Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Kartulite eeltöötlus on vajalik pikemas või lühemas perspektiivis nende säilitamiseks Kartulite kulinaarse ehk eeltöötlemise viise on kaks Külmtöötlemine ja kuumtöötlemine Kartuli säilumist mõjutavad tegurid Geneetilised omadused (liik, sort) Kasvatamistingimused Koristusküpsus Koristusaeg ja tehnoloogia Säilituskeskkond Kvaliteet ei ole püsiv.
Kartulit koos nimetatakse mugulaseguks. Sisaldab saagikoristus järgmisi tööoperatsioone: vao avamine või mugulate üleskaevamine koos mullakihiga, mulla sõelumine, lisandite (umbrohu, pealsetükkide, kivide jms) eraldamine, mugulate kogumine ja laadimine veokile.
Kartulite praadimine on kartulite kuumtöötlemine ilma vee või vett sisaldava vedeliku juuresolekuta. Praadimisel aurustub vesi kartuli pinnalt, pind kuivab ja tekib pruun koorik.
Kartulites on vähe nitraate, kuid samas on kartulite hulk võrreldes teiste toiduainetega on meie igapäeva toidus suhteliselt suur.
Kartulitikud - toorestest kartulitest lõigatakse ribad ja praetakse need fritüüris nagu kartulilaastud.
Kartulitärklis - ……………………………………………………………………
Kartulitärklise kristallid on suuremad ja ümmargusemad, nisutärklise kristallid aga pisemad ja nurksed.
Kartulite eeltöötlus on vajalik pikemas või lühemas perspektiivis nende säilitamiseks.
Kartulite c - vitamiini sisaldus on märtsikuuks langenud viis korda.
Kartulitärklis on suurte ümarate tükkidena, enamasti üksikult.
Kartulitärklis on palju odavam kui teraviljatärklis.
Kartulit nimetatakse ka vedelaks leivaks.
Kartulitamp - tükid sees, klassikaline
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun