Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Mõistete sõnaraamat
Teeni kõndimisega krüptot! Sweatcoin on tasuta ja paneb sind rohkem liikuma TÕMBA ÄPP Sulge
Add link
Karbamiidiks on ca 55%, aga kasutades CO2 liiga, saab vees võrreldes NaCl lahustumisega ning sellel, et KCl reaktsioon: seda tõsta kuni 85%-ni. Üldiselt, > 99% CO2-st ja NH3-st lahustuvus temperatuuriga märgatavalt kasvab, NaCl 2 Ca Cl(OCl) + CO2 + H2O  CaCl2 + CaCO3 + 2 HClO konverteerub karbamiidiks ning tõsiseid keskkonna oma aga peaaegu ei muutu.
Karbamiidi süntees on inimkehas ammoniaagi detoksikatsiooni põhiline rada.
Karbamiidi ehk uurea. Samas vitalismi-ideed see veel lõplikult ei kummutanud, kuna uurea on organismide elutegevuse jääk (ega tarvitse enam sisaldada elujõudu). Wöhleri õpilane Kolbe sünteesis 1845. a. äädikhapet, lähtudes vastavatest lihtainetest.

Karbamiidi biosüntees on maksas toimuv rada, mida nimetatakse uuretsükliks (Krebs-Hensleit´i tsükkel). See tsükkel muudab liigse toksilise ammoniaagi neutraalseks vesilahustuvaks karbamiidiks.
Karbamiidiks on ca 55%, aga kasutades CO2 liiga, saab seda tõsta kuni 85%-ni. Üldiselt, > 99% CO2-st ja NH3-st konverteerub karbamiidiks ning tõsiseid keskkonna probleeme ei teki.
Karbamiidi - CO2(NH2)2 kasutamisel tuleks külvata väetis jaheda ilmaga enne vihma N väetis teraviljade juurevälisel väetamisel vesilahusena (pritsimislahust 250...300

Karbamiidi sünteesimine on palju energiat nõudev keemiline reaktsioon, mille käigus vabaneb soojus.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun