Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Köögiviljaterriinid - lisatakse munakollased ja maitseained, lõpuks vahustatud munavalged. Erineva värvusega köögiviljade püreedest valmistatakse kihilisi terriine (spinati, tomati, porrupüreest) Püree asetatakse rasvainega määritud, kaanega varustatud terriinivormi ja keedetakse praeahjus veevannil 1-2 tundi.
Köögivilja - , herne-, šampinjoni- jm. supid), lahustuvad kastmed, nuudli- ja makaroniroad, ühepajatoidud, magusroad (kissellid, pudingud, vahud, tarretised, jäätisepulbrid, kreemid), joogikontsentraadid (kalja- ja joogipulbrid). Valmis road vajavad ainult soojendamist tavalises või mikrolaineahjus.
Köögiviljade tarbimine on veel kesisem, köögivilja sööb igapäevaselt 11-aastastest 20%, 13-aastastest 16% ja 15-aastastest vaid 11%. Positiivsem on aga see, et võrreldes teiste Balti riikidega söövad Eesti õpilased vähem maiustusi ja vähem juuakse magusaid jooke (Järviste ja Maseri ja Pitsi, 2007).

Köögivilja - , puuvilja-, kala- ja lihakonservid Kohv, tee, kohvikoor Makaronitooted Kastmed, ketšup, majonees Maitseained, puljongid ja kiirtoidud Karastusjoogid, siirup, alkohol Tööstuskaubad Toiduäädikas ja sinep
Köögiviljad on inimese elus suure tähtsusega, sisaldades rikkalikult vitamiine, eriti C- vitamiini ja mineraalaineid, mille poolest nad ületavad kõiki teisi toiduaineid, peale puuviljade ja marjade.
Köögiviljad - Tuleb kõigepealt puhastada ja pesta ning seejärel blanðeerida, et hävineksid pinnafermendid, mis võivad toiduaine maitset ja aroomi halvendada.

Köögiviljasegud on valmistatud tavaliselt hooajal, mil viljade vitamiinide sisaldus on maksimaalne ja nende säilitamisel on vitamiinide kaod suhteliselt väikesed.
Köögiviljadest on kasutusel mais, tsukiinid, kõrvitsad, oad, sibulad, tomatid, kaktuse lehed, peet, kartul, kõrvitsaõied, salat, rõikad, redised, küüslauk.
Köögiviljad - 19- 20 saj. Naeris, kaalikas söödi ohtralt, kapsas hapendatult, porgand, sibul, pastinaak, rõigas, redis, petersell, kurk, kõrvits.

Köögivilja - ühepajatoitudesse. Kasutamine ravimtaimena – Soodustab seedimist, mikroobi- ja viirusevastane, paikset verevarustust parandav.
Köögivilja - ja lillekultuuride niisutamine avamaal ja katmikaladel: veetarve ja kastmisreziim, sobiv niisutustehnika, kastmise efektiivsus.
Köögiviljadest on lemmikuteks mul porgand, tomat ja kurk, sest neid saab praktiliselt igale poole lisada ja nad annavad toidule hea maitse.

Köögivilja lisand on aga midagi tänapäevast: mee ja balsamicoga kuumutatud sibula ja porgandi julienned, mis on maitsestatud tüümianiga.
Köögiviljadest on ohtlikumad paprika, kaalikas, naeris, porgand, peet, sibul. Ka kaunviljad võivad esile kutsuda allergiat, eriti soja.
Köögivilja - vormiroad Köögiviljavormiroogi valmistatakse:  tükeldatud köögiviljadest,  püreeritud köögiviljadest.

Köögivilja - , kaunvilja-, kartuli-, lambaliha-, linnu- ja kalaroogi serveeritakse reeglina mitmesuguste maitseainetega.
Köögiviljariiulite kõrvalt – valmis pakituna, tihedalt pottides üksteise kõrval, pisut vigastatud – kuigi nad on ometi orhideed.
Köögiviljaterriinid - valmistatakse köögiviljapüreest, lisatakse munakollased ja maitseained, lõpuks vahustatud munavalged.

Köögiviljatoidud - tükeldus olgu ühtlane - sobiva suurusega - toit ei tohi olla üle valminud - ÄRA TOITU ÜLE MAITSESTA!
Köögiviljapüreed – Tükeldatud köögiviljad keedetakse veega pehmeks, valatakse osa keeduvett ära ja püreeritakse.
Köögiviljades on valke rohkem kui puuviljades, milledest valgurikkmadon kaunviljad, kapsad, spinat, sibul, porgand.

Köögiviljadest - kaalikas,porgand, naeris, kapsas, kurk, mugulsibul ehk sibulaputkes, suhteliselt hilja tomat.
Köögiviljad on väga kasulikud meie organismi tervisele ja see artikkel annab saada sellest aru veel kord.
Köögiviljad - tomat, kurk, kapsas, salat jt Puuviljad, marjad- apelsin, õun, viinamari jt Loomakasvatus:

Köögiviljatimbalid - valmistatakse samuti köögiviljapüreedest, millele lisatakse munakollased ja maitseained.
Köögiviljade vihmutaimine on eestis tasuv ettevõtmine, sest saagid on vähemalt 30% suuremad ja saak on kvaliteetsem.
Köögiviljade keetmisel on eelistatud keetmine väheses vees või veeaurus.Kööggivilju võib keeta ka kombiahjus.

Köögiviljarühm – sisaldavad palju kiudaineid ja seal leiduvad süsivesikud imenduvad aeglaselt.
Köögivilja - , kala- ja liha-, ka kruubi-, kaerahelbe- ja munatoite, marinaade ja kastmeid.
Köögiviljanuga – 14-18 cm pikk, salatite ja köögiviljade lõikamiseks ning viilutamiseks

Köögiviljalisand on valmistatud, eelista tooreid või aurutatud köögiviljalisandeid.
Köögiviljanduses on katsetatud erinevaid multše, näiteks höövlilaastude kasutamist
Köögiviljad - peaksid olema enne külmutamist pestud, puhastatud, töödeldud.

Köögiviljad on need rohttaimed,mille mahlaseid osi inimene toiduks tarbib.
Aed
Köögiviljadest on ohtlikumad paprika, kaalikas, naeris, porgand, peet, sibul.
Köögivilja - ja kalatoitudele lisatakse hästi palju koort ning võid.

Köögiviljadel on kaitsvad omadused südame-veresoonkonnahaiguste suhtes.
Köögiviljapuljong on keedetud koolis ja sellest ka puljongi madal hind.
Köögiviljakasvatajal on sügisel ka rohkem aega mulla ettevalmistamiseks.

Köögiviljanuga – köögiviljade koorimiseks ja lõikamiseks sobiv
Köögiviljadest on pilaff, millele lisatakse natukene taimeõli.
Köögiviljad on värske värviga ja kalade maitse säilib.

Köögiviljadest on tähtsal kohal artišokk ja lillkapsas.
Köögivilja - kasvatus Teravilja- •Kapsas, kasvatus
Köögiviljad on rohttaimed, mida kasvatatakse toiduks

Köögiviljad – ennekõike majanduslikel põhjustel.
Köögiviljad on suhteliselt valguvaesed toiduained.
Köögiviljadeks on pealmiselt paprika, porgand, sibul.

Köögivilja - ja lihatoitude maitsestamiseks.
Köögivilja - klimbi 250 3.7 6.8 17.4 154

Köögivilja - , seene- ja munatoite.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Köögiviljaraguu - köögiviljaraguu valmistamiseks kasutatakse mitut liiki köögivilju (kapsast, ube, kartult, sellerit, sibul, tomatit). Need tükeldatakse kuubikuteks või kangideks.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun