vormist välja

Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
26
odt

Strateegilise juhtimise praktika

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool Ä09KÕ Nastasja Musienko STRATEEGILISE JUHTIMISE PRAKTIKA aruanne õppejõud: Ain Suurkaev Mõdriku 2012 SISUKORD Sissejuhatus. Minu strateegilise juhtimise praktika aruanne kajastab kogutud uusi teadmisi ning ettevõtte tutvustust olles Treegeri Kohviku OÜ praktikant. Praktika käigus pean tutvuma kõikide valdkondadega, mis on seotud selle ettevõttega. Praktikaaruandega tahan välja tuua olulise osa nii juhtimises kui ka väljakujunenud juhtimise strateegiates,millist rolli see mängib,millised on eesmärgid ja ülesanded. Järgnevas praktikaaruandes saab lugeja tutvuda praktikaettevõtte üldiseloomustusega, põhitegevusega, organisatsiooni struktuuriga, koosseisuga, strateegilise dokumentatsiooni kirjeldusega ja pakutavate teen

Strateegiline juhtimine
379 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Köögiviljadest: tomat, porgand, hernes, uba. Puuviljadest: tsitruselised, maasikad. Pähklid, sokolaad, kakao. Mõnikord põhjustab toiduallergiat mitte toiduaine vaid toiduainete lisandid, näit. toiduvärvid. Kirjelda liha hautamist, nimeta hautatud lihatoite lehekülg 165-167 Liha hautatakse nii suurte kui ka väikeste tükkidena, samuti portsjontükkidena. Ühele portsjonile arvestatakse 100-200 g liha väikestena tükkidena hautatud roogade puhul 5-6 tükki) ja 1-1,5 dl (100-150 g) kastet. Lihatükid pruunistatakse väheses rasvas, lisatakse rasvaines kuumutatud maitseköögiviljad, maitseained ja kuum vedelik ning hautatakse kaanega suletud nõus 140 C kraadi juures pehmeks. Maitsestamiseks kasutatakse soola, erinevaid pipraid, paprikat, karri, kaneeli, nelki, loorberilehti, köömneid, koriandrit. Hautamisvedelikuks on puljong, millele võib lisada tomatipastat, veine, et happed kiirendaksid liha valmimist. Suuri lihatükke hautatakse 1,5 tundi 1 kg liha kohta.

Kokandus
254 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Praktika aruanne müüja kohal

Tartu Kutsehariduskeskus Teeninduse ja kaubanduse osakond Käty Kivirand TARTU KUTSEHARIDUSKESKUSE KOPLI ÕPPERESTORAN JA TARTU KAUBAMAJA AS Praktikaaruanne Juhendaja: Vetka Vaike Grupp: MY08 Tartu 2009 1. Püstitatud praktikaeesmärkide ja ­ ülesannete lühikirjeldus Kopli õpperestoran Teise kursuse esimese praktika läbisin

Klienditeenindus
464 allalaadimist
thumbnail
23
docx

PERSONALI JUHTIMISEPRAKTIKA aruanne

Nõudmised kandidaadile: · Üldkeskharidus. Eelnev töökogemus samal alal · Väga hea eesti keele oskus. Hea inglise ja vene keele oskus · Sõbralik, avatud, hea suhtlemisoskusega ja korrektse välimusega. Oskus töötada meeskonnas. Oskus erinevates olukordades tegutseda kiirelt ja paindlikult Kasuks tuleb: · Soome keele oskus · Erialane haridus · Positiivne suhtumine töösse, rõõmsameelsus, kohusetunne ja väga oluline on kiirus töötamisel. Samuti puhtuse hoidmise harjumus ja viisakus. Julgus, usaldusväärsus, pingetauluvus Omalt poolt pakume: · Arenguvõimalusi, koolitusi · Meeldivat töökeskkonda kindlat töötasu Tööaeg täistööaeg, vahetustega Tööle asumise aeg 14.12.2012 Töösuhte kestus tähtajatu Pakutav palk kokkuleppel Töö asukoht Pärnu 18, Paide Kontaktisik Tia Paosalu, kohviku juhataja 52 200 47 E-post [email protected]

Personalijuhtimine
554 allalaadimist
thumbnail
19
odt

TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne

üritustest ja igapäevasest lahtioleku ajast ning teenindamisest väljaspool ettevõtet. Teades ja tundes teisi Paide linna toitlustusettevõtteid, võib öelda, et kohviku koostatud eeskirjad ja juhendid neile 100% kindlasti ei sobi. Treegeri Kohviku OÜ koka ametijuhendit analüüsides, selgub, et kokal peab olema keskharidus ja erialane väljaõpe, teadmised roogade serveerimisaluste kohta, praktilise töö kogemus, ausus, kohusetunne, hoidma ärisaladusi, tundma sanitaareeskirju, seadmete kasutamise oskus, tuletõrje ja ohutustehnikast kinnipidamine. Treegeri Kohviku OÜ koka ja ka teiste töötajate ametijuhendisse on väljatoodud märge, kus töötaja peab andma nõusoleku töötama ka väljaspool tööaega. Kultuurikeskuses toimuvad tihti üritused, mis ei mahu töötajate tööaja sisse (teatri-, tantsu-, peoõhtud, kontserdid, pulma ja sünnipäevalauad)

Töö-ja palgakorraldus
368 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Koka eksami materjal (erinevad teemad)

Mulgi puder Viljandimaalt. Sellest maakonnast on pärit kaks tuntud rooga ­ mulgipuder ehk kartuli-tangupuder ja mulgikapsad. Mulgipudru keetmiseks pane ligi kilo muredat sorti kooritud kartuleid liitri soolaga maitsestatud veega keema. Lisa juurde pool teeklaasi odrakruupe. Keeda, kuni tangud on pehmeks muutunud. Siis klopi poti sisu puulusikaga ühtlaseks pudruks. Pruunista pannil tubli ports sealihakuubikuid (väga hästi sobib ka suitsuliha) ja hakitud sibulaid. Serveerimiseks tõsta taldrikule kuhi putru ning sea keskele silmaks praetud pekirasva, liha ja sibulat. Hapukapsasupp 1. Pane liha külma veega keema, riisu vaht. 2

Kokandus
85 allalaadimist
thumbnail
23
odp

Kuulsad kokad välismaalt ja Eestist

Kuulsaimad kokad. Koostas: Annili Pill 011K Eesti kokad Henry Lepist Hetkel töötab Helsingi kesklinnas, Sokose kaubamaja ülemisel korrusel restoranis LOISTE. Seal on ta olnud viimased kolm ja pool aastat, selle aja jooksul on tavalisest kokapoisist on sirgunud vahetuse meister, ehk teisisõnu, peakoka parem käsi. Välismaale sattus ta juba 1998. aasta augustis. Nimelt oli ta just kevadel lõpetanud Majaka Teeninduskooli ja kõik oli tuleviku suhtes lahtine. Kristo Malm Ta läks tööle Londonisse, kuna see on olnud ta eluunistus juba pisikesest peale. Ametipostilt on ta Demi Chef de Partie ja hetkel põhirõhku paneb ta sellele, et saavutada köögis kõrgem positsioon. Ta on olnud nüüd Londonis pea poolteist aastat ja vahetanud ühel korral töökohta. Koht, kus hetkel töötab, on Inglismaa ühe tuntuma peakoka Gary Rhodese brasserie Rhodes W1. Ants Uustalu Tema

Kokandus
53 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Koka praktika aruanne - Ettevõttepraktika restorani ja kohviku õppeköögis

Praktika aruanne Ettevõttepraktika restorani ja kohviku õppeköögis Maria Karajeva K109 Juhendaja: Katrin Jurs Tartu Kutsehariduskeskus 2012 Sissejuhatus Eesmärk: Saada uusi teadmisi ja arendada oma praktilisi oskusi. Restorani ja kohviku õppeköögis vajalike ülesannete täitmine. Vajadusel eritellimuste ja catering'i teenuste pakkumine. Peale restoraniköögis toiduvalmistamise sain ka kohvikus söögivalmistamise kogemusi. Sain hakkama lihtsamate toitudega ja ka raskematega. Sain valmistada ka selliseid toite, mida varem pole teinud. Arendada suhteid nii oma kui teise grupi koolikaaslastega ja juhendajatega. 1. Ettevõtte üldiseloomustus Tartu Kutsehariduskeskuse Õpperest

Kokk
155 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Äriplaan

VALGAMAA KUTSEÕPPEKESKUS Äriplaan DG restoran ja kohvik Darja Grigorjeva Valga 2009 Sissejuhatus : 1. Äriidee tutvustus lk3 1.2 Ärinimi, adress 1.3 Äriplaani esitaja andmed 2. Toode/ Teenused lk4 3. Tootmine/ Seadmed lk5-6 3.1 Tootmine 3.2 Seadmed 4. Personal lk7 5. Finantsprognosid lk8-9 5.1 Finanseerimine 2 1.Äriidee tutvustus Äriidee tuli sellest, et ise väga armastan hea söök. Niisiis,otsustasin, et rajan oma söögikoht ja sellega söögi valmistada! Lisaks pakkume ööbimist, sauna kasutamist, ruumide rentimine võimalust, bowling, tenis. 1.2 Ärinimi, aadress OÜ Dg restoran ja kohvik Sooru 16 Valgamaa 56706496 1.3 Äriplaani esitaja nimi, aadress, telefon... Asutumisaeg : m

Kokandus
687 allalaadimist
thumbnail
19
doc

äriplaan

Kanepi Gümnaasium Kanepi söögikoht Äriplaan Taivi Oja Juhendaja: Piret Viil Kanepi 2008 1 Sisukord Lühikokkuvõte ............................................................................lk 2 Üldandmed .................................................................................lk 3 Missioon, visioon, eesmärk ..............................................................lk 4 Teenus, turg, konkurents .................................................................lk 5-6 Turundusstrateegia ja turunduseelarve .................................................lk 7 Tootmise/teeninduse planeerimine ......................................................lk 8 Sisustus .....................................................................................lk 9-10 Projekti maksumus .........................................................................lk 11 Töökohustused, juhtimine, vastutus

Majandus
867 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Töövarjupäev

Restoranis on kahte moodi teenindus: Bestroo ja A`la carte. Bestroo on avatud 10:00- 18:00. Bestroos valmistatakse toidud kohe hommikul valmis, kella kümneks on soe toit valmis. Toiduliini menüü on äga rikkalik ja kõik valmistatu on kodumaine. Eriti hinnatud on just oma kokkade väljatöötatud toidud. Kogu sortimendis on üle 250 nimelist erinevaid salateid, suppe, praade, magustoite. Igapäevaselt on kuni 3 suppi, 7 praadi, 3 magustoitu, 6 salatit. Saab maksta kaardiga ja Põlva Tarbijate Ühistu liikmetele soodustus 10% ostudelt. Saab osta ka sooja suppi või praadi kaasa. Tähtpäevade erimenüüd on soodustusega. Menüü sisaldab ka oma valmistatud pizzasid. A`la cartes toimub teenindus nii letist kui ka laudadesse. See on avatud on 11:00- 19:00. Pühapäeviti Bestroo ei tööta, siis on saadaval soodsalt päevapraad koos joogiga. Ka siin on kaardimakse võimalus. Soovituslik on kliendil (püsikasutajal) soetada endale

Majandus
36 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Eesti kirjanduse ajalugu I (vanem eesti kirjandus) vaheeksami vastused

1.Esimesed kirjalikud mälestised Baltimaadelt (kroonikad, keskaegne luule, esimesed teated teatrietendustest) · Kroonikad ­ edastavad mõnesuguseid andmeid põlisrahvaste keelest, uskumustest, kommetest, vaimulaadist, rahvaluulest jm. Ristirüütlitega kaasas olnud Henrik (Läti Henrik) jutustab oma "Liivimaa kroonikas" eestlaste alistamisest ja ristimisest 13. saj algul, eestlaste kombestikust, tegevusaladest jm. Eesti keele ajaloo seisukohalt on väga olulised Henriku esitatud isiku- (Lembitus, Maniwalde jt) ja kohanimed (Tarbata, Odenpe jt) ning laused (Maga magamas; Laula, laula, pappi). Kroonika on ladinakeelne, trükis ilmunud 1740ndatel aastatel. Läti Henrik oskas kohalikke keeli, rahvust ei teata, fanaatiline katoliiklane. Vaadeldav Neitsi- Maarjale pühendatud proosana. Algav värsivormis, lõpeb paganate alistamisega, esitluslaad kaasakiskuv. Kroonika autor Henricus de Lettis, korduvalt osa võtnud sakslaste sõjakäikudest Eestisse ja eestlaste ristimisest. Kohalike keel

Kirjandus
250 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Nimetu

Esimene päev a la cartes usaldati minu ja Sirli jaoks kana-kookosesupi tegemine. Pärast saime kiita, et see on kõige paremini välja tulnud supp. Saime harjutada ka serveerimist, oli suurem grupp kus pidime korraga serveerima 40 taldrikut. Maja viibisid soomlased ja rootslased, kellele valmistati lõuna- ja õhtusööki. Restoraniköögis valmistati ka pubile lõunasööki. Käisin abis ka pubis, kus sain jälle tükeldada ja pannkooke küpsetada. Serveerisin ka toitu majatöötajatele. Vahepeal anti meile ülesanneteks ka kooki küpsetada, alguses küpsetasime koos ja järgmine kord pidime igaüks eraldi koogi küpsetama oma vabal valikul. Köögipoolel oli olemas üle viieteistkümne teenindaja, kes olid ära jaotatud pubi, restorani ja tornikohviku vahel. Olid ka abitöölised nagu koristajad, nõudepesijad ja koorijad. Restoranis oli nõudepesija ülesandeks ainult pesta neid nõusid, mis tulevad klientidelt. Nõud, mida kokad

Kokk
21 allalaadimist
thumbnail
9
rtf

PRAKTIKA ARUANNE - Kokk

Pärast saime kiita, et see on kõige paremini välja tulnud supp. Saime harjutada ka serveerimist, oli suurem grupp kus pidime korraga serveerima 40 taldrikut. 7 Maja viibisid soomlased ja rootslased, kellele valmistati lõuna- ja õhtusööki. Restoraniköögis valmistati ka pubile lõunasööki. Käisin abis ka pubis, kus sain jälle tükeldada ja pannkooke küpsetada. Serveerisin ka toitu majatöötajatele. Vahepeal anti meile ülesanneteks ka kooki küpsetada, alguses küpsetasime koos ja järgmine kord pidime igaüks eraldi koogi küpsetama oma vabal valikul. Köögipoolel oli olemas üle viieteistkümne teenindaja, kes olid ära jaotatud pubi, restorani ja tornikohviku vahel. Olid ka abitöölised nagu koristajad, nõudepesijad ja koorijad. Restoranis oli nõudepesija ülesandeks ainult pesta neid nõusid, mis tulevad klientidelt. Nõud, mida kokad

Kokk
121 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Praktika aruanne - toitlustusettevõttes

Sain veel teha erinevaid suppe: rassolnik, nuudlisupp, kartuli-lihasupp. Mida õppisid praktikal juurde? Ma õppisin kõige rohkem juurde koostööd meeskonnaga, et pead teistega arvestama. Erinevate söökide valmistamist. Iseseisvatöö oskust, et ise hakkama saada. Uute toitude valmistamist: hakklihakastme, rassolniku, nuudlisupi valmistamist. Mida muudaksid selles ettevõttes kus praktikal olid? Tööhügeeni suhtes muudaksin seda, et peakatted võiksid koguaeg peas olla ja ühe ja sama lõikelaua kasutamine. Miks valisid praktika kohaks selle ettevõtte? Valisin sellepärast, et oli kodu lähedal ja kõik olid tuttavad.

Kokk
101 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Koka eriala juhend

TALLINNA TEENINDUSKOOL KOKA ERIALA JUHEND Juhendaja: Tallinn 2013 SISUKORD KOKALE VAJALIKUD AMETIOSKUSED....................................................................4 ISIKUOMADUSED...........................................................................................................5 VAIMSED OMADUSED..................................................................................................5 FÜÜSILISED OMADUSED............................................................................................. 5 KUTSE- EETIKA PRINTSIIBID..........................................................................................6 MINU ARVATES VAJALIKUD KUTSEOSKUSED..........................................................6 KOKKUVÕTE.......................................................................................................................7

Kokandus
8 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Kastmed

Valmistamine: Piim kuumutatakse loorberi, sibula ja muskaatõiega keemiseni ja jäetakse kaanega kaetult pooleks tunniks seisma. Piimast eemaldatakse vürtsid. Valmistatakse valge segu (blanc roux). Rasvaine sulatatakse, lisatakse jahu ja kuumutatakse (jahu värv ei tohi muutuda). Segu jahutatakse ning sellele lisatakse osade kaupa jahutatud piim. Saadud segu viiakse keemiseni seda vispliga hoolikalt segades. Maitsestatakse soola ja pipraga ning riivitud muskaatpähkliga. Keeta kastet tasasel tulel 3-5 minutit aeg-ajalt segades. Kurnatakse. Tuletatud valged kastmed: Sibulakaste Soubise kaste Juustukaste Munakaste Seenekaste Spinatikaste Petersellikaste Sinepikaste Mädarõikakaste Walewska kaste Valge koorekaste Pruun põhikaste (sauce espagnole) Pruuni põhikastme valmistamiseks kasutatakse pruuni puljongit, pruuni uluki- või vasikapuljongit, pruuni kalapuljongit, samuti praeleent.

Kokandus
47 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Köögileksikon

Aedviljad toorsalatites: (5) Kurk,tomat,jääsalat,paprika,porgand Tükeldada võib ketasteks või sektoriteks, ribadeks, kuubikuteks, kangideks või riivid jämeda riiviga. Mõnesid toiduaineid rebitakse ­ saltid, spinat, oblikas, kress. Prantsuse salatikaste - sisaldab oliiviõli, veiniäädikat, küüslauku, meresoola, pipart, sinepit ja suhkrut cesari salati kaste ­ sisaldb toorest munakollast, 0,5 tl Dijoni sinepit, 1 sl sidruni mahla , 1 hakitud küüslauguküüs, 0,5 tl Worcesteri kastet, 2 - 3 ansoovisefileed, 4 - 5 sl külmpressitud oliiviõli, soola, musta pipart Teraviljatoidud Kuskus (couscous) - Põhja-Aafrikas levinud peen nisutang, mida tehakse kõva- ehk durumnisu koorimata terades. Kõige enam sarnaneb ta mannaga, kuid konsistentsilt on sõmer ja meenutab pigem imepisikestest tükkidest koosnevat pastat. Selle valmistamine on imelihtne ja kiire. Bulgur - kuuma auruga töödeldud, seejärel kuivatatud ja lõpuks purustatud täisteranisu.

Kodundus
24 allalaadimist
thumbnail
8
rtf

Tööriiete hooldus - referaat

Rakvere Kutsekeskkool *Sinu nimi* Tööriiete hooldus Referaat Juhendaja: *Sinu juhendaja* Sisukord: 1. Tiitelleht 2. Sisukord 3. Plekkide eemaldamine Üldtoed ja vahendid plekkide eemaldamiseks 4. Vahendid plekkide eemaldamiseks, nõuanded plekkide eemaldamiseks 5. Nõuanded plekkide eemaldamiseks, hooldusmärgid 6. Pesupesemisained, pesu kuivatamine 7. Pesu kuivatamine, pesu triikimine 8. Pesu triikimine, plekieemaldusjuhend 9. 5 plekki ja nende eemaldamine 10. Koka tööriiete lühiiseloomustus 11. Kokkuvõte ja kasutatud kirjandus Plekkide eemaldamine Ü ldtoed ~Mida varem hakkate plekki eemaldama,

Kokandus
38 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Prantsuse köök referaat

Kool Nimi Prantsuse köök Referaat Juhendaja: Õp... Tallinn 2012 Sisukord Sisukord...................................................................................................................................... 2 Sissejuhatus.................................................................................................................................3 1. Prantsuse köök........................................................................................................................ 4 1. 1. Tavad...............................................................................................................................4 2. Toitude valmistamine..............................................................................................................6 2. 1. Peamised toiduained....................................................................................................... 6 2.2. Maitsestamine...................

Kirjandus
42 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Kulinaaria

Kulinaaria Erialase info otsimine internetist OLULISED MOMENDID KOKAL § Valmistab ja serveerib toite § On täpne ja puhas § Teenindus-ja suhtlemisvalmis § Aastas prognoositav palgakasv kuni 8% TÖÖ ISELOOM Kokad on erialase haridusega spetsialistid, kelle ülesandeks on mitmesuguste erinevate toitute valmistamine ja toiduainete töötlemine. Nad vastutavad suuresti toitlustuskoha käekäigu ja maine eest. Peakokad ja kokad valmistavad toite, abitöölised ja toiduainete ettevalmistajad aga assisteerivad neid. Tavaliselt kokad mõõdavad, segavad ja valmistavad roogasid vastavalt toiduretseptile. Kokad lähtuvad oma töös nõudest, et toit peab olema täisväärtuslik, andma organismile küllaldasel hulgal kõiki vajalikke aineid. Töö käigus kasutavad nad erinevaid potte, panne, mitmesuguseid ahje ja muud vajalikku köögiinventari. Suurtel toitlustuskohtadel on tihti paljude erinevate roogadega menüüd. Köögitoimkonnas on seetõttu ka erineva t

Kokandus
52 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Koka eksami kordamisküsimused

Koka eksami kordamisküsimused 1. Külmtöötlemismeetodid: · Külmutatud toiduainete sulatamine. · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine. Nt: köögivilja sorteerimine, pesemine, koorimine, Tapaloomade seedeelundite eraldamine, Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine, Kalade soomuste ja sisikonna eraldamine jne. · Madala toiteväärtusega osade eraldamine. Nt: kontide, kõõluste eraldamine lihast, Kalade fileerimine jne. · Toiduainete ja pooltoodetele kuju andmine. Nt: toiduainete tükeldamine Toodete vormimine jne. · Võtted, mis kiirendavad järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset Nt: toiduainete leotamine, Marineerimine · Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti. Nt: vahustamine, Hakkliha valmistamine, Pooltoodete paneerimine jne. 2.Kuumtöötlemismeetodid: · Keetmine- toiduainete töötlemine keeva vee, vett sisaldava vedeliku või veeauru keskk

Kokandus
78 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Valge veini ja toidu kokkusobivus

TALLINNA TEENINDUSKOOL Mari Akkermann TÖ11K VALGE VEINI JA TOIDU KOKKUSOBIVUS kursusetöö Juhendaja: Anne Mäe TALLINN 2009 Mari Akkermann Valge veini ja toidu kokkusobivus SISUKORD Sissejuhatus.....................................................................................................................3 1. Valge veini ajalugu...................................................................................................4 2. Veini valmistamine...................................................................................................5 2.1. Valgete viinamarjade koristamine.........................................................................5 2.2.

Kokandus
46 allalaadimist
thumbnail
23
docx

TARTU KUTSEHARIDUSKESKUSE KOPLI KOHVIK JA Maxima Eesti OÜ

näoga. Maiustusi panime ka välja, kui ei mahtunud nt. kummikommid ära, siis ,,peitsime" need all olevasse karpi, mis oli riiulil üllatusmunade taga. Praktikal ülejäänud nädalatel tegekesin kauba sorteerimisega, alkoholivaba jookide kui ka alkoholi sisaldusega jookide paigutamisega riiulitesse, külmikutesse kui ka saali peale laiali. Olin nii kulinaaria letis kui ka kala-vorsti letis kliente teenendamas. Kassas ma palju olla ei saanud, kuna see oli suur pood ja järjekorrad olid koguaeg. Aga sain kõrval olla ja vaadata ning proovida. Aitasin klientidel teatud toodet otsida, soovitasin ka tooteid omalt poolt. Pesime ka alkoholiriiuleid ja olime alkoholi paigutamisega abis, kui ka puhastasime tolmust alkoholi pudeleid, eriti veini pudeleid. 1. Kaupluse üldine iseloomustus 1.1. Praktikaettevõtte ja personali lühiiseloomustus Kopli Kohvik

Ainetöö
44 allalaadimist
thumbnail
27
docx

Tartu kutsehariduskeskuse hotell

TARTU ÜLIKOOL Pärnu kolledz Turismiosakond Sigrid Piiri AÜTH2 TARTU KUTSEHARIDUSKESKUSE HOTELL Organisatsiooniõppe praktika aruanne Juhendaja: Anneli Kompus Pärnu 2013 SISSEJUHATUS Organisatsiooniõppe praktika sooritamiseks ajavahemikul 15.07 - 09.08.2013 on valitud Tartu Kutsehariduskeskuse Hotell. Juhendajaks on TKHK Õpilaskodu- ja hotelli juhataja Anneli Kompus. Praktika eesmärgiks oli õppida tundma organisatsiooni funktsioneerimisprintsiipe ja ülesehitust, anda ülevaade Tartu Kutsehariduskeskuse tegevusvaldkondadest ning analüüsida organisatsiooni mikro- ja makrokeskkonda. Antud aruande koostamisel on lähtutud organisatsiooniõppe praktika juhendist. Töö koosneb vastavalt püstitatud ülesannetele kuuest peatükist. Neist esimeses leiab ettevõtte kohta käivad üldandmed ning organisatsiooni asutamise põhjused. Teine osa on p�

Organisatsioonikäitumine
89 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

Menüü toitude idee Kellele? Oma eksamitoite valmistame õpilastele vanuses 16-40, õpetajatele, kooli personalile, püsi- kui ka juhuklientidele. Miks? Eksamitöö sooritamiseks, klientide toitmiseks, midagi teistsugust tavapärasest koolilõunast, taskukohane toiduvalik ja kogemuse saamiseks. Mida? Praeks valisime kanarullid toorjuustu-aprikoosi täidisega. Leidsime, et selle juurde võiks väga hästi sobida riis köögiviljadega. Toorsalatiks valmistame punase kapsa-majoneesi salatit, mis lisab toidule värvikust. Kastmeks pakume sidruni-karri kastet, mis on huvitava ning meeldivalt hapuka varjundiga. Kastet pakume ka oma taimetoidu juurde, milleks on kaalikavorm kartuliga. Kaalika- kartuli vormi kasuks otsustasime just seetõttu, kuna kaalika toite ei pakuta just kuigi tihti koolis ja vorm on magus-soolaselt hea maitsega. Supiks otsustasime valmistada tomatipüree supi, ka seda pole kuigi tihti märganud kooli menüüs ja see supp maitseb suurepäraselt

Köögi õpetus
28 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun