Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Keegi naljamees on demokraatiat võrrelnud sõbraliku õhtusöögiga.Leidsin netist huvitava tsitaadi mis mulle väga meeldis, see on; „Demokraatia tähendab seda, et kaks hunti ja lammas hääletavad selle üle, mida õhtuks süüa.“ autor anonüümne, leidsin selle neti lehelt www.tsitaat.com . Eesti on vastavalt põhiseadusele demokraatlik vabariik, kus kõikide ka niinimetatud vähemuste õigused peaksid olema tagatud.
Keefiri lähteaineks on piim, mida pastöriseeritakse ja segatakse juuretisega. 6.Pasteuri teened inimkonnale, eluaeg (saj.). Prantsuse teadlane, kes elas 19.sajandil avastas ta marutõvevaktsiini,pastöriseerimise,avastas käärimise olemuse ja vaktsineerimise põhimõtte(-süstida organismi nõrgestatud või surmatud haigusetekitajaid, mis vallandavad organismi immunoloogilised kaitsemehhanismid.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Keefir – enim valmistatav hapupiimajook, liigitatakse - rasvata – mitte üle 0,5% rasva - väherasvana – 1,0 ja 2,5% rasva - keefir – 3,2 % rasva Võidakse lisada C-vitamiini ja Ca Valmimisel toimub piimhappelöine ja alkohoolne käärimine, seepärast keefiris minimaalne kogus alkoholi ( 0,2..0,6%) Hapendamise viisid: - reservuaarmeetod – suurtes tankides – lõhutud laögend ja voolav konsistents - termostaatmeetod – väiketaaras – piim koos juuretisega on villitud taarasse.
Keegi tark on öelnud, et optimistid elavad kauem kui pessimistid. Kuid kas see nii on ei tea. Faktoranalüüsi kasutades on leitud, et isiksuseomadusi saab enamasti kokku võtta vaid viie dimensiooni abil, kuhu kuuluvad neurootilisus, ekstravertsus, avatus kogemusele, meelekindlus ja sotsiaalsus.
Keedetud vahtusid - rukkijahuvaht, mannavaht, odrajahuvaht, magusaid suppe), küpsetisi ( karaskit, sepikut, kohupiimapirukat, pannileiba) ning jooke ( kama, leivakalja, koduõlut). Eesti toitlustus- ja turismiettevõtted on võimelised pakkuma rohkem kui kahtsadat toitu, mida oma rahvustoiduks peame.
Keedetud suitsu - lambaliha, singiviilul praetud muna, kohupiimavõileivad, muna-singisalat, kõrutis, pannkoogid täidisega. Tänapäeval on jaanipäeval panustatud simmanitele ja alkoholile, ei tea, et keegi paneks rõhku vana-aja traditsioonilistele roogadele, mida sel päeval valmistada.
Keedetud kartul - praktiliselt puuduvad (<1%); • kartulisalat 3%; • praekartul 4%; • friikartul 40%; • puu- ja juurviljad - praktiliselt puuduvad; • avokaado 20%; • pähklid 60%; • piim 0,1....3,5%; • juust 10.....47%; • sealiha 21%; • veiseliha 11,5%; • viiner 12%.
Keegi kaido on öelnud, et me kõik oleme ühesugused, kuid ometi määratleme end asjade kaudu. Kas tõesti on keegi kellestki väärtuslikum, parem, kui ta omab rohkem asju? Raamat „Isa Goriot“ käsitleb tänapäevalgi väga igapäevast nähtust.
Keeka olümpiamängudest on tekkinud kaasaegsed olümiamängud ja kuna oli kreeklstel vaja kuskil harjudada siis tekitati olmeruumid gumnasion, kus poisid ja noored veetsid oma aega ja tänu sellele hakkadi poisse õpetama seal ning sellest tekkiski gümnaasium.
Keedetakse 15 - 20 minutit, seejärel kurnatakse saadud vedelik värvimisnõusse, milleks on soovitav kasutada emailnõusid (Alumiiniumnõud ei sobi, sest peitsainega koos värvides tekib neis keemiline reaktsioon, mille tõttu värvitoon muutub.
Keegel - Kuna keegliklubisid külastavad inimesed rohkem siis, kui väljas enam muid harrastusi viljeleda ei saa. Seega saab öelda, et külmade ilmade tulekuga hakkavad kliendid otsima rohkem harrastusi, mida saab viljeleda sees.
Keedetakse 1 - 2h. Puljongil lastakse selgineda ja seejärel kurnatakse, jahutuskapp. 9. *aspikk- kange, selge ja hästi tarretuv hele puljong, mida kas. Tarrendis roogade valmistamiseks. Vasika v veisejalgadest, vasikapeadest.
Keedutaigna koostisained on vesi või piim, või või margariin, kõrgema sordi nisujahu, sool, munad. Vastavalt küpsetise liigile maitsestatakse taignat vähese suhkru ja riivitud sidrunikoorega või punase pipra ja riivitud juustuga.
Keedetud kohupiimaroad - Kohupiimaklimpide ja kohupiimapallide valmistamiseks segatakse peenestatud kohupiima hulka lahtiklopitud munad, jahu või mannat, soola, suhkrut, köömneid või tsitrusviljade riivitud koort.
Keegi taat on ilma, ja kõik selle sees, loonud, aga seda kust Taat pärit on – sellele väga ei keskenduta. Ehk ei olnud omal ajal selle jaoks aegagi, tuli ju alatasa tööd teha, et hing sees püsiks.
Keeduklaasis on 4 mooli vett .Arvutage selle veehulga mass (g), ruumala (dm3) ja selle veekoguse aurustumisel tekkiva veeauru ruumala normaaltingimustel (dm3 ) ning selles sisalduvate aatomite üldhulk.
Keedusoola kristallvõre on tihe kuna vastastikulase laenguga elemendid tõmbavad üksteist Dissotsiatsiooni käigus vee molekulid kinnituvad kristallvõres olevale ioonile ja tirivad need kristallivõrest välja.
Keedis on olnud kasutusel kompressina silmi ründava kae korral, kuid selline kasutamine on silmade suure tundlikkuse tõttu äärmiselt ohtlik ja seda tohib teha vaid asjatundja.
Keedisetaldrik – läbimõõt 10 cm Supitirin – alati 2 sanga, mahutavus 1,4-2,6 l; Suppi serveerib alati perenaine! Suppi serveeritakse ainult 1 kord, praadi võib juurde pakkuda!
Keedusoola tundlikkus - kuhjub organismis, ladestub veresoongte seintesse, seob vett, lanehb veresoonte elastsus, versooned pikema aja jooksul ahenevad, soodusatb kõrge vererõhu teket.
Keeduvorst on auru või veega keedetud, mõnikord ka ülesuitsutatud vorst, mille tootesisene temperatuur on tõstetud vähemalt 71 °C-ni. Niiskuse osamass on 75%.
Keedusool on tähtsaim leelismetalli sool (toidus, keemias, lume sulamiseks), elutegevuseks vajalik (5 g päevas). Looduses lahustunult merevees, soolajärvedes.
Keedu - , leht- ja pärmitainast, õhulist tainast, piparkoogitainast). Samuti peab ta oskama valmistada mitmesuguseid , täidiseid, katteid ja kaunistusi.
Keedetud köögiviljaroad - püreed, pudrud, terriinid, timbalid, 23. hautatud KVroad- *küüslaugukartulid(brunoise kuubikuteks, praetakse rasvas, lisa, tükeldatud sibul.
Keegi venemaa - meelne protestija teatas, et ta ei tahagi elada riigis ''mida juhivad Lääne-Ukraina fašištid, kes tahavad hävitada vene keelt ja kultuuri.
Keeduklaas - Lahuste valmistamine, lühiajaline säilitamine Kolb/Kolvid - Seisu-, Kooniline-, Ümarkolb / Lahuste valmistamine, lühiajaline säilitamine
Keedusalaamid – kuuma suitsuga suitsutatud, keedetud tootesisese temperatuurini vähemalt 71 C, ja lühiajaliselt külma suitsuga suitsutatud vorstid.
Keebi – õmbles ta endale ise.Tavaliselt oli selleks siis kollane jakk, mille rinnataskus on porgand ja lavale minnes oli tal käes teeklaas.
Keefiris on tavapiimaga võrreldes vähem laktoosi, sest piimhappebakterid kasutavad osa laktoosi piimhappe valmistamiseks ja alkoholi tootmiseks.
Keedetakse 20 - 45 min. Kurnatakse, peale kurnamist lastakse veel korra keema ja siis lastakse kiiresti jahutada jahutuskapis. 1 osa kohta 1 osa vett.
Keedusoolal on antiseptilised omadused, mis tähendab seda, et keedusool aitab hävitada toiduainete riknemist põhjustavaid baktereid ja mikroobe.
Keedušokolaadid on täiesti mõrud või vähemagusad, peamiselt kulinaarsetel eesmärkidel kasutatavad sordid, kuid maitsevad ka paljudele maiustusena.
Keedutainaküpsised - põhikoostisaineteks vesi ja muna, neile lisatakse jahu, rasvaine, sool ja suhkur, jahtunult täidetakse erinevate täidistega.
Keegi mõttetark on öelnud: „Tahaksin parema meelega, et minu õpilane veedaks oma aja palli mängides, see karastaks vähemalt tema keha.
Keedetud omletid - valmistatakse omletisegu, mis valatakse võiga määritud vormidesse ja keedetakse veevannil, kuni omlett on hüübinud.
Keefiri seened on ebakorrapärase kujuga, valge värvusega, elastse konsistentsiga, spetsiifilise hapu maitsega, suurusega 1-6 mm.
Keegi meestest on tõstnud hirmunult käed - kümme sõrme - , mis on justkui alateadlik meeldetuletus kümnest käsust.
Keedusool on toiduaine Inimese veres on umbes 0,9% keedusoola ja samasuguses lahuses lahustatakse ka süstitavaid
Keegi vanake on kuulnud, et võti mis viib Põhja Konnani võibolla sõnajalaõies mis olevat pööriööl õitsend.
Keedu - ehk jahubanaanid on väga tärkliserikkad ja paljudes troopilistes piirkondades põhitoiduaine.
Keedusoola abil on võimalik tõsta vee keemistemperatuuri kuni 108,8° C , kui lisada 1 l veele 407 g soola.
Keefiri - ja hapukoorekastmeid, rõõsa koore kastmeid, jogurtikastmeid, mahlakastmeid, rõõska või
Keefir - rasvata ( 0.5%rasva) , väherasvana (1.0, 2.5 %) , keefir (3.2%) , lisatakse C-vitamiini .
Keedusool on värvuseta , kristalne aine, lahustub hästi vees ja lahustumine sõltub temperatuurist.
Keegan - Michael Key as New Father, Aaron Lustig as Dr. Greene, Marco Rodríguez as Federal Agent.
Keefir on hapuka maitsega, kergelt gaseeritud ja vähese alkoholisisaldusega hapupiimatoode.
Keedukreemi valmistamiseks on vaja 1l piima, 0,03 kg jahu, 2 muna, 0,075 kg suhkrut, 0,05 kg võid ja vanilli.
Keeduvedeliku soolasisaldusest - soola lisamine köögiviljade keeduvette vähendab vees lahustuvate ainete kadu.
Keedetud kompotid - kasutatakse nii värskeid, külmutatud kui ka konserveeritud puuvilju ja marju.
Keedusool - regulatsioon K Fermentatiivne funktsioon Juurvili, liha, Nõrkus, hüporeflek.
Keedetud kondenspiim on pakendatud plasttopsi, netomass on 300 g. Tootele on lisatud taimseid rasvu.
Keefir on maitsvaks niisutavaks lisandiks müslide ning kama-ja helbetoitude juures.
Keefiri - ja hapupiimajoogid • Boolid • Kohvi-ja teejoogid • Alkoholiga joogid
Keeduklaasid 50 - 100 ml Mõõtkolvid 50 ja 100 ml Pipetid 5 ja 10 ml AA- leekspektromeeter
Keeduklaas – katsete tegemieks, vedelike kuumutamiseks (ei või lahtisel leegil).
Keedist on kasutatud juuste väljalangemise ja kõõma korral pea pesemiseks.
Keefir on ainuke hapupiimajook, mis sisaldab alkoholi ehk etanooli, sisaldus
Keefir - piim pastöriseeritakse -> jahutatakse -> segatakse juurtisega.
Keedetud 15 - 20min Kraanivesi 1,85mmol/l keedetud 15-20min ja filtreeritud
Keegi tegelane on kohe sellesse valgusse tulemas, et midagi seal teha, mõelda.
Keedu - ehk jahubanaanid on paljudes troopikamaades põhitoiduaineks.
Keedusool on meile ka harjumuspärane maitseaine Toiteväärtust tal pole
Keeduvärv - veebaasil, välisvärv, kantakse hööveldamata puitpinnale.
Kee - miarelva G(aasi)-kompanii oli pioneeripataljoni koosseisus.
Keegi kaaslastest on see, kelle peale alati oma agressiivsus välja valatakse.
Keefiri - ja hapupiimakastet, jogurtikastet või mahlakastet.
Keeda 10 – 13 minutit. Lisa ülejäänud puljong ja herned.
Keedetud vähil on lapihaiguse kahjustus nähtav mustade laikudena.
Keegi pidutsejatest on lõpetanud haiglas tugeva alkoholimürgitusega.
Keedu - ja majapidamisjuht “Moodne perenaine”. 1937
Keedetud kartul – vähe energiat andev, aga toitaineterikas.
Keedis on moosiga võrreldes vedelama konsistentsiga.
Keedusoola on lahustunud olekus merede ja ookeanide vees.
Keedu - klaasi väljavooluava alla, avasin kraani.
Kee - lena 389 (8,4%) ja 2. keelena 1202 juuti.
Keedusoola põhistruktuur on lihtne kuubikujuline kristallisüsteem.
Keedutaina põhitoorained on vesi, rasvaine, nisujahu ja kanamuna.
Keeduvorst on valmistatud sealihast ja veiselihast.
Keeda pea - aegu pehmeks ja lisa köögiviljad.
Keedetud liha on 2,6 kg, mis on osa toorest lihast.
Keeda 5 - 10 minutit, kuni marjad on pehmed.
Keedusoola on tuntud ja kasutatud sadu aastaid.
Keeduklaas - lahuste valmistamine ja keetmine.
Keedu - või kuivatuspirnide varumisel.
Keeduvorst sea - ja veiselihast, kokku 63% liha.
Keegel - 1h 10 eur Piljard- 1 h 4,50 eur
Keeduvorstid on kõige levinum vorstide liik.
Keegi esiisadest on kuulnud seda otse jumalatelt.
Kee - 007 977 (rühm) (registri nr)
Keedeti oa - , herne- või läätseleent.
Keedusingi - või-sai 30/30/5 6 13 16 211
Keeduvorsti - või-sai 30/30/5 6 10 16 200
Kee - siooni tasakaalu konstant.
Keedutaigna kobestajaks on küpsemisel tekkiv veeaur
Keeduvorst on müügil kulinaarialetis.
Keefiri - ja hapupiim Boolid ajoogid
Vote UP
-1
Vote DOWN
Keedusoolad - NaCl sisaldus 97% 2.Mineraalsoolad - NaCl 50-60% 3.Flabanoidid - maitsepulbrid, saadakse rohelisest teest, õunakoortest, toime sarnane mineraalsooladega.
Vote UP
-5
Vote DOWN
Keedusoola valem on NaCl, tuleneb põhilisest koostisosast – naatriumkloriidist –, mis omakorda koosneb kahest



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun