Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kiirjooksu tehnika, harjutused tehnika täiustamiseks (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist


Kiirjooksu tehnika, harjutused tehnika täiustamiseks
Kiirus on ühest kolmest inimese kehalisest põhivõimest peale vastupidavuse ja jõu. Kiirjooksu peamiseks eesmärgiks on koguda maksimaalne kiirus ning säilitada see kogu distantsi vältel. Selleks peab sprinter kontsentreeruma maksimaalse kiiruse saavutamisele ja selle säilitamisele.
Selle, kui kiiresti jooksja liigub määrab ära sammupikkus ja sammusagedus. Mida suurem on optimaalse sammupikkuse juures sammusagedus, seda suurem on jooksukiirus. Optimaalne sammupikkus sõltub sportlase kehaehitusest , kasvust, tehnikast ja tema poolt igasse sammu suunatava pingutuse suurusest.
Kiirjooksul töötavad samad lihased, mis jooksmiselgi. Peamiselt reie nelipealihas, reie kakspealihas, tuharad, puusad ja sääred. Lisaks alakehale on kiirjooksjal vaja treenida ülakeha . Sprinterid kasutavad võimsaid käsi stardipakkudelt väljatõukamisel.
Kiirjooksu tehnika-harjutused tehnika täiustamiseks #1 Kiirjooksu tehnika-harjutused tehnika täiustamiseks #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2016-02-21 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 9 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor AnnaAbi Õppematerjali autor
Referaat kiirjooksu tehnikast

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
28
pdf

Jooksukiirus ja selle arendamine

Kose Gümnaasium Liisbet Estra 8. A klass Jooksukiirus ja selle arendamine Uurimustöö Juhendaja: Sander Prits Kosel 2016. a SISUKORD SISSEJUHATUS ............................................................................................................. 3 1. KIIRJOOKSU ÜLDISELOOMUSTUS ...................................................................... 5 1.1. Kiirjooksu määratlus ............................................................................................. 5 1.2. Reaktsioonikiiruse arendamine ............................................................................. 7 1.3. Stardikiirenduse arendamine ................................................................................ 7 1.4

Treeningu analüüs
thumbnail
139
pdf

Spordi üldained 1.tase

pingutuseks, tree- Inimese organismi reaktsiooni kehalisele koormusele määrab eelkõige selle suhte- nimata inimesele line, mitte absoluutne intensiivsus. Seda on võrdlemisi lihtne mõista, kui võrrelda talle omasel suh- näiteks tippklassi pikamaajooksjat kesise treenitusega mehega kujuteldavas telise intensiivsuse treeningueksperimendis. Kui me doseeriksime neile ühesuguse koormuse in- skaalal aga väga tensiivsuse absoluutsel skaalal ja selleks oleks jooks kiirusega 5 ms-1, oleks kõrge kõrge intensiivsuse- treenitusega jooksjale see tugev, kuid harjumuspärane koormus, millega ta suure- ga kehaliseks tööks päraselt toime tuleks ning millel piisava kestuse korral oleks kindlasti ka treeniv efekt. Seda lubab oletada tõsiasi, et näiteks 10 000 m jooksus arendavad eliitklassi jooksjad rajal keskmist kiirust ca 6 ms-1, mis võimaldab neil läbida iga kilomeetri

Inimeseõpetus



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun