Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Homogeniseerimine – protsessi käigus surutakse umbes 60 kraadini kuumutatud piim suure survega läbi sõela,lõhustades rasvaosakesed mehaaniliselt väga väikseks, muutes piima rasvakihivabaks, maitse ühtkustub ja värv muutuv valgemaks.
Homogeniseerimine - kudede ja rakkude peenestamine üheks massiks klaasist kolhomogenisaatoriga, lõikenugadega homogenisaatoriga. Homogeniseerimissegu : 1osa koematerjali 10 osa 0,25M sahharosii lahust.
Homogeniseerimine 5 - 10 MPa; 60-70 °C → pastöriseerimine 90-96 °C kuni 20 sek → jahutamine 22-26 °C (←juuretis) → hapendamine ja segamine → villimine → valmimine ja säilitamine külmlaos

Homogeniseerimine 16 - 20 MPa, 60-70 C – pastoriseerimine 90-95 C, 5 min- jahutamine 22- 26 C- hapendamine 22-26C 4-6 tundi- segamine ja villimine- valmimine ja säilitamine
Homogeniseerimine 16 - 20 MPa → pastöriseerimine 90-95 °C; 5 min → jahutamine (←seenjuuretis/tarbejuuretis) → hapendamine → villimine → valmimine ja säilitamine
Homogeniseerimine on vajalik steriliseeritud kondenspiima tootmisel rasva dispergeerimiseks ja valgendamisvõime suurendamiseks.

Homogeniseerimine – piima rasvakuulikeste pihustamine peenteks osakesteks, selleks, et rasv piimas pinnale ei kerkiks.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Homogeniseerimine 5 - 10 MPa, 60-70 C – pastoriseerimine 90-95 C, 20 s- jahutamine 22-26 C- hapendamine ja segamine (65-80 Th) 22-26 C, kuni 16 tundi, 65-100 Th ph 4,2-4,6 (juuretis 2-5% mesofiilseid juuretiskultuure)- segamine ja villimine- valmimine ja säilitamine külmlaos
Homogeniseerimine – piimas olevate rasvakuulikeste mõõtmete vähendamiseks.

Homogeniseerimine on rasvakuulikeste pihustamine (dispergeerimise) protsess.
Homogeniseerimine - eesmärgiks on muuta piim rasvakihivabaks ja valgemaks.
Homogeniseerimine on rasvakuulikeste pihustamise protsess.

Homogeniseerimine - rasva ühtlasem jaotamine kalgendis.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun