Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Käärimine – rakkude tsütoplasmas hapniku Komplementaarsusprintsiip – kindlate puudusel toimuv glükoosi lagundamine lämmastikaluste paardumine nukleiinhapete (DNA (anaeroobne glükolüüs), mille üheks lõpp- ja RNA) molekulides, mis põhineb vesiniksidemete produktiks on kas piimhape või etanool ja moodustumisel. DNA molekulis ühinevad A ja T süsihappegaas.
Käärimine - Käärimine (ehk fermentatsioon ehk anaeroobne glükolüüs) on teatud tüüpi organismide (bakterite ja pärmseente) ainevahetusprotsess, mis toimub hapnikuvabas keskkonnas (anaerobioosis) ühenditeni, mille edasine oksüdatsioon saab toimuda ainult hapniku osalusel
Käärimine –  energia eraldumisega kaasnev protsess mikroorganismide  toimel (  ilma õhu juurde pääsuta ) 1. Alkoholkäärimine – kulgeb pärmseente osavõtul              C6H12O6  2C2H5OH + 2CO2 
Käärimine – suhkrutelahustamine hapniku puudusel, tekib glükoos – etanool + CO2 Paljunemine: 1) pungudes (soodne paljunemine) 2) eostega (ebasoodne paljunemine) Leidub kõikjal näiteks mullas, õhus, puuviljades
Käärimine - anaeroobne keskkond CO+alkohol 28. Pärmseen Kasutamine:1)toiduainete tööstuses: Pagaritooted Õlu Vein 29) Sest pärmseened, toituvad taignas olevast suhkrust ja seejärel
Käärimine - rakkude tsütoplasmas hapniku puudusel toimuv glükoosi lagundamine (anaeroobne glükolüüs), mille üheks lõppproduktiks on kas piimhape või etanool ja süsihappegaas.
Käärimine – anaeroobne glükolüüs, oksüdatiivne dissimilatsioon, mille tulemusena vabaneb energia. Käärimisi eristatakse vastavalt valdavate lõppsaadste järgi.
Käärimine – kui bioloogilisel hapendamisel vesiniku lõppatseptoriks on substraat, nimetatakse sellist metabolismivormi käärimiseks.
Käärimine – eriti tihti tabavad pärmseened just suhkrut sisaldavaid toiduaineid, need bakterid hävivad kuumutamisel alla 100 C. 4.
Käärimine – Käärimiseks nimetatakse protsessi, kus anaeroobses keskkonnas pärmseente eluviis tekitab süsihappegaasi ja alkoholi.
Käärimine – lihtsate ühendite(etanooli, CO2, äädikhappe) tekkimine sahhariididest jt ühenditest mikroorganismide toimel.
Käärimine – pärmiseente mõjul suhkrurikastes toodetes (mahlad, puuviljad) 1. HAPNEMINE – piimhappebakterite mõjul.
Käärimine - Bioloogilise oksüdatsiooni protsess, kus elektronide aktseptorina toimivad oksüdatsiooni vaheproduktid.
Käärimine - keemiline protsess, suhkrud lagunevad hapnikuvabas keskkonnas ja tekivad süsihappegaas ja alkohol.
Käärimine ehk anaeroobne glükolüüs on bakterite ja pärmseente ainevahetusprotsess, mis toimub anaeroobses
Käärimine ehk anaeroobne glükolüüs on oksüdatiivne dissimilatsioon, mille tulemusena vabaneb energia.
Käärimine - ………………………………………………………………………………
Käärimine - pärmseente elutegevuse käigus anaeroobses keskkonnas tekib süsihappegaas ja alkohol.
Käärimine - anaeroobsetes tingimustes toimuv anaeroobne glükolüüs.
Käärimine on suhkrute muundumise anaeroobne faas loomaorganismis.
Käärimine - Suhkrute lagunemine hapnikuvabas keskkonnes.
Käärimine ehk anaeroobne glükolüüs jaguneb kaheks:
Vote UP
-1
Vote DOWN
Käärimine –  ilma õhu juurdepääsuta toimuv protsess, mis toimub bakterite või  pärmseenekeste osavõtul (lihtsate ühendite tekkimine sahhariididest ja teistest ühendidtest  mikroorganismide toimel).
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun