Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Jahutamine –  kala ja kalatoote temperatuuri alandamine jää sulamistemperatuurini;  Konserveerimine – protsess, mille käigus hermeetiliselt suletud taarasse pakitud toode  kuumutakse mikroorganismide hävitamiseks;     Külmutatud kala ja kalatoode – kala ja kalatooted, mis on läbinud külmutusprotsessi, et saavutada  pärast temperatuuri stabiliseerumist kalas või kalatootes sisetemperatuur miinus 18 °C või 
Jahutamine 0 — 3 °C-ni, • külmutamine pärast jahutamist, • külmutamine –8 °C-ni pärast töötlemist, pesemist, nõrutamist Rupsid jahutatakse jahutuskambris miinus 1 kuni pluss 2 °C juures kuni 24 tunni jooksul või jahutustunnelis temperatuuril miinus 1°C kuni 4 tunni jooksul.
Jahutamine vee - või jäävannis Jahutamine selleks ettenähtud jahutuskambris Kuuma toitu ei tohi külmkappi panna, sest see põhjustab temperatuuri tõusu külmikus k.a külmikus olevates toitudes ja rikub seega külmaahela järjepidevust
Jahutamine on sellepärast tarvilik, et tainasse segatav muna kohe „ära ei küpseks“.. Kui munad lüüa kohe kuuma kastme sisse, siis munade kerkimise võime väheneb tunduvalt.
Jahutamine — näiteks Päikese madala aktiivsuse perioodidel — õhuhoovustel ekvaatorile lähemale nihkuda.
Jahutamine - toiduainete jahutamine külmumistemperatuurini ;erinevatel toiduainetel erinev, +2°C kuni +4°C.
Jahutamine - detail jahut kohe pärast õgvendamist külma vee ja svammiga või
Jahutamine on olulisem, kui igasugused vahud või Selleks aega 1 tund.
Jahutamine on riiete eemaldamisest tähtsam.
Jahutamine – kulinaarne töötlemisviis
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun