Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Ukraina abi Ukraina kaitse vajab abi. Tee annetus täna! Tee annetus täna Sulge
Add link

Joogikaart - sarnased materjalid

blanc, tsiili, noir, alkoholivaba, martini, mango, berry, brut, rose, pina, mojito, pinot, valley, grand, cabernet, veinid, black, blue, premium, tequila, loire, mahlad, vichy, vodka, anjou, rhone, columbia, carbonated, meremaa, dream, mint, pineapple, lime, chardonnay, cream, galliano, espresso, nestea, cappuccino, latt, mesi, kakao, coca, originaal
7
docx

Joogikaart

50 / 39.12 EEK Smirnoff Ice 27,5 cl 2.50 / 39.12 EEK Viru valge cooler 27,5 cl 2.50 / 39.12 EEK VEINID - Klaasiga pakutavad veinid - Punased: / Red wines: B&G Cabernet Sauvignon (Majavein) 12 cl 2.30 / 35.99 EEK Hoya de Cadenas Reserva Tempranillo (Hispaania) 12 cl 2.30 / 35.99 EEK Roosad: / Rose wines: Barton & Guestier Rose d´Anjou Loire 12 cl 2.30 / 35.99 EEK Valged: / White wines: B&G Sauvignon Blanc (Majavein ) 12 cl 2.30 / 35.99 EEK Hoya de Cadenas Blanco (Hispaania) 12 cl 2.30 / 35.99 EEK Vana-Maailma veinid - Pudeliga pakutavad veinid ­ Valged: AUSTRIA Kamptal Grüner Veltliner Kamptal DAC 75 cl 21.50 / 336

Joogiõpetus - Kutsekool
9 allalaadimist
7
docx

Joogikaart

Courrierre Napoleon 4 cl 3.50 Brandy de Jerez Osborne Veterano 4 cl 4 Metaxa 4 cl 4 Liköörid /Liquer/ Jägermeister 4 cl 3.50 Vana Tallinn Cream 4 cl 3.00 Pisang Ambon 4 cl 2.50 Cointreau 4 cl 4.00 Baileys 4 cl 3.00 Õlu/Beer/ Saku Tume / Dark beer 50cl/ 2,75 Saku alkoholivaba / Non-alcoholic beer 50cl/ 2,75 Carlsberg 50cl/ 2,75 Guinness 33cl/ 3,90 Corona 35cl/ 2,30 Saku Originaal 50cl/ 2,75 Vesi ja karastusjoogid/Water & soft drinks/ / Vichy(still/carbonated) 33 cl 2 Vichy(still/carbonated) 50 cl 2.50 Perrier 33 cl 3 Pepsi,7-UP,Miranda 20 cl 2 Pepsi,7-UP,Miranda 50 cl 2.50

Joogiõpetus - Kutsekool
23 allalaadimist
7
docx

Joogikaart

SHAMPANJA Prosecco Special Cuvee, Zonin, Itaalia( Italy) 20cl 5,50 Fresita, Tsiili( Chile) 20cl 5,50 MUMM CORDON ROUGE BRUT 20 CL 17.90 MUMM CORDON ROUGE BRUT 75 CL 50.50 VAHUVEIN Prosecco Extra Dry, Fantinel, Itaalia (Italy) 3,90 DUC DE PARIS 12 CL / 75 CL 2.00 / 11.00 FREIXENET CARTA NEVADA SEMISECO 75 CL 12.00 JACOB'S CREEK CHARDONNAY 75 CL 18.00 MARTINI ASTI 75 CL 18.00 APERATIIV/Aperitive/ Extra Dry, Cinzano 8cl 3,00 Bianco, Cinzano 8cl 3,00 Rosso, Cinzano 8cl 3,00 Rosé, Cinzano 8cl 3,00

Joogiõpetus - Kutsekool
22 allalaadimist
12
doc

Joogid

Rumme võib sega puuviljamahladega, toonikuga, kasutada koskides ja kuumades punssides DESTILLEERIMATA JOOGID VEIN Oleneval toorainest liigitatakse - viinamarjaveinid - puuvilja-marjaveinid Viinamarjavein ­ saadakse viinamarjamahla alkohoolsel käärimisel. Valmistatakse spetsiaalsetest viinamarjasortidest, veinisortidest. Need on aromaatsemad, kõrgema suhkrusisaldusega. Tuntumad viinamarjasodid merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir. Veinide liigitamise alused: Tooraine alusel liigitatakse sordi- ja kupaaz- ehk seguveinideks. Sordiveinid ­ valm. Kindlast viinamarjasordist, kannavad tavaliselt ka selle nime Kupaazveinid (assamblaazveinid) ­ saadakse mitme sordi segamisel, mis aitab vahel kvaliteeti parandada. Nimi tuleneb valmistamise asukohast või on fantaasianimi Värvuse järgi ­ valged, punased ja roosad(rose veinid) Valged ­ saadakse puhta viinamarjavirde (ilma kestade ja seemneteta) kääritamisel, tooraineks

Joogiõpetus - Kutsekool
25 allalaadimist
8
doc

Joogiklaaside sortiment

kasutatakse nn ,,lühikeste" segujookide (alkoholialuseline short drink seigituna või lihtsalt lisatuna jääga täidetud klaasi) ning jääga puhtalt joodavate jookide serveerimiseks. - Näited: Black ja White Russian, viski ,,on rocks", Mai Tai jms. 8. Hurricane klaas - Klaasi kasutatakse üldiselt tahkemate ning segatud kokteilide serveerimiseks. Enamus nendest jookidest on lahjad kokteilid või alkoholivabad. Näited: Coco Colada (alkoholivaba), Frozen Pina Colada, Kappa Colada jms. 9. Margarita klaas - Tõelisi margariitasid saab serveerida vaid vastavast klaasist! Margariitaklaas tavaliselt ääristatakse soola (või ka suhkruga), mahutavus on 360 ­ 600 ml. 10.Highball klaas - Tegu on suuremahuliste klaasidega, mis mahutavad 240 ­ 360 ml ning võivad asendada vajadusel ka Collins - klaase. Seda klaasi kasutatakse üldjuhul segatud jookide valmistamiseks, mis kuuluvad nn highball klassi

Tööstuskaup - Kutsekool
41 allalaadimist
4
docx

JOOGID

Seejärel lisatakse mahlad, maitsestatakse jook suhkruga ja lastakse seista, kuni suhkru on lahustunud. Enne serveerimist segada jook läbi ja lisatakse gaseeritud mahla või vett, mineraalvett, vahuveini. Serveerida jahutatult. Glögid On maitsestatud kuum jook kas alkoholiga või alkoholita. Maitsestajaks on enamasti kaneel, nelk, kardemon, rosinad ja mandlid. Magustajateks valge ja pruun suhkur, mesi. Alkoholivaba glögi valmistatakse naturaalse mahlaga, näiteks mustsõstra, jõhvika, õuna, viinamarja või marja- ja puuviljateedest. Valmistamiseks keedetakse klassikali vürtse vees, tees või mahlas 5 ,min, soovi korral lasta 10-15 min tõmmata veel. Pikemal keetmisel muutuvad vürtsid mõruks. Saadud segu kasutatakse maitse andmiseks. Glögi on Skandinaavia maadele omane jook.

Toiduvalmistamine - Kutsekool
25 allalaadimist
14
pptx

Kokteilikaart

Kokteilikaart After sex  2cl Vodka  1cl Creme de Banane  Apelsinimahl  Täida highball klaas jääga  Lisa viin ja liköör ning vala peale apelsinimahl Dry Martini  6 cl Gin  1 cl Dry Vermouth  Sheikimine  Martini klaas Tequila Sunrise  5 cl Tequila  9 cl apelsini mahl  1.5 cl Grenadine  Ehitamine otse klaasi  Highball klaas  Ei sega  Kaunista apelsinilõigu ja kirsiga Cuba libre  6 cl light rum  15 cl coca-cola  laimisektor  Collinsklaas  Ehitamine  Kaunista laimisektoriga Margarita  3.5 cl Tequila

Joogiõpetus - Kutsekool
4 allalaadimist
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus - Kutsekool
131 allalaadimist
28
doc

Baaritöö konspekt

BAARITÖÖ Baar- väike restoran või kohvik, kus on kõrge lett ja selle äärtes pukkistmed. Baar tuleb sõnast barrier,mis tähendab barrikaadi. Kokteil- lühike segujook. Kokteil on segatud jook. Serveeritakse kokteiliklaasist (6 cl), ei ole pikendatud, alkoholivaba jooki sisaldab kokteil vähem kui alkohoolset jooki. Väike kokteiliklaas, suur kokteiliklaas ­ valik oleneb sellest, kui palju jooki retsepti järgi valmistad (loe cl kokku). Erinevus segujoogist: Segujoogis on ülekaalus alkoholivaba jook, jook on tavaliselt pikk (pikendatud alkoholivaba joogiga, näiteks vesi, soodavesi, toonik, mahlad). Ajaloost 1806 The Balance ajakiri avaldas kokteili definitsiooni: kokteil on joovastav jook, mis koosneb erinevatest alkohoolsetest jookidest ja mida segades bitterite ja teiste lisanditega saame märkimisväärse dringijoogi. 1862 ­ ilmus esimene kokteiliraamat Jerry Thomas sulest 1869 ­ toimus esimene teadaolev kokteilivõistlus. Toimus see USAs New Orleansis. Võitis Harry Johnsson.

Klienditeenindus - Kutsekool
61 allalaadimist
652
pdf

Asjaajamise alused

Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused

Analüüsimeetodid... - Tartu Ülikool
48 allalaadimist
44
doc

Brandi ja konjak

keemiaalased teadmised on täienenud, destilleerimis- ja villimisseadmed on kaasajastunud, tootmisareaal laienenud ning mõnede regionaalsete tipptoodete kaitseks on täpselt paika pandud ka nende nimekasutusõigus. Tegelikult tehakse nüüdki suur osa tööst mehaaniliselt või lausa käsitsi ning lõpptulemuse kvaliteet oleneb endiselt ilmast ja inimesest. Konjaki valmistamine Charente'i ja Maritime'i regioonis asuvaid Cognaci kasvualasid, kus viljeldakse kolme viinamarjasorti (90% ugni blanc, 10% folle blanche ning colombard), on kokku kuus: Grand Champagne, Petite Champagne, Bordiers, Fins Bois, Bons Bois, Bois Ordinaires et Bois Communs. Paralleelselt saagikoristusega, mis algab septembri 3.­4. nädalal, käib seal ka viinamarjade töötlemine ning veini kääritamine. Järgnev destillatsiooniperiood, mille algus pole reglementeeritud, käivitub tavaliselt novembris ning peab olema lõppenud hiljemalt 31. märtsiks

Joogiõpetus - Kutsekool
48 allalaadimist
31
odt

Joogiõpetus

Kui sügisilmad on piisavalt soojad ja niisked, võib viinapuid mõjutada suur botrijeis ceirerea ehk väärishallitus. Väärishallitanud viinamarjad tõmbavad kokku ja kuivavad, kuid nende suhkrusisaldus suureneb. Paremad näited väga magustatest dessertveinidest, mis on valmistatud väärishallitanud marjadest, pärinevad Bordeaux´ist ja Saksamaalt. Väärishallitus mõjutab soodsalt järgmisi sorte: Riesling, Sauvignon blanc, Sémillon ja Gevurtz tramius. Väärishallituse marjadest saab valmistada äärmiselt magusaid veine. Täpse koristushetke määramine on kasvatajatele raske ülesanne. Suhkru,- värvi,- ja parkainesisaldus seevastu suureneb. Veini happelisus peab olema marjade küpsusastmest sõltuva lopsakusega tasakaalus. Küpsemad marjad annavad küll parema punaseid veine, kuid hilise koristusega koosneb hallituse, vahe ja sügis ilmade oht

Joogiõpetus - Kutsekool
188 allalaadimist
9
doc

Alkohoolse joogide liigitus, destileeritud joogid, destileerimata joogid, õlu.

Rumme võib sega puuviljamahladega, toonikuga, kasutada koskides ja kuumades punssides DESTILLEERIMATA JOOGID VEIN Oleneval toorainest liigitatakse - viinamarjaveinid - puuvilja-marjaveinid Viinamarjavein ­ saadakse viinamarjamahla alkohoolsel käärimisel. Valmistatakse spetsiaalsetest viinamarjasortidest, veinisortidest. Need on aromaatsemad, kõrgema suhkrusisaldusega. Tuntumad viinamarjasodid merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir. Veinide liigitamise alused: Tooraine alusel liigitatakse sordi- ja kupaaz- ehk seguveinideks. Sordiveinid ­ valm. Kindlast viinamarjasordist, kannavad tavaliselt ka selle nime Kupaazveinid (assamblaazveinid) ­ saadakse mitme sordi segamisel, mis aitab vahel kvaliteeti parandada. Nimi tuleneb valmistamise asukohast või on fantaasianimi Värvuse järgi ­ valged, punased ja roosad(rose veinid)

Joogiõpetus - Kutsekool
60 allalaadimist
574
pdf

The 4-Hour Body - An Uncommon Guide to Rapid Fat-Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman - Timothy Ferriss

Backstage, there was more unusual entertainment. "Dude, I go into the stall to take care of business, and I look over and see the top of Tim's head popping above the divider. He was doing f*cking air squats in the men's room in complete silence." Glenn, a videographer and friend, burst out laughing as he reenacted my technique. To be honest, he needed to get his thighs closer to parallel. "Forty air squats, to be exact," I offered. Kevin Rose, founder of Digg, one of the top-500 most popular websites in the world, joined in the laughter and raised a beer to toast the incident. I, on the other hand, was eager to move on to the main event. In the next 45 minutes, I consumed almost two full-size barbecue chicken pizzas and three handfuls of mixed nuts, for a cumulative total of about 4,400 calories. It was my fourth meal of the day, breakfast having consisted of two glasses of grapefruit juice, a large cup of co ee with

Inglise keel -
12 allalaadimist
6
odt

Erinevad joogid ja nende tegemine

kontsetreeritud mahlast. Nektarid Täismahla sisaldus on 25 ­ 50 % ülejäänud on vesi ja suhkur, sidrunhape. Looduslikud värvained konservandid ja antioksüdandid. Mahlajoogid Mahla sisaldus on alla 25 %. Karastusjoogid apelsinimaitselised - Fanta, sidrunimaitselised ­ sprite, coca-cola, greibimaitselised laimimaitselised toonitud Fanta ja coca-cola valmistamisel eestis segatakse jook konsertraadist, veest, süsiihappegaasist. Kali Kali on käärimisel teel saadav alkoholivaba jook, mis on valmistatud punastest rukkilinnastest, suhkrust ja veest. Eestis müügil olevad pudelijoogid ei ole kaljad vaid on kalja ja linnasemaitselised karastusjoogid. Energiajoogid On vitaminiseeritud, sisaldavad tauriini ja mõjutavad soodsalt ainevahetust, ergutavad kesknärvisüsteemi. Red bull, red energi, Suhkru sisalduse pärast ei soovitata diabeetikutele ja ei ole soovitatav alla 14 aastastele.

Joogiõpetus -
10 allalaadimist
22
odt

Joogiõpetus

värvained, konservandid, antioksüdandid jm. Mahlajoogid on nektaritest veel lahjemad mahlatooted. Mahla osakaal alla 25%. Karastusjoogid. Enimtuntud on apelsinimaitselised ( Fanta, Jaffa) , sidrunimaitselised (sprite, 7 up), kokakoola ja pepsikoola, greibimaitselised, laimimaitselised ning toonikud. Fanta ja Coca- Cola valmistamisel Eestis segatakse jook kontsentraadist, veest ja süsihappegaasist täpselt ette antud vahekordade järgi. Kali on ka käärimise teel saadav alkoholivaba jook, mis on valmistatud punasest rukkilinnastest, suhkrust ja veest. Eestis müügil olevad pudelijoogid ei ole kaljad, vaid on kalja- või linnasemaitselised karastusjoogid. Energiajoogid on vitaminiseeritud, sisaldavad tauriini ja mõjutavad soodsalt ainevahetust ning ergutavad kesknärvisüsteemi (red bull, battery, red energy). Suhkrusisalduse tõttu ei ole soovitavad diabeetikutele ning kofeiinisisalduse tõttu lastele alla 14. eluaastast.

Joogiõpetus - Keskkool
19 allalaadimist
5
odt

Mahlad ja muud joogid

Kerge toidu kõrvale soovitatakse heledat õlut ja tugevamate liha roogade juurde tumedat õlut. Õlu sobib hästi ka aperatiiviks kuna on hea isutekitaja ja aitab toitu paremini omastada . Õlut kasutatakse toidu valmistamisel marineerimisel, kastmetes, pajaroogades. Vein-alkohoolne jook mida on kääritatud viinamarja mahlast. Vein avastati 8000 aastat tagasi. Tuntumad viinamarja sordid : valged sordid(chardonnay, souvingon blanc, riesling) ja punased sordid(cabernet sauvigon, merlot, pinot noir). Veine liigitakse: Värvi järgi: · punased- valmistatakse tumedatest viinamarjadest. · roosad · valged- saab valmistada nii heledatest kui tumedatest viinamarjadest Suhkru sisalduse järgi: · kuivad veinid · poolkuivad veinid · poolmagusad veinid · magusad Konsistentsi järgi: · kerged veinid · keskmiselt täidlased · täidlasemad veinid. Kanguse järgi:

Toiduainete õpetus - Kutsekool
13 allalaadimist
22
doc

Baaritöö

BAARITÖÖ Baar- väike restoran või kohvik, kus on kõrge lett ja selle äärtes pukkistmed. Baar tuleb sõnast barrier,mis tähendab barrikaadi. Kokteil- lühike segujook. Kokteil on segatud jook. Serveeritakse kokteiliklaasist (6 cl), ei ole pikendatud, alkoholivaba jooki sisaldab kokteil vähem kui alkohoolset jooki. Väike kokteiliklaas, suur kokteiliklaas ­ valik oleneb sellest, kui palju jooki retsepti järgi valmistad (loe cl kokku). Erinevus segujoogist: Segujoogis on ülekaalus alkoholivaba jook, jook on tavaliselt pikk (pikendatud alkoholivaba joogiga, näiteks vesi, soodavesi, toonik, mahlad). Ajaloost 1806 The Balance ajakiri avaldas kokteili definitsiooni: kokteil on joovastav jook, mis koosneb erinevatest alkohoolsetest jookidest ja mida segades bitterite ja teiste lisanditega saame märkimisväärse dringijoogi. 1862 ­ ilmus esimene kokteiliraamat Jerry Thomas sulest 1869 ­ toimus esimene teadaolev kokteilivõistlus. Toimus see USAs New Orleansis. Võitis Harry Johnsson.

Joogiõpetus - Keskkool
25 allalaadimist
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

vanalinnad, Neusiedli järve RP, Johann Strauss g. Sveits Sant Galleni klooster, Berni vanalinn, San Glorgio mägi, Zürich h. Luxembourg vanalinn, Ardennes i. Liechtenstein Vaduzi lossvürsti residents j. Monaco okeanograafiamuuseum, Monte Carlo, vürstiloss k. Prantsusmaa Pariis (Louvre, Eiffeli torn, Notre Dame, Võidukaar, Mont Martre jne), Versaille loss ja park, Lyon, Loire jõe org, Loire oru lossid, Mont Blanc, Bordoo 2. LõunaEuroopa a. Portugal Madeira saar, Assoorid, Roca neem, Duoro jõe org, Tejo suudmelaht, Lissabon, Torre de Belem, Porto, b. Hispaania Altamira koopamaalingud, Sevilla, Granada, Hispaania lõunarannik, Kanaari ja Baleaari saared, Montserrati klooster, Ebro jõgi, Barcelona, Madrid 17 c

Turismiettevõtlus - Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor
110 allalaadimist
10
doc

Baaritöö

luua midagi uut ja huvitavat, kasutada tervise parandamiseks. Suurim segujook on loodud Philadelphias: 1350 l soome vodkat 3400 l jõhvika mahla 3400 l greibimahla 3150 l jääd Sheikeri rolli mängis 13 m, kõrgune terasest tanker. Maitsta sai 35 000 külalist. Kuulsaim kokteil Dry Martini leiutati 1860- aastatel. Margarita 1921-st aastast kokteili klassik. Iiri kohvi mõtles 1952-l aastal välja lennuvälja baarmen külmetavale ameeriklasele. Baari sisustus, seadmed ja töövahendid 1. Sheiker ehk raputi: 3 osa- roostevabast terasest (nõu, nupp, sõel). 2. Bostoni sheiker- kaheosaline, alumine osa roostevabast terasest, ülemine osa klaasist. 3. Seguklaas- segujookide valmistamiseks, mida peab segama jääga. Siit klaasist ei jooda vaid

Klienditeenindus - Keskkool
39 allalaadimist
80
docx

Toidukauba õpimapp

Seda kaevandatakse leiukohtadest, mis on kujunenud ammustel geoloogilistelajajärkudel mere taandumise tagajärjel. Kivisoolas leidub samu lisandeid, mida sisaldab kaevandatav soolalade. Sageli pumbatakse läbi spetsiaalsete puuraukude kaevanduskäikudesse vett, et kivisoolaladestusi lahustada. Seejärel pumbatakse soolvesi välja ja töödeldakse vedeliku aurustumiseni. Selline sool ühtlase puhastusastmega, kvaliteetne, kõrge NaCl sisaldusega. 1.4.2 Rose sool. Rose soola on kaevandatud Boliiviast, Lõuna-Ameerika puutumata loodusest Andide mäestikust. Rose sool on rohkem kui 3miljonit aastat tagasi ladestunud 2000 m kõrgusel ja säilinud puutumatuna iidse laavakhi all. Sool on roosaka värvusega ning rikas mineraalainete poolest, eriti palju leidub selles rauda (värvus tulenebki kõrgemast rauasisaldusest). Lisaks kasulikele raua ühenditele sisaldab Rose sool rohkelt mineraalaineid: kaaliumi, kaltsiumi ja magneesiumi. Naatriumisisaldus on

TOIDUAINETE SENSOORSE... -
69 allalaadimist
17
docx

Veinist

monoterpeene. Saksamaal võib Rieslingust saada veine, mille alkoholitase on äärmiselt madal ja vaevu tajutav. Austraalias kasvanud Rieslingust aga saadakse tugevamat ja kuivemat veini. Riesling on selline sort, mis ei armasta tamme, seega enamasti ei tunne Rieslingu veinides tamme maitset. · Välimus: vesivalge kuni õline kollane. · Lõhn: lilled, puuviljad. Jahedamas kliimas kasvanud Riesling lõhnab õuna, virsiku, greibi, soojemas kliimas aga mango, papaia, anananassi järele. · Maitse: maitse on sarnane lõhnale (puuviljad) kuid ühtlasi annab edasi ka pinnasemineraalide maitset. · Peamised piirkonnad: Saksamaa; Alsace; Austria; Clare ja Eden Valley; Ameerika Ühendriigid (Washington, New York); Kanada. Sauvignon Blanc Sort on levinud üle maailma nii nagu ka Chardonnay. Kergesti äratuntava maitsega sort, mis pärineb Bourdeaux st. Eelkõige iseloomustab teda rohelus ja värskus.

TOIDUAINETE SENSOORSE... -
13 allalaadimist
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

3. Odrajahu 4. Linnasejahu - saadakse kasvama läinud ja seejärel kuivatatud ning jahvatatud teraviljast, nimetatakse ka valgeks linnasejahuks. Hirsist saadavad tooted: 1. Hirsitangud - saadakse hirsiteradest tuumade vabastamise ning lihvimise teel 2. Hirsihelbed 3. Hirsijahu Tritik (ld Triticale) - saadi nisu ja rukki omavahelise ristamise teel, tehakse jahu Manioki mugulatest valmistatakse jahu (nn brasiilia aroruuti) ning teratärklist tapiokki. Kinoa ehk tsiili hanemalts - taim, mis annab arvukalt pisikesi söödavaid seemneid. Amarant - ehk rebasheina seemned, jahuks jahvatatult sobivad seemned kergitamata leibade valmistamiseks. 9. Täisterajahu koostis ja kaubanduslik nimetus. Täisterajahu ­ tera jahvatatakse koos kestade ja idudega, suure toiteväärtusega, võrreldes teiste jahvatistega on tal mõnevõrra lühem säilivusaeg, sisaldab tavapärasest rohkem taimset rasva, mis rääsub kergesti ja annab jahule kibeda, ebameeldiva lõhna

Toit ja toitumine -
101 allalaadimist
53
pdf

Hispaania keel kirjapilt + audio allalaadimise lingid 53lk

1. Basic Phrases ¡Buenos días! ¡Buenas tardes! ¡Buenas noches! bway-nohs dee-ahs bway-nahs tard-ays bway-nahs noh-chays Hello! / Good morning! Good afternoon! Good evening! / Good night! ¡Hola! / ¡Chao! Adiós. Por favor. oh-lah / chow ah-dee-ohs por fah-bor Hi! / Bye! Good bye. Please. Hasta la vista / Hasta luego. Hasta pronto. Hasta mañana. ah-stah lah vees-tah / ah-stah ah-stah prohn-toh ah-stah mahn-yahn-ah loo-ay-go See you soon. See you tomorrow. See you / See you later. (Muchas) Gracias. De nada. Bienvenidos (moo-chahs) grah-see-ahs day nah-dah

Hispaania keel - Keskkool
86 allalaadimist
3
pdf

Joogikaart ja selle koostamine

Joogiõpetus 2006 Joogikaart ja selle koostamine Joogikaardile kantakse alkohoolsed ja karastusjoogid, tubakatooted, kondiitritooted. Alkohoolsete jookide valikul lähtub klient nende sobivusest valitud roogadega. Nii nagu roogade, on ka veinide valik väga suur. Selles orineteerumiseks on vaja põhjalikke teadmisi veinide omadustest, jooke valmistavatest maadest, tootjatest ja valmistamisaasta kliimatingimustest. Klassikaliselt paigutatakse alkohoolsed joogid järgnevalt: 1. Sampanjad ja vahuveinid; 2. Aperatiivveinid ja aperatiivid (piiritusveinid, vermutid, valged portveinid); 3. Valged veinid (kuivadest poolmagusateni); 4. Punased veinid (kuivadest poolmagusateni); 5. Roosad e rosé veinid (kuivadest poolmagusateni), roosad veinid võivad asuda ka valgete ja punaste veinide vahel; 6. Dessertveinid; 7. Piiritusjoogid: a. Viin, dzinn ­ võib olla ka enne valgeid veine,

Joogiõpetus - Kutsekool
38 allalaadimist
24
doc

Kokteilid

Kurnake jook hästi jahutatud kokteiliklaasi. 4cl dzinni 2cl kollast chartreuse'i All Stars 2cl greibimahla 2cl dzinni Loksuta jääga ja kurna. Serveeri kokteiliklaasi. 2cl Curacao Oranger'it 2cl Benedictine'i Dry martini 2cl magusat vermutit Kaunistamiseks: kirsid, sidrunikoore spiraal 5cl dzinni 1cl kuiva vermutit(Noilly Prat'd) Segada hoolikalt koos jääga. Kurnata hästi jahutatud sidrunipeel kokteiliklaasi. Kaunitada. Kaunistamiseks oliiv Alaska Segage dzinn ja vermut rohke jääga. Kurnake hästi

Kokandus - Kutsekool
142 allalaadimist
7
doc

100 kuulsamat kokteili

· 6 cl white rum · 4 cl white rum · 3 cl dark rum · le jus d'1/2 citron · 9 cl pineapple juice · 1 tea spoon sugar syrup · 6 cl coconut cream · 6 cl Loire wine Dry Martini Champagne cocktail · 6 cl gin · A few dashes Angostura on a sugar chunk · 2 cl dry vermouth (or less, the less vermouth, tre drier the cocktail) Garnishing : One olive at the bottom of the glass. Dubonnet cocktail · 6 cl gin Gin Sling

Kokandus - Kutsekool
142 allalaadimist
3
doc

Destileerimata joogid

DESTILLEERIMATA JOOGID VEIN Oleneval toorainest liigitatakse - viinamarjaveinid - puuvilja-marjaveinid Viinamarjavein ­ saadakse viinamarjamahla alkohoolsel käärimisel. Valmistatakse spetsiaalsetest viinamarjasortidest, veinisortidest. Need on aromaatsemad, kõrgema suhkrusisaldusega. Tuntumad viinamarjasodid merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir. Veinide liigitamise alused: Tooraine alusel liigitatakse sordi- ja kupaaz- ehk seguveinideks. Sordiveinid ­ valm. Kindlast viinamarjasordist, kannavad tavaliselt ka selle nime Kupaazveinid (assamblaazveinid) ­ saadakse mitme sordi segamisel, mis aitab vahel kvaliteeti parandada. Nimi tuleneb valmistamise asukohast või on fantaasianimi Värvuse järgi ­ valged, punased ja roosad(rose veinid)

Toitumisõpetus - Kutsekool
23 allalaadimist
45
doc

Õpimapp - eritoit

.................................................................7 aedtill...........................................................................................................................................8 Vürtsideks nimetatakse aromaatselt mahedaid ja teravaid naturaalseid lisanditeta taimi, mida saadakse enamasti troopilist päritolu taimede osadest. Oluliste vürtsitaimede, nagu pipar, ingver, vürtsnelkide, muskaatpähkli ja kaneeli kodumaaks on Aasia troopikavöötmed. Nelgipipar, tsiili ja vanill pärinevad Kesk- ja Lõuna- Ameerikast. Vahemere regioon, Väike- Aasia ja Idamaad annavad aromaatseid taimi, nagu koriander, lambalääts, apteegitill, moon, safran ja sinep..............................................................................................................................8 Erinevad vürtsid aitavad parandada inimeste tervist näiteks Aniis soodustab seedimist, alandab põletikke, leevendab köha, tõstab toonust, parandab meeleolu, pipar soodustab

Toidukaubandus - Lääne-Viru Rakenduskõrgkool
93 allalaadimist
8
docx

ALKOHOLIVABAD KOKTEILID

ALKOHOLIVABAD KOKTEILID CATALINA SMOOTHIE (Maasikad,mesi,apelsinimahl) BANANA MANGO SMOOTHIE (Mango,mesi,jääkuubikud,õunamahl) SHIRLEY TEMPLE (Sidrunimahl,suhkrusiirup,grenadine,ginger ale) ZEN COOLER (Värske sidrunimahl,ginger ale) KEVAD ( Jäätis, marjad, apelsini mahl ) TROPICA (Banaan, mango, vaniljejäätis, apelsinimahl, maasikad, virsikud) VIINAKOKTEILID HOLA COLA (Viru valge cherry,coca cola,jää) KIRSISALSA (Viru valge cherry,apelsinimahl,jää) RUMMIKOKTEILID CUBA LIBRE (Light rum,coca-cola,laim) MAI TAI (Tume rumm,hele rumm,curacao orange,apelsinisiirup,grenadine) DŽINNIKOKTEILID LADY-KILLER

Turism - Kutsekool
9 allalaadimist
23
doc

Energiajoogid

KEILA KOOL 10B klass Olari Tõnison ja Mikk Kelement Energiajoogid Uurimistöö Juhendaja: õp. Heli Israel Keila 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS................................................................................................................ 3 1 ENERGIJOOGID JA NENDE KOOSTIS....................................................................... 4 1.1 Kofeiin.......................................................................................................................4 1.2 Tauriin........................................................................................................................5 1.3 Glükoronolaktoon......................................................................................................5 1.4 Guaraana ..................................................................................

Informaatika - Keskkool
249 allalaadimist
39
rtf

Jookide tehnoloogia

pirnimahla, vett, suhkrutooteid, karboniseerida, maitsestada · tegelik alkohol · kangendamine ei ole lubatud ·b c VEIN On kuus etappi · Viinamarjade korjamine ja sorteerimine · Pressimine või purustamine · Fermenteerimine ehk kääritamine · Laagerdamine ehk järelküpsetamine · Filtreerimine või selitamine · Villimine pudeldamine a) punase veini valmistamine b) valge veini valmistamine c) rose veini valmistamine d) kangedatud veinide valmistamine e) vahuveinide valmistamine Vermut on aromatiseeritud vein, mille koostisesse kuuluvad ka lisaks veinile kange alkohol, ravimtaimed, vürtsid ja karamell. Aroomainetes põhiline on koirohi. JA veel kuni 30 maitseainet. Näiteks: nelk, kaneel, tsitrusviljade koor, vanilliin, koriander ja teised Kange alkohol, mida kasutatakse kindla alkoholisisalduse saavutamiseks, peab olema destileeritud viinamarja veinist.Vermuti põhiliseks

Joogiõpetus - Kutsekool
43 allalaadimist
12
doc

RUMM

pudelisse lisatakse mõningal juhul värvi tumendamiseks karamelli. Tünnid, mida laagerdamiseks kasuttakse on seest põletatud. · Aromaatsed rummid (Arrak). Need on heledad või kuldsed rummid, mida on maitsestatud piparde või troopiliste vürtsidega. 2.4 Serveerimine · Valgeid rumme serveeritakse tihti jää ning mõne puuvilja-, näiteks laimiviiluga. Valge rumm on ka mitmesuguste segujookide koostisosaks. Tuntuimad neist on Daiquiri, Piña Colada, Mai Tai, Mango Mojito, Cuba Libre, Papa Hemingway ning Zombie. · Tumeidaid rumme kasutatakse erinevate kuumade jookide ­ todi, groki, punsi, samuti rummikohvi, -tee ning -kakao valmistamisel. · Rumm sobib suurepäraselt igasuguste efektsete põlevate jookide, näiteks feuerzangenbowlei, aga ka piduroogade ning küpsetiste koostisse. · Põllumajanduslikul meetodil valmistatud rumme, mida on pikki aastaid tammevaadis küpseda lastud, serveeritakse aroomiklaasiga ning nauditakse

Joogiõpetus - Kutsekool
69 allalaadimist


Uutele kasutajatele e-mailiga aktiveerimisel
10 punkti TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun