Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Happelisus e. pH – vesinikioonide negatiivne kümnendlogaritm e. vesinikioonide kontsentratsioon (suurus mis iseloomustab vesinikioonide konsentratsiooni lahuses). Rakendadakse praktikas keskkonna happelisuse või aluselisuse keskkonna hindamiseks.
Happelisus on 16...18 0Th. • Piima tiitritav happelisus peegeldab piima tehnoloogilisi omadusi: happelisuse tõusuga suureneb piimhappesisaldus ja häirub piima kaseiini püsiv kolloidsüsteem, mistõttu piim võib kuumutamisel kalgenduda.
Happelisust - aluselisust ebamugav väljendada arvu 10 astmetena. Lahuse pH: selles lahuses sisalduvate vesinikioonide aktiivsuse negatiivne kümnendlogaritm. (0-7happeline, 7-14 aluseline). Ioonireaktsioonid lahustes: anorg.
Happelisus on üle 18 Th, ei kasutata pulbrite valmistamiseks  Piima tiheduse all mõistetakse teatud mahuga piima massi suhet temperatuuril 20 kraadi niisama suure mahuga vee massi temperatuuril 4
Happelisus e. pH – vesinikioonide negatiivne kümnendlogaritm e. vesinikioonide kontsentratsioon.
Happelisus – sõltub vedelikus sisalduvate vabade vesinikioondie arvust.
Happelisus on inimese seedesüsteemi häireteta talitluse põhitingimusi.
Happelisus on sidrunhappega viidud vastavusse inimese naha normaalse
Happelisusega – pH5,5. Sobib kasutamiseks seebidosaatorites.
Happelisus leetmuldades on suur ning toitained on sügavale uhutud.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun