Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Add link

Grillimine -bbq - sarnased materjalid

grill, grilli, pann, grillimine, barbecue, htlaselt, limus, veevann, stimine, ritolu, psetamine, toiduvalmistamise, leegi, imalik, iget, pidude, maitset, ikel, ldjuhul, suubub, jaotu, kastmeid, kogub, muusika, seltskond, parima, seej, mmend, helepanu, aroomi, pisik, grillitud, katta, arvamusi, giviljade, levalt
2
docx

Grillimine

Grillimine Grillide valik: Grillide valik on väga suur. Müüakse elektrigrille, gaasigrille ja kõige rohkem kasutatavaid erinevaid puusöegrille: grillkarbid, kohvergrillid, kuppelgrillid ehk ufod, lahtised grillid ja paiksed grillahjud. Parima...

Toitlustus - Kutsekool
25 allalaadimist
3
docx

Grillimine

GRILLIMINE Grillimine on küpsetamine hõõguvate süte kuumuses, st. soojuskiiruse mõjul. Grillides tekib lihale ilus pruunistus. Kuumus on väga kõrge, seetõttu tuleb pöörata tähelepanu liha mahlasuse, meeldiva aroomi ja välimuse säilitamisele. Grillivarustusehulka kuuluvad loomulikult grill, süsi või puit,...

Grillimine - Kutsekool
9 allalaadimist
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

... Praadimine rohkes rasva 1/3 Töötlemine mikrolaineahjus Keetmine veeaurus. 100 c juures Frittimine-180 kraadi õlis Suitsutamine Keetmine omas mahlas-kalad, Röstimine-kuival pannil Barbecue-BBQ-ahi Keetmine veevannil Grillimine-200-300 kraadi Küpsetamine madaltemperatuu Keetmine rõhu all Küpsetamine 38-162 kraadini 1-20 tundi Keetmisega sarnased: Praadimisega sarnased: Kupatamine-keetmine rohkes Vokkmiine-lühikest aega kõrgel magedas või vä...

Kokandus - Kutsekool
246 allalaadimist
38
docx

Valge veini ja toidu kokkusobivus

...selt, kuid mõned arvud võivad olla orienteeriks. Supi maitsestamisel-1 spl veerand liitri kohta . Kastme maitsestamine-1 spl veerand liitri kohta. Järelroa maitsestamine-1 spl portsjoni kohta. Marineerimine, hautamine-100 g ühe kilogrammi liha või kala kohta. Lahtisel tulel grillimine-20-50 g portsjoni kohta. 5.2. Marineerimine ja hautamine veiniga Liharoogi marineeritakse enne küpsetamist. Valges veinis olev liha (täpselt valgud) muutub keemiliselt, sidekoed paisuvad ja toit mureneb. Metslooma liha oleks soovitatav veinis marineerida, muidu jääb ta vintskeks. Mida vin...

Kokandus - Kutsekool
46 allalaadimist
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

...mine ­ praadimine väheses (pannkoogid, kotletid, köögiviljad) rohkes rasvas (linnuliha, tooreid kartulid friipraadimine (kartulid, pirukad) nõrutatakse pärast röstimine (leib, sai) grillimine (looma-, linnuliha või kala) küpsetamine (liha, kala, pirukad, kartuleid) töötlemine mikrolaine ahjus 3. Nimeta erinevaid toidutalumatuse liike ja kirjelda toitumist nende korral · Laktoositalumatus ­ Laktoositalumatus on haig...

Kokandus - Kutsekool
60 allalaadimist
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

... viisid? Toiduaine keetmine(rohkes vedelikus, väheses vedelikus, veeaurus keetmine, omas mahlas, vesivannil, rõhu all, kupatamine, blanseerimine-lühiajaline töötlemine kuuma veega või auruga) Toiduaine praadimine(väheses rasvas, rohkes rasvas, friipraadimine, röstimine, grillimine, küpsetamine, hautamine, töötlemine mikrolaineahjus) 4. Mis on toiduainete keetmine? Keetmine on toiduainete töötlemine keeva vee, vett sisaldava vedeliku või veeauru keskkonnas. 100 kraadi soolaga, 95-97 kraadi juures tavaliselt. 5. Nimeta ja kirjelda erinevaid keetmisviis...

Kokandus - Kutsekool
172 allalaadimist
7
docx

Koka eksami kordamisküsimused

... ilma vee või vett sisaldava vedeliku juuresolekuta. Kasutatakse rasvaaineid. Väheses rasvas Paneerimine Rohkes rasvas Friipraadimine- fritüüri kasutatakse Röstimine- kuival pinnal · Grillimine- toiduainete töötlemine erinevates grillseadmetes, süte kohal, ahjus restil või vardas. · Küpsetamine- toiduainete töötlemine ahjus. · Hautamine- Toiduained esmalt praetakse pruuni kooriku tekkimiseni, seejärel keedetakse vähe...

Kokandus - Kutsekool
75 allalaadimist
4
doc

Kutseeksami küsimused ja vastused

...keetmine rohkes vees soolase, hapu, kibeda maitse eemaldamiseks, tooraine puhastamine. · Passeerimine e. Rasvas kuumutamine. · Praadimine väheses rasvas. · Praadimine rohkes rasvas e. Friteerimine. · Röstimine e. Ilma rasvata praadimine. · Grillimine- soojusandjaks on kuum õhk. · Küpsetamine- ahjus. · Hautamine. · Gratineerimine e. Ülekupsetamine. · Flambeerimine e. Alkoholiga põletamine. · Glaseerimine e. Toitude pintseldamine kastmetega läike andmise ja maitse parandamise eesmärgil. 13. Külmtöötle...

Kokandus - Kutsekool
139 allalaadimist
4
docx

Grill ja barbecue raamat

... pilte, kohe sünnib soov grillida ja maitsta midagi heat. JA MÄLETA...: ÄRA grilli kunagi üksinda, sest grillimine on seltskondlik tegevus! ÄRA grilli, kui sul on paha tuju ­ nii ei saa ka toit maitsev! ...

Toit ja toitumine -
6 allalaadimist
20
doc

Liha ja lihatooted - referaat

...nnalt soodsamat ja veidi rasvasemat saslõki, võime lisada natuke kamarata peekonit. Väga maitsev saslõkk tuleb kondita vasika- ja lambalihast. Kondiga lihadest on kohased searibi, lamba abatükk ja lambasadul; sellist saslõkki küpsetatakse grillresti peal. Juba ammu enam ei tähenda grillimine ainult saslõkiküpsetamist. Mitmekülgseid võimalusi ja suurepäraseid maitseelamusi pakuvad paljud erinevad marinaadid- kastmed, mis teevad lihast tõeliselt nauditava roa. Marinaadi panekuks sobivad nii kergelt rasvased kui ka taised lihad. Väga väikese rasvasisaldusega tailiha saab marinaadist m...

Toidukaubandus - Lääne-Viru Rakenduskõrgkool
135 allalaadimist
3
docx

Kuumtöötlemis võtted retoranis

Kuumtöötlemise võtted restoranis Katre Kukk iseseisevtöö K- 08c 1. Grillimine Grillimine on äärmiselt inspireeriv tegevus ohtralt grilltooteid, väheke võlukunsti, pisut kannatust ja valmibki hõrk grillroog. Ilmtingimata tuleb kasuks ka päikesepaisteline ilm, hea seltskond, maitsev vein või õlu ja mõnus muusika sellistel hetkedel tundub elu täiuslik! Grillimise ...

Toiduainete õpetus - Kutsekool
17 allalaadimist
7
odt

Kulinaaria

...ltöötlemise-, valmistamise ja säilitamise viise. Oma töös tuleb tal kasutada külmtöötlemismeetodeid (sorteerimine, pesemine, koorimine, tükeldamine jne), kuumtöötlemismeetodeid (keetmine, blanseerimine, kupatamine, aurutamine, hautamine, friteerimine, praadimine, grillimine, üleküpsetamine, küpsetamine, röstimine, glaseerimine, suitsutamine jne) ja säilitusmeetodeid (soolamine, hapendamine, marineerimine, külmutamine, vakumeerimine, konserveerimine, kuivatamine). Professionaalne kokk peab olema kompetentne ka järgmistes valdkondades: · toidutoorme ja t...

Kokandus - Kutsekool
50 allalaadimist
2
docx

Hautamine

...akse väheses vedelikus. Praadimine- on väheses või rohkes rasvas kuumtöötlemine. Väheses rasvas praetakse liha, pannkooke, kotlette, keedetud kartuleid. Pruunistatakse alguses ühelt poolt ja pärast teiselt poolt. Rohkes rasvas praetakse linnuliha ja tooreid kartuleid. Grillimine on toiduainete töötlemine erinevates grillseadmetes, süte kohal, ahjus restil või vardal. Grillitakse loomade, lindude liha ning kala. Grillitakse 200- 300 kraadi juures. Grillimisel toiduaine muutub krõbedaks, seest jääb mahlaseks, omandab meeldiva maitse ja lõhna. Rö...

Kokandus - Põhikool
7 allalaadimist
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

...e. Minu peamisteks ülesanneteks olid hommikusöögilaua ettevalmistus, a´la carte roogade väljastamine, kohvik Arabella ettevalmistus, salatid, plaadikoogid, konverentsi kohvipausid, suupisted, kokteilisalatid, lõuna buffet laua ettevalmistus, liha ja aedvilja grillimine ja palju teisi kuum- ja külmtöödeldud toite. Töögraafik oli kokkadel selline, et pikk ja lühike nädal. Meie aga käisime esmaspäevast reedeni, kella 9.00-17.00. Köögitöö oli planeeritud väga hästi. Igal ühel oli oma ülesanne ja kõik teadsid täpselt seda mida tegid, nad t...

Kokandus - Kutsekool
292 allalaadimist
3
docx

Barbeque

...ne grillipidu nime barbecue (barbeque), lühendatult BBQ või lihtsalt Q. Sama nimetuse all tuntakse üha populaarsemaks muutuvat küpsetusviisi spetsiaalses BBQ-ahjus. Ka eestlaste seas on barbecue tekitanud tõsist huvi. Paljudes koduaedades on see juba niisama loomulik tegevus kui grilliminegi, sest barbecue tekitab meeldivat sõltuvust ja on suurepärane ajaviide ning nauding! Mis on barbecue ehk BBQ? - õiget BBQ-d tehakse spetsiaalsetes BBQ ahjudes. - On olemas suured ja keskmised BBQ-ahjud ning ka väiksemad, kokkupandavad ahjud. BBQ-ahjul on küttekolle ja küpsetuskolle eraldi. -...

Toit ja toitumine - Kutsekool
4 allalaadimist
11
doc

Koka eksami materjal (erinevad teemad)

...idud ja joogid. · Tervislikkuse põhimõtete järgimine - värske tooraine kättesaadavuse arvestamine, kiudaineterikaste toitude ( tooralatid, teraviljadest road ja-tooted) pakkumine, tervislike kuumtöötlusvõtete (auruga keetmine, hautamine, ahjus valmistatavad road, grillimine) kasutamine, toitainete energiasisalduse arvestamine, portsjonite kujustamine ja portsjonis olevate komponentide suhe (pool köögivilja, veerand liha-kala, veerand kartuli-, pasta-, riisilisandit) · Vaheldusrikkuse printsiibi järgimine ­ toorainete, valmistusviiside, ...

Kokandus - Kutsekool
83 allalaadimist
14
doc

Toidu terminoloogia

...egi seda reaktsiooni Maillard´i reaktsiooniks. Reaktsioon koosneb paljudest reaktsioonidest, mille tulemusena saadakse toidule soovitud maitse ja aroom, kuid samas tekib toidule vahel ka antioküdatiivset mõjusi. Liialt kõrge temperatuur tekitab mittesoovitud reaktsioone. Grillimine toiduainete kuumtöötlemine erinevatesgrillseadmetes (grillpannil, salamandris või grillahjus) või süte kohal temperatuuril 200-300 C Gurmaan peenemaitseliste toitude harrastaja, maiasmokk Hautamine kuumtöötlemise võte mille puhul töödeldavattoiduainet esmalt praetakse kuni pruuni koori...

Toiduaine õpetus - Kutsekool
6 allalaadimist
17
docx

Terasnool OÜ äriplaan

...asid. Ettevõte soovib lõplikult jääda vibuspordi teemaliseks ning sellest ka uuritud vabaajatipi hinnakirju. Tipi on indiaanitelk, kus saab ööbida ka talvel. Ettevõte näeks end kahepäevase üritusena, kuhu kuuluvad: teooria, harjutamine harjutusplatsil, viburaja läbi tegemine, grillimine ja ööbimine tipides. Ettevõte soovib olla suurima külastajate arvuga vibuspordi pakkuja Lõuna-Eestis kolme aasta pärast. 4.2 Missioon Ettevõtte Terasnool OÜ missioon on pakkuda sisutihedat vabaaja veetmise võimalust parandades inimeste vahelist koostööd. 4.3 Eelised, tarbijad, hinnapolii...

Majandus - Tartu Ülikooli Pärnu Kolledž
92 allalaadimist
8
docx

Koka eksamiküsimuste vastused

...2. Kirjelda kuumtöötlemismeetodeid · Flambeerimine · Aurutamine · Barbeque · Keetmine · Hautamine · Pruunistamine · Röstimine · Praadimine · Küpsetamine · Gartineerimine ehk üleküpsetamine · Friteerimine ehk friipraadimine · Grillimine 3. Nimeta erinevaid toidutalumatuse liike ja kirjelda toitumist nende korral Gluteenik + mais, riis, tatar, hirss - nisu, oder, kaer, rukis Laktoosik +laktoosivabad tooted HYLA, taimsete rasvadega tooted - piimatooted Diabeetik + spetsiaalsed tooted, suhkru asendajad - suhkur, süsivesi...

Ametijuhend - Kutsekool
34 allalaadimist
31
docx

Toiduvalmistamise alused

... töötlemine kuuma vee või veeauruga · Pehendamine · Värvi säilitamine PRAADIMINE · Ilma vee juuresolekuta · Toiduaine välispind kuivab,tekib pruun koorik · Rasvaga Vähese veesilsisaldusega rasvaineid,toiduõli · Rasvata Röstimine Grillimine Küpsetamine · Paneeritult,paneerimata · Väheses rasvas o Rasv kuum 160-180 kraadi o Pruunistada üheltpoolt 5-10 min. o Pruunista teisalt poolt o Keerata 1 kord o Vajadusel pane järelvalmima ahju või kaane alla pliidiservale o ­paneering ...

Toitlustus - Kutsekool
71 allalaadimist
4
doc

Toiduainete kuumtöötlemise võtted

... mürgiseid aineid. aetakse keema, kurnatakse ja valatakse uus külm vesi peale. 12. Grillimine Meeldiva maitse ja lõhna · Ahjus restil Temperatuur grillimisel on · Kala saavutamiseks. · Grillseadmes 200-300oC. Toiduaine · Liha · Süte kohal ...

Toit ja toitumine - Kutsekool
15 allalaadimist
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

...nu lõikamisele. Lõigatakse kuubikuteks, ribadeks või õhkõhukesteks viiludeks. Lihapalad tavaliselt marineeritakse, keetmisel ei tohi liha laguneda. Valmistusviisid on samasugused nagu meilgi ­ keetmine, hautamine, aurus keetmine, praadimine, küpsetamine, grillimine. Kiirelt praadimine on köögiviljadele ja veiselihale, aurutamine ja hautamine on kalale ja köögiviljadele. Iseloomulik on kuumtöötlusvõtete kombineerimine Hiina toitude puhul on tähtis harmoonia, mis saavutatakse läbi kontrastide. Krõbedale roale järgneb kreemjas ja vürtsika...

Turismiettevõtlus - Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor
105 allalaadimist
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

.... Kuna wokitud toidud valmivad kiiresti ning toitu ei kuumutata liiga pikalt, siis säilib selles piisaval hulgal vitamiine ja mineraale. Ilusatel suveõhtutel armastavad eestlased grillida. Kui varem grilliti vaid liha, siis nüüd on väga populaarseks muutunud erinevate aedviljade grillimine. Aedviljad saab eriti maitsvaks muuta, kui need enne grillimist kergelt õliga ning ürdiseguga üle valada. Grillida saab edukalt ka tomateid, asetades poolikutele tomatitele peale nt mozzarella juustu. Ka lihale oleks tervislikum marinaad ise valmistada, kuna poes müüdavad marinaadis lihad sisaldav...

Toitumine -
29 allalaadimist
12
ppt

Profipannid

Profipannid Sandra Taniel 21.01.2010 Tööplaan (kasutus, ehitus) Pann on köögiriist, mida kasutatakse toiduainete kuumtöötlemiseks- praadimiseks. Tavaline pann kujutab enesest madala servaga ümmargust metallanumat, mille külge on käepidemena kinnitatud ...

Kokandus - Kutsekool
20 allalaadimist
23
docx

Köögiviljad ja seened

... mineraalaineid ja vitamiine, samuti ainet mis alandab kolesterooli taset. Õige on valida tuhmi koorega vilju, seemned peavad veel valged olema. Ülevalminud vili ja selle seemned on pruunid. Toorelt ei kasutata, sobib hautamiseks, keetmiseks, vormiroogadesse, samuti on populaarne grillimine. 53 2.7 Kõrvitsköögiviljad Kurk Kurk on üks vanemaid köögiviljakultuure. Tõenäoliselt pärineb tänapäeval viljeletav (harilik) kurk troopilisest Ida-Indiast, kus teda kasvatati juba rohkem kui 5000 aastat tagasi. Kesk- ja Põhja-Euroopasse jõudis kurgi kasvatamine slaavlaste kaudu alles...

Kokandus - Kutsekool
55 allalaadimist
4
docx

Õige suhtlemine meediaga

...mis palju ajakirjanikest :Soovitused meediaga suhtlemisel Ei ole olemas üksnes eraisikut ja poliitikut. Küik eraisikuna tehtud teod on ka poliitikuna tehtud teod. ,,Avaliku elu tegelane ollakse 24 tuni ööpäevas. Ei puhkus ei pühapäeva õhtul sõpradega koos grillimine vabasta inimest avalikuuuuu elu tegelase (staatusest." (Hundimägi, 2004 Tuleb olla aus. Avameelsus meeldib avalikkusele. Eksimine on inimlik ja kui oma eksimusi tunnistada, siis antakse need andeks. Aga inimene, kes jääb vahele valetamisega, (sellele jääb vassija märk pikaks ajaks külge. (Hund...

Kirjandusteadus - Tallinna Ülikool
15 allalaadimist
4
docx

Grillimine ja bbq, mõisted ja nende seletused

Grillimine Grillimise mõiste: Küpsetamine hõõguvate süte kuumuses. Grillides tekib lihale ilus pruunistus. Tavaliselt grillitakse vabas õhus hõõguvate süte kohal restil või vardas, kuid on olemas ka grillahjusid, mida saab kasutada nii kinnistes ruumides kui ka vabas õhus. Grillide liigid: Grillimis...

Toiduvalmistamine - Kutsekool
32 allalaadimist
5
doc

TOIDUAINETE KUUMTÖÖTLEMISE VÕTTED

... vette,aetakse keema kurnatakse ja valatakse uus külm vesi peale. 12 Grillimine Meeldiva maitse ja lõhna Gaas,süsi,grillseade ,ahjurest On toidu aine küpsetamine Liha ,kala saavutamiseks. kiirgavas kuumuses ...

Toit ja toitumine - Kutsekool
8 allalaadimist
80
docx

Toidukauba õpimapp

...llkapsas, artisokk, itaalia hernes. Peaaegu kõiki köögivilju võib süüa toorelt, kuid kulinaarias on kasutusel hulgaliselt võtteid, kuidas köögivilju kuumtöödelda ning konserveerida. Levinumad võtted on keetmine, aurutamine, hautamine, praadimine, grillimine ja vokkimine. Kõik köögiviljad sisaldavad vitamiine ja mineraalaineid, vee sisaldus on suur (80 ­ 95%). Sisaldavad rohkesti vees lahustuvaid ja mittelahustuvaid kiudaineid, neis on vähe rasva ja valgusisaldus on tavaliselt madal. Enamik köögivilju on vähese kalorsusega ega sisalda kolesterooli. ...

TOIDUAINETE SENSOORSE... -
66 allalaadimist
9
docx

ARVESTUS- toiduvalmistamine

... maitseained lisada valmistusaja keskel. 9. nimeta 6 külmtöötlemise võtet 1. Sulatamine 2. Pesemine 3. Koorimine 4. Tükeldamine 5. Fileerimine 6. Vahustamine 10. nimeta 10 kuumtöötlemise võtet 1. Keetmine 2. Praadimine 3. Hautamine 4. Grillimine 5. Küpsetamine 6. Röstimine 7. Frittimine 8. Pruunistamine 9. Kupatamine 10. Blanseerimine 11. nimeta 3 säilitusviisi 1. Soolamine 2. Marineerimine 3. Suitsutamine 12. nimeta 5 praadimise kuldreeglit 1.2/3 max on pannil kaetud lihaga 2...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Eesti Hotelli ja Turismikõrgkool
18 allalaadimist
10
doc

Hiina Köök

...nu lõikamisele. Lõigatakse kuubikuteks, ribadeks või õhkõhukesteks viiludeks. · Lihapalad tavaliselt marineeritakse, keetmisel ei tohi liha laguneda. · Valmistusviisid on samasugused nagu meilgi ­ keetmine, hautamine, aurus keetmine, praadimine, küpsetamine, grillimine. Kiirelt praadimine on köögiviljadele ja veiselihale, aurutamine ja hautamine on kalale ja köögiviljadele. Iseloomulik on kuumtöötlusvõtete kombineerimine · Hiina toitude puhul on tähtis harmoonia, mis saavutatakse läbi kontrastide. Krõbedale roale järgneb kreemjas ja vürtsika...

Kultuurilugu - Kutsekool
5 allalaadimist
12
doc

Hiina köök

...nu lõikamisele. Lõigatakse kuubikuteks, ribadeks või õhkõhukesteks viiludeks. · Lihapalad tavaliselt marineeritakse, keetmisel ei tohi liha laguneda. · Valmistusviisid on samasugused nagu meilgi ­ keetmine, hautamine, aurus keetmine, praadimine, küpsetamine, grillimine. Kiirelt praadimine on köögiviljadele ja 6 veiselihale, aurutamine ja hautamine on kalale ja köögiviljadele. Iseloomulik on kuumtöötlusvõtete kombineerimine · Hiina toitude ...

Geograafia - Keskkool
56 allalaadimist
652
pdf

Asjaajamise alused

...eetodid. 3. Rasvased kalad. Rasva on neis 5-15%. Rasvased kalad on kilu, rääbis, latikas, siig jne. 4. Eriti rasvased kalad. Rasva on neis üle 15%. Eriti rasvased kalad on angerjas, lõhe, viidikas, heeringas, makrell jne. Sobivaks töötlemismeetodiks on praadimine, suitsutamine, grillimine. Kalade rasvasisaldus vaheldub vastavalt püügihooajale, aastale, aastajale, kala vanusele, kudemisküpsusele, kala söögimenüüle, soole, vee temperatuurile jne. Kaubandusest on võimalik osta:  eluskala,  jahutatud kala,  külmutatud kala,  soolatud kala, ...

Analüüsimeetodid... - Tartu Ülikool
40 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun